icon

Pes žiarli na dieťa

saga00
2. jan 2016

Poradte prosím čo sa dá spraviť..... Muž ako slobodný si zadovážil psa momentálne má pes 4 a pol roka a náš syn 8 mesiacov. Žiarlil na malèho už odnarodenia, ale jak sa malý začina pohybovať a ho aj chytať tak pes vrčí. Malý ma aj svoj kútik na hranie a jak sa niekedy chytí hračky tak pes doletí postaví sa vedla malèho a vrčí. Uvažujeme aj nad tým dať psa preč ale ešte predtým chceme zistiť či je nejaká možnosť psa nejak socializovať. Je to bullterier.

yollanda
2. jan 2016

@inspiration2 3 x do tyzdna cvicak, kazdodenne prechadzky, spanie v posteli.... to som sa fakt nestarala..... hm. nenapadlo ta, ze to bola max ziarlivost?

inspiration2
2. jan 2016

@alaguema teoreticky sa môže stať úplne všetko, ale podľa mňa maminka vie čo robí, zjavne na dieťa zuby necerí a nieje to isto nesocializovaný pes z reťaze čiže základy má, kontakt s rodinou tiež, to isto nieje cholerický trhač. Ja rodím Canisterapiu a ľudia sa ma pýtajú ako viem že moji psi neublížia, no lebo s nimi žijem 😀 poznám ich reakcie a viem že skrat nepríde, lebo predvídam, to je ako s mužom 😀

inspiration2
2. jan 2016

@yollanda MK znesie, však? Nebudem to rozoberať lebo môjho psa keby zrazilo auto vyčítala by som si svoju nezodpovednosť a neobhajovala sa.

yollanda
2. jan 2016

@inspiration2 nebola to moja chyba. sposobila to svokra

inspiration2
2. jan 2016

@yollanda "našťastie" 👍

yollanda
2. jan 2016

@inspiration2 teraz mam dvoch a su uplne super. respektuju deti, posluchaju a vedia kde je ich miesto. hold, kupovali sme ho vtedy pred detmi a tak to dopadlo

alaguema
2. jan 2016

@inspiration2 vyskratovať môže pes aj muž 😀 Ide o to, akým spôsobom. Ja by som bola v tejto situácii maximálne opatrná. Môže byť socializovaný, nemusí byť cholerický, boli prípady, keď sa veci stali bez predchádzajúcich indícii. Tu je aj indícia. Navyše, naozaj ide o plemeno, ktoré má veľkú fyzickú silu. Určite by som to nepodceňovala. Ak sa raz niečo stane, už sa to nedá vrátiť späť.

mycuskaa
2. jan 2016

Raz by pes zavrcal na moje dieta a isiel by z domu. Ale to je moj nazor. Lebo ked sa raz nieco stane tak bude neskoro

inspiration2
2. jan 2016

@alaguema a tiež je to plemeno s pevnou nervovou sústavou, nerupne mu v hlave len tak, musí sa to nabaliť, ľudia si niekedy neuvedomujú že do bytu k deťom je väčší pes lepší prave vďaka inteligencii a pevným nervom 👍

inspiration2
2. jan 2016

Sa mi najviac páči ako by všetky ženy dali psa preč keď zavrčí a v inej diskusii riešia že muž sa im nevenuje 😁 tiež s ním von z okna 😂

natalym
2. jan 2016

@inspiration2 A nie? 😀

katrin21
2. jan 2016

@inspiration2 trochu odveci komentar absolutne bez suvisu

inspiration2
2. jan 2016

@katrin21 pre mňa je bez súvisu komentár typu "neváhala by som..." 😁

alaguema
2. jan 2016

@inspiration2 konkrétne v tejto situácii ten pes asi nie je práve najlepší k deťom. Ty to stále obchádzaš v nejakej teoretickej rovine, ale tu je veľký pes, ktorý vrčí na malinké dieťa. Neviem, kde berieš tú istotu, že naňho nezaútočí.
No a manžel nie je pes a pes nie je manžel. Pre mňa je úplne choré aj spanie so psom v jednej posteli. Ak už niekto musí mať psa v byte, tak ten pes má mať svoje miesto a určené hranice. Možno by sa potom nestávalo to, že si pes myslí, že je viac ako dieťa.

katrin21
2. jan 2016

@alaguema palec hore ! presne!

petra7777
2. jan 2016

@lunedi Žiadny termín "bojové plemeno" ani neexistuje. Pes sa chová vždy tak, oko ho vycvičíš, povie ti to každý fundovaný kynológ, tak netáraj nezmysly :(

mycuskaa
2. jan 2016

@inspiration2 trosku odveci prirovnavat psa a muza...si treba uvedomit ze pes je a vzdy bude len zviera. A u mna osobne je dieta na prvom mieste vzdy.

