icon

Nemám vysnívaného syna

26. aug 2025

Ahojte dievčatá, mám dve deti, dve dievčatká. Sú užasné, skvelé a moc ich milujem. Ale pri každej z nich som si priala chlapca. Toho nakoniec nemáme a už mať ani nebudeme, vzhľadom k veku. Ja som za dcéry vďačná ale cítim nespravodlivosť od života, že mi skúsenosť mať syna nedoprial. Ako z toho von? Smútok nedržím v sebe. Vyplakala som sa z toho už veľa krát ale vždy keď vidím, že sa niekomu narodil chlapček tak cítim obrovskú nespravodlivosť. Prečo niekomu sa jeho vysnívané pohlavie splní a ja sa musím uspokojiť s tým, že deti su zdravé? Pritom sama vidím tie benefity. Dcéry sú úžasné, skvelé parťáčky, pomáhajú, lúbia nás ako rodičov a napriek tomu sa cez túto vec neviem preniesť... Mna tento moj pristup hnevá. Chcela by som byť vyrovnaná, zmierená.

anonym_d48bb1
26. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_d48bb1 tak my mame v rodine iba chlapcov okrem nasich bab. Takze viem.

@anonym_autor nevychovavala si ich. Ale s tebou tazko. Tu nepomoze ziaden psychiater. Ty sama nechces.

diaamax
26. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_65c01b ja som to nepovedala ani mojmu muzovi, ze by som chcela chlapca. Ani najlepsej kamoske. Len v anonymnej diskusii som to priznala lebo hladam pomoc...

@anonym_autor vidis a ja som to povedala. Dala som tomu priechod. Povedala som to dokonca aj synovi, ze som si priala dievca a povedala som mu aj to - a je to 100%-tne pravda; citim to tak kazdou bunkou svojho tela, ze by som ho nevymenila za nijake dievca. Ze vtedy, ked bol este schovany v brusku “tam hore” vedeli lepsie co chcem a potrebujem ako ja sama. Predstav si, ze to syn prijal. Mame spolu naozaj pevny vztah a to je uz dospely.

A nepodcenuj deti. Ony vycitia ze si neni ok. Deti su vnimave a velmi citlive na podnety. Uz len ta tvoja reakcia ak ti povedia kamosky ze maju chlapca atd. Tak jak ty tvrdis, ze citis, ze by si synovi bola lepsou mamou, ony vycitia, ze keby boli chlapci mala by si - jak to povedat.. vacsiu radost.

Zmen terapeuta jak ti tu radia, ty sa roky zozieras a to neni v poriadku.

autor
26. aug 2025
@beronsche

@anonym_autor ozaj, mám staršie dievča, mladšieho chlapca a nikdy, nikdy by som takú hlúposť, ako preferovať jedno dieťa neurobila. Ani to tak necítim.
A podobnú rodinu ani nepoznám...
Každé dieťa je originál, ku každému tak musíš pristupovať.
Rozumiem, že niekedy môže byť jedno osobnostne bližšie (bez ohľadu na pohlavie) ale len nezrely hlupák dopustí, aby to tie deti pocítili.

@beronsche to je dobre, ze si ferova. Ja som videla vela rodin kde to tak nebolo.
Vies co ja nebudem obchadzat 10 psychiatrov a hladat takeho co mi lieky napise. Bola som u dobreho odbornika, bavili sme sa dlho a povedal, ze toto na lieky neni. Ze to sa riesi na terapiach. Tam dochadzam 2x mesacne k dvom roznym psychologom. Vraj ked si clovek raz za 3-4 mesiace poplace kvoli nejakej zivotnej nespravedlnosti neni to mimo normal. Tak mi to bolo povedane.
A ty mas aj aj, takze tazko pochopis co prezivam ja. Len tolko.

anonym_eb297d
26. aug 2025

@anonym_autor žiadna nespravodlivosť. Máš dve zdravé deti, to, že vytváraš drámu z ničoho je psychický problém. Túžiť po určitom pohlaví u dieťaťa na základe skúseností a predstáv je normálne ale fixovať sa na to už nie. Poraď sa so psychologom prečo na tom tak visíš.

dismonika
26. aug 2025

@anonym_autor mám 3 deti a 2 z toho nie sú úplne zdravé. Čo by som dala za to, aby boli úplne zdravé. Každý chce zdravé deti, ak ich už má. Aj tie deti to chcú - ak tomu rozumejú.

