Nemám vysnívaného syna
Ahojte dievčatá, mám dve deti, dve dievčatká. Sú užasné, skvelé a moc ich milujem. Ale pri každej z nich som si priala chlapca. Toho nakoniec nemáme a už mať ani nebudeme, vzhľadom k veku. Ja som za dcéry vďačná ale cítim nespravodlivosť od života, že mi skúsenosť mať syna nedoprial. Ako z toho von? Smútok nedržím v sebe. Vyplakala som sa z toho už veľa krát ale vždy keď vidím, že sa niekomu narodil chlapček tak cítim obrovskú nespravodlivosť. Prečo niekomu sa jeho vysnívané pohlavie splní a ja sa musím uspokojiť s tým, že deti su zdravé? Pritom sama vidím tie benefity. Dcéry sú úžasné, skvelé parťáčky, pomáhajú, lúbia nás ako rodičov a napriek tomu sa cez túto vec neviem preniesť... Mna tento moj pristup hnevá. Chcela by som byť vyrovnaná, zmierená.
@anonym_autor určite to zanecháva stopu. Predávaš štafetu generačnej traumy. Veľmi zastaralej a prekonanej. Ak ti dvaja psychológovia nepomohli, zbav sa ich a nájdi iného. Pokojne aj online. Je ich dosť.
Inak IVF selekcia podľa plodu je spôsob ako prísť k mužskemu embryu. Či sa to ale na Slovensku robi, to neviem. Nikdy som také neriešila.
@tomiholjubavi na Slovensku sa to nerobi. Tu je to nezakonne. Ale myslim ze v zahranici sa to da. Niekde na Cypre.
@tomiholjubavi na Slovensku sa to nerobi. Tu je to nezakonne. Ale myslim ze v zahranici sa to da. Niekde na Cypre.
@anonym_d48bb1 určite sa to v zahraničí niekde robi. Ak od začiatku vedela ze chce iba synov a ani roky terapie, dvaja psychologovia a jeden psychiater jej nezmiernia pocit krivdy, nemala riskovať 50/50 šancu pri normálnom tehotenstve a ísť rovno na ivf.
Jej dcéry si nezaslúžia byt len cena útechy. 😔
@anonym_autor od začiatku si bola tak silno nastavená, že chceš iba synov? Či to prišlo az neskôr?
@tomiholjubavi mna asi nikdy v zivote nenapadlo, ze by som mohla mat dceru. Ja mam len brata a len bratrancov a ti maju len synov. Pre mna dieta rovnalo sa chlapec. Ja som babatko dievcatko videla prvy krat az svoje...
@anonym_d48bb1 určite sa to v zahraničí niekde robi. Ak od začiatku vedela ze chce iba synov a ani roky terapie, dvaja psychologovia a jeden psychiater jej nezmiernia pocit krivdy, nemala riskovať 50/50 šancu pri normálnom tehotenstve a ísť rovno na ivf.
Jej dcéry si nezaslúžia byt len cena útechy. 😔
@tomiholjubavi ale moje dcery niesu cena utechy preboha. Kde si to vycitala?
Ja by som na ivf nesla nikdy. Radsej byt bez deti. Clovek sa nema hrat na Boha...
@anonym_autor a preco nie si spokojna? Kvoli svojej tuzbe mat chlapca alebo tuzbe tvojej rodiny mat chlapca?
@anonym_d48bb1 ja som chcela chlapca a rodina miesto toho aby ma utesila ked to bolo dievca tak este svojimi poznamkami celu situaciu zhorsili...
Ja by som na ivf nesla nikdy. Radsej byt bez deti. Clovek sa nema hrat na Boha...
@anonym_autor to teraz hovoríš. Nikdy nevieš ako by si sa hrala aj na celý Olymp, keby bolo treba. 😉
A ze mas len brata a bratrancov. Tvoja mama predsa mala dcéru - teba.
@anonym_autor ak si veriaca, tak sa neruhas, že nie si spokojná s tým, čo ti Boh dal?
.. neviem, čo vy máte veľa rodina s tým, že jediné chlapec..
Len zo zvedavosti, z ktorej časti Slovenska ste?
Inak aké utesovanie, že sa narodilo dievča?? Kto normálny potrebuje v takom prípade utešovať?
