Odcudzenie a podozrenia: Ako riešiť manželovu neveru?
Ahojte, syncek ma 3mesiace a zvykame si jeden na druheho. Je spokojne a dobre babatko, v noci pekne spinka 4-5h. Samozrejme je to zmena co sa tyka nasho manzelstva. Manzel sa mi uz pocas tehotenstva odcudzil, mala som nejake zdravotne problemy. Dlhsie byval v praci, po nej dal sprchu a otocil sa mi chrbtom, prehovorili sme par viet. Sme spolu 10rokov, babatko sme dlhsie planovali, nedarilo sa. Mala som divne predtuchy, manzel zmenil spravanie a ani po porode sa to nezmenilo. Nie som zena co zanedbava svojho muza ale on ma odmietal coraz castejsie, najskor som si myslela, ze to bude zmenou tela, brusko, viac kg navyse. Alebo mi proste nechce ublizit, ked mam komplikacie. No ani po sestonedeli sa ma nedotkne, vahu mam takmer povodnu, staram sa o seba, popri malom aj cvicim. Prislo mi to celkovo divne, ked predtym sme si vedeli uzivat jeden druheho…velakrat som sa s nim o tom snazila rozpravat, co sa deje, vraj nic a je len unaveny z prace a zo syna. Ze nemam prehanat… ale proste zenska intuicia, poznas si muza za 10rokov a vidis, ze nieco nie je ok.
Vcera mi nedalo, ked zaspal pozrela som mu telefon. Mozno ponizujuce, ale nerada som, ked ma niekto klame. Vodi za nos, robi zo mna hlupanu…
Mal tam nejake oplzle spravy od nejakej Moniky, srdiecka, ako si chybaju, ako sa na seba tesia. Ze sa na nu nevie dockat..no humus… bolo tam toho vela, nedosla som vsak odkedy to trva ale je mi z toho na grc…
Kym som ja bola v porodnici, on bol s nou.. a bohvie odkedy to s nou taha.
Dnes po nejakom vychladnuti s nim chcem prehovorit, len neviem co robit. Najradsej by som ho vykopla z domu, rozviedla sa… co by ste podnikli v mojom pripade?
Ja ho na jednej strane lubim, na druhej nenavidim z celeho srdca, ako mohol…kym som ja bola v bolestiach on si uzival, kym som sa ja snazila byt dobrou mamou a manzelkou on to ani nedocenil, lebo uz mal inu. Nechapem, preco. Ked predtym, sme boli stastni, rozumeli sme, lubili sa. 🤷🏻♀️
@autor Daj vediet, ako to dopadlo. Osobne si myslim, ze ked ste mali dobry vztah, tak mu docasne preplo a stratil hlavu. Nemyslim si, ze chce o tebe a maleho prist, len rozmysla momentalne rozkrokom.
Toto je vlastnost, ktora ma na chlapoch fascinuje, ako sa vedia bleskovo preorientovat na niekoho ineho...zena takuto vec urobi, ked je nestastna a nespokojna, chlap ju urobi, aj ked je spokojny.
Cize si myslim skor ci neskor asi vytriezve. Kazdopadne toto je prakticky neodpustitelne. Pocas tehotenstva, dlhodobo, kym si bola v porodnici...Ach, chlapi
Samozrejme ale musis ratat aj s moznostou, ze skratka okrem Moniky pre neho nic neexistuje....aspon nateraz....Niektori chlapi vedia obdivuhodne rychlo zabudnut okrem manzelky aj na vlastne deti kvoli inej zene.
@zuzanockamt písali sme o TP.... V našom prípade ho zrušil majiteľ bytu a v tomto prípade ani nemá na spoločnej adrese,rozumieme si?
@maciatkolulu TP môže mať kdekoľvek. Právo bývať v manželkinom byte má do rozvodu. TP nič nerieši.
@mircalla Chlapi niekedy tazko odolavaju. Aj mna kedysi davno lamal kolega, ale mala som manzela a bola spokojna, ani som nepomyslela na nejaky romanik. Aj ked bol fesak, inteligentny, zabezpeceny. Manzel to ma inak nastavene. Chapem, ze pokusenie je velke, chapem, ze som ho mozno prestala bavit a chcel nieco ine. Ale ked nebol spokojny, mohol to najprv ukoncit so mnou a netahat to na dve strany. Z toho mi je grc. Z tych klamstiev
@autor Ver tomu, ze skoro ziadny chlap daco neukonci a nezacne si az potom daco nove. Na to su privelki zbabelci. Nemyslim si, ze bol nespokojny (v tomto Vasom konkretnom pripade). Skor je to o tom, ze ona je nova, teba uz pozna. Chapes, ako ty myslim. Nemusi byt lepsia, krajsia, inteligentnejsia, staci, ze je nova. A tak podlahol.
