Nemám vysnívaného syna
Ahojte dievčatá, mám dve deti, dve dievčatká. Sú užasné, skvelé a moc ich milujem. Ale pri každej z nich som si priala chlapca. Toho nakoniec nemáme a už mať ani nebudeme, vzhľadom k veku. Ja som za dcéry vďačná ale cítim nespravodlivosť od života, že mi skúsenosť mať syna nedoprial. Ako z toho von? Smútok nedržím v sebe. Vyplakala som sa z toho už veľa krát ale vždy keď vidím, že sa niekomu narodil chlapček tak cítim obrovskú nespravodlivosť. Prečo niekomu sa jeho vysnívané pohlavie splní a ja sa musím uspokojiť s tým, že deti su zdravé? Pritom sama vidím tie benefity. Dcéry sú úžasné, skvelé parťáčky, pomáhajú, lúbia nás ako rodičov a napriek tomu sa cez túto vec neviem preniesť... Mna tento moj pristup hnevá. Chcela by som byť vyrovnaná, zmierená.
Tiež sme túžili mať dcéru.
Nemáme.
Niekedy vnútri cítim,že chcem.
Ale potom si poviem, prídu nevesty, možno vnučky. 😃
Jaj a meno ktoré som si vysnívala dala švagriná dcére ktorá sa jej pred pár rokmi narodila. Vedela, že chcem...... Už aj to som v sebe dávno spracovala. Podľa mňa to je len ženská ješitnosť v nás.
Ked deti budu chore (virozy,cokolvek), spomen si na tuto hlupost,ktoru si napisala. Btw, na FB sledujem rodicov,kt.sa narodili 3, slovom TRI deti - trojicky s DMO. Vsetky 3 dievcata na vozicku. Ich mama urcite kazdy vecer place do vankusa,ze nema chlapca🙄
@anonym_34f264 ja neviem, asi nie. Ale neverim, ze som jedina na svete co si toto preziva. Ale podla tejto diskusie si vsak pripadam ako jedina svihnuta. Vsetci ostatni su na 100% spokojni s tym co sa im narodilo a ani na sekundu im to neprislo luto.
@anonym_autor tuto si to vytrhla z kontextu. Lebo viacere ti napisali, ze to chceli inak. Vratane mna. Tuzila som po dievcati. Nevedela som si seba predstavit so synom. A uprimne? Ked mi na USG povedali, ze to bude chlapec aj slzicka bola, ze to snad nieeee😢. Prve co som po porode kukla, ked mi ho polozili na brucho bolo, ci to na usg nebola “len” pupocna snura. Rozdiel je v tom, ze my ostatne dla teba 100%-tne sme rady za zdrave dieta a NERUCAME sa pri sprave ze dakomu sa narodilo nami preferovane pohlavie - tu je ten zasadny ROZDIEL! Teba to aj rokmi zoziera. K tvojej rodine sa nebudem vyjadrovat; ako ked dakto bude tvrdit, ze v case sa cestovat neda, pozvi ich k svokre, babke atd a razom sa prenesu o par storoci v case…
Stale pises jak si za baby vdacna, ale dokazes napisat ze sa MUSIS uspokojit LEN s tym, ze su ZDRAVE. Bud rada, ze to druhe dieta nemate toho vytuzeneho syna, lebo ta starsia sestra by bola permanentne v tieni svojho dokonaleho brata. Aj keby to v zivote dotiahla omnoho dalej, stale by bola menej iba preto, co ma medzi nohami…. Z tohto mi je fakt smutno a to ti pisem ako matka co NEMA pohlavie po ktorom tuzila.
Mna toto vie tak nasrat, sorry. Ako že dievča menej dôležité? Najskôr zatrhnúť takéto zmýšľanie do faka. Mám 3 chlapcov a neznášam čo i ken narážku že čo dievča. Do prdele, ako sorry nespravodlivosť? Znies ako rozmaznana princezná čo nevie od dobroty… daj si facku
@anonym_autor tuto si to vytrhla z kontextu. Lebo viacere ti napisali, ze to chceli inak. Vratane mna. Tuzila som po dievcati. Nevedela som si seba predstavit so synom. A uprimne? Ked mi na USG povedali, ze to bude chlapec aj slzicka bola, ze to snad nieeee😢. Prve co som po porode kukla, ked mi ho polozili na brucho bolo, ci to na usg nebola “len” pupocna snura. Rozdiel je v tom, ze my ostatne dla teba 100%-tne sme rady za zdrave dieta a NERUCAME sa pri sprave ze dakomu sa narodilo nami preferovane pohlavie - tu je ten zasadny ROZDIEL! Teba to aj rokmi zoziera. K tvojej rodine sa nebudem vyjadrovat; ako ked dakto bude tvrdit, ze v case sa cestovat neda, pozvi ich k svokre, babke atd a razom sa prenesu o par storoci v case…
Stale pises jak si za baby vdacna, ale dokazes napisat ze sa MUSIS uspokojit LEN s tym, ze su ZDRAVE. Bud rada, ze to druhe dieta nemate toho vytuzeneho syna, lebo ta starsia sestra by bola permanentne v tieni svojho dokonaleho brata. Aj keby to v zivote dotiahla omnoho dalej, stale by bola menej iba preto, co ma medzi nohami…. Z tohto mi je fakt smutno a to ti pisem ako matka co NEMA pohlavie po ktorom tuzila.
@diaamax ja som na ultrazvuku neplakala ani raz. To by som sa hanbila. Proste som bola stastna, ze su zdrave v ten moment.
Inak to som rada, ze druhe neni chlapec. Lebo naozaj by bol preferovany a prva dcera v uzadi. Takto je to dobre, ze su na rovnakej urovni. Pre mna dokonale.
Mna toto vie tak nasrat, sorry. Ako že dievča menej dôležité? Najskôr zatrhnúť takéto zmýšľanie do faka. Mám 3 chlapcov a neznášam čo i ken narážku že čo dievča. Do prdele, ako sorry nespravodlivosť? Znies ako rozmaznana princezná čo nevie od dobroty… daj si facku
@evazhoufova ja by som sa s troma chlapcami citila ako kralovna 👸🏼 Pre mna by to bolo dokonale kombo...
No ale ty si to nesies z rodiny,hlavne nikdy nedopust aby tvoje baby tým trpeli a nebodaj si raz vyčítali a zazivali co ty si zazivala ak budú mať dcéru a podľa mňa je to porucha lebo je rozdiel priat si chlapca alebo byť ,, nešťastná,, keď ho nemáš, zrejme máš traumu z detstva a obsesiu na chlapcov/synov
Je to chore
Ale keďže to odborne riesis a nepomaha ,tak zmeň psycho určite
@evazhoufova ja by som sa s troma chlapcami citila ako kralovna 👸🏼 Pre mna by to bolo dokonale kombo...
@anonym_autor 🤦♀️🤦♀️
A respektíve psychiatra....a to nepíšem v zlom lebo sama si uvadomujes ze tu obsesiu máš a treba to riešit
@anonym_autor pretoze ostatni neriesia pohlavie riesia a su radi za zdravie dietatka a neupinaju sa na taku blbost aby som preto plakavala….
@anonym_34f264 ja neviem, asi nie. Ale neverim, ze som jedina na svete co si toto preziva. Ale podla tejto diskusie si vsak pripadam ako jedina svihnuta. Vsetci ostatni su na 100% spokojni s tym co sa im narodilo a ani na sekundu im to neprislo luto.
@anonym_autor ale tu nejde o to ci si v tejto problematike jednorozec alebo nie, ale ci chces nieco zmenit a mozno musis byt v tvojej rodine ty prva, ktora zlomi tuto generacnu traumu a odovzda dievcatam nieco ine. Ale chapem, asi by ti pomohlo najst niekoho, kto prezil alebo preziva to co ty. Ak som dobre videla, reagovala ti tu jedna alebo dve zeny, ze to maju podobne. Nakontaktuj sa na ne a odovzdajte si medzi sebou vase pocity, nech ich v sebe nedusite, aby si to dostala von zo seba ale prosim, skus to v sebe aspon trosku zmenit. Nebude to hned, mozno ti nepostacuje terapia v trvani 2 roky, mozno z tohi nebudes bikdy uplne von, ale zacnes to vnimat inak, aspon trochu. Ak chces, mozes napisat mne, napisem ti nick, ak nie, chapem.
@anonym_autor s troma chlapcami ak kralovna? 🤣🤣🤣🤣. Tolko k tomu. Asi nevies co chlapci vsetko dokazu. By si sa citila vystavena ak pomaranc 😂
@anonym_autor s troma chlapcami ak kralovna? 🤣🤣🤣🤣. Tolko k tomu. Asi nevies co chlapci vsetko dokazu. By si sa citila vystavena ak pomaranc 😂
@anonym_d48bb1 Jj mna všetci ľutujú 😃
@anonym_autor k tvojmu “žiaľu” len toľko: otcova sestra (dnes už dôchodkyňa 70+) celý život túžila po dcére. Porodila 3 synov, ktorých s láskou vychovala, ale ten pocit “nespravodlivosti” v nej vždy bol, ani sa tým (rovnako ako ty) netajila. Už tých synov nemá, všetkých 3 prežila. Treba si vážiť čo máš, lebo nie je to večné… A ty máš toho viac nez dosť.
Ja mám synčeka, chcela by som ešte druhé dieťa, ale dosť pochybujem že nejaké bude. Každý z blízkych mi hovorí ”ešte sestričku”. Úprimne? Bola by som šťastná preštastná kebyže mám druhé zdravé dieťatko, ak to aj bude znova chlapček tak skáčem až po plafón od radosti…
Ked deti budu chore (virozy,cokolvek), spomen si na tuto hlupost,ktoru si napisala. Btw, na FB sledujem rodicov,kt.sa narodili 3, slovom TRI deti - trojicky s DMO. Vsetky 3 dievcata na vozicku. Ich mama urcite kazdy vecer place do vankusa,ze nema chlapca🙄
@iwesska Jasne, ved to je top priorita c.1.- mat chlapca. Co tam po nejakom zdravi...🤪🙄
@anonym_autor a to si napisala, ze to neprenasas na dievcata🙄. A ze to nevies ovplynit, lebo podvedomie. No prd makovy…
A ty už si tu písala pred rokmi že máš tento problém že?
@anonym_d48bb1 tak my mame v rodine iba chlapcov okrem nasich bab. Takze viem.
A ty už si tu písala pred rokmi že máš tento problém že?
@anonym_eda3c3 pred rokmi som ten problem nemala. Dve dcery mam len chvilku.
@anonym_d48bb1 Jj mna všetci ľutujú 😃
@evazhoufova a preco? Mne sa vzdy pacili viacpocetne rodiny s jednym pohlavi .
@anonym_autor k tvojmu “žiaľu” len toľko: otcova sestra (dnes už dôchodkyňa 70+) celý život túžila po dcére. Porodila 3 synov, ktorých s láskou vychovala, ale ten pocit “nespravodlivosti” v nej vždy bol, ani sa tým (rovnako ako ty) netajila. Už tých synov nemá, všetkých 3 prežila. Treba si vážiť čo máš, lebo nie je to večné… A ty máš toho viac nez dosť.
Ja mám synčeka, chcela by som ešte druhé dieťa, ale dosť pochybujem že nejaké bude. Každý z blízkych mi hovorí ”ešte sestričku”. Úprimne? Bola by som šťastná preštastná kebyže mám druhé zdravé dieťatko, ak to aj bude znova chlapček tak skáčem až po plafón od radosti…
@anonym_65c01b ja som to nepovedala ani mojmu muzovi, ze by som chcela chlapca. Ani najlepsej kamoske. Len v anonymnej diskusii som to priznala lebo hladam pomoc...
@anonym_autor ak to stále takto intenzívne prežívas, mala by si zvážiť odbornú pomoc, pretože to naozaj je je v poriadku.
@anonym_autor a to si napisala, ze to neprenasas na dievcata🙄. A ze to nevies ovplynit, lebo podvedomie. No prd makovy…
@guudy a ako to prenasam prosim ta na dievcata ked v anonymnej diskusii napisem, ze by som sa s troma chlapcami citila ako kralovna? Ja proste viem, ze by som bola lepsia mama pre chlapcov ako pre dievcata. Ale ucim sa milivat aj dievcensky svet.
@anonym_autor ak to stále takto intenzívne prežívas, mala by si zvážiť odbornú pomoc, pretože to naozaj je je v poriadku.
@beronsche bola som u psychiatra. Povedal, ze na lieky to neni. Psycholog 2 roky chodim.
@evcagabi robim vsetko preto aby to tak nebolo. Neviem co viac este spravit.
Ale poviem ti, ze kolko krat vidim v okoli rodiny kde maju starsie dievca a mladsi chlapec a ten chlapec byva velmi uprednosnovany. A to aspon dakujem bohu, ze u nas nebude. Pretoze z tohto skor vznikne trauma ako z toho, ze ja si v sebe nieco potichu nesem.
@anonym_autor ozaj, mám staršie dievča, mladšieho chlapca a nikdy, nikdy by som takú hlúposť, ako preferovať jedno dieťa neurobila. Ani to tak necítim.
A podobnú rodinu ani nepoznám...
Každé dieťa je originál, ku každému tak musíš pristupovať.
Rozumiem, že niekedy môže byť jedno osobnostne bližšie (bez ohľadu na pohlavie) ale len nezrely hlupák dopustí, aby to tie deti pocítili.

@evcagabi robim vsetko preto aby to tak nebolo. Neviem co viac este spravit.
Ale poviem ti, ze kolko krat vidim v okoli rodiny kde maju starsie dievca a mladsi chlapec a ten chlapec byva velmi uprednosnovany. A to aspon dakujem bohu, ze u nas nebude. Pretoze z tohto skor vznikne trauma ako z toho, ze ja si v sebe nieco potichu nesem.
@anonym_autor v ziadnej normalnej rodine nebyva chlapec uprednostnovany. Prosim ta ty si sama vnucujes tuto predstavu. A rodina ta v tom podporuje.