icon

Pomáhali vám vaši muži s bábätkami?

4. jún 2023

Pomahali vam starat sa o ne? Prebalit, nakrmit (z flase), odgrgnut, uspat, obliect?

Moj sa furt vyhovara, ze ini chlapi nepomahaju.

galganka
4. jún 2023

@deti95060810 mama nechcela dovoliť? Trikrát som to čítala, ale asi to nebude preklep... 😳

evaachesa
4. jún 2023

Nie, nepomáha, ale stará sa ako rodič. Je to predsa aj jeho dieťa, je rodič tak ako aj matka, nerozumiem prečo by mal len pomáhať. 🤷

sim_icek
4. jún 2023

Áno staral sa a aj sa stará o syna aj muž. Už od narodenia ma bol muž schopný zastúpiť vo všetkom na 100% keď bolo treba (kúpať, kŕmiť, uspať, prebaľovať atď..). Dokonca aj v noci mi nosil fľašu s mliečkom keď malý začal plakať

aliaray1
4. jún 2023

Ano, od zaciatku, a vedel by ma zastupit (okrem kojenia).

Tvojho by som sa rada opytala, ci si mysli, ze ked sa o ne nebude starat (krmenie, prebalovanie atd), si s nimi vytvori pekny vztah?

A ako chce udrzat vas vztah? Ved to je nefer. Jeden hojno, a druhy hovno? Na vztah treba lasku, cas, empatiu, cit atd jeden k druhemu (nie len sam k sebe).

A na zaver by som mu navrhla, nech sa vymeni a ostane na otcovskej.

euka210
4. jún 2023

Nakrmit nie, prebalit nie...mojho z toho realne napinalo, neboli to len vyhovorky ako som myslela, ...odgrgnut nie, uspat...vynimocne ano, v noci ked maly vystrajal a uz som nevedela co, tak pomohol, kupat pomahal...prvy krat kupal on, ja som sa bala 🤣🤷‍♀️🤦‍♀️. Obliekat...to len vyyynimocne. Vacsinou boli a su deti na mne, ale ked uz bolo zle, tak pomohol bez debaty.

deti95060810
4. jún 2023

@galganka hej, spolu s mamou sme kúpali...čo je na tom...bývali sme u rodičov, že nás bude v kúpelke veľa.

bmolko
5. jún 2023

tak nevar, neper a povedz, ze to tvoja kamoška nerobí....

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
klip0
5. jún 2023

@deti95060810 tak je na tom to, že rodičia ste ty a tvoj muž a nie ty a tvoja mama. Ak by niekto bol navyše pri kúpaní, tak práve ona a nie že zakáže otcovi dieťaťa ho kúpať

maryetta
5. jún 2023

Pri prvom ano. Vzal si ho pomojkat. Okupal. Kedze som bola po sekcii bolo mi vela aj malheo drzat kupat a narabat tam vo vanicke 😂
Ale inac nie. Mame 3deti a vedela by som ti spocitat kolkokrat ich prebaloval.
Kojila som vsetkych takze aj toto nemusel. Tym padom aj zaspavali na prsniku. Takze ziadne uspavanie.
Ale ked mal cas vzdy si ich vzal aspon pomojkat.

galganka
5. jún 2023

@deti95060810 no ja neviem, za mňa ak bol dôvod malá kupeľňa tak otec s mamou sú prvý, kto tam mal byť. Otec s mamou dieťaťa. Dupľom, ak veľmi chcel. Neviem si predstaviť, nechať ho pred dverami a kupať s niekým iným. 🤷‍♀️ Ani keby Keanu Reeves stále v kúpeľni, by som manžela nenechala vonku. A to sme mali v byte kúpeľňu tak dva krát dva metre. A zmestili sme sa tam aj ja, aj on, aj vanička, aj starsie deti, lebo chceli pomáhať a pozerať sa.

thoughtfulweirdo
5. jún 2023

Je mi z tejto otázky smutno. Odhliadnuc od toho, že nemá čo pomáhať, ale má byť normálny otec, tak veď keď to dieťa ľúbi, tak sám má mať záujem byť s ním, pri ňom, tráviť s ním čas, nie? Neviem si predstaviť, že mám dieťa, prídem domov, pozriem naň...a to je všetko? 🤷🏻‍♂️

melanta
5. jún 2023

@deti95060810 veľmi smutné, veľmi. Ak otec dieťaťa chce kúpať svoje dieťa a musí stáť vonku, lebo ty tam pustíš radšej svoju matku ako jeho.

stvura
Odpoveď bola odstránená
melanta
5. jún 2023

Ako píše väčšina, nepomáhal, staral sa ako plnohodnotný rodič. Veľa pracoval, ale 100% času, ktorý bol doma, venoval dcére a mne. Čo je ta výhovorku, že iní chlapi nepomáhajú? O domácnosť sa stará fifty fifty s tebou? Čiže domáce práce atď? Ak nie, alebo ak aj to považujete za pomáhanie, tak sa nečuduj, že "nepomáha" ani s dieťaťom. Akého muža si vyberieš, takého máš.

selena_luna
5. jún 2023

Suhlasim s @lucijalucy . otec nema co "pomahat" je to predsa aj jeho dieta.
Moj muz je na materskej akurat. Sam chcel ist a uzit si malu, stara sa o nu na 100 %. Tolko k vyhovaraniu tvojho chlapa.

aniele
5. jún 2023

@deti95060810 Tak my sme tiež prvé tri týždne po narodení malej bývali ešte u našich, lebo až potom bol náš byt obývateľný (podľa nás, samozrejme, nie podľa nich). Prvý večer a ráno som poprosila mamu, nech mi pomôže s kúpaním a ranným umytím, aby som vedela, čo a ako. Druhý večer sa tiež chystala, ale pekne som jej povedala, že nech radšej pošle môjho manžela, lebo v byte budem potrebovať jeho pri sebe, ona tam nebude, tak aby vedel, čo robiť, od začiatku. Oplatilo sa. Vedel (a keď bol doma, aj spravil) okolo detí aj domácnosti všetko. [Ale na tej domácnosti mala zásluhu aj jeho mama, bola dosť pohodlná (jemne povedané), tak čo si nespravil, to nemal.] Lenže my sme si hneď na začiatku povedali, že základom v manželstve sme my. Rodičov si vážime, ale mali len hlas poradný. Deti sú darom, ktorý odíde. Takže zase ostaneme len my dvaja.

titla
5. jún 2023

Nepomahal, staral sa o nase dieta v ramci svojich moznosti. Ked hovorime o babetku, tak 90% starostlivosti bola na mne. Ale nam to tak prislo prirodzene. Ja som kojila, takze nekrmil, nemal ani ako. V noci k dietatu nevstaval - beztak chcelo mlieko, co on nemohol poskytnut, a na rozdiel od neho, ja som cez den mohla doma prebdenu noc dospat, on v praci nie. Kupali sme spolocne, prebalovat a prezliekat sa naucil, aj ked mu to trvalo 3x viac ako mne, ked bolo treba o dieta sa postaral. Cez vikendy chodil kocikovat. Po praci sa s babom pohral, pomojkal.
Ale nam to takto vyhovovalo. Muz sa o syna zaujimal, aj ked bol babo. Venoval sa mu - drzal ho v naruci a prihovaral sa mu.

evkamotka
5. jún 2023

Samozrejme. Všetko pol na pol alebo spolu

rebrambora
5. jún 2023

PROSIM?
POMAHALI?
Ano, STARAL sa a este stale sa aj stara, kedze je rodic rovnako ako ja.

2006_1211
5. jún 2023

Nie skoro vôbec len výnimočne lebo hovorí ze ja som mama že to je moja úloha starať sa o deti a domácnosť

dota6
5. jún 2023

Od začiatku sa o malú chcel starať, nosil ju na rukách, dával ju grgnúť - trocha strach pri prebaľovaní a prezliekaní, keďže bola drobka malá ( necelých 2500) no potom sa naučil. Napr. Teraz sa mi vrátili migrény, preto posledné dva týždne spí v posteli pri postieľke môj partner a vstáva k nej v noci, prebalí ju a ja ju nakojím, dá ju odgrgnúť a spinkať. Môj muž je tiež rodič, veľmi rád sa o ňu stará. Je to krásny pohľad. On ju aj sám vezme na prechádzku, len mu ju vystrojím :D lebo by ju nechal ísť aj špinavú :D a bez čiapky, no inak sa stará krásne.
Odkáž mužovi, že je to úplne bežné a muži sa starajú o svoje ratolesti ☺️

lauriik
5. jún 2023

Tam kde sa mu dalo tak sa staral. Ja som kojila a uspavala na prsniku takze s tym nemal vela starosti. Ale kocikovat chodil, prebaloval, podaval veci co som potrebovala, pomahal kupat, ked som do obchodu tak sa spolu hrali. Ale teraz ked su vacsia tak sa vie lepsie zapojit ako s malym babatkom.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
svetlonos
5. jún 2023

Jasne, nakrmil, prebalil, uspal, nosil v nosici uplne s prehladom. Mal mal 3 mesiace koliky cez den. Ked prisiel z prace, vzal si ho. Dlho som odsavala, maly slabo pil. Mm umyval a sterilizoval flasky aj casto uvaril. V noci maly pekne spal, budil sa len na krmenie a hned zaspal znova. To by som nechcela vecer aby sa nevyspal, predsa chodil do prace. Ale viem, ze pokial by som ochorela postara sa. Ked sme dostali covid, staral sa o nas tiez. Teraz ma maky 3 roky a vezme ho von aj sam. Predtym by ho zobralvtiez, ale bolo to obdobie maminkaaa 😁 Od polroka som si nasla pracu na soboty 5-6 hodin. Boli spolu sami a supwr to zvládali.
Takze ano, stara sa kolko mu volny cas umoznuje. Ked som teraz otehotnela, prve 3 mesiace mi byvalo zle plus brutalnecunavena. Makeho vodil do aj so skolky pokial mal homeofice. Robi to stale. Ked doma nieco sklada/srobuje, maly mu moze pomahat 🙂
Vecer mu precita knizku ci povie rozpravku, uspavam vzdy ja zatial.
Vikendy travime spolocne aj vonku, okrem chvil, kedy ja ci on potrebujeme oddych (ja kazdych 20 minut na wc a on alergia na pel 😁) Kto je prave "postihnuty" ostava doma a von ide len ten pouzitelny 😂.
Ale napr. svagor do 3 rokov nevedel s detmivskoro nic zacat. S tretim si uz zvykol. Potom ked boli starsi iz sa om venoval viac. Prebalil len v uplne nevyhnutnom pripade, napinalo ho 😂 to on nezvladal. Bolo to vzhadom na vsetko co uz zazil vzhladom na povolanie az smiesne 😆.
A niektori chlapi su naladeni ako ten tvoj, stara skola - deti ma na starosti len zena. My sme sa o detoch a starostli osti o ne bavili este ked sme ich nemali. Mm sa staral aj o mladsich surodencov, tak vedel co to obnasa.

nwnw
6. jún 2023

Kupal viac menej iba on. Ostatne cinnosti sme neriesili ze kto co. Ked som varila, tak sa staral o deti. Jedine kojit nevedel 😃

ivec16
6. jún 2023

urcite, vsetko okrem kojenia robil ;)

mamamasama
6. jún 2023

Nie, nikdy mi nepomahal. On sa staral viac ako ja a to chodil aj do prace. Ved je to rodic. Je mi trapne aj za vas. To ake vzorky ste si našli? 😅👌👌👌 Dvakrat meraj a raz rež. Aj dnes som sa luxusne vyspala, lebo on vstava k detom a o piatej do prace. Vie, ze cez den sa nezastavim, tak pride domov a mozem ist do fitka. On sa plnohodnotne svojim detom venuje. Je vedecky dokazane ,ze zeny potrebuju pre spravnu psychicku a fyzicku pohodu viac spanku. Dokonca cim viac spanku ženy maju, tym rastie aj ich libido. ☺️Moj chlap zvlada uplne v pohode prerusovany spanok. Ja by som bola odpalena. Nakrmi, prebaluje, okupe a uspava.

ivangeline
6. jún 2023

Prve 2 nie. Dalsie dve ano. Je to ine pri jednom.. dvoch.. Raz za cas prebalil,pomahal pri kupani,zvihol dieta...ale nebolo to take caste a intenzivne. ;D 3 uspaval. 4te uz ma plne nahradi,len nakojim. xD

cervenaruza123
6. jún 2023

No ako sa to vezme. Jasne, ze vela veci robil. Ale chodil do prace, rano skoro vstaval, takze v noci som vstavala ja. Spociatku chcel aj on. Ale on sa potreboval vyspat, aby sa nezabil na aute cestou do roboty alebo v praci pri praci s tazkymi strojmi. Ja ked som bola prilis unavena, som si hoci aj pospala s dcerkou cez den. Radsej ked prisiel z prace, tak popratal, nakupil... Fakt zavisi od toho aku robotu ma muz, ci ma aj zena nejaku, ake stare je dieta... Nemyslim si, ze je dobre, aby muz, ktory chodi do prace, mal robit doma presne to co zena, ktora je doma a po porode ma nastavene telo od prirody tak, ze lepsie znasa aj nedostatok spanku a podobne veci.
Ale tak su aj muzi, co vobec nepomahaju a o dieta sa ani nezaujimaju, len ho beru ako matkinu starost. Dnes je ale akor trendom, ze muz robi plnohodnotne vsetko to, co zena, aj domace prace, aj starostlivost o dieta, nakolko to situacia dovoli. Takze kludne tomu svojmu povedz, ze je naopak jeden z mala co nepomaha, dnesnu moderni muzi robia tieto veci automaticky, on asi zaspal v stredoveku este.