Teraz pride bud faza "hrdina" a zacne nieco v style, ze medzi nami uz to dlho nebolo ako predtym, nebol som stastny bla bla
Alebo panika, zacne odprosovat a sypat si popol na hlavu
Inak by este stihol samozrejme aj zatlkat, keby si nemala dokaz. O tom dokaze by som mu nepovedala hned, narovinu by som sa spytala, ci niekoho ma a prisla s tym za nim az po zatlkani
@eliska13 však, som na súde napadla zaujatosť psychológa a požiadala som súd o určenie nového. Proste pri rozvode si treba dať pozor na všetko.
Tu ide o to, že ty si musíš uvedomiť čoho všetkého je on schopný. Či už zostaneš s ním alebo nie, vždy si už pamätaj, že je schopný takýchto vecí.
Ja som to zažila. Snažila som sa riešiť to s chladnou hlavou a rozprávať sa s ním, aby si on ujasnil čo chce. Vtedy mi povedal, že chce byť so mnou. Ja som uverila a ostala s ním ďalšie roky. Ale on sa nezmenil. Charakter človeka sa nemení.
Tak som veľmi zvedavá ako to tu dopadne, nenapadne vás tu čítam... Určitú formu nevery som zažila vo vzťahu aj ja, dlhšie to neklapalo, každý si žil svoje. Keď sa prevalili veci, chvíľu to vyzeralo, že sa problémy vykomunikovali, ale zasa sme v tom, každý svoj svet. Ja jednoducho niektore veci neviem prehryzt a asi ani odpustiť, deti nemáme, zobrati nie sme, ale mame určite spoločne záväzky... Ktoré sa pomaly riešia. Myslím ze nakoniec pôjdeme od seba, po takmer 15 rokoch. Energia na to, niečo ešte zachraňovať, asi pomaly došla.
Tento tyzden ma Monika meniny, ta sluzobka ale padla vhod 🙂 Osobne si myslim ze sluzobka je len taka 'kuleha'.
@zuzanockamt no,tak písali sme o zrušení TP🙃,ktorý podľa teba nie je počas manželstva v nehnuteľnosti,kde manželia spolu bývajú ,nie je možné zrušiť😉.
@zuzanockamt a inak som si vážne nie istá,ako by dokázal,že tam býval policajtom,keby v kľude vymenila zámok... Veľa ľudí sa nerozvadza a teraz čo,po piatich rokoch sa objaví manžel a nasťahuje sa do svokrinhi bytuzlebo tam býva jeho manželka? Alebo ok,manželka zdedí byť,pána manžela s TP vyhodi po dvoch rokoch milenka,tak šup k pani manželke? To je fakt blbé.,netvrdim,zenemožné,ale od veci
Je mi luto, ze nieco take zazivas. Presla som tym tiez. Zistila som to, ked mal syn 14 mesiacov.
V prvom rade si nenechaj radit od internetu, kazda je velka hrdinka a hned by sa rozviedla a robila sceny.
Odporucit mozem najprv vychladnut a premysliet si dalsie kroky, zistit si majetkove zalezitosti (papiere k bytu a uctom) a terapiu (nie manzelsku, ale pre seba, otrasie to sebahodnotou).
Mozno to ustojite, ak nie je este uplne prepnuty. Da sa to prezit a ist dalej. U nas sa cely 8-rocny vztah skoncil v sekunde, ale dnes mozem povedat, ze vsetko zle je na nieco dobre.
Drzim ti palce!
@maciatkolulu Ja som stále písala o práve užívať nehnuteľnosť. Že ho počas trvania manželstva nemôže vyhodiť. S tým TP nič nemá.
@vvrka no neviem, keby to bolo jednorazove. Mozno by som odpustila. Ale dlhodobe vodenie za nos sa neda prekusit. Nechcem byt klamana dalsich 10 rokov a trpnut, kedy, kde, s kym. Znova. Ja si zakladam na dovere a respekte a ten vymizol. Mam 33, mozno este na mna caka niekde ten pravy, ktory ma hodnoty a bude si ma/nas vazit. A hoc budem na syna sama aspon ma nebude niekto klamat.
