Neviem sa vyrovnať s tým, že budeme mať len jedno dieťatko
Neviem sa vyrovnat s tym, ze budeme mat len 1dietatko. Manzel druhe nechce, po vsetkych vaznych peripetiach ohladom tehotenstva, porodu, a navstevach lekarov s dietatkom. Sice tomu mu dal sancu na par mesiacov, ale zial to nevyslo, aj ked testy boli pozitivne. Som z toho neskutocne nestastna, modlila som sa k Panu Bohu, aby ma pozehnal, ale ma asi ine plany. Neviem sa s tym nejako uzrozumiet. Mozete ma nejako povzbudit?
Mozno by si namiesto druheho dietata mohla popracovat na emocnej stabilite 😐 Je vidiet, ze sa nechavas strhavat emociami uplne bez zmyslu, rucas sa a uzieras bez schopnosti korigovat svoje pocity. Je jedno kolko mas deti - ale kazde jedno z nich si zaluzi matku ktora sa dokaze vnutorne ukocirovat.
Druha vec je, ze pokial budes dookola rozpravat, ako ti chyba druhe dieta a nevies sa s tym zmierit, tak si to s velkou pravdepodobnostou dieta prelozi, ze ti nestaci ku stastiu. Ze jeho bytie nie je dost. Aby si si imaginarnym dietatom nezlikvidovala vztah s tvojim vlastnym dietatom ktore tu uz mas.
Mozno odveci, ale mozno Ti to pomoze. Ja som jedinacik a som stastna, nemenila by som. Poznam vela stastnych jedinacikov.
Ked ta ten smutok raz za cas prepadne, nesnaz sa s nim bojovat, nesnaz sa ho odohnat alebo zamaskovat. Proste ho len precit, bud smutna, trap sa, plac a zial nad stratou moznosti mat druhe dieta a ja ti rucim za to ze tak ako ten smutok prisiel, tak aj odide.
Proste zober ten fakt ze mas v zivote velky smutok ako sucast svojho zivota. Je to tvoja obrovska strata a ty budes s nou zit do konca zivota. Kazdy clovek ma taketo straty.. vecsie a mensie... a v momente ked ich prijmes a akceptujes ze tu budu stale s tebou, stanu sa pre teba prijatelne a sice budes mat dni kedy budes uplne rozhodena a znicena, ale celkove budes stale mat dobry a prijemny zivot.
Ľudia majú jednu veľkú chybu ..nevedia oceniť to čo majú a robia problém tam kde nie je ...
Noo co ti poviem. Nemala si všetko tak prežívať!!! Mala som podobný prípad v rodine, kedy žena stresovala najskôr kôli otehotneniu, keď sa im podarilo, tak celé tehotenstvo úzkostliva na všetko si dávala pozor, vkuse, stresovala sa každý výtok a pod noo a keď sa dieťa narodilo tak tak isto. Kôli každému sopliku ci zvýšenej horúčke totálne vystresovana, letela k doktorovi a podobne.. Všetci museli stat9v pozore kôli jej bábätku!! Jej manžel to povedal otvorene!Toto už zažiť nechce. Uprimne,ani sa mu nečudujem.
Zase som mala opačný prípad tiež kedy baba rizikové tehotenstvo, vkuse krvácala celé tehu, ale ze prúdom! Doktori ze musi ležať... Noo jasne ze nelezala. Mala doma ročného spradka, muža v práci inak sa nedalo.
Fungovala na 120%,este aj Turecko dovolenku stihla.
Síce rodila v 33 týždni ale dieťa je už veľké krásne zdravé. Takže treba to všetko okolo tehu, a bábätiek brat trosku športovo 😜
Náhodou ja ťa chápem. Podľa mňa je odveci si predstavovať nejaké negatívne scenáre, že by si zomrela alebo narodilo sa ti postihnuté dieťa 😳 Tie šance sú dost minimálne a malé, je diagnostika. Koľko máš rokov?
Ak nie okolo 40, dala by som tomu na čas pokoj, možno sa ešte túžba u muža objaví ako pôjdu roky
Ja som mala to isté. Varovala som ho ze nech začneme na tom pracovať lebo max 40 ročná som ochotná rodiť, neskôr nie už. Takže máme jedného, u priatela občas aj mam pocit ze by mozno šiel do druhého, ale smola. Povedala som max 40. Je to škoda ze malý nebude mať súrodenca, ale tak co uz. Stávajú sa horšie veci 🙂.
Vsetko je tak ako ma byt. Netrap sa tym, co nemas a tes sa z toho, co ti bolo dane. Takymto premyslanim prichadzas o krasne chvile v zivote. Mat milujuceho manzela a zdrave dieta je ozajstny dar. Ja mam tiez len jedno, aj na to sme cakali 4 roky. Viem, ze dalsie uz asi nebude, vzhladom na moj a manzelov vek.. Kamaratka tak velmi chcela druhe dietatko, len aby to prve malo surodenca, aj napriek zdravotnym problemom a komplikaciam..nakoniec maju druhe ale nie je zdrave.