Ty máš 2 zdravé dievčatká a možno sa niekedy dožiješ aj vnuka.

Niektorým párom nebolo dopriate mať deti vôbec.

guudy
26. aug 2025
@anonym_autor

@guudy a ako to prenasam prosim ta na dievcata ked v anonymnej diskusii napisem, ze by som sa s troma chlapcami citila ako kralovna? Ja proste viem, ze by som bola lepsia mama pre chlapcov ako pre dievcata. Ale ucim sa milivat aj dievcensky svet.

@anonym_autor ako to pekne povedat. Dobra mama nerozlisuje vo vychove medzi pohlaviami a ani si nepredstavuje, ze inemu pohlaviu by bola lepsia mama. Tvoje reakcie (aj neverbalne)…deti to vycitia na sto honov. Darmo sa tvaris, ze nie 🙂

anonym_eb297d
26. aug 2025
@anonym_autor

@beronsche to je dobre, ze si ferova. Ja som videla vela rodin kde to tak nebolo.
Vies co ja nebudem obchadzat 10 psychiatrov a hladat takeho co mi lieky napise. Bola som u dobreho odbornika, bavili sme sa dlho a povedal, ze toto na lieky neni. Ze to sa riesi na terapiach. Tam dochadzam 2x mesacne k dvom roznym psychologom. Vraj ked si clovek raz za 3-4 mesiace poplace kvoli nejakej zivotnej nespravedlnosti neni to mimo normal. Tak mi to bolo povedane.

@anonym_autor Myslíš si, že by si bola kráľovná a že si stvorená na výchovu chlapcov. No asi nie keď ti osud nadelil dievčatká. Možno by si pri tých troch chalanoch hovorila kiežby boli dievčatá. Nemôžeš vedieť aké by to bolo. Máš dve dcéry, chlapca mať nebudeš, tak sa tej túžby pusti. Už to nezmeníš. Zmier sa s tým.

autor
26. aug 2025
@diaamax

@anonym_autor vidis a ja som to povedala. Dala som tomu priechod. Povedala som to dokonca aj synovi, ze som si priala dievca a povedala som mu aj to - a je to 100%-tne pravda; citim to tak kazdou bunkou svojho tela, ze by som ho nevymenila za nijake dievca. Ze vtedy, ked bol este schovany v brusku “tam hore” vedeli lepsie co chcem a potrebujem ako ja sama. Predstav si, ze to syn prijal. Mame spolu naozaj pevny vztah a to je uz dospely.

A nepodcenuj deti. Ony vycitia ze si neni ok. Deti su vnimave a velmi citlive na podnety. Uz len ta tvoja reakcia ak ti povedia kamosky ze maju chlapca atd. Tak jak ty tvrdis, ze citis, ze by si synovi bola lepsou mamou, ony vycitia, ze keby boli chlapci mala by si - jak to povedat.. vacsiu radost.

Zmen terapeuta jak ti tu radia, ty sa roky zozieras a to neni v poriadku.

@diaamax vies co mne to moja mama povedala a ja tym trpim cely zivot. Ze som neni to co si ona priala. Preto by som to mojim detom nikdy nepovedala.

A ja by som samozrejme moje deti tiez nikdy nevymenila za ziadneho chalana. Zase nerob zo mna netvora, prosim.

anonym_34f264
26. aug 2025
@anonym_autor

@diaamax vies co mne to moja mama povedala a ja tym trpim cely zivot. Ze som neni to co si ona priala. Preto by som to mojim detom nikdy nepovedala.

A ja by som samozrejme moje deti tiez nikdy nevymenila za ziadneho chalana. Zase nerob zo mna netvora, prosim.