memek
2. jan 2016

@yollanda pes nema co spat v posteli. je to za hranicou. nech je velky ci maly to je jedno. nie su stanovene hranice a potom to takto dopadne. mrzi ma ,ze ti nebolo luto ked ho zrazilo auto, pride mi to maximalne bezcitne. co uz aj taki su ludia, len kto je aky k zvieratam taky je aj k ludom...

frenkiss
2. jan 2016

@janinah to ze si to niekde vycitala a nepoznas povahu psa, nemozno tvrdit ze psa treba dat rychlo prec... My mame v rodine Cane Corso, Amstaffa a podla mna vsetko zavisi od vycviku psa.... Niekedy labrador, co mam vlastnu skusenost je horsi ako stafford. Vsetko je o ludoch ako si psa vycvicia. Ked chces mat trhaca z labradora a budes sa k nemu tak spravat, tak ver ze budes. A mozes citat na nete kolko chces, aku ma povahu tenpes..

monikaparson
2. jan 2016

Zasa sa to tu stáča úplne inam a zasa sa tu idete medzi sebou doťahovať.
Keby ste pozorne čítali, tak by ste vedeli, že ten pes je stále doma, čiže to nie je také hrozné ako to vyzerá. Ak sa mne niečo nepáči, tak tiež "zavrčím", je to normálne, lebo ak je u psa to vrčanie potlačené, tak potom už príde to povestné kusnutie, o ktorom tu tak radi píšete. Nikto tu myslím ani nepíše, že sa to stať nemôže, ale môže sa stať aj to, že na mňa teraz padne strecha, to nikto nevie.
Aj tak si to nakoniec musia len oni rozhodnúť, vďaka za to, lebo by pes mohol náhodou skončiť pod kolesami auta a všetci by si vydýchli. Tu ako keby človek hrach na stenu hádzal.

petra7777
2. jan 2016

@tomta Jasné, treba si zaobstarať psa a potom ho vyšmariť na ulicu ako nejakú špinavú handru....z niektorých príspevkov je mi na zvracanie :(

petra7777
2. jan 2016

@inspiration2 Veľmi rozumný názor, aspoň si to "poniektorým stíhačkám" vysvetlila správne 🙂

mycuskaa
2. jan 2016

@petra7777 a ved nikto nepise ze na ulicu. My sme tiez davali nasu fenu prec ale ani na ulicu ani do utulku. Nasli sme jej novu rodinku ktora sa o nu stara prikladne. Boli sme aj u nich osobne aby sme videli kde a ako ziju. Nemusi sa to vzdy riesit utulkom.

petra7777
2. jan 2016

@yollanda Čo si ty za človeka ????

marissenka
2. jan 2016

nehnevaj sa za moj nazor,ale u nas by uz letel z domu...vcera bolo v spravach ako psisko odkusol decku z nosa...nevies co ho napadne,,,

mircalla
2. jan 2016

@yollanda starat sa je jedna vec, ale asi to bolo nasilu. ked si toho psa nemala rada (neverim, ze mala, ked povies, ze nastastie ho zrazilo auto), tak naco ti vobec bol?
ale inak k teme - tento typ psa k dietatu nie

marissenka
2. jan 2016

@petra7777 preco by ho mali na ulicu hned vyhadzovat??ja by som veru ani neskusala neaku socializaciu alebo co,nevies co toho psa napadne,a vycitat si to bude do konca zivota.dat ho zatial na dvor az maju,alebo rodicom..nikto nehovori,ze ho maju vysmarit na ulicu predsa.

suve99
2. jan 2016

Baby, čo tak si prečítať celú diskusiu a nevrčať tu po sebe ako svorka ani nie psov, ale rovno vlkov ??
Mnohé ste ani neprečítali celé vlákno.....

tomta
2. jan 2016

@petra7777 nevkladajte ludom do ust co nepovedali....nikto nepisal o vysmareni tak ako ste to vy pomenovali....je vela ludi ktory by si ho mohli vziat....ja by som ho dala urcite prec a za tym si stojim....kazdy ma svoj nazor..nenecham si dokusat dieta...asi neviete ze psy su potomkovia vlkov samozrejme vyslachtene ale ten povod tam je a ako kazdy vie vlci su dive zvierata....nestal by mi ten pes za to aby mi nedajboze zabil dieta...je na kazdeho uvazeni ako sa rozhodne...ked si ho nechaju a nieco sa stane potom je uz neskoro lamentovat...

yollanda
2. jan 2016

@petra7777 toho psa som milovala, ale razom nenavidela kvoli malej