icon

Nestačí mať 2 zdravých synov?

18. feb 2022

Prečo stale žijeme v dobe,že ak čakame druheho syna tak ma vacsina mojho okolia lutuje?
Reakcie typu: Joj to je skoda, no nevadí,skusite do tretice a pod.
Preco taketo reakcie matky 2 dievcat nedostavaju?

Ako fakt ma to zaujima,co je take hrozne a na “polutovanie” mat 2 zdravych synov?

Bez dievcata zena nemoze byt stastna? Musi neustale pocuvat tieto reci? Ja viem,su to iba reči ale ked takto reagovala asi 5-ta osoba tak som nad tym zacala premyslat ze preco vlasne je stale idealom mat par - dievca a chlapca alebo resp 2 dievcata lebo to mi pride ze nema take hrozne reakcie ako 2ja chlapci.

Aj tych chlapcov predsa na svete treba nie?🙄🤔

laurita285
18. feb 2022

Toto ťa dokáže tak rozhodiť že zakladáš o tom tému? Však si to vypočujem jedným uchom dnu druhým von a neriešim keď je ti to jedno či máš dvoch chlapcov alebo nie. Čo ťa na tom dokáže tak naštartovať?

ella_lane
Odpoveď bola odstránená
oli2782
18. feb 2022

Nemyslím si, že by sa to malo brať až tak k srdcu😊 Ja to skôr vnímam tak, že to berú štýlom “chlapca som už vyskúšala ale aké je to mať dcéru?” . Podľa mňa to nie je myslené vôbec zle😊

babyjune
18. feb 2022

Aj matky s dvomi dievcatami pocuvaju, ze nabuduce sa hadam podari chlapec. Kamoska mala tri sekcie - tri dcéry, lebo ved chlapceka este nemaju. Ja teraz cakam chlapceka, mame jednu dcérku a všetci mi gratuluju takym stylom, ze ake mame stastie, ze sa nam podaril parik. Mne to tiez lezie na nervy, lebo my tuzime po zivom a zdravom babatku, a nie po konkretnom pohlavi.

janetinka27
18. feb 2022

aj matky dievcat si take poznamky vypocuju. a co uz potom otcovia... nevsimat si to, nie kazdy to mysli zle, netreba si to tak brat.

zuzzinkaa
18. feb 2022

Ľudia vždy rozprávajú do čoho ich je prd. Vieš koľko hlúpostí sa nepočúvam ja, že chcem len jedno dieťa?
Ony si vždy niečo nájdu. Keď máš jedno - zle je, keď dve rovnaké - zle je, však do tretice do vyjde. Nedajbože tri rovnaké - no čo si komu urobila ? 🤦‍♀️😅 Ja neviem, ale to je asi mentalitou. Riešením je si to nepripúšťať. Alebo, ty si tehotná tak im môžeš povedať svoje a zvaliť to na hormóny 😂😂

petkasaurus
18. feb 2022

Ale prosim ta, to su take komentáre, aby rec nestala..

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
18. feb 2022

@laurita285 a preco by som o tom nemohla zalozit temu? Co mam zalozit 89temu dna ci vidite ducha na teste ?
Toto ma tiez uplne zabija dneska uz je vsetko zle,aj zalozit temu na diskusnom fore - ak sa ta tato tema netyka tak na nu nereaguj.

autor
18. feb 2022

@blondiee83 ano to je pravda,ja si to neberiem k srdcu len ma zaujima preco to je pre niekoho taky problem. Ja osobne na to viem aj reagovat a ani sa tym netrapim len dneska zas dalsia odpoved bola tama ze som si vravela wtf

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
ikonica
18. feb 2022

Hej to poznam... Pri prvej dcere suseda povedala ze to nevadi ze dcera, dalsi bude syn 🤦 alebo majster co nam robil kupelnu to iste... Nevadi sak dalsi bude syn... A teraz ma aj svokra prekvapila ked povedala, ze nevadi ze druhe bude tiez dcera... No preco by to malo vadit? preco je zena viac cenena ked porodi muzovi syna nasledovnika? Cize to mas tak... Tupe reci...

autor
18. feb 2022

@elizabet173 strasne nieco. Ze clovem zalozi temu lebo ho nieco zaujima mas pravdu. Hrozneeeeee.

rora
18. feb 2022

Cakam tretie dieta (1. dcera, 2. syn a teraz opat syn), uz som si vypocula take, ze aspon mi to nemusi vadit ked uz dievca mam. wtf?? debilita ludi nema hraníc.

autor
18. feb 2022

@ikonica mas pravdu. Vzdy bude nejaky komentar

autor
18. feb 2022

@rora 😂😂😂 omg to je peklo toto.

lucia147852
18. feb 2022

Aj matky dcér to zažívajú. Lebo neporodili nositeľa priezviska. Ty to vidíš len zo strany matky synov. Proste je to v ľuďoch, že ideál je mat asi párik. Aj každá matka si možno v kútiku duše želá viac jedno ako druhé. A potom je tu hlavný fakt, ľudia majú stále potrebu sa starať do toho, do čoho im je nič. Máš 1 dieťa, prečo nemáš ďalšie? Kedy bude ďalšie? Máš 5 deti… to Vám dve nestačili? Máš synov…, prečo nemáš dievča? Mas dcéry,…prečo nemáš syna? Proste kašli na reči, povedz že si stastna zo svojich princov.