@anonym_autor nehnevaj s ana mna ale ty to tvojim dceram nepovies oebo by si to neurobila ako tvoja mama, ale... v com to je lepsie, ked napises v diskusii, ze by si bola lepsia matka pre chlapcov? To su len tvoje nicim nepodlozene domnienky. Ty to nemozes vediet, to su len tvoje fantazie postavene na vode, ze keby bol svet taky aky si si ho vysnivala, bol by krasny. No nie, mala by si mozno narocnych chlacov alebo cokolvek. Pre tvoje dievcata bude stacit ked budes dost dobra matka. Prosim, skus sa pre ne vzchopit, lebo im to nepovies a nevravim, ze to mas urobit, ale pracuj na sebe aby si im nedala do vienka traumy ake dali tebe. Smitne je to citat. Napisali ti zeny ze su tu take ako ty, nie si jediny jednorozec vo vesmire aj ked mas tento pocit. A mozno keby si dievcatam povedala, ze si tuzila mat syna, ale bolo ti dane mat dcery ale nelutujes to. Vies ono ti to ma cosi odovzdat a asi aj to, ze prelomis tu generacnu traumy a budes ty silna, pre ne.

simsalabim
26. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor lenze to, co prezivas, nie je zivotna nespravodlivost, ale pozehnanie, ktore mnohym nebolo dopriate. Takze kvoli tomu plakat je blbost.

autor
26. aug 2025
@guudy

@anonym_autor ako to pekne povedat. Dobra mama nerozlisuje vo vychove medzi pohlaviami a ani si nepredstavuje, ze inemu pohlaviu by bola lepsia mama. Tvoje reakcie (aj neverbalne)…deti to vycitia na sto honov. Darmo sa tvaris, ze nie 🙂

@guudy ale ja som nemyslela rozdielnu vychovu ale rozdielne zaujmy. Ja sa viac vyznam v autach, strojoch, superhrdinoch, futbale. Nebavi ma vyrabanie, jednorozci, babiky, make up, atď. Ale ucim sa 😁

guudy
26. aug 2025
@anonym_autor

@guudy ale ja som nemyslela rozdielnu vychovu ale rozdielne zaujmy. Ja sa viac vyznam v autach, strojoch, superhrdinoch, futbale. Nebavi ma vyrabanie, jednorozci, babiky, make up, atď. Ale ucim sa 😁

@anonym_autor a zaujmy sa delia podla pohlavia? Dievcata musia nutne inklinovat ku jednorozcom? Lebo to by potom moje dve dcery nemohli byt programatorky, ze? A ake sikovne su, uz dospele.

autor
26. aug 2025
@guudy

@anonym_autor a zaujmy sa delia podla pohlavia? Dievcata musia nutne inklinovat ku jednorozcom? Lebo to by potom moje dve dcery nemohli byt programatorky, ze? A ake sikovne su, uz dospele.

@guudy Moje dievcata su same trblietky, jednorozce, baletne sukienky, babiky, barbiny, koniky,... Chcu aby som ich cesala, malovala im nechty. Nosit chcu len sukne, saty a vsetko ruzove, fialove. Oni su proste typicke dievčatká.

pralinka25
26. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor to mas ale dost stereotypne nazory. totiz ja mam dvoch synov a v nasom okoli vsetky moje kamosky maju chalanov a vies co s mojimi sa nemal kto hrat s autami. jeden chalan mal rad knizky encyklopedie furt by len cital. dalsi mal rad hudbu od malinka sa stale hral len s cedeckami. dalsi sa hraval s babikami (to sa napriklad moja dcera zas s babikami nikdy nehrala) dalsieho zas bavilo hrat sa na kuchara. uz je pubertak a stale rad vari. a mohla by som pokracovat. naozaj takmer nikto sa nehral s autami. u nas v okoli napriklad vobec nikdy nefrcali superhrdinovia u ziadneho chalana. jeden mal rad elektroniku a tento typ veci. od malicka snival len o tom ze bude elektrikar. moj sused maly chcel byt doktorom on vsade nosil detsku lekarnicku a osetroval na pockanie vsetko a vsetkych. auta total nula bodov. moj svokor bol futbalista a tazko niesol ze ani jeden vnuk nevie kopnut do lopty. vobec ich to nikdy nebavilo. takze mohla by si mat mozno 10 synov a ani jedneho by nemuselo bavit to co teba.