Začína mi byť ľúto tvojich dcér.. ak nechceš, aby ich to silné zasiahlo, zmeň svoje nastavenie a príjmi realitu.
Este mi napadlo, ze keby sa rodili stale len chlapci, s kym by neskor zakladali rodiny? A kto by potom tych chlapcov rodil? Ale- to je len taka drobnost🙄😏
A btw keby mi niekto z rodiny povedal, ze som porodila "nespravne" pohlavie, tak s nim vyrazim dvere a viac ho nechcem vidiet. Ale vy ste tam asi vsetci nejaki svihnuti a ocividne su tam taketo reci normalne.
@anonym_autor cize radsej by si bola bez deti? A to by si si nevycitala? Ani rodina by ti to nevycitala? Tusim si pisala ze chlapa mozes vymenit ked nemoze mat deti. A to sa ti zda v poriadku? Tebe by aj clovek chcel pomoct ale nema to zmysel. Naozaj zmen psychologa.
Velmi zvlastne zmyslanie.
@luccys mne to nikto nepovedal takto ako pises.
@anonym_autornespravodlivost by si mohla citit iba v tom pripade ak by si nemala žiadne deti, co by i i dali za hociake dieta a ty tu spekulujes s pohlavím
@anonym_autor ak si veriaca, tak sa neruhas, že nie si spokojná s tým, čo ti Boh dal?
.. neviem, čo vy máte veľa rodina s tým, že jediné chlapec..
Len zo zvedavosti, z ktorej časti Slovenska ste?
Inak aké utesovanie, že sa narodilo dievča?? Kto normálny potrebuje v takom prípade utešovať?
Začína mi byť ľúto tvojich dcér.. ak nechceš, aby ich to silné zasiahlo, zmeň svoje nastavenie a príjmi realitu.
@beronsche zo zapadu.
Mne ked som bola tehotna vsetci hovorili bude chlapec bude chlapec. Tak som mala pocit, ze ho kazdy po mne chce.
@anonym_autor cize radsej by si bola bez deti? A to by si si nevycitala? Ani rodina by ti to nevycitala? Tusim si pisala ze chlapa mozes vymenit ked nemoze mat deti. A to sa ti zda v poriadku? Tebe by aj clovek chcel pomoct ale nema to zmysel. Naozaj zmen psychologa.
Velmi zvlastne zmyslanie.
@anonym_d48bb1 ja nepisem, ze by som ho vymenila ja ale ze to moze spravit nejaka zena pokial je jej tuzba po dietati taka obrovska a chlap nepolodny.
A myslim, ze by mne snad nikto nevycital, ze nemam deti. Mame ich v rodine az az aj bez mojich. Navyse sa s rodinou vidim minimalne takze by im tazko mohli chybat.
Este mi napadlo, ze keby sa rodili stale len chlapci, s kym by neskor zakladali rodiny? A kto by potom tych chlapcov rodil? Ale- to je len taka drobnost🙄😏
A btw keby mi niekto z rodiny povedal, ze som porodila "nespravne" pohlavie, tak s nim vyrazim dvere a viac ho nechcem vidiet. Ale vy ste tam asi vsetci nejaki svihnuti a ocividne su tam taketo reci normalne.
@luccys a preco by sa mali rodit len chlapci? Ved to nikde nepisem, ze by sa mali rodit len chlapci 🤷🏿♀️
@anonym_d48bb1 ja nepisem, ze by som ho vymenila ja ale ze to moze spravit nejaka zena pokial je jej tuzba po dietati taka obrovska a chlap nepolodny.
A myslim, ze by mne snad nikto nevycital, ze nemam deti. Mame ich v rodine az az aj bez mojich. Navyse sa s rodinou vidim minimalne takze by im tazko mohli chybat.
@anonym_autor to ze by si nemala deti by bolo v poriadku ale dve baby to uz je v neporiadku. A pritom v rodine mate samych chlapcov.
