icon

Pes žiarli na dieťa

saga00
2. jan 2016

Poradte prosím čo sa dá spraviť..... Muž ako slobodný si zadovážil psa momentálne má pes 4 a pol roka a náš syn 8 mesiacov. Žiarlil na malèho už odnarodenia, ale jak sa malý začina pohybovať a ho aj chytať tak pes vrčí. Malý ma aj svoj kútik na hranie a jak sa niekedy chytí hračky tak pes doletí postaví sa vedla malèho a vrčí. Uvažujeme aj nad tým dať psa preč ale ešte predtým chceme zistiť či je nejaká možnosť psa nejak socializovať. Je to bullterier.

luciasing
2. jan 2016

@sasa1310 podla mna oni doma maju problem s tym ze pes je rovnoceny s panom. Pes musi vediet ze je na spodku hiearchie. Ale s tym uz nic neurobia uz je neskoro.

katka1981
2. jan 2016

@saga00, ako riesi majitel psa situaciu ked pes zavrci na dieta?

tajka1986
2. jan 2016

@jani_uk cisty hazard podla mna

blevka
2. jan 2016

@saga00 bullterier? Ten by uz v mojom byte nebol, by raz skusil zavrcat na moje dieta....to je hazard s detskym zivotom...

inspiration2
2. jan 2016

prosím vás nepočúvajte tie predsudky v ľuďoch ako má pes letieť, to je už čistý nonsens ako dokážu všetci strašne mudrovať a zbavovať sa všetkého bez hladania riešenia!
Aj môj pes vrčal na dieťa, dnes sú najlepší kamaráti, lebo sme s mužom chceli a našli cestu, aj pes bol pre nás rodina a vedeli sme že jednoducho niečo robime zle, nikdy by som moje dieťa nevystavila nebezpečenstvu, ale väčšina psov čo vrčí nehryzie na rozdiel od ľudí....
99% pripadov je riešiteľných, skúste prosim kontaktovať vynikajuceho cvičiteľa-poradí vám:
http://www.psycholog-psu.com/kontakt.html

inspiration2
2. jan 2016

@lafamme pes bol s PP?

natalym
2. jan 2016

Mám rada psov, milujem ich, ale dieťa mi je prednejšie ako pes. Išiel by z domu pes.

monikaparson
2. jan 2016

@inspiration2 hovoríš mi z duše

monikaparson
2. jan 2016

Neverím, že pes sám od seba a hlavne bez dôvodu napadne človeka, neverím. XY mesiacov tam môže byť xy podnetov, ktoré raz buchnú. To len človek je často taký slepý, že ich nevidí alebo nechce vidieť. Nenechám dieťa, aby sa nevhodne správalo ku psovi a naopak a budem si to opakovať stále dokolečka, dokola.

tomiholjubavi
2. jan 2016

@saga00 ja milujem psiky a svojho by som nikdy nedala prec...ale treba akceptovat fakt, ze niektore rasy jednoducho nie su vhodne k malym detom...jedna vec je žiarlivy mopslik, alebo brabantik a druha, ked na batola vrči bulterier.... Mozno mam predsudky, ale ked idem po vonku a vidim nejakeho svalnateho psa bez voditka, zamrem strachom.... ono je pravda, ze 'prepnut' moze kazdemu psovi. moju segru, ked mala asi 8, pokusal nad obočie strykov neuroticky jazvecik. zautocil uplne bez provokacie. Nastastie, ani jazva jej nezostala. Verim aj tomu, co hovoria zastancovia bojovych plemien - a teda ze najviac kusave su civavy a jorky...ale je teda poriadny rodiel pohryznutie od civavy a pohryznutie od pitbula, napriklad. Vzdy, ked sa stane tragedia, vzdy je za tym velky pes.

