Neschopný otec
Aj vy máte doma takých totálnych nezodpovedných otcov deti??? Ja už som.z neho chorá! V ničom sa na neho nemôžem spoľahnúť, vkuse sa jej niečo pri ňom stane, totálne nezodpovedný, nepredvída, zabúda....
On je jeden z tých, čo by bol schopný zabudnúť dieťa v aute.
Pošlem ho kúpiť kvapky do nosa - konkrétne, prinesie sprej. Spadne mu zo šmýkačky, zapozera sa- ujde mu na cestu... milión denne takýchto situácii. Ja keď si predstavím, že by sme sa rozviedli a on by mal mať sám zodpovednosť za ňu počas celého dňa, až mi je z toho zle na žalúdku.
Keď ju chce vziať von, vytrepe sa z domu o pomaly o 11!!! O 12 už chodí spať. My sa o 11 z vonku už vraciame domov!
Dieťa je unavené, hladné, ale on najprv začne vykladať umývačku, alebo si najprv urobí niečo iné.
Dnešná situácia- išli von. Chystali sa od pol 10. Musela som ju vyzliecť, lebo po 15min už bola spotená. On sa motá po dome ako vyšinutý, začne si strihať nechty, ja mu pripravím poskladam veci, ktoré jej ma obliecť, ešte v poradí ako nasledujú, 4x mu vysvetlím, aby jej túto čiapku vymenil za túto ak bude veľmi teplo. 4x overim ci pochopil. Idú von a on sa pýta ,,to len v mikine má ísť von?"
Dievčatá, ja som z neho zúfalá. Ja ho asi raz prizabijem.
On sa s ňou rád hrá, blázni, aj to mu dokáže vypadnúť z rúk rovno na hlavu!
A v iných veciach je aký? Nosí domov peniaze, živí vás, pomôže ti v domácnosti, porobí "mužské veci" doma bez toho, aby si mu to musela hovoriť pol roka, prejavuje ti lásku, zoberie vás na výlet? Ak áno, tak buď šťastná žena a nerieš, že mu nejde starostlivosť o dieťa. Je XY vecí, v ktorých môže byť zodpovedný otec a partner.
@ivkazba áno, na všetko odpovedám áno. Veľmi sa snaží, zniesol by nám modré z neba... ale ja už mám niekedy vážne strach co zas bude, čo sa zas stane.
Takže sa mam spoliehať sama na seba. Len keď má dieťa silnú nádchu a neznesie sprej do nosa, je to fakt na guľku toto. Sprej som mala, ja som ho poslala vyslovene pre tie kvapky. Bolo 9 hodín večer. Celú noc sme sa opäť nevyspali.
Sorry ale nevidím nič dramatické 🤷♀️ Robiť dramu že miesto kvapiek priniesol spray?
Tak potom robíš sama sebe zle, že sa tak vytáčaš. Ako z určitého pohľadu ťa chápem, tiež často od iných očakávam, že budú vo všetkom takí ako ja. Lenže to tak žiaľ nefunguje. Čiže netreba mu dávať činnosti, ktoré vieš, že sú za jeho hranicou. Využívaj to, v čom je dobrý. Lebo ak píšeš, že inak je skvelý otec a skvelý muž a budeš ho stále "drbkať" za jednu vec, ktorá mu nejde, skôr či neskôr ho to môže zlomiť. Nabudúce, ak ho pošleš niečo kúpiť, tak buď mu to napíš na papierik, nech to dá lekárničke alebo povedz nech ti z lekárne zavolá keď bude na rade a vypýta si to, čo mu v danej chvíli povieš do mobilu.
Neschopný otec je taký, že urobí decko, peniaze však do domácnosti neprinesie, lebo ich prepije.
Neschopný sedí na gauči a hra sa PC, nezoberie dieťa von ani na hodinu
Neschopný sa nezaujíma čo má dieťa na oblečenie, je mu to jedno
Trikrát som si dala po prstoch, nech tu nepíšem. Ale aj tak píšem. Chudák chlap. Z toho, čo píšeš. Snaží sa, Stará koľko vie a aj tak nič nie je dobre. Meniť čapice, kupovať spreje... nesprávne mikiny, nachystane veci na oblečenie. To sú také prkotiny. Nabudúce nech stráži a choď kúpiť kvapky ty. Nechystaj kôpky. Nestaraj da, za koľko sa vychystajú... a úplne totálne nechápem tú úvahu o rozvode... to bežne v manželstve sa zamýšľaš, čo keď sa rozvedieme? Ja sa divím, že ešte netreskol dverami. Neschopný otec vyzerá podľa mna inak.
@pribinak nepísala som len o kvapkách, bol to príklad. Všetko domota, zabudne, nedáva pozor, ...
Chlapi su v starostlivosti o dieťa uplne ini ako zeny.. Oni su cele dni v praci, tiez toho maju dost, nevedia sa proste tak postarat o dieta ako matka co je s dietatom takmer nonstop, ale ved to je normalne.. Mozno vtedy prave kvapky nemali tak mu v lekarni odporucili sprej, tak ho zobral, lebo nechcel prist naprazdno.. Nerob z komara somara.. Mamy su mamy a otcovia su otcovia, nemozu dokonale suplovat ulohu matky.. Ak je vo všetkom ostatnom super, tak sa musis ty trosku skrotit a necakat od neho zázraky, ved robi co moze..
@pribinak áno na jednej strane máš pravdu, keby sa s ňou nehral, nič sa nestane. Ja preto na neho ani nekricim, aj keď vtedy keď mu spadla zo schodov a bol pri nej, tak vtedy ano. Ved sa mohla zabiť. Keď bola bábätko, spadla mu hlavou rovno do vane, z výšky! Všetci svätý pri nej stáli.