@anonym_autor podľa mňa máš v hlave blok kvôli rodine, vytvorila si si ho rokmi a teraz chceš aby zmizol a ono to nejde. Uvedom si, že je naozaj úplne jedno čo hovorí rodina, koľko synov je v rodine, všetko je to úplne jedno. Aj keby ti celá rodina frflala na dcéry, ty sa nemusíš hanbiť za to, že si chcela syna, ale o to viac ukazuj dievčatám lásku najmä pred tou rodinou čo ich ponižuje. Lebo áno, nemusia povedať nič priamo ale brať chlapcov viac ako dievčatá, to je teda ukážka inteligencie. A ver že dievčatá si to všimnú. A že si sa chcela hrať s autami a pod? Nuž, je jedno čo si ty chcela, máš deti a teraz sa vesmír točí podľa nich, nie podľa teba. Ak ťa občas napadne že si chcela syna, pokrč plecami povedz si že je to tak ako má byť a viac to nerozvíjaj. Možno budeš mať zaťa s ktorým budeš hrať futbal a preberať autá.
@nevenka nemusíš ma vyvádzať z omylu - ja viem ako to bolo. Ak niekto pozná svoj cyklus tak ako ja a má vedomosti ako ja tak je možné to pohlavie aspoň do určitej miery ovplyvniť. Samozrejme, že do toho vstupujú aj vonkajšie vplyvy - ja som ale človek, ktorý vždy zo svojej strany urobí maximu.
A zase ja vyvediem z omylu teba - vek nie je len číslo. Vieš aká je kvalita oocytov u 40 ročnej ženy? Vieš aké komplikácie môžu vzniknúť v tehotenstve a pri pôrode?
@extempore lenze nemozes tvrdit, ze si to vsetko super naplanovala a preto to mas ako mas. Mas to tak aj tak len kvoli nahode.
A ano, viem, ze mozu byt komplikacie, aj menej kvalitne vajicka vo vyssom veku. Mozu, nemusia...
Len ma to podrazdilo, ako si skalopevne presvedcena o tom, ze si si to super zariadila a ostatne, ktorym to napriklad nevyslo (viem, na co narazas a tiez poznam svoj cyklus, hoci premenlivy ako pocasie), tak zase podsuvas podprahovo, ze zeny ako autorka nepoznaju ten svoj a maju preto nieco spravit a zarucene budu mat to vysnivane pohlavie. No mozno nebudu.
A mne cyklus tak zblbol po covide, ze mame teda aj stvrte dieta, netusim, preco prisla ovu tak skoro a ziadne priznaky neboli, ani BT nevyskocila, nic. A zrazu, bum, prekvapko. A ano, mala som aj zdravotne problemy, ale vysoky tlak som mala aj ako 30 rocna, reakcia na hormonalne zmeny a poznam aj kopu mladych mamiciek, co mali preeklampsiu a maju aj postihnute deticky, ak sa bavime o kvalite vajicok atd...Tam je toho vela.
Mohla si to podat mozno trochu inak, tak by to inak vyznelo.
Ja som inak narodena v aprili a priala som si aspon jedno dieta, aby so mnou oslavovalo narodky, no nevyslo. A napriek tomu, nerucam sa z toho. Netreba sa rucat ani z ineho pohlabia, ako si zelame. Aj tak s tym uz teraz autorka nic nepsravi. Ma len 2 moznosti, ak chce chlapceka este.
@anonym_autor Môj nebohý otec si veľmi prial druhe dieťa mať syna Nepodarilo sa a mamke lekári už neodporúčali ďalšie tehotenstvo/pôrod, lebo pri druhom takmer prišla o život.Otec celý život prežil s nesplneným snom, túžbou.Na sklonku života mi povedal niečo, čo ma hreje aj po 30 rokoch od jeho smrti: Veľmi som chcel mať syna,no narodila si sa ty.Vzdy som ťa mal rád, ale v kútiku duše som myslel občas na to, že aké by to bolo, keby si sa narodila ako chlapec.Teraz však zisťujem,ze je veľmi dobré,ze si dievča/žena, lebo syn, hociako dobrý, sotva by sa o mňa vedel takto postarať v chorobe ako ty...Chcem tým povedať, že radujte sa z pekných zdravých detí bez ohľadu na pohlavie
@anonym_autor som sestrička pri deťoch a niekedy mám slzy v očiach, keď vidím to čo vidím, aké ochorenia, aké trápenie majú tie deti a ich rodičia. Aki su statoční a majú úsmev na tvári, aj keď srdce im plače. Takže moja odpoveď, áno... Malo by ti stačiť to, uspokojiť sa, že máš deti zdravé. Brat život ako nespravodlivý len preto, že máš dve zdravé dievčatka, je podľa mňa až choré. Ak naozaj cítiš takú krivdu, nemôžeš prekusnut a tešiť sa s inými rodičmi, že sa im narodil chalan, vyhľadaj pomoc. Lebo podľa mňa to máš niekde v sebe hlboko ukryté, prečo toho chalana chceš
ja, čiže ty nemáš nič proti dievčatám, ale tvoja mama, svokra, svokor a babička vždy chceli len chlapca..ty sa cítiš pod tlakom, že si im nemohla dať syna, a cítiš sa trochu menejcenná, lebo si porodila len dcéry a berieš to ako krivdu
prajem ti, aby si sa cítila rovnocenná s mužmi a mala takú výchovu, pretože potom by si tieto myšlienky nikdy nemohla prijať a cítiť sa nimi ohrozená
vezmi si, že ty si žena, máš dcéry dievčatá a tie od celej rodiny budu počuvať, ake su nedostatočné
namiesto toho, aby si ako matka levica bránila ich česť, a bojovala za ne, budeš plakať do vankúša, čím degraduješ aj samu seba..