anonym_eb3cc4
26. aug 2025

Hmm, podobné témy sa tu objavujú celkom často, len väčšinou v opačnej situácií, že si ženy želajú dievča a mám pocit, že tým sa toľko nenakladá, ako tebe... Ja rozumiem, ako to myslíš... Ja som to mala podobne, len s tým rozdielom, že som netúžila po konkrétnom pohlaví, ale po tom, aby som mala možnosť vychovávať oboje, aj chlapca aj dievča. A nesplnilo sa mi to, mám dvoch chlapcov. V druhom tehotenstve som to zobrala fakt zle, nerozumela som ani samej sebe, prečo som z toho taká hotová... Všetci mi hovorili, ze ma to prejde, keď sa môj druhý syn narodí, že si potom na to ani nespomeniem. No neprešlo a ja som sa cítila ešte horšie, že zlyhavam ako matka... Fakt dlho som bola schopná kvôli tomu plakať, stačilo, že som všade zrazu reklamy na "ideálnu" rodinu 1 chlapec 1 dievča... Potom som zase revala kvôli tomu, že čo som ja za otrasnu matku, ktorá plače kvôli pohlaviu svojich detí... To boli také pocity, ktoré jednoducho nevieš rozumom ovládať, jasné že som vedela, že to nie je ok, že mám byť šťastná za svojich chlapcov, že prvoradé je zdravie a že by som to nemala riešiť... No najradšej by som si nejako preprogramovala mozog, aby som tie pocity nemala, nuž, ale mala som ich... A vyvíjala som na seba tlaky, že už by som toto cítiť nemala, že už prešiel rok, to nie je normálne atď. Riešila som to aj so psychológom, ale ani ten nedokáže zariadiť, aby túžba jednoducho zmizla. Hlavne taká, ktorá sa nedá žiadno vlastnou snahou ovplyvniť... No a nakoniec mi asi najviac paradoxne pomohlo to, že som sa zmierila s myšlienkou, že je možné, že tú túžbu po dcére možno budem mať niekde v kútiku duše celý život. A možno nie a časom úplne zmizne. Ale už sa nebudem bičovať za tie myšlienky, proste myšlienka na dcéru príde a odíde. Čo už. Svojich chlapcov milujem a nevymenila by som ich za nič na svete, ani dcéru by som nemala radšej. Ale áno, stále by som chcela vedieť, aké by to bolo, mať ju. A posledná vec, snažím sa nerobiť z toho tajomstvo, neviem si predstaviť, že by som o tom nepovedala ani mužovi, či kamarátke... Tým že to akoby tajis, tak to rastie na sile... Človeku sa veľmi uľaví, keď to vypustí v nejakom bezpečnom prostredí a dostane sa mu viac empatie ako vyčistenia žalúdka tu na MK...

anonym_8cd3f9
26. aug 2025

@anonym_autor tak toto je brutal co citam
Na tvojom mieste by som si stula do rohu a trieskala hlavu o stenu za toto tvoje spravanie a myslienky
Chudata deti snad sa toto nikdy nedozvedia, ako matku by som ta odstrihla
Fuj, hanbi sa

napetra
26. aug 2025
@nahodnemeno

@slovakboy bola som v cine, toto uz davno neplati, mavaju aj po dve deti beztrestne, ale je pravda, ze su zvyknuti byt jedinacikovia rodicia, a tak maju mladi tiez po 1 dietati.