On sa obzerá po obchodoch a dieta sa samo spustí dolu eskalatorom. Hovorím o 2r dieťati.
Ako sory, áno, super ako sa stará, ale ja už na tie jeho hlúposti nemám nervy
Áno, naštvalo by ma ak by mu dieťa uslo na cestu, ale ostatné veci čo píšeš - podľa mňa úplne bežné, akože aj mňa to nahnevá, ale zase z toho netreba robiť drámu, muži proste uvažujú inak ako ženy a držia v hlave iné veci.. samozrejme existujú dokonalí muži, ja ho doma nemám a tiež kým sa vytrepe von tak to trvá a aj by možno kúpil iné kvapky ako som mu povedala.. ale zase aby ma to neviem ako vytacalo že by som som z toho bola chorá? To trocha dramatizujes, nie?
Teba dieťa nikdy ale nikdy nespadlo? Ja neviem, však on ju nepustil dolu hlavou dolu schodmi schválne
Aj mne syn spadol a to som stála pri nom a boli z toho 4 stichy
@galganka dobre ze si napísala
Je dobré vidieť to z iného pohľadu
Asi mate pravde. Musím sa ukludnit. Ako ja na neho nekricim, výnimočne keď sa zlaknem. Za tie kvapky som ani necekla, všetko držím v sebe. Asi preto som to potrebovala zo seba dostať aspon tu .
🙈
Dobre baby.... ďakujem za názor. Asi mate fakt pravdu. Máte niečo overené na nervy?😅
Nuž príroda to tak nejak zariadila, že ženy majú materské inštinkty a muži nie. Takže jeho správanie je viac menej normálne. Ale nie je normálne písať, že na tie jeho hlúposti už nemáš nervy a nie je normálne písať o rozvode, ak vás chlap živí, stará sa. Problém je, že sama v sebe si vytváraš zlosť a nervy. Skús sa uvoľniť, dať mu robiť veci, ktoré mu idú a veci, kde je potrebný materský inštinkt nechaj sebe.
Hybaj niekam von s kamoškou, bez kamošky, na pol dňa aspoň. Lebo si zjavne nonstop doma a s dieťaťom. A do pol roka jedného z vás trafí šľak. Dieťa padá a doráža sa, kým nepodrastie nemá pud sebazáchovy. A tato sa stará, ale inak ako mama. Hotovo.
Overené na nervy? Daj dieťa k zodpovednej babke a choď s mužom niekam do wellnessu alebo s kamoškou na pár drinkov.
Ale inak máš bod k dobru. Čakala som skôr útočné reakcie. 👍
@pribinak nie, mne nespadla nikdy. Fakt nikdy! Vždy predvidam a chytila som ju už toľko krát, ze až.
Jasne ze spadne z motorky ci pri behu. Ale nie z mojich rúk. Nerobím s ňou niečo, nad čím nemám kontrolu. A to vystrajame tiež poriadne niekedy
Tak to si jediná matka ktorú poznám
No dobre teda. Som rada, že som tu napísala. Ja som skôr čakala , že mi všetky budete písať, aby som od neho okamžite odišla a poslala ho na testy a zbavila svojoravnosti 😂😂😂
Asi naozaj potrebujem relax!
Niekedy je naozaj super vypočuť si úplne objektívne názory. Tak budem pracovať na sebe. HLAVNE!
@pribinak rozdiel je v tom, že ja predvidam. On nie. Minule som z okna pozerala ako je rozbehnutá na motorke rovno smerom ku schodom. On stal a pozeral a ,,myslel si😡😡😡😠🙈🙊" že ubrzdi. Jasne, ze sa strepala. Mne už v prvej sekunde bolo jasné co sa stane, len to sa už nedalo z toho okná nijak ovplyvnit
Čo chceš počuť? Že je neschopný? Dobre je neschopný! Akurát nechápem ako ty dokonalá si si našla a nechala sa oplodniť takým neschopakom !!!!!
@pribinak myslela som, že ma zmysel s tebou diskutovať ale nema
Tak brala si si ideál a zruzu toto? Môže ti ísť na nervy svojou pomalosťou,ale je to dospelý človek. Tiež by som niečo podobné prizabila,tiež sa mi manžel po rokoch priznal ako sa zakecal na prechode a malá sa pustila sama cez prechod,ale ak je inak starostlivý,tak ľahká pomoc-chod s dieťaťom vonku ty a on nech nakupi,navarí,vyperie,s tým sa môže babrať aj pol dňa. Predstav si nedajbože,že by tvpj chlap zrazu nebol na svete a bola by si sama.....asi by si mu okamžite odpusila jeho chyby,len nech ho máte.
@pribinak len som sa snažila uviesť príklad, keďže si nepochopila
Ty máš jednu chyba ako ja🙂nad všetkým sa vytacas, ale zase oprávnene.Moj muž je tiež motak, ale zase má iné dobré vlastnosti.Som rada, že toto detské obdobie máme za sebou vždy som musela mať oči aj zaňho.Zeny sú viac zodpovedne, viac deti strážia, predvídajú...môj muž mal kúpiť liek na alergiu píšem mu do viberu Zodac nie on príde domov z práce najprv pre krabičku a s tým ide do lekárne.Ja sa už nad tým povznasam.Tiez si myslím, že má počúva, keď mu hovorím aj sa spýtam vieš čo máš kúpiť nie napíš mi to na papier🙂)v robote robí zodpovedné veci a doma vyzerá, že nevie z obchodu kúpiť 4 položky.
Chápem, že Ťa unavuje stále niečo opakovať u nás už opakujem aj dcere🙂

Hrozné debil debil 🤦🏻♂️