nedavno tu jeden pisal, ze jeho zena neznesie v pritomnosti dietata jack russela a ja som sa akurat dopalila, ze aky blby pristup. Ale ten jack nic nerobil, dieta mal rad, bol vychovany, v zivote nezvrcal. Ona ho len nechcela, lebo si zmyslela. Radila som mu, nech ho nedaval prec, no v tvojom pripade by som zvazovala nad tym, ze ho date k svokrovcom, alebo niekomu kto ma zahradku. Keby mam v dome bulteriera, ktory na niekoho vrci (a nemuselo by to byt ani dieta), nemohla by som pokojne spavat.

maslenka47
2. jan 2016

@inspiration2 otazka je, preco sa riesenie hlada az 8 mesiacov po vzniku problemu. Ludia si casto neuvedomuju, ze pes JE zbran, specialne v rukach "pana", ktory mu nedokaze urcit hranice. Je az neskutocne trapne a alibisticke, ako sa @saga00 vyhovara na povahu psa. Chyba nie je pes. V prvom rade je chyba majitela, ze psovi nedokaze urcit hranice. Ak to nedokazu, tak je naozaj lepsie sa toho psa zbavit v prospech niekoho, kto ho bude zvladat - aj pre psa, aj pre majitela a jeho blizke aj vzdialenejsie okolie.

Mali sme susedku s dvoma psami. Jeden maly "vreckovy" chlpaty, druhy obrovske "hovado". Uz na prvy pohlad bolo zrejme, ze obaja ju maju s prehladom na salame. Mohla si vypravat, co chcela, aj tak si pes spravil co chcel. Jej muza posluchali... Jedine stastie, ze ani jeden z nich nemal agresivnu povahu... Obhajovala to tym, ze papilon je "mudre tvrdohlave plemeno" a ten vacsi vraj bol v puberte :D

katkakovac
2. jan 2016

@saga00 pises ze psa si zaobstaral manzel, nie vy obaja. Teda pes ta nerespektuje a dieta je pre neho votrelec. Okamzite to ries, ak vrci, je otazka casu, kedy ho napadne. Mame 10 rocnu fenu rotvailera. Je vely cas vonku, dnu nechodi. Od mala sme ju vychovavali obaja, venovali sme sa, potom sa venoval aj svokor, bola ako labrador, posluchala na slovo, harala sa, proste super pes. Ako zostarla, zlenivela a zostala zatazena na zradlo a pozornost. Ked sme priniesli syna z porodnice, strazila mi kocar, naucila sa, ze pri nom nesmie stekat. Ako maly dorastol a zacal chodit, zacala ho brat ako konkurenciu. Napriek tomu, ze sme sa jej venovali, nevie to spracovat. Par krat zavrcala a raz bol naznak chapnutia po malom. Odvtedy ju zatvarame ked sme z malym vonku, pripadne sa k nemu nesmie priblizit a ani maly k nej. Kazdy den jej syn hadze nejake dobrotky, ako tak ho toleruje ale uz NIKDY ju nenechame len tak pri nom. Ked vtedy po synovi chnapla, muz zvazoval utratenie. V pripade, ze sa to zopakuje, zvazovat uz nebudeme a rovno volam veterinara. Psa lubim, vela sme si spolu pozazivali, musela som sa naucit, ako sa taky pes vychovava, lebo ma viac sily ako ja a napriek tomu ma respektuje. Ale raz uz zle reagovala a neviem co sa moze stat. Ries situaciu okamzite! Pes mimo dietata a najst nahradny domov. Je to mlady pes, urcite si zvykne. A len tak mimochodom, kamarat mal 65kg psa rotvailera a to bol taky maznacik, ze jeho dcera ho mohla tahat za usi a ani nezavrcal. Miloval ju, spravil pre nu vsetko. Bol dobre vychovany a za svojho zivota nikomu neublizil, aj ked posobil ako nebezpecny pes. Je to o ciastocne o povahe ale hlavne o vychove psa. Kto to nevie, nech radsej psa nema.