diamond007
18. feb 2022

Ja to mám naopak 😅tiež tie poznámky a práveže ja som chcela rovnaké pohlavie a aj tretie chcem do tretice nech sú partacky

elenita
18. feb 2022

@candies krasne princezne mas a nadherne mena 😍😍

travelllerka
18. feb 2022

Ja čakám tretie dievčatko, akože komenty su na to, ale mne to nevadí, ja sa nad tým usmejem, skôr mi to len tak pripadá, že je to najľahšia téma na diskusiu, proste small talk ako keď o počasí sa rozprávate 🙂

0silvia0
18. feb 2022

Tieto kecy ludia vypustaju okolo babeniec a tehotnych zien, ked sa deti narodia, uz to nikoho nezaujima, kazdy je stotozneny s pohlavim dietata. Ked pojdu do skolky, do skoly, do puberty a na strednu, uz o tvoje deti nikto recami nezakopne. Takze treba tieto nevyziadane kecy vydrzat alebo elegantne odpalkovat.

janka1011
18. feb 2022

Prideš mi trochu agresívna v tvojich odpovediach, z toho aj súdim, že sama nie si vnútorne vyrovnaná s druhým chalanom a tým pádom ti tie reči tak veľmi vadia.
Čo sa tých rečí týka, to vždy bolo aj bude...to je už totiž asi tak nastavené v nás..."najprv dcéru, potom syna" ( tak sa to hovorievalo na svadbách 😃)
Tiež som si s tým prešla, ale tak trocha majú pravdu, ono kým sú deti malé je ti to jedno či dievča či chlapec, ale keď vyrastú už spoznáš rozdiel, ono syn a dcéra v dospelosti vo vzťahu k matke je sakra rozdiel. Ale nespravíš s tým nič, pohlavie si nevyberieš.

0silvia0
18. feb 2022

a napriklad mne je uplne jedno ci ma nejaka suseda, znama, kamoska dvojpohlavne deti, alebo jednopohlavne deti, tieto proforma vykecy nepestujem. Lebo tiez sme tri sestry a moj otec sa tychto kecov kedysi napocuval dost, ked cakali tretiu dceru, kedysi ficali poznamky o vlozkach, ze bude len na vlozky robit. No hahaha, je to niekomu smiesne? Nie je, takze vyhodit z hlavy.

henka123123
Autor odpoveď zmazal
avanka
18. feb 2022

Máme 2 zdravých krásnych synov... Áno,chcela som aj dievčatko , ale keď si človek uvedomí,koľko chorých detí sa rodí,koľko párov nemôže deti mať, tak si uvedomí,aké sú tieto debaty malicherné..chlapci majú 13 a 11, máme nádherný vzťah,sú pozorní,pritulni a raz sa teším na svoje 2 nevesty🙂

henka123123
18. feb 2022

Ja mam tiez 2 synov...ked som cakala prve babo.priznam sa chcela som dievcatko..ale bol chalan bola som smutba asi 5 minut hormony..a ked som cakala druhe tak som vyslovene chcela chalana a uz boli reakcie..ale ja som sa naozaj tesila ze bude chalan..a tretie nechceme uz..prvy syn ma vyvojovu dysfaziu a podozrenie na autizmus..takE ak by som aj mala mat dalsich 5 deti.chxem len neh su zdrave aj keby to boli vsetko chlapci..

tianna
18. feb 2022

My máme troch fešákov a tých blbych rečí už bolo 😂 myslela som že už je toto obdobie za nami (drobec má 1,5 roka 🙂) a minule suseda čo sa jej dcérka po synovi narodila a nejak sme sa ozaj dlho nevideli zas začala s tými ľútostivymi pohľadmi že nemám aj ja cukrík v kočíku 🤣 nuž tak som jej povedala to čo x ľuďom pred ňou - a áno, myslím to naozaj vážne - že ja som veľmi rada a dúfam pribudne časom ešte aj 4. fešák 😁 to sú potom ešte len pohľady 😂 akurát jedna pani zo susedného paneláku je veľmi milá lebo aj keď klasicky rypla keď som jej toto povedala nahodila široký úsmev že konečne jedna žena čo má moje myslenie lebo že ona tiež vždy synov viac chcela (má aj dcéru, ale so synmi že má oveľa lepši vzťah) 🙂 a tá teda polutovala predomnou susedu čo má 4 dievčatá že to radšej 4 chlapcov 😂

lentak1223
18. feb 2022

A ešte k tomu vzťahu. Mužova mamka má 3 synov a so všetkými má úžasný vzťah...lepší ako napríklad ja dcéra - matka. A to moja mamina je normálna, ale u nich je to také iné. Aj nevesty sú spokojné, telefonujeme si, vykecávam s ňou aj hodinu na telefóne🙂 U nás je to 2+2, dve dievky - dvaja chlapci a moja maminu tiež niekedy tí moji bratia viac pochopia ako my so sestrou...A teda vôbec nevidím rozdiel ani čo sa týka vnúčat, ani stretávaní, ani dôvery...

moonlight1210
18. feb 2022

Tak ja hovorim, ked sa niekomu narodi chlapec (resp. ho cakaju): Ten ma uz napoly v tomto svete vyhrate. 🙂
(Lebo je to chlap.)

h2
18. feb 2022

Ľudia budú mať vždy reči. Vždy! Ja mám jedno dieťa a zase som počúvala, kedy bude druhé. A keď som povedala, že nebude, potom sa to ešte len začalo! Niektorí na mňa pozerali, ako na vraha!