@vvrka počkaj píšeš,že nemá riešiť zbrklo a vzápätí,že si mala ukončený vzťah v sekunde.
@vvrka no neviem či ma cenu ustať niečo s chlapom, ktorý odmietol ísť k pôrodu aby v tom čase mohol prášiť milenku. Pretože presne toto urobil, vyhovoril sa, že by mal traumu z pôrodu, chudatenko citlivé aby mohol byt s ňou. A ťahá to dlhodobo. Je to proste podvodník a klamár.
BTW autorka píše, že mali super vzťah, nikdy sa nehádali. Mne sa ale zdá normálne že aj v super vzťahu sa ľudia pohádali občas. Nezhody sa pritrafia. Mne to skôr príde, že tento chudák sa nechal živiť ako stetka, našiel ženu pri ktorej ani hypotéku nemusel riešiť, prišiel na hotové, pohodlný život, ona mu da domov, porodí dieťa, bývanie zohnala, je to ako skvelý kšeft a na taky sa nefrfle, na čo sa hádať? Na reálny vzťah a emócie ma milenku. Na bývanie a služby okolo toho ma manželku 😕 proste hnus.
Človek sa bojí urobiť veľké rohodnurie,urobit prvy krok,zatvorit dvere.Ale ked ich zatvoris,po case sa zacnu otvarat dalsie.Ja som zazila to iste,ustala som to,lebo som myslela,ze je koniec sveta Po rokoch to urobil znovu a rovno sa odstahoval.Nebal kufre nikomu,je to aj jeho byt. Poziadaj o rovod a nech odíde on,ak ho budes musiet vyplatit,predajte to,vzdy su moznosti.Ja som stratila roky,stalo ma to kopec penazi,energie,casu,bolesti,ponizenia.Treba odist z kratsej cesty.Z tej moc dlhej ta budu boliet nohy.Nekric,nebuchaj dverami,bud v klude,len mu pocedz.Nehovor odjial.To nie je podstatne.Podstatne je to,čo robi.Opytaj sa ho,ci dokaze mat tie gule nato,aby odisiel on,sam a bez hadky.Starat financne sa o teba musu aj ked odide.Drzim palce
@autorka byt to na mne, chlap ma uz zbalene veci pred vchodom a ked by som chcela byt na neho velmi dobra, aspon mu to oznamim v smske, aby nemal prilis velky sok, ked pride domov.. drzim palce, nech sa spravne rozhodnes, snad vies, co mas robit 🙂
V tomto prípade by som vymenila zámok a odišla k rodičom. On sa v stredu vráti a nech sa stara kam pôjde, ved ma Moniku. Nie je to oficiálne vyhodenie z bytu, nemohol by sa tým oháňať na súde, hoc aj ten byt nie je jeho. Proste “mala som strach tam žiť, podvodníkom a klamárom sa neda veriť, nikdy nevieš čo urobia, zničia, ukradnú…., radšej som vymenila zámok. A šla k ľudom, ktorí mi neklamú.” Proste by som bola chvíľu s rodičmi, kvôli podpore a aby som nemusela počúvať ako žebrák zvoní na byt a prosíka nech ho pustím dnu. Ani vidieť by som ho nechcela.
Nevycitaj si ze si sa mu hrabala.To žena vycíti.Na vycitky sebe samému je on.Hlavne ho neospravedlňuj.Si zrelá a podla reakcií rozvážna a múdra zena.Konaj tak,aby si sa netrápila a bolelo ta to co najmenej.Rozhodnutie je na tebe.Tazko je dávať rady,kým človek nekraca v rovnakých topánkach.Aj tie nie su vždy rovnake.Su menšie,vacsie,voľnejšie,tesnejsie,každé majú inú farbu,takže len aby tebe dobre bolo.Nikdy nevieš kedy konas správne.S maličkým dieťatkom sa dá začať odznova hocikedy.Aj s veľkým vlastne.Hlavne neospravedlnuj ho kilami a chorobou.Vtedy ta mal milovať ešte viac.Porodila si mu dieta

inak v podstate tiez neviem co by som urobila. ale na druhej strane by ma to skrelo.