lyzzy
2. jan 2016

Že uvažujem že dám psa preč.....uvažuješ dlho a zbytočne....aby sa.to neskončilo zle.....4 a pol.ročného psa už ťažko vycvicis....takže po prvých pár vrcaniach by som toho psa pratala preč....niet o čom rozmýšľať.

katrin21
2. jan 2016

@saga00 fuha,nevahala by som.... aj ked ho das profesionalne vycvicit, podla mna to v tom psovi zostane.... neriskovala by som . pes je pes a dieta je dieta... ma prednost.

barbora59
2. jan 2016

este dnes by bol prec. bala by som sa ze na maleho zautoci.

inspiration2
2. jan 2016

@monikaparson ja už sa vôbec nevzrušujem keď čítam niektoré komentáre, hrozne mi to pripomina keď cicky riešia že si kupili bigla do bytu a strašne sa mu venuju a on im kúše nábytok 😀
Bullterier je skvelé plemeno, poznám mnoho psov z tohoto plemena canisterapeutov, väčšina ľudí robí chybu, že psa po narodení dieťaťa totálne odstrčí, ja nehovorím aby pes dostával rovnako pozornosti, ale s kočíkom na vodítko a ide sa a pes je spokojný a dieťa tiež.
Bullterier ma podla mňa výbornú psychiku, nieje to bojove plemeno, tieto vlastnosti sú v týchto plemenách dávno potlačené. toto je odraz dnešnej doby-všetci čitajú tie prízemné ženské mesačníky kde Heringova hovori že šatočky Burberry jej dcerenka nosí najradšej, maminky sa predbehuju čo drahšie kupia deťom a súvislosti im unikajú, začína to pri psoch a končí vo výchove dieťaťa-pes je na to skvelý trenažér, potom sa nevychované decká nevedia správať ale tie sa nedajú "dať preč" keď matke ujdu súvislosti.
Pokiaľ nebude cesty, pes ide preč, ok, niekedy neexistuje iné riešenie, ale existujú klietky do bytu (odporúčam) a psie školy, kde sa mimochodom veľmi páči aj deťom 😀

janulik2008
2. jan 2016

Ak zavrčal raz tak nevieš čo čakať. Podľa mňa ste ho mali zoznamovať s maličkým odkedy sa narodil. malý bude starší a bude všade liezt a to nezabrániš v tom.
Skús cvičák a ak nepomôže tak do inej rodiny. Tiež mám psa, nemeckého špica. Keď prišla sestra z nemocnice dali sme psovi malú oňuchať a sestra malú držala v perine na rukách. Pes oňuchal a odišiel. Psík je vonku chodí dovnútra iba v mrazoch. Podľa mňa dosť záleží aj od povahy psíka. Naša sa napríklad neskutočne rýchlo vie skamarátiť s deťmi a mačky sú pre ňu kamaráti nakoľko s nimi vyrastala. V lete boli u nás deti z ulice a maximálne oňuchala a šla preč. A to som počula že špice sú "ostré" psy.

kali23
2. jan 2016

Pokial pes respektuje svojho majitela nikdy neublizi jeho dietatu, je jedno ci je to civava ci doga. Je otazne aky mas k nemu vztah ty sama, ci sa ho nebojis... Nevidim nic zle ak pes zavrci, prejavuje, ze sa mu nieco nepaci... Z tvojho (vacsiny) je to zle a neziaduce, ved ide o male dieta, tvoje dieta, pochopitelne sa bojis. Ale nue je to neriesitelna vec. My mame maleho psa, a od narodenia syna su to nerozlucni partaci. Aj zavrcala na neho x krat, ako inak mala "povedat" ze sa jej nepaci ked sa jej maly hrabe v miske? Atd? Vysledok? Dnes jej maly jediny moze ist do misky, minule zavrcala na muza 😀 svojho alfa samca 😀 zivot so psom dieta obohacuje 😉 je tazke poradit, nevidime ako sa spravate k psovi, no urcite je to riesitelna situacia 😉
Ps nas maleho aj cvakol, nepohryzol, len naznacil, maly pochopil, ze prekracuje hranicu a pes sa brani.
Z nasho okolia pitbul, rotvailer, vlkodav a weimar uplne detske pestunky! Kolkokrat vonku dieta ochranili pred padom, pred pahrebou, pes telom branil dietatu priblizit sa k pahrebe, aj ked sme tam boli, pes neuveritelne predvidal, psov treba milovat, nie bat sa ich 😉
Strach mozu zle vyhodnotit.