tiež som mala byt chlapec a mama plakala do vankúša, a teda bola zničená, že nemala chlapca, potom mi dala taku lichôtku v 18ke , že chcela chlapca a narodilo sa jej dievča 3x také zlé, ako chlapec..tak sa jej to vlastne splnilo 😀
ja, čiže ty nemáš nič proti dievčatám, ale tvoja mama, svokra, svokor a babička vždy chceli len chlapca..ty sa cítiš pod tlakom, že si im nemohla dať syna, a cítiš sa trochu menejcenná, lebo si porodila len dcéry a berieš to ako krivdu
prajem ti, aby si sa cítila rovnocenná s mužmi a mala takú výchovu, pretože potom by si tieto myšlienky nikdy nemohla prijať a cítiť sa nimi ohrozená
vezmi si, že ty si žena, máš dcéry dievčatá a tie od celej rodiny budu počuvať, ake su nedostatočné
namiesto toho, aby si ako matka levica bránila ich česť, a bojovala za ne, budeš plakať do vankúša, čím degraduješ aj samu seba..
tiež som mala byt chlapec a mama plakala do vankúša, a teda bola zničená, že nemala chlapca, potom mi dala taku lichôtku v 18ke , že chcela chlapca a narodilo sa jej dievča 3x také zlé, ako chlapec..tak sa jej to vlastne splnilo 😀
@karolinakr 😀😀
@karolinakr ty si to pekne zhrnula. Az na to, ze rodina na ne neutoci. To skor ked som bola tehotna tak babicka alebo svokra vyslovili nejaku nevhodnu poznamku a ja si to doteraz nesem. My sa s nimi moc nestretavame, svokra uz ani nezije. Dnes ked sa vidime, tak nemam pocit, ze by ich niekto riesil skrz pohlavie. Oni su extremne sikovne, su ovela dalej ako chlapci v rodine. Takze verim, ze dnes uz su snad v rodine vsetci s tym v pohode, ze nejsu chalani...
@karolinakr ty si to pekne zhrnula. Az na to, ze rodina na ne neutoci. To skor ked som bola tehotna tak babicka alebo svokra vyslovili nejaku nevhodnu poznamku a ja si to doteraz nesem. My sa s nimi moc nestretavame, svokra uz ani nezije. Dnes ked sa vidime, tak nemam pocit, ze by ich niekto riesil skrz pohlavie. Oni su extremne sikovne, su ovela dalej ako chlapci v rodine. Takze verim, ze dnes uz su snad v rodine vsetci s tym v pohode, ze nejsu chalani...
@anonym_autor chápem, že každy ma svoje preferencie, možno potom do toho dieťaťa vkladá zo svojich túžob
A ty sama si si priala syna?
V Starom zákone bol prvorodeny syn čosi extra, nositel rodu, požehnaný ...má toto zmýšĺanie svoje tradície

@tomiholjubavi ja ale toho chlapca nechcem uz. Ja chcem aby som bola na 1000% spokojna so svojim zivotom s dievcatami. Nemoze mat clovek vzdy vsetko na svete ale moze byt spokojny s tym co mu bolo nadelene...
@anonym_autor a preco nie si spokojna? Kvoli svojej tuzbe mat chlapca alebo tuzbe tvojej rodiny mat chlapca?