Nemám vysnívaného syna
Ahojte dievčatá, mám dve deti, dve dievčatká. Sú užasné, skvelé a moc ich milujem. Ale pri každej z nich som si priala chlapca. Toho nakoniec nemáme a už mať ani nebudeme, vzhľadom k veku. Ja som za dcéry vďačná ale cítim nespravodlivosť od života, že mi skúsenosť mať syna nedoprial. Ako z toho von? Smútok nedržím v sebe. Vyplakala som sa z toho už veľa krát ale vždy keď vidím, že sa niekomu narodil chlapček tak cítim obrovskú nespravodlivosť. Prečo niekomu sa jeho vysnívané pohlavie splní a ja sa musím uspokojiť s tým, že deti su zdravé? Pritom sama vidím tie benefity. Dcéry sú úžasné, skvelé parťáčky, pomáhajú, lúbia nás ako rodičov a napriek tomu sa cez túto vec neviem preniesť... Mna tento moj pristup hnevá. Chcela by som byť vyrovnaná, zmierená.
budeš mať 2 zaťov a možno samých vnukov chlapcov, nesmúť
@anonym_autor ako sa vyrovnávas vo všeobecnosti, keď nedosiahneš/nedostanes/nemas to, co veľmi chceš/tuzis po tom ale niekto v tvojom okoli ano?
Jaaaj, tak tu je pes zakopany, chlapec je totiz viac ako dievca. 😂 Tak aspon tym svojim dceram poriadne vstepuj, ze ich jedinou ulohou v zivote je starat sa o ctihodneho muza a sluzit mu, ved v com inom by obycajne menejcenne dievca mohlo mat hodnotu. 👌🏼
Smiem este vediet ake benefity vidis v tom chlapcovi? Narazam na vetu “ptitom sama vidim tie benefity”. Lebo ja mam syna a necitim nijake speci benefity oproti mamam dievcat…
Prosím ťa, prosím, hlavne deťom nedávaj najavo, že si chcela chlapcov. To vie byť trauma na celý život potom. Máš veľmi zlý prístup, ale to ti už písali. Cítiť môžeš čo len chces, ale nedávaj to najavo. To by bolo veľmi ťažké pre tvoje krásne zdravé dievčatká
@anonym_autor ako sa vyrovnávas vo všeobecnosti, keď nedosiahneš/nedostanes/nemas to, co veľmi chceš/tuzis po tom ale niekto v tvojom okoli ano?
@akje nemam nic co by ma v zivote trapilo, ze by som nedosiahla okrem tohto.
@luccys ono toto je aj dost o natlaku okolia..tie hlupe otazky od cudzich ludi.."zase dievcatko?nevadi,nabuduce bude chlapec" .alebo "Jeej syncek,otecko musi byt spokojny".zenam potom z toho sibe,lebo nesplnili "normu".
@simona92101 hej, toto svokra pocuvala.
U mna sa zas divili, ze cakame tretie, ze navo, ved mame uz chlapca aj dievca. A vrchol bol, ked sme cakali stvrte 🤪. Ludom nevyhovies, co by co bolo.
Baby. Ale ona si vazi ze ma zdrave dievcata. Len je jej luto ze tato tuzba mat aj syna nebude naplnena. Nic viac. Nic menej a asi je to aj tak trosku ok ked mala mozno od detstva tuto viziu. Myslela si ze to bude uplne v pohode. Realne. Ze sa jej to splni. Zial, nie vsetko vieme ovplyvnit a zmenit.
Mam v rodine znamu ktora chcela dievca. Mala kupenu ruzovu vybavu. Meno. Bola si ista ze to bude dcera. No mala syna.
Presli roky a stale sa zamysla nad tym ake by to bolo mat dceru...
Prosím ťa, prosím, hlavne deťom nedávaj najavo, že si chcela chlapcov. To vie byť trauma na celý život potom. Máš veľmi zlý prístup, ale to ti už písali. Cítiť môžeš čo len chces, ale nedávaj to najavo. To by bolo veľmi ťažké pre tvoje krásne zdravé dievčatká
@bambulkaaskatulka ja im vzdy hovorim, ze sme tuzili po dcerach. Aby nemali traumu. Tieto pocity by som im nikdy nepriznala.
Mne moja mama povedala, ze chcela miesto mna syna a mam z toho traumu cely zivot.
Smiem este vediet ake benefity vidis v tom chlapcovi? Narazam na vetu “ptitom sama vidim tie benefity”. Lebo ja mam syna a necitim nijake speci benefity oproti mamam dievcat…
@diaamax benefity, ze mam dve dievcata = mozu po sebe dedit, su partaci lepsi ako dievca a chlapec, ze nebudem ta "hrozna" svokra...
Mam tri syna,vzdy som chcela mat dievcatko,ale teraz odstupom času som rada ze su chlapci,a nedala bi som ich za nič.
@anonym_autor daj si facku.... Skôr ako ti ju nadelí život, lebo pokora ti zjavne chýba....
