icon

Pomoc manžela s dieťatkom - na zamyslenie

barborieta
15. nov 2013

Mám potrebu napísať k tejto téme...Včera som sa rozprávala s kámoškou, s ktorou som ležala v pôrodnici...máme 4mesačných chlapčekov. Medzi rečou sa ma opýtala, či mi manžel pri malom pomáha a v zápätí z nej vyletelo, že ona je na všetko sama, že manžel maximálne raz za čas pokočíkuje malého a viac nič...Tak mi prišlo včera hrozne ľúto a zároveň obdivujem všetky ženy, čo zvládajú starostlivosť a detičky úplne sami. Zároveň chcem vyjadriť, aká som vďačná, že mám takého úúúžasného manžela, ktorý okolo malého urobí úplne všetko...od prebalenia až po kúpanie. Vždy keď príde z práce tak sa malému venuje a mňa necháva oddychovať, dokonca aj v noci vstáva, keď som moc unavená... 🙂

anjelicek26
16. nov 2013

@mima4 - takt tak sväta pravda. .

anjelicek26
16. nov 2013

@ejuska79 - mne dojde manzel o pol osmej, veceriame spolu, spolu ich okupeme, spolu ukladame... a az potom si spolu sadneme... aj ked je unaveny, toto si nenecha ujst..

mima4
16. nov 2013

@ejuska79 a čo bude robit tvoj manzel ked aj ty pojdes do prace? ako sa zatvari, ked prides z prace a ani si nevsimnes deti, domacnost, lebo si unavena z prace a ides odychovat?

alice107
16. nov 2013

@mima4 absolutne suhlasim,ze toto ma byt predebatovane medzi partnermi pred sobasom.

@maca_p ja myslim,ze do toho vztahu sa nenahrnie len muz sam.ale je tam aj zena,ktora si ho vybrala ,ci nie? vybera si svojpravneho dospeleho muza,ci nie?to vtedy nevedela,aku viziu spolocneho zivota si ten muz predstavuje?
muz,ktory sam nevie,co znamena byt otcom/ teda ze dieta potrebuje aj jeho pozornost a casto aj starostlivost/,tak takemu je zbytocne vysvetlovat nieco. ak sam ma inu predstavu o tom,ako su podelene ulohy v manzelstve co sa tyka aj starostlivosti o deti.
ono nejde len o to,ci otec dieta prebali,okupa ci s nim ide von obcas. ale aj o to,ci ten muz ako otec je schopny v pripade vaznych udalosti sa postarat o deti to nielen po materialnej stranke,ale aj vychovnej ci stranke starostlivosti.
casto sa to,ako muz je pripraveny byt otcom ukaze,ak matka deti pre nejaku prcinu a nemoze sa o ne postarat. a to ci uz kratko,ci dlhodobejsie.

mima4
16. nov 2013

@alice107

moj osobny nazor: dost zien si vybera muza jedine s cielom oplodnenia a donasky financii a preto take "prkotiny" ako vedenie domacnosti, vychova dietata, spolocne hodnoty, pristupy k roznym veciam absolutne neriesia.

maca_p
16. nov 2013

@alice107 mne to vysvetlovat nemusis, moj zvlada robit vsetko. i ked inym stylom, ale zvladne. len na to som chcela poukazat, ze chlapovi je nutne vsetko popisat, vysvetlit... iste, nie je muz ako muz... moj zil sam od 21 rokov, ale i tak ma tendenciu sklznut do pohodlnosti, preto ho treba udrziavat fit pre domace pouzitie 😀

co sa tyka inych neviem, ale ked on a ona chodia spolu hoc aj 5 rokov a neziju sami samostatne bez inej generacie, tam to tak lahko nezistis. a ked sa nedajboze beru po kratkej znamosti a ona je zrazu v 5 mesiaci... tak tam to urcite bude pokrivkavat.

maca_p
16. nov 2013

@mima4 dnes som ti dala tusim 2 lajky, ale s tvojim poslednym prispevkom v teme vobec nesuhlasim. ked maju teda zeny dovod na povrchne uzavretie manzelstva, tak aky dovod maju na uzvretie manzelstva muzi?
btw. su aj pary, vzdy by som nehdnotila len "manzelske vztahy"

mima4
16. nov 2013

@maca_p s čim nesuhlasis? 😎
A ja som sa teraz nevyjadrila vyslovne ze k uzatvaraniu manzelstva, ale k tomu, ze vela zien si vybera "partnera" nezodpovedne, lebo uz tuzia po detoch, rodine a na to potrebuju spermie a pravidelny prijem, ktory moze ich "partner" zabezpecit.