evitka83
2. jan 2016

@saga00 ja mam doma fenu ridgebacka. Kupili sme si ju, ked som bola tehotna a bola zvyknuta od malicka byt stredobod pozornosti a teraz na malu ziarli. Ked ju necham doma samu, obcas malej rozkuse nejake hracky, sem tam zavrci, resp. skor zahundre, ked sa mala okolo nej mota, alebo jej vstupi do jej osobnej zony, ale nikdy nemala ani naznak zeby jej chcela ublizit. Dcera ma rok a pol. Ale je pravda, ze moja fena bola od malicka drezurovana tak, aby bola zvyknuta na tahanie za usi chvost a pod. Nema rada male deti, ale neublizi im. Pride, cuchne, sem tam olize a ide prec. Treba psat cvicit, ale zaroven mu prejavovat naklonnost, akonahle sa pes citi odstrkovany, je z toho frustrovany a niekde si to potrebuje vybit. U nas si to sem tam odnesie nejaka hracka 🙂

janulik2008
2. jan 2016

@kali23 poznám aj takých čo ich psík zavrčí ale kvôli tomu že sa mu nepáči napr. že ho dieťa ťahá za uši a jeho to bolí a vynadané dostane kto? nie dieťa ale psík že on sa opovážil vrčať ...

saga00
autor
2. jan 2016

@maslenka47 ja sa nevyhovaram na povahu psa neni som psaci psycholog ani nieco podobne ja som sa tu pytam o radu ludi co maju podobnu skusenost. Bohuzial od stenata som vychovu a socializaciu psa nemohla nijako ovplyvnit lebo som psa ani muza nepoznala a zacal vrcat jak sa maly zacal pohybovat.

saga00
autor
2. jan 2016

@janulik2008 maly mu nic nerobi ucime ho aby mu zle nerobil ale jemu vadi aj ked ho len pohladka.

saga00
autor
2. jan 2016

@inspiration2 snazime sa najst riesienie. Uz muz pozera stranku toho psychologa. 🙂 Muz ma 5 rocnu sesternicu a ta sa snim hrala a nic nemal s tym problem. V malom vidi konkurenciu tak mu to dava najavo. Samozrejme ked zavrci ho posleme na miesto. Nema sa bit iba vykazat z miestnosti ale nepomaha to.

memek
2. jan 2016

@saga00 vobec to nemuselo byt zavrcanie typu zozeriem ta, mohlo to byt zavrcanie typu kto si,bojim sa ta, chod prec, co to je, daj mi pokoj. je potrebne psa ucit na dieta a dieta na psa. ziadneho psa by som nenechavala osamote s dietatom nech je to akykolvek pes a to viem o com pisem venujem sa vycviku uz par rokov mame doma 5psov. je tiez dolezite vysvetlit psovi, ze sa posuva jeho miesto vo svorke. predpokladam ,ze muz je hlava svorky potom ides ty, potom dieta a tak pes. druha vec je ci je ten psik vycviceny aebo je to iba rozmaznanec tvojho muza. pes musi mat hranice inak je s nim problem bez ohladu na plemeno. reci,ze je to bojove plemeno a pod. ano su tam iste predispozicie , ale velmi vela zalezi od vychovy. paradoxne najagresivnejsie plemeno je jazvecik. ale aj yorkovia ktore si mnohe myslia, ze su idealne pre deti,ze su male je blud je to tak isto terier a tie maju tazku povahu. rozdiel je v hmotnosti kde velky pes ublizi aj jednym uhryznutim skor ako male plemeno. zvazila by som si to ci sa chcem tomu psikovi povenovat popracovat na jeho socializacii. je mnoho trikov ktore dokazu pomoct. napriklad vzdy ked sa k nemu dieta bude priblizovat dat mu nejaky pamlsok, zviera si to dokaze spojit dieta=pamlsok, pride nieco dobre. casom ked bude dietatko starsie mu ho moze dat aj ono samo. nie je to katastrofalna situacia ale ani to netreba brat na lahku vahu. zelam vela stastia nech uz sa rozhodnete akokolvek. prikladam foto pre vsetky ktore odsudzuju psov podla plemien 🙂