@bambulkaaskatulka ja im vzdy hovorim, ze sme tuzili po dcerach. Aby nemali traumu. Tieto pocity by som im nikdy nepriznala.
Mne moja mama povedala, ze chcela miesto mna syna a mam z toho traumu cely zivot.
@anonym_autor u teba to moze byt prave tato trauma ☹ zial. Nesie sa to s tebou. Citila si sa a asi stale sa citis nechcenna. Preto si mozno niekde v podvedomi vzdy viac tuzila po synovi.
@anonym_autor ešte si neodpísala od koho by tá spravodlivosť mala akože byť?? kto ti nedoprial niečo a inému doprial??
Tak ja som sa nestala napriklad lekarkou, a to ma bude mrziet cely zivot, ale nachadzam inde zmysel zivota a musim sa s tym popasovat. Kazdy ma nieco, co ho mrzi, trapi. Nikto nema dokonaly zivot.
Dievcata ale to neni, ze by som nebola rada, ze su zdrave. Ale ked ja sa postazujem, ze nemam chlapca tak kazdy povie - hlavne, ze su zdrave. Ale niekto ma aj zdrave aj svoje vysnivane pohlavie. To je za mna ta nespravodlivost.
A tie co pisete, ze mam byt rada, ze mozem mat deti. Ja som ale cely zivot robila tak, aby ta reprodukcna sustava bola co najfunkcnejsia a tie deti som mat mohla. Nebrala som nikdy antikoncepciu, nepouzivala chemikaliami napustene tampony, zdrava strava bola vzdy samozrejmost a pohyb tiez. Na toto som si pozor davala vzdy aby som tie deti mat mohla.
@anonym_autor ale toto nie je o len o tom, ked muz nema dost spermii, alebo dobru pohyblivost alebo mas naprd genetiku, tak mozes aj neviem ako zdravo zit. A nepocnes.
@anonym_autor nič z toho, čo si vymenovala nie je záruka, ze budeš mať deti a ešte zdravé. Neodôvodňuj si svoje prízemné myšlienky. Nie je to žiadna nespravodlivosť, je to život. Ber, čo máš a dakuj za to.
... že prízemné myšlienky 😀 Veď má pravdu.
“Ja sa musím uspokojiť s tým, že deti su zdravé?” Prosim prefackaj sa aspon virtualne za tuto vetu a vaz si co mas, aby si raz neplakala. Nic viac sa na toto neda povedat 🤷♀️
@hederamonstera asi preto, ze u nas v rodine su iba chlapci. A v manzelovej tiez. A chlapci sa u nas aj u nich brali za nieco viac. Takze som akoze "sklamala" aj ked to nikto takto nepovie...
@anonym_autor v manzelovej rodine boli samy chlapci a prave preto tuzili viac po dievcatkach, nech sa to vyrovna. Toto bude podla mna len v tvojej hlave a mozno je to uplne inak, ze v rodine su oraveze radi. Lebo chlapec vobec nie je viac ako dievca. Prave matka dievcat by na tomto mala popracovat, lebo vychovas nesebavedome neuroticke chudatka...😔
@nahodnemeno áno viem, ale málo kto si to dovolí. Na dve deti tam nie je vybudovaná štruktúra. Všetko sa premenilo na jedno dieťa. Byty aj platy. Ľudia sa tak boja mať dve deti. Demografia im veľmi upadá ale je chvályhodné, že už z toho upustili po čase sa pôrodnosť znovu pozbiera. Na vidieku asi majú viac detí. Aj tak je to hrozné, keď o tejto veci rozhoduje niekto iný. Povolili im to len kvôli tej demografii. Proste toto nesmie jeden štát dopustiť aby diktoval ľuďom počet detí. Aj keby sa premnožili. Hrozné.
@slovakboy cina (a aj india) ma ine problemy- na tusim 75% chlapcov pripada 25% dievok kvoli sobasnej politike. To este len bude pruser o par rokov, co tam po jedno-dietatovej politike...
@hederamonstera asi preto, ze u nas v rodine su iba chlapci. A v manzelovej tiez. A chlapci sa u nas aj u nich brali za nieco viac. Takze som akoze "sklamala" aj ked to nikto takto nepovie...
@anonym_autor už len kvôli tomu, že v rodine sú len chlapci, by si mala byť rada, že máte dve dievčatká. Chlapci nie sú o nič viac, ja osobne by som radšej brala dcéru. Ale chodiť kvôli tomu k odborníkovi je choré. Asi naozaj nemáš skutočné problémy
@anonym_autor moja, mne po rozvode svokor povedal že moj muž sa preto upína na syna svojej frajerky lebo vždy chcel syna a ja som porodila "iba dve baby", svokor je už viac ako 5 rokov na pravde božej ale myslím, že aj na smrteľnej posteli a aj na druhom svete má ešte v ušiach môj pucung, zvozila som ho pod čiernu zem za toto, lebo moje "iba baby" boli a sú stále športovo nadanejšie ako chalan, o tom, že staršia už vtedy študovala x krát náročnejšiu školu ako on ani nehovorím. Môj ex už dávno nie je s ňou, teraz obletuje svoje dcéry a je cely pos...y z toho aké sú úžasné.
@anonym_autor máš veľa času na blbiny sa mi zdá 😂
@akje nemam nic co by ma v zivote trapilo, ze by som nedosiahla okrem tohto.
@anonym_autor tak.. aktuálne mas príležitosť sa to naučiť 🤗 zaujímavé, že si doteraz, za celý svoj živiť, takúto situáciu nezažila. Až sa mi to nechce veriť. Ale neboj, každý nájde spôsob ako sa vyrovnať s niecim, co mať nemôže. Držím teda palce
Ja mam prveho syna a ked som cakala druhe bolo mi to jedno.., nakoniec máme dcérku a vsetci nam hovoria, ze ake stastie, ze nam to vyslo, pritom my sme nic take neplanovali.😂ale ano, mam slabost pre chlapcov aj ja….
Mozno by si asi mala u psychologa skorej prebrat vlastnu hodnotu. Mam pocit, ze si nevazis seba, lebo ti bolo vstiepovane ze si menej, lebo si zena. Mi to pripomina tuzbu sa dacomu vyrovnat a “nevydalo” , kedze mas baby a to ta tlaci “dole” aspon teda mam z tvojich slov taky pocit. Aj tu Ta viem pochopit kedze ja som extra tazky introvert a narodena este za “sociku” ; tam sa take nenosilo. Furt som hrala divadlo lebo som bola vadna ked netuzim po spolocnosti atd. Nech tu nepisem litane v skratke; tiez som musela prijat seba, ze to neni nic zle - som proste taka. A to uz naozaj u mna zachadzalo do extremov, dokonca zivot ohrozujucich (po praci som zasla autom na odlahle tmave miesto a tam v aute vychutnavala to bozske ticho a samotu - idealne miesto na prepadnutie). Bol to proces kym som sa prijala a doma to tiez prijali a uz je dobre
Vždy som chcela dve deti - chlapca a dievča. Chlapec mal byť starší o tri roky a chcela som aby sa deti narodili obe v apríli. No a mám syna, narodeného v apríli 2014 a dcéru narodenú v apríli 2017. Ale, je pravda, že som to nenechala len tak na prírodu. Všetko som poctivo naplánovala - od dátumu narodenia až po pohlavie mojich detí. Áno, predstavte si, je to možné.. kombináciou rôznych metód vieš zvýšiť pravdepodobnosť že to bude chlapec/dievča z 50% až na 80 percent...
No ale tým chcem povedať, že na základe vlastných skúseností som prišla na to, že je výhodnejšie mať deti len jedného pohlavia. Lebo chlapci kladú na výchovu úplne iné nároky ako dievčatá. A tým pádom to vyžaduje úplne iné zainvolvovanie rodičov do výchovy. No a tak teraz čítam odborné knihy o výchove detí a aj tam píšu, že na dievčatá treba ísť vo všeobecnosti inak ako na chalanov. Rodičovstvo je fakt drina.
@anonym_8b6aec aj ja som chcela chlapca prvého , predstava veľkého brata mladšej sestre 😊 vsetko sa mi splnilo, ale najprv som o dve detičky prišla po prvom synovi, az potom mi bolo dopriate ďalšie a rovno dcéra, nijak špeciálne som to neovplyvňovala, iba som si to želala . A súhlasím, mat dievča je úplne iné ako mat chlapca a opačne. Môj syn ,ochvilu dospely, je totál flegma od narodenia, jednoduchý mladý muž, neriesi pindoviny, večne sníva, zamysleny, proste existuje, zato 11r dcéra je vsetko co on nie je 😄 a treba k nej úplne iny pristup, narocnejsi . Uvažujem práve, ze asi by sme sa iba so synom dosť nudili 😁
Zvyknem v týchto témach napísať, že chápem, ako to myslí autorka, že nesmúti za to, že ma "len" dievčatá, ale smúti za tým, že už nikdy nebude mať chlapca. Či naopak. Lenže tu si myslím, autorka, že tvoj prípad bude iný, ináč by ti už pomohla aspoň ta terapia .. ty nedokážeš prijať tu nespravodlivosť, že máš len zdravé deti. Lebo si v živote vždy všetko dosiahla, vždy všetko bolo podľa tvojich predstáv, až na toto a považuješ to za nespravodlivé, že toto nevieš ovplyvniť a že práve ty nemáš. Nejdem ťa súdiť.. lebo aj keď tvoje pocity a slová znejú všelijak, je to ľudské. A prirodzené. Aj keď sa mi zjeziki aj vlasy, keď som došla po časť o zdravých deťoch, ale OK, tvoje pocity.
Len ti chcem napísať, že je jedno, ako a čo sme plánovali a čo sme chceli. Lebo nemáme nárok na konkrétne pohlavie. Dokonca nemáme ani nárok mať deti. Nemáme.

@anonym_autor tak toto je problém, môžeš byť rada že máš dievčence čo by ste s toľkými chlapcami robili