My sme na tom trochu inak, jedného syna mame a absolútne sme vylúčili možnosť mať druhé dieťa. Syn je tak náročný a my chceme žiť aspoň sčasti svoj pôvodný život, cestovať a chodiť po horách, stačí nám jeden malý parťák. Čiže jedno dieťa je dosť 😁
Tvoje pocity sú podľa mňa úplne normálne a sú v poriadku, lebo sú Tvoje a tak to proste cítiš Ty. Som zhrozená z toho čo Ti tu píšu, že si máš predstavovať pohreb, prípadne postihnuté dieťa a podobne. Nikto nemá právo Ti diktovať koľko detí je vhodné aby si mala. Z môjho pohľadu jediný koho názor máš brať v úvahu je manžel. Ten možno teraz nie je za to aby ste to ešte skúšali. Ale nie je ešte všetkým dňom koniec. Môže názor ešte časom zmeniť, alebo príde druhé dieťatko samo, prekvapí vás keď to možno budete najmenej čakať. Nevycitaj si svoje pocity, ale zároveň sa utešuj tým, že ak to má prísť tak to príde a snaž sa byť šťastná z iných dôvodov. Ja mám deti 2, majú už 10 a 8 rokov. Vždy som mala predstavu, že budem mať 3 deti, nakoľko ja som tiež z troch detí, aj manžel a som narodená tretia v poradí. Po skončení rodičovskej dovolenky so synom som však už potrebovala z určitých kariérnych dôvodov nastúpiť späť do práce. A ďalšie tehotenstvo kvôli tomu vtedy neprichádzalo už v úvahu. Keďže mám aj dcéru aj syna, nebola tam už ani z mojej strany ani z manželovej nejaká veľká túžba po treťom dieťati. Nechávala som to však stále otvorené, aj keď v práci na mňa šéfka naliehala, že dúfa že už jej nezdrhnem na materskú. Aj keď si myslím že nemá právo sa na niečo také pýtat tak som jej vždy len pravdivo odpovedala že už nič neplánujeme, ale že skôr nie ako áno. Ale že keby sa vyskytlo tak samozrejme že si ho necháme. Prešlo 5 rokov a ja som pred rokom neplánovane otehotnela. Aj keď ma to prekvapilo, predsa len deti už sú odrastené, potešili sme sa. Naša radosť však netrvala dlho, v 11 týždni som mala missed abort. Dosť ma to zobralo, lebo prvé dve tehotenstva som mala bezproblémové. Šéfka to zobrala zle, že čo ma to vôbec napadlo a ešte v mojom veku (mala som 37) bola som z toho dosť sklamaná a nešťastná a proste som sa zmierila s tým že ja už nemám právo mať tretie dieťa. Prešiel však rok a ja som opäť otehotnela. A je mi jedno čo si kto myslí, je to môj život, moja vec. Momentálne som v 38 týždni. Deti sa už veľmi tešia na súrodenca. Šéfka pľula jed že som si dovolila otehotnieť. Ale veľa ľudí má povzbudilo a praje mi len všetko dobré. Počúvaj teda svoje srdce a nedaj si robiť výčitky pre svoje pocity. Človek mieni a Pán Boh mení 🙂 čo má prísť príde 🙂 prajem všetko dobré
Ja som na tom presne tak isto. Ak chces napíš mi správu.😉
Chápem, že tvoja predstava bola asi iná, každá si niečo vysnívame a keď sa to nesplní, sme nešťastné. Preto aj toľko manželstiev krachuje. Modli sa k Bohu, aby si dokázala prijať túto skutočnosť, prost o pokoj v duši. Určite je dôvod prečo nemáš ďalšie dieťa a takto je to správne. Nie vždy rozumieme vyššej moci. Prajem Ti láskou naplnený život, važ si čo máš, lebo kto si neváži málo, nezaslúži si veľa 🙂
Toto vylieci tvoje vnutro. Len pár dni Novena odovzdanosti https://modlitba.sk/?p=14579
Je úplne v poriadku a normálne, že ťa trápi, že nemôžeš mať ďalšie deti. Mala si iné predstavy a reakcie na ich nemožnosť realizácie sa rôznia od človeka ku človeku, si teraz asi vo fáze, keď intenzívne prežívaš smútok a nemáš sa o ňom s kým porozprávať. Ale ver mi, že sú ľudia, ktorí ťa pochopia.
Navyše, nič nie je stratené. Na jednej strane máš možnosť sa so situáciou zmieriť, nájsť psychológa, niekoho, kto ti pomôže prejsť tým procesom. Nie je to ale jediná možnosť, pokiaľ skutočne túžiš po druhom dieťati, treba si uvedomiť, že život máš len jeden. Chápem, že si asi nábožensky založená, no neviem o tom, že Boh od žien chcel, aby sa vyrovnali s akýmkoľvek manželstvom a postojmi partnera.
Zaslúžiš si životné šťastie, teraz na ňom už len popracovať. Darmo hľadať oporu v človeku, ktorý ti ju mnohokrát odoprel.
@danette Šéfka je nielenže necitlivá osoba, ktorá by si mala najprv vyriešiť svoje vlastné mentálne problémy, ale ešte sú aj jej reči nelegálne. Neuveriteľné, čoho sú niektorí schopní.
Je mi veľmi ľúto, že ste prišli o bábätko 💔 a zároveň veľmi veľmi gratulujem k tomuto dieťatku a prajem krásny pôrod 💛
@drakaria Ľudia majú množstvo chýb. Napríklad hodnotiť vnímanie a pocity iných ľudí, ktorých v živote nestretli. Našťastie sa aj na tom dá popracovať 🙂
@zuzanalila20 ja ale nič nehodnotím ..konštatujem
@zuzanalila20 ďakujem. O nej by sa dala založiť samostatná diskusia, ale načo..... V konečnom dôsledku na svoje netolerantne správanie dopláca len ona sama. A mňa to naučilo že sa mám riadiť svojimi túžbami a nie tým čo odo mňa očakáva spoločnosť....
@danette dakujem Ti za Tvoje mile slova, velmi ma povzbudili♥️
Tak to som veľmi rada ❤️ Budem na Teba myslieť a prajem všetko dobré 🙂😉

Na co sustredis svoje myslienky, to porastie. Nesustred sa na to co nemas. Nedostatok plodi nedostatok. Hojnost plodi hojnost. Predstavuj si, ako mas babätko a nie ako ho nemas. Sustred mysel na to co chces a ono to pride.