25daniela
2. jan 2016

@memek ten druhy obrazok je bohovsky 😀 😀 😀

kaja0210
2. jan 2016

Co asi? Dat dieta do domova....nebere to v zlom,ale kebyze mam male babetko a pes tohto plemena - bojove plemeno vrci na moje dieta, bolo by mi jedno ci ho mame 4 roky, neriskovala by som. Psa dat do voliery a urobit tak kompromis...myslim, ze prvorade je zdravie dietata a hoci vam mozno 100 ludi bude tvrdit, ze nic neurobi je to pes...tak, aby sme v spravach nemuseli opat vidiet ako pes dotrhal dieta...ako nedavno. Pes najlepsi priatel clovek, dieta zmysel zivota rodicov - podla toho sa rozhodnite 🙂

yollanda
2. jan 2016

pes je pes a dieta je dieta. u nas to bolo rovnake. pes nenavidel malu a ked mala 5 mesiacov, tak na nu zautocil, aj ked som ju mala vedla seba. nastastie ho zrazilo auto. osud rozhodol, cize aspon som nemala dilemu, co s nim

inspiration2
2. jan 2016

@saga00 no ja mám psov 5 a teda vrčala tá jedna ale keď začala dostala len takú po nufaku a rázne FUJ a moja malá pokračovala v hladkani a ja som tiež hladkala a hovorila príjemným hlasom mojaaaaa, neboj saaaa 😁
Ako ja by som sa toho nebála, mam 4 flegmatickych psov a jedného uštekanca tak hold uštekanca má moja malá najradšej. Nakoniec je medzi nimi také puto, že keď sa niekto s dcérou blázni a hodi ju napr do perín tak sučka ktorá na ňu vycierala zuby odmala si ju hneď bráni 🙂 život so psom je sranda, netreba chodítka, pomoc, kapesníky 😀 a moje dieťa nikdy nebolo choré 🙂
Cesta sa nájsť dá skoro vždy a myslím že keď pes rešpektuje sesternicu 5 ročnú tak na vaše dieťa isto iba žiarli. Nieje agresívny!
Držím palce ale fakt skúšajte, tie komentáre typu "dohryzie ti dieťa" ignoruj, to sú ženy čo majú strach a nenechaj sa nakaziť ničím negatívnym 🙂 nežijeme v stredoveku, pes patrí do rodiny a nie do Koterca a útulku ako niektoré píšu

inspiration2
2. jan 2016

@yollanda tak toto je TOP! o psa ste sa evidentne nestarali ale vaše dieťa mal zbožňovať a takýto komentár ze naštastie ho zrazilo auto, kokos to čo je za vnímanie sveta bez kúska citu!

alaguema
2. jan 2016

@inspiration2 píšeš rozumne a teoreticky by sa všetko možno dalo takto zvládnuť, ale v praxi sa môže stať aj to, že pes medzitým dieťaťu ublíži.

@saga00 najvyšší čas riešiť to. Skúsenosť nemám, moji psi sú v pohode, ale držím palce. Hlavne dávajte pozor.