Čo sa tyka parov bez uzavretia manzelstva, mne sa k nim tazko vyjadruje, nepoznam v realnom zivote take pary, ktore maju uz aj deti... vacsina parov bez manzelstva sa bud vzali (ked bola nevesta v tom alebo po porode) alebo rozisli... preto neviem sa k tomu vyjadrit.

irin12
16. nov 2013

mne manzel pomaha uplne vo vsetkom, vari kazdy den bez ohladu na okolnosti, sem-tam povysava, hodi pradlo do pracky (aj ked sa niekedy cudujem, ze nieco nieje pofarbene 🙂 co vidi pomoze so vsetkym, nechcela by som aby bol odkazany na mna ze si ani ponozky zo zasuvky nevyberie, ak by nam hrozil cisarsky rez pytala som sa ho ze ako to zvladneme bez pomoci rodiny, kedze zijeme v zahranici, povedal, ze mi pomoze trebars aj okupat maleho.
Dakujem ze ho mam, je to budovanie dlhorocneho vztahu nie par mesiacov.
Dalsia vec, poznam pripady ze urobia deti, nezaujimaju sa o ne, a pred cudzimi sa hraju na ukazkovych otcov, pritom dobre viem, aka je pravda, ze otec dietata ledva vybral 100 eur na vybavu pre dieta, ked my sme doteraz minuli okolo 1500 s kocikom. Nechvalim sa, ale je rozdiel byt na dieta pripravena a tesit sa nan ako sa prespat v 20-tke a zivorit :-/

hradnapani
16. nov 2013

@maribell zaujalo ma, ze tvoj manzel dostal tyzden volna po porode. Ja som na take v zakoniku nenatrafila, iba ze manzel ma narok na volno pocas prevozu do porodnice. Vo vasom pripade to teda bolo na zaklade zakona alebo to bola dobrovolna iniciativa zamestnavatela?

@barborieta vzdy ma to nejako zamrzi, ked pocujem taketo pribehy a vidim, ze aj horsie sa tu spominaju. Ale potom si uvedomim, ze tuto vinu nemozme hadzat iba na muzov. Velku zodopvednost za to nesu aj tie manzelky, matky. Ako si zariadili a hlavne vybrali (!), tak to teraz maju. Je to tvrde, ale je to tak. Za mnohe su vsak zodpovedne aj povodne rodiny, v ktorych (buduci) rodicia vyrastali, ale na druhej strane, kazdy z nas ma slobodnu volu a chcenie, takze vplyv rodiny sa da potlacit aspon do istej miery vlastnou volou pracovat na sebe a svojom sebavedomi.

irin12
16. nov 2013

jedna vec je ista, ak by sa mi nieco stalo viem, ze sa postara o nase malicke a neumru hladom 🙂

maca_p
16. nov 2013

prave to, ze si zeny vyberaju partnera kvoli oplodneniu, noseniu penazi... sa mi to zda prehnane, ale okej, je to tvoj nazor 😎

mima4
16. nov 2013

@maca_p
Pisem vsetky??!! nieeeee! Napisala som ze dost zien tak uvazuje. Proste "vezmu co pride", lebo maju uz 23 rokov, ziju niekde na dedine, kde uz polovica bab zo zakladky je vydata a ma dieta... a aj ony chcu, pravdaze nie ako osamele matky, chcu predsa aby niekto to dieta aj uzivil..
Mnohe zeny nechcu preberat, vyberat, zvazovat.... po par rokoch manzelstva maju depresie, vypisuju tu na kona a ked s nimi komunikujes, tak zistis, ze ten chlap bol vzdy taky..ale pritom su s nim 8 rokov a maju s nim 3 deti... ale uz sa to po case nahromadilo a ich psychika to nezvlada.
Opakujem, nie vsetky zeny, ale relativne slusny pocet. Je to moj nazor.

alice107
16. nov 2013

@maca_p ako vidis na svojom manzelovi,,ze muzovi ako takemu vseobecne netreba nieco polopate vysvetlovat. lebo tak muzi ako zeny su rozneho stupna zrelosti ci maju rozne predstavy o tom,ako rodina ma fungovat.
takze ja som na to smerom k tebe reagovala. 😉

