icon

Nemám vysnívaného syna

26. aug 2025

Ahojte dievčatá, mám dve deti, dve dievčatká. Sú užasné, skvelé a moc ich milujem. Ale pri každej z nich som si priala chlapca. Toho nakoniec nemáme a už mať ani nebudeme, vzhľadom k veku. Ja som za dcéry vďačná ale cítim nespravodlivosť od života, že mi skúsenosť mať syna nedoprial. Ako z toho von? Smútok nedržím v sebe. Vyplakala som sa z toho už veľa krát ale vždy keď vidím, že sa niekomu narodil chlapček tak cítim obrovskú nespravodlivosť. Prečo niekomu sa jeho vysnívané pohlavie splní a ja sa musím uspokojiť s tým, že deti su zdravé? Pritom sama vidím tie benefity. Dcéry sú úžasné, skvelé parťáčky, pomáhajú, lúbia nás ako rodičov a napriek tomu sa cez túto vec neviem preniesť... Mna tento moj pristup hnevá. Chcela by som byť vyrovnaná, zmierená.

biba_18
26. aug 2025

@denkabemommy a tá krivda sa jej stala od koho konkrétne?

maminkadeticiek
26. aug 2025

Je vzdy tazke sa na nieco upnut a nakoniec to neziskat.Ale tvoja situacia je riesitelna.Ak je manzel nakloneny adopcii dajte domov nejakemu chlapcekovi.Alebo sa s tym zmier,ze inak to uz nebude.

anonym_2b2dd4
26. aug 2025

Uspokojiť s tým, že tvoje deti sú zdravé??? Ty asi nie si zdravá. Koľko žien by túžilo po bábätku a uspokojilo sa aspon s jedným a ty chúďa sa musíš uspokojiť s tým, že tvoje sú iba zdravé. Normálne nemám slov. Ľudia ako ty sa mi hnusia a nech si o mne myslí kto chce čo chce

anonym_8b6aec
26. aug 2025

Vždy som chcela dve deti - chlapca a dievča. Chlapec mal byť starší o tri roky a chcela som aby sa deti narodili obe v apríli. No a mám syna, narodeného v apríli 2014 a dcéru narodenú v apríli 2017. Ale, je pravda, že som to nenechala len tak na prírodu. Všetko som poctivo naplánovala - od dátumu narodenia až po pohlavie mojich detí. Áno, predstavte si, je to možné.. kombináciou rôznych metód vieš zvýšiť pravdepodobnosť že to bude chlapec/dievča z 50% až na 80 percent...
No ale tým chcem povedať, že na základe vlastných skúseností som prišla na to, že je výhodnejšie mať deti len jedného pohlavia. Lebo chlapci kladú na výchovu úplne iné nároky ako dievčatá. A tým pádom to vyžaduje úplne iné zainvolvovanie rodičov do výchovy. No a tak teraz čítam odborné knihy o výchove detí a aj tam píšu, že na dievčatá treba ísť vo všeobecnosti inak ako na chalanov. Rodičovstvo je fakt drina.

sima234
26. aug 2025

@anonym_autor cítim nespravodlivosť od života, že nemám žiadne deti a ani mať nebudem. Nauč sa vážiť si to čo máš a nie smútiť nad tým, čo nemáš.

kiki68
26. aug 2025

Ja mam parik, ale chlapec je ako v com iny a lepsi? Je to tiez dieta a okrem modrej garderoby a auticiek to moc ine nebude. Aj to mozu mat dievcatka rady tie auta. Ako napr ja som milovala bagre, lkw a tieto veci. Nie kazde dievca musi byt v ruzovom, to je o pristupe a tiez vkuse toho dietata. Napr nas syn je jemnejsi povahou, mala zas bude ako ja taka bitch, co nema problem niekomu jednu flaknut. Cize nejak mi je to jedno, ze ake je ktore dieta pohlavie. Lebo nejak univerzalne to nejde povedat, ze teraz by to bolo lepsie a niektore veci su najlepsie iba ked zostanu v snoch. Realita by mohla byt o inom

denkabemommy
26. aug 2025
@biba_18

@denkabemommy a tá krivda sa jej stala od koho konkrétne?

@biba_18 od muža 😅. Proste je to vnútorný pocit, nik za tým nie je.

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
anonym_34f264
26. aug 2025
@anonym_8b6aec

Vždy som chcela dve deti - chlapca a dievča. Chlapec mal byť starší o tri roky a chcela som aby sa deti narodili obe v apríli. No a mám syna, narodeného v apríli 2014 a dcéru narodenú v apríli 2017. Ale, je pravda, že som to nenechala len tak na prírodu. Všetko som poctivo naplánovala - od dátumu narodenia až po pohlavie mojich detí. Áno, predstavte si, je to možné.. kombináciou rôznych metód vieš zvýšiť pravdepodobnosť že to bude chlapec/dievča z 50% až na 80 percent...
No ale tým chcem povedať, že na základe vlastných skúseností som prišla na to, že je výhodnejšie mať deti len jedného pohlavia. Lebo chlapci kladú na výchovu úplne iné nároky ako dievčatá. A tým pádom to vyžaduje úplne iné zainvolvovanie rodičov do výchovy. No a tak teraz čítam odborné knihy o výchove detí a aj tam píšu, že na dievčatá treba ísť vo všeobecnosti inak ako na chalanov. Rodičovstvo je fakt drina.

@anonym_8b6aec ake metody si vyuzila?

anonym_bee94b
26. aug 2025

Život je nespravodlivý lebo nemáš vysnívané pohlavie? Sa zobuď. Život je nespravodlivý voči nedobrovoľne bezdetným, voči deťom ťažko zdravotne postihnutým, voči zomierajúcim deťom vo vojne, voči vyziabnutým deťom v Afrike. A nie voči tebe a tvojmu rozmaru preferencie určitého pohlavia dieťaťa. Na niektoré tu by bola potrebná tá vojna, nech sa konečne spamätáte a začnete si vážiť čo máte

anonym_f1592e
26. aug 2025

@anonym_autor daj sa liečiť. Iné páry nemôžu mať ani jedno dieťa a ty tu ideš revať lebo máš dve zdravé deti. Choré.

autor
26. aug 2025
@oceanahory

@anonym_autor Vyhladaj terapeuta...ak ma niekto doma dve zdrave dievcatka a napriek tomu place a zavidi inym, ze maju chlapceka, tak ocividne nieco nie je s tebou v poriadku. Pochopim prvotne sklamanie z pohlavia, pochopim aj to, ze je tam nejaka nenaplnena tuzba...ale ty to beries, ako najvacsiu tragediu na svete, pri dvoch zdravych detickach, by si to uz mala mat v sebe davno uzavrete, ale ak o tom mas nutkanie takto pisat na diskusnom fore, tak je to dostatocny dovod na to, aby si to riesila s odbornikom, ktory ti pomoze.

@oceanahory k odbornikovi chodim, preberali sme to x krat a nepomohlo...

kiwi3
26. aug 2025
@anonym_1f4476
Odpoveď bola zmazaná

tiez som kedysi chcela chlapca, teraz, ked tak pozeram na chlapcov okolo, som rada, ze moje jedine dieta bude dievca...

@anonym_1f4476 ak ma uz dve dievcata, tak pravdepodobnost, ze bude aj dalsie dievca, nie je 50:50, ale vyssia. proste je to geneticky dane, ze niekomu sa rodi viac jedno pohlavie, takze moze skusat este niekolkokrat. ved aj tebe to vyslo az 4x.

hederamonstera
26. aug 2025

A preco tuzis po chlapcovi? Preco si myslis ze to bude ine/lepsie? Uprimne sa pytam, lebo casto sa stane, ked sa clovek zamysli nad svojou tuzbou, vyplynie z toho nieco uplne ine.

hederamonstera
26. aug 2025
@anonym_8b6aec

@anonym_8b6aec vies mi poradit tu knihu o vychove chlapcov/dievcat? Dakujem

anonym_cf7406
26. aug 2025

@anonym_autor 🙄 nikto pri sexe nemá vešteckú guľu, aby vedel, či už pohlavie, alebo zdravotný stav. Naozaj buď vďačná, že si vôbec mamou, lebo je oveľa nespravodlivejšie zakaždým potratiť alebo nemať vôbec šancu splodiť dieťa. Je hádam spravodlivé priviesť na svet choré dieťa? Je spravodlivé, že niekto má deti 5 a niekto ani jedno? Je spravodlivé, že niekto nechce deti a nejak sa zadarilo a niekto sa snaží celé roky a bez úspechu?.... Tak nemáš chlapca, máš dievčatá. Ja som chcela deti (nie pohlavie) a mám 👌🍀

kristik
26. aug 2025

Budete mať vnukov😉. My sme boli baby a teraz by starí rodičia kľudne brali viac vnučiek 😅. Možno to, že niekto nemá “vysnívané” pohlavie je genetický problém, jednoducho zdravého chlapca/dievča by počať nevedeli.

mira0611
26. aug 2025

@anonym_autor prosim ta, ja som chcela dievca a mam syna a nevymenila by som ho za nic na svete a to 17 rokov.
Jedno ti poviem v mojom okoli som mala viac znamych, ktory chceli chlapca, po tom, co sa im narodila dcera. Splnilo sa im to a druhe dieta mali chlapca a kazdy narieka, ze keby toto vedeli, tak by chlapca nechceli, lebo je narocny, energicky, neposedny, neposlucha....predtym mali doma dievcatko, ktore bolo kludne a vedelo kreslit a malovat cely den.
Ja nehovorim, ze je to zakonite, aj dievcatka vedia by nezbednice...ale toto je na 99% v mojom okoli.

kofa77
26. aug 2025
@slovakboy

@anonym_autor my mame už dvoch dospelých synov a dceru by sme brali. V Číne môžeš mat len jedno dieťa a pohlavie nesmieš dopredu vedieť. Strašný zásah do základných ľudských slobôd. Teš sa z iných chlapcov v rodine. Máte?

@slovakboy uz to zrusili, tu politiku jedneho dietata

simona92101
26. aug 2025
@luccys

@laurinka27 Ked nemas "parik", nesplnila si svoje zivotne poslanie🙄

@luccys ono toto je aj dost o natlaku okolia..tie hlupe otazky od cudzich ludi.."zase dievcatko?nevadi,nabuduce bude chlapec" .alebo "Jeej syncek,otecko musi byt spokojny".zenam potom z toho sibe,lebo nesplnili "normu".

malaopicka
26. aug 2025

Mám chlapca a je chorý. Brala by som hocičo, len zdravé. Takže buď sa okamžite spamätaj a ďakuj za dve zdravé deti alebo vyhľadaj odbornú pomoc. Nemáš to v hlave v poriadku. Prepáč, ale krajšie sa to nedalo povedať.

autor
26. aug 2025

Dievcata ale to neni, ze by som nebola rada, ze su zdrave. Ale ked ja sa postazujem, ze nemam chlapca tak kazdy povie - hlavne, ze su zdrave. Ale niekto ma aj zdrave aj svoje vysnivane pohlavie. To je za mna ta nespravodlivost.

A tie co pisete, ze mam byt rada, ze mozem mat deti. Ja som ale cely zivot robila tak, aby ta reprodukcna sustava bola co najfunkcnejsia a tie deti som mat mohla. Nebrala som nikdy antikoncepciu, nepouzivala chemikaliami napustene tampony, zdrava strava bola vzdy samozrejmost a pohyb tiez. Na toto som si pozor davala vzdy aby som tie deti mat mohla.

janinah
26. aug 2025

A kolko mas rokov,ze si uz stara? K nam prisiel syn v mojich skoro 43 a na manzelovu 50tku...takze ozaj sa uz neda skusit?

autor
26. aug 2025
@hederamonstera

A preco tuzis po chlapcovi? Preco si myslis ze to bude ine/lepsie? Uprimne sa pytam, lebo casto sa stane, ked sa clovek zamysli nad svojou tuzbou, vyplynie z toho nieco uplne ine.

@hederamonstera asi preto, ze u nas v rodine su iba chlapci. A v manzelovej tiez. A chlapci sa u nas aj u nich brali za nieco viac. Takze som akoze "sklamala" aj ked to nikto takto nepovie...

lucia147852
26. aug 2025

Spravodlivosť? Vies o tom že dieťa je dar? O tom by vedeli hovoriť ženy, ktoré deti nemôžu mať vôbec. Nechápem túto dobu. Každý si mysli že ma na dieťa právo, na také aké on chce. Musí byt chlapec/dievca. Nedaj Bože aby nebolo 100% podľa predstáv. Dieťa si nemôžeme vynútiť. Mas dcéry. Boh, osud, život, príroda alebo čomu veríš ty, to tak zariadil. Zbytočne závidis iným a tyras sa tým.

anonym_8954c9
26. aug 2025

Raz tvoje dcéry budú dospelé a budú mať deti....a možno sa zadarí a budeš mať kopec vnukov 😘

malaopicka
26. aug 2025
@anonym_autor

Dievcata ale to neni, ze by som nebola rada, ze su zdrave. Ale ked ja sa postazujem, ze nemam chlapca tak kazdy povie - hlavne, ze su zdrave. Ale niekto ma aj zdrave aj svoje vysnivane pohlavie. To je za mna ta nespravodlivost.

A tie co pisete, ze mam byt rada, ze mozem mat deti. Ja som ale cely zivot robila tak, aby ta reprodukcna sustava bola co najfunkcnejsia a tie deti som mat mohla. Nebrala som nikdy antikoncepciu, nepouzivala chemikaliami napustene tampony, zdrava strava bola vzdy samozrejmost a pohyb tiez. Na toto som si pozor davala vzdy aby som tie deti mat mohla.

@anonym_autor nič z toho, čo si vymenovala nie je záruka, ze budeš mať deti a ešte zdravé. Neodôvodňuj si svoje prízemné myšlienky. Nie je to žiadna nespravodlivosť, je to život. Ber, čo máš a dakuj za to.

luccys
26. aug 2025
@anonym_autor

@hederamonstera asi preto, ze u nas v rodine su iba chlapci. A v manzelovej tiez. A chlapci sa u nas aj u nich brali za nieco viac. Takze som akoze "sklamala" aj ked to nikto takto nepovie...

@anonym_autor Aha takze chlapci su hodnotnejsi...no to si nam mala hned v prvom prispevku napisat...😏
Slovensko, EU, rok 2025 🙄 Nemam slov.

mira0611
26. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor autorka takto sa prosim ta, moze kazdy stazovat na nespravodlivost.
Život nie je spravodlivy.
Nie je spravodlive, ze ini maju lepsiu pracu ako ja, iny je krajsi, mudrejsi, vyssi, ma normalneho manzela...kym ja som sa rozviedla lebo z mojho sa vyklul deb.l....
Bud vdacna za to co mas a nepozeraj sa na to, co nemas!!!!
Vies, ja som rada, ze som sa narodina na Sk a nie niekde v iraku alebo v indii, kde ma mozu predat, znasilnit, zotrocit...a to uplne beztrestne.
Neplacem nad tym, ze som sa nenarodila vo Švajčiarsku...ake je to nespravodlive.

nevenka
26. aug 2025
@anonym_8b6aec

@anonym_8b6aec no tak Ta vyvediem z omylu, nic si si nenaplanovala. Len Ti nahodou takto vyslo a tiez len v autorke potvrdzujes pocit, ze je daka neschopna (lebo si nenaplanovala) a tiez bud rada, ze si si mohla akoze planovat, kedy otehotnies, ved zeny dnes maju tolko problemov, aj muzi, ze toto absolutne nemozu riesit, sexovat len v plodnych dnoch v auguste daneho roku! Mohla si kludne porodit predcasne ako manzelka mojho bratranca v 26.tyzdni a Tvoje plany by boli v haji! Sa zobudte uz! A vtedy naozaj boli radi, ze dieta prezilo a ze ho vypiplali.
Ja inak velmi dobre viem, co je to tuzit po danom pohlavi, u mna to bolo dievca a este som bola aj taka, ze ved som mala parik a cakali sme tretie a bola som riadne sklamana, ze cakame chlapceka. Aj preto, ze sesternica cakala v rovnakom termine dievca a preberali sme veci po mojich detoch a bolo mi luto tych peknych dievcenskych veci a tie chlapcenske mi nic nehovorili. A este aj dcerka plakala, lebo chcela sestricku. To bolo najtazsie zvladnut. No a potom sme mali este predsa dievcatko, vymodlene dcerkou, sestricku. Akoze pocitom nerozkazes, ale ja som sa s tym zmierila skoro hned, ako sa mi chlapcek narodil, bolo to uzasne zlate babatko, taky drobcek a na dievcatko som zabudla. Az kym som neuvidela na teste 2 ciarky a vtedy mi preblesklo hlavou, ze ked uz stvrte, tak si prajem dievcatko, to bola sekunda, hoci uz v tom case bolo davno jasne, co to bude. Ano, su to take nepopularne pocity, niekedy nepomaha ani ich racionalizovat, ale poradim, skus si to takto rozumovo. Ja som veriaca, takze ja som si robila cez modlitbu terapie s Bohom, rozpravala som sa o tom s Nim a prosila ho o uzdravenie mojej duse a pocitov a aby som mala srdce plne lasky rovnako...skus, hoci aj nie si veriaca. Alebo naozaj nejakeho terapeuta.
PS: Vek je len cislo, rodila som poslednykrat ako takmer 40 rocna a mala som aj diagnozu, tak ak si zdrava, skuste este, len musis ratat s tym, ze zase to bude dievca. Alebo potom skusit adopciu.
V manzelovej rodine boli samy chlapci, u nas zase viac dievcat, tak som automaticky bola nastavena na dievca, hoci mi kazdy tvrdil, ze budem len chlapcov mat a to prve som len tajne dufala, ze dievca, ale bol to samozrejme chlapcek. Tak akoby som podvedome aj citila ten tlak, ze keby bolo dievca, tak by sa kazdy pototo z nej, lebo vsak by to bola vzacnost v rodine. Chlapcek sa bral tak automaticky. Nie ze by ho nemali radi, to vobec, ale asi chapeme, co tym myslim.
No a nakoniec to maju starki vyrovnane, maju 3 vnukov a 3 vnucky. A v zasade nam je to vsetkym jedno, len aby boli zdrave. Ja viem, ze nechces mat tie pocity, ake mas, a ak to sama zvladnut nevies, tak naozaj yreba nejakeho terapeuta na to. Drzim palce.