@nahodnemeno Presne toto som tiež chcela napísať @slovakboy. V Čine sa zmenila politika v počte detí a podporujú viacdetné rodiny.
Naši priatelia žijúci v Číne majú 3 deti, hoci to tam nie je štandard.
No pár rokov žili na Slovensku, tak sa asi inšpirovali. 😃

diaamax
26. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor keby vytrhavanie viet z kontextu bol olympijsky sport, mas 🏅🥇. Ja nikde opakujem NIKDE netvrdim, ze si NETVOR! Jedine Ty sama a uz len to, ze si si z toho toto vydedukovala svedci o mnohom. My v rodine komunikujeme o vsetkom, aj o neprijemnych veciach. Syn sa mi nebal povedat ze kym nevedel o mojej introverzii myslel si, ze som nahnevana a vadilo mu to a kopec dalsich veci, ja som mu tiez (adekvatne veku) povedala ze som si priala dievca, co konkretne mi vadi atd a nikdy medzi nami neboli nejake sklamania a nezhody. Praveze som ho pripravila aj na to, ze veci nie vzdy dopadnu ako si clovek praje - ale to neznamena, ze nemozu dopadnut dobre, ba priam najlepsie. Mne mama tiez povedala, ze chcela chlapca - povedala nie otlkla o hlavu ze som svojou ♦️ pre nu sklamanim alebo som menej, lebo som dievca (ako to evidentne je vo vasej rodine) a nijaku traumu si z toho nenesiem. Proste mame iste predstavy ktore sa mozu ale aj nemusia naplnit.

A k tomu ako to “hrdinsky” drzis v sebe a na okolie hrajes “formu” ako si super stastna a vo vnutri to v tebe vrie, len tolko, skus postavit papiňak a nevypustat obcas tu paru a uvidis co sa stane, to sa deje aj v tvojom vnutri…

autor
26. aug 2025
@anonym_eb3cc4

Hmm, podobné témy sa tu objavujú celkom často, len väčšinou v opačnej situácií, že si ženy želajú dievča a mám pocit, že tým sa toľko nenakladá, ako tebe... Ja rozumiem, ako to myslíš... Ja som to mala podobne, len s tým rozdielom, že som netúžila po konkrétnom pohlaví, ale po tom, aby som mala možnosť vychovávať oboje, aj chlapca aj dievča. A nesplnilo sa mi to, mám dvoch chlapcov. V druhom tehotenstve som to zobrala fakt zle, nerozumela som ani samej sebe, prečo som z toho taká hotová... Všetci mi hovorili, ze ma to prejde, keď sa môj druhý syn narodí, že si potom na to ani nespomeniem. No neprešlo a ja som sa cítila ešte horšie, že zlyhavam ako matka... Fakt dlho som bola schopná kvôli tomu plakať, stačilo, že som všade zrazu reklamy na "ideálnu" rodinu 1 chlapec 1 dievča... Potom som zase revala kvôli tomu, že čo som ja za otrasnu matku, ktorá plače kvôli pohlaviu svojich detí... To boli také pocity, ktoré jednoducho nevieš rozumom ovládať, jasné že som vedela, že to nie je ok, že mám byť šťastná za svojich chlapcov, že prvoradé je zdravie a že by som to nemala riešiť... No najradšej by som si nejako preprogramovala mozog, aby som tie pocity nemala, nuž, ale mala som ich... A vyvíjala som na seba tlaky, že už by som toto cítiť nemala, že už prešiel rok, to nie je normálne atď. Riešila som to aj so psychológom, ale ani ten nedokáže zariadiť, aby túžba jednoducho zmizla. Hlavne taká, ktorá sa nedá žiadno vlastnou snahou ovplyvniť... No a nakoniec mi asi najviac paradoxne pomohlo to, že som sa zmierila s myšlienkou, že je možné, že tú túžbu po dcére možno budem mať niekde v kútiku duše celý život. A možno nie a časom úplne zmizne. Ale už sa nebudem bičovať za tie myšlienky, proste myšlienka na dcéru príde a odíde. Čo už. Svojich chlapcov milujem a nevymenila by som ich za nič na svete, ani dcéru by som nemala radšej. Ale áno, stále by som chcela vedieť, aké by to bolo, mať ju. A posledná vec, snažím sa nerobiť z toho tajomstvo, neviem si predstaviť, že by som o tom nepovedala ani mužovi, či kamarátke... Tým že to akoby tajis, tak to rastie na sile... Človeku sa veľmi uľaví, keď to vypustí v nejakom bezpečnom prostredí a dostane sa mu viac empatie ako vyčistenia žalúdka tu na MK...

@anonym_eb3cc4 toto bol asi jediny normalny komentar. Tym ako si to opisala si uplne vystihla to co zazivam. Najprv placem, ze nemam chalana. Potom placem co som to za mamu, ze mam take pocity. Akurat ja to neviem nikomu povedat. Proste nechcem aby niekto vedel, ze toto zazivam. Ja som vzdy kazdemu povedala ako sa velmi tesim, ze mam dve dievcata a ake je to uzasne. A teraz si neviem predstavit povedat, ze som klamala a cely cas sa trapim.

autor
26. aug 2025
@diaamax

@anonym_autor keby vytrhavanie viet z kontextu bol olympijsky sport, mas 🏅🥇. Ja nikde opakujem NIKDE netvrdim, ze si NETVOR! Jedine Ty sama a uz len to, ze si si z toho toto vydedukovala svedci o mnohom. My v rodine komunikujeme o vsetkom, aj o neprijemnych veciach. Syn sa mi nebal povedat ze kym nevedel o mojej introverzii myslel si, ze som nahnevana a vadilo mu to a kopec dalsich veci, ja som mu tiez (adekvatne veku) povedala ze som si priala dievca, co konkretne mi vadi atd a nikdy medzi nami neboli nejake sklamania a nezhody. Praveze som ho pripravila aj na to, ze veci nie vzdy dopadnu ako si clovek praje - ale to neznamena, ze nemozu dopadnut dobre, ba priam najlepsie. Mne mama tiez povedala, ze chcela chlapca - povedala nie otlkla o hlavu ze som svojou ♦️ pre nu sklamanim alebo som menej, lebo som dievca (ako to evidentne je vo vasej rodine) a nijaku traumu si z toho nenesiem. Proste mame iste predstavy ktore sa mozu ale aj nemusia naplnit.

A k tomu ako to “hrdinsky” drzis v sebe a na okolie hrajes “formu” ako si super stastna a vo vnutri to v tebe vrie, len tolko, skus postavit papiňak a nevypustat obcas tu paru a uvidis co sa stane, to sa deje aj v tvojom vnutri…

@diaamax ale to neni o hrdinstve. Ja som posero to priznat. Ja nedozem pred okolim na plne usta povrdat, ze by som mohla byt sklamana z pohlavia deti. Bojim sa odsudenia. Ved pozri ako to dopadlo tu - dostala som riadny naklad. Takmer v kazdom komentari len nadavky a odsudenie. Chapave kombtare by som zratala na prstoch jednej ruky...

yosi
26. aug 2025

@anonym_autor Nikdy som neriešil čo budeme mať. Hlavne aby boli zdravé. A vôbec, prečo sa trápiš nad niečím, čo nevieš ovplyvniť? Vieš prečo nepozerám počasie? Lebo zásadne neriešim to, čo neviem ovplyvniť

autor
26. aug 2025
@pralinka25

@anonym_autor to mas ale dost stereotypne nazory. totiz ja mam dvoch synov a v nasom okoli vsetky moje kamosky maju chalanov a vies co s mojimi sa nemal kto hrat s autami. jeden chalan mal rad knizky encyklopedie furt by len cital. dalsi mal rad hudbu od malinka sa stale hral len s cedeckami. dalsi sa hraval s babikami (to sa napriklad moja dcera zas s babikami nikdy nehrala) dalsieho zas bavilo hrat sa na kuchara. uz je pubertak a stale rad vari. a mohla by som pokracovat. naozaj takmer nikto sa nehral s autami. u nas v okoli napriklad vobec nikdy nefrcali superhrdinovia u ziadneho chalana. jeden mal rad elektroniku a tento typ veci. od malicka snival len o tom ze bude elektrikar. moj sused maly chcel byt doktorom on vsade nosil detsku lekarnicku a osetroval na pockanie vsetko a vsetkych. auta total nula bodov. moj svokor bol futbalista a tazko niesol ze ani jeden vnuk nevie kopnut do lopty. vobec ich to nikdy nebavilo. takze mohla by si mat mozno 10 synov a ani jedneho by nemuselo bavit to co teba.

@pralinka25 ja mam zase v rodine chlapcov, ktory miluju auta, traktori, superhrdinov a podobne. Ale uznavam, ze to nemusia milovat vsetci chlapci.

autor
26. aug 2025
@yosi

@anonym_autor Nikdy som neriešil čo budeme mať. Hlavne aby boli zdravé. A vôbec, prečo sa trápiš nad niečím, čo nevieš ovplyvniť? Vieš prečo nepozerám počasie? Lebo zásadne neriešim to, čo neviem ovplyvniť

@yosi ja som myslela, ze pocasie si pozeras preto aby si vedel co si mas obliect...

anonym_34f264
26. aug 2025

Toto si po sebe precitaj. Pre toto mas naklad.

Je rozdiel povedat chcela som chlapcov, som z zoho smutna, ale mam uzasne dievcata. A rozdiel, ked povies, mam dve uzasne dievcata, tesim sa ale klamala som kazdemu. No mozno to je nestastna formulacia, ale vidis ten rozdiel?
Tvrdim ze mam uzasne dievcata ale klamala som o tom vsetkym.
Tvrdim, ze som chcela chlapcov, ale mam dievcata a su skvele a uzasne aj ked ten nenaplneny pocit ze som chcela syna vo mne ostane.

yosi
26. aug 2025
@anonym_autor

@yosi ja som myslela, ze pocasie si pozeras preto aby si vedel co si mas obliect...

@anonym_autor Na to mám okno

autor
26. aug 2025
@anonym_34f264

Toto si po sebe precitaj. Pre toto mas naklad.

Je rozdiel povedat chcela som chlapcov, som z zoho smutna, ale mam uzasne dievcata. A rozdiel, ked povies, mam dve uzasne dievcata, tesim sa ale klamala som kazdemu. No mozno to je nestastna formulacia, ale vidis ten rozdiel?
Tvrdim ze mam uzasne dievcata ale klamala som o tom vsetkym.
Tvrdim, ze som chcela chlapcov, ale mam dievcata a su skvele a uzasne aj ked ten nenaplneny pocit ze som chcela syna vo mne ostane.

@anonym_34f264 ved to som napisala teraz o pol 10. A nakladaju mi tu zeny od rana...

elianto_01
Autor odpoveď zmazal
majusik1304
26. aug 2025

Vidíš a ja mám 4 dievčatá a nemám času rozmýšľať keby bolo to či ono. Budeš mať potom vnukov a budeš si ich užívať 😉

anonym_34f264
26. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_34f264 ved to som napisala teraz o pol 10. A nakladaju mi tu zeny od rana...

@anonym_autor ano, ale keby si citas po sebe medzi riadkami, vidis tam omnoho viac. Ty tie tvoje dievcata podvedome neprijimas. Pre toto ti nakladaju a ty to nechces vidiet.

autor
26. aug 2025
@anonym_34f264

@anonym_autor ano, ale keby si citas po sebe medzi riadkami, vidis tam omnoho viac. Ty tie tvoje dievcata podvedome neprijimas. Pre toto ti nakladaju a ty to nechces vidiet.

@anonym_34f264 ja svoje deti milujem najviac ako viem a dala by som za ne zivot. To sa ale nevylucuje s tym, ze tuzbu mat chlapca.
Navyse naozaj robim co mozem aby som tu situaciu vyriesila - priznala som si pred sama sebou svoje pocity, dochadzam na terapie, zalozila som diskusiu kde som cakala, ze mi niekto pomoze alebo poradi.
Mne ani detom nepomozu nadavky a zhadzovanie. Ja potrebujem podporu a pochopenie.