@mima4 problem je ,ze vela zien otehotnie a casto nahodne. a par nie je pripraveny mat deti a casto ani uzatvorit manzelsto.
no a mohokrat tie zeny sa hrnu do vztahu nezrele,ci prehliadaju mienku a postoje muza. povedia si,ze ved nejak bude...
a v realite kazdodenneho zivota s nim poznaju,ze takto to vlastne si ani nepredstavovali.ale v strachu,aby ho nestratili svoje predstavy potlacali .
no a problem je na svete. 😝

maribell
16. nov 2013

@hradnapani mne manzel povedal ze zamestavatel mu povedal ze ma narok na volno ked manzelka porodi viem ze to tak bolo aj davnejsie pretoze mi to hovorila aj mamina ked bola somnou doma po porode ze tak isto bol s nou tatino doma par dni ..

hradnapani
16. nov 2013

@maribell tak to sa obavam, ze to uz neplati. Lebo pred dvoma rokmi sme po tom dost patrali a nic take ☹ Fakt len ze prevoz do nemocnice a dovoz domov a potom klasicka dovolenka. Ale tak by to malo byt, ze aj otec ma pravo na par dni volna v tomto pripade.

maribell
16. nov 2013

@hradnapani mno kedysi to bolo to viem na 100% ale to bolo este pred 20timi rokmi 😀 ... ale teraz neviem ci to bol len chapavi zamestnavatel 😀 ...ale malo by to stale platit ..predsalen hlavne mamy po sekcii ..tym by sa bodlo trochu pomoci

hradnapani
16. nov 2013

@maribell ano, myslim, ze to bude dobrovolna chapava iniciativa konkretneho zamestnavatela. Aspon ze aj taki su 🙂

staford
16. nov 2013

príbeh mojej dcéry 27r a jej partnera! Dominik môj vnúčik má 16mes. dcéra je na všetko sama domácnost nákupy lekári varenie pranie proste všetko aj synček ako € jej dáva dost ale ja si nepämatám žeby bol niekedy s ním vonku kočíkovat to ja som si nabehla km ale velmi rada ,alebo doma ja som si malého užila dost cca 2mes. dozadu ked chcela varovat večer lebo chcela íst behat čo ma dost nasralo kežde maly mal byt doma navecerat sa a spat a nie aby o 21,00 prišla preňho k nám a potom ho dala spinkat je od nás 1zástavku ale aj tak,tak som sa jej spýtala či mladý pán s ním nemôže byt večer doma do tohto času som nemla problém sa starat o malého kedykolvek aj v noci ked trebalo rada som to robila ale od tohto mometu ked dcéra urazila sa ani 1x nespýtala či budem varovat viem že jej sem tam kamošky zavarajú ked treba takže ani teraz mladý pán o malého žiadna starost možno doma i ked som tam ja prišla teraz som velmi dlho nebola bud bol v práci alebo spal!!!Je my to lúto kežde som teraz prišla o malého ja i ked dcéra chodí domov dost často alebo za mnou do práce proste ona je sprostá si neuvedomuje že len € nie sú všetko,môj skoro zat si mi vôbec nepáči už od začiatku ale prekusla som ved čo už ked bolo bábo na ceste 😠

maca_p
16. nov 2013

@alice107 ale ano, treba... aj skoro dokonaleho muza je potrebne zaskolit do tajov 3 a viac clennej rodiny 😎

alice107
16. nov 2013

@maca_p ja take poznatky nemam. tak muz ako zena/ak predtym nemali rodinu s inymi partnermi tak nemaju prakticke skusenosti.ale ako zreli ludia vedia ,co to obnasa,ak sa narodi dieta.ze ma svoje potreby a ani jeden rodic nie je schopny 24 hodinn 7 krat v tyzni fungovat nonstop.
takze sa vedia zariadit,aby fungovali obaja v pohode a dieta tiez.. na to netreba,,aby jeden druhemu nieco vysvetloval ak teda ten jeden rodic nie je nezrele decko.. ide o dohodu oboch rodicov.
ja si neviem predstavit manzelstvo s muzom,ktoremu treba vysvetlovat ,co to znamena ,ak do rodiny pribudlo male dieta. bud je zrely to poznat a vydebatovat predtym ,alebo nie je zrely a teda s nim dieta mat nebudem.

salome_82
16. nov 2013

@maribell Možno práve v tom je problém, že je silná a dominantná a podvedome muža vytláča. Vie si skrátka poradiť sama a ak potrebuje pomoc, tak to nepovie, lebo si myslí, muž to nejako pochopí. Lenže tak to nefunguje, mužovi treba priamo povedať, že prosím ťa pomôžeš mi s týmto? Muži si nevedia domýšľať 🙂 A tiež môže byť jej manžel aj trochu odstrčený a to je potom začarovaný kruh, lebo on si povie, že je nepotrebný a kašle na všetko. Určite by sa o tomto mali porozprávať 🙂

alice107
16. nov 2013

@staford tvoja dcera by nemala mat problem/kedze su na tom finacne dobre podla tvojich slov/ si k dietatu najat pestunku. podla toho ,co pises,jej sposob zivota aky vedie vsak vyhovuje.alebo skor si nezela,aby si sa o tom zmienovala.
tvoja dcera je dospela. ked otehotnela s tym muzom,tak predpokladam ,ze vedela alebo mala vediet,ake budu podmienky ich spoluzitia. vydata za neho nie je podla toho,co pises.
takze nechaj na nich,ako si situaciu s o starostlivostou syna zariadia.a ty sa venuj svojim zalubam.
dcera asi sama dobre vie,za akych podmienok spolu s tym muzom zije.A je to len na nej,ci to akceptuje,ci nie.

maribell
16. nov 2013

@salome_82 mno praveze ono to takto neni 😀 lebo ked ho poprosi aby isiel kocikovat tak on radsej babo nalozi do auta a ide sa s nim vozit na dve hodinky 😕 ...

salome_82
16. nov 2013

@maribell Tak možno sa s kočíkom cíti hlúpo. Napr. ten môj odmietol prebaľovať, že sa pri tom cíti bambavo. Tak neprebaľuje, netrvám na tom, ale robí iné veci. Možno treba nájsť, čo by chcel robiť, že by sa dohodli, rozdelili si to. Môj veľmi rád dcérku kúpka a v žiadnom prípade ma k tomu nechce pustiť 🙂 Je to o dohode ich dvoch, preto si myslím, že by mali hodiť reč + by mu mala povedať, že malé bábo si buduje vzťah k niekomu skrz opatrovanie, proste dieťatko vie, že tento človek mu dá papať, prebalí, okúpe, zahrá sa s ním a cez tieto činnosti sa ten vzťah vytvára a preto je dôležité, aby sa zapojil. Veď my vieme o čom je reč, len muži sa cítia pri bábätku neisto, nevedia čo robiť s tak maličkým tvorčekom, potrebujú podporu v tomto smere 🙂

molnija1985
12. dec 2013

Drahé dámy, dokonalé manželky, slobodné matky, osoby ženského pohlavia...v prvom rade som humanoid s tým slabším chromozónom, tzn., že som chlap. Po pravde občas na tieto stránky zavítam a prečítam si nejaké názory žien avšak až do prečítania tohto príspevku som nemal zatiaľ potrebu sa registrovať.

Začnem prvým príspevkom od "Barborieta". Na jednej strane píšeš o probléme tvojej kamošky z pôrodnice, resp. o jej probléme, že jej chlap vôbec nejaví záujem a na strane druhej píšeš o tom akého máš dokonalého manžela. Na tom by nebolo nič zvláštne pokiaľ by tvoje ospevovanie manžela nezabralo tri riadky a opisovaný problém kamošky by nebola jedna strohá jednoduchá veta. Možno by viacej tvojej kamoške pomohlo keby si tento problém prebrala s ňou na káve osobne v súkromí. Ok, chcela si sa pochváliť manželom,budiš. Problém je, že si tu vyvolala vášnivú diskusiu a postupne začali prispievať ďalšie a ďalšie mamičky, a momentálne z týchto príspevkov to vyzerá tak, že polovica z týchto žien má neschopných chlapov, lebo čuduj sa svetu chlap čo maká od 07:00 do 19:00 je takmer nepoužiteľný. Kto by to kedy povedal (ironicky)?! Inak nechcem Ťa strašiť ale z čiste psychologického hľadiska, chlap, ktorý javí nadmerný záujem o rodinu, tak jeden z dôvodov môže byť "previnilosť". Napríklad stretol v práci úžasnú novú kolegyňu, ktorá mu lichotí, flirtuje a chlap doma svojou úžasnosťou a statusom "dokonalého manžela" sa len snaží zakryť svoj zmätok v hlave a zároveň dať žene najavo, že o rodinu má stále záujem - zatiaľ.

A teraz všeobecne k diskusii. Absolútne súhlasím s tým, že rodičia sú dvaja (pre mamičky muslimky aj viacerí ako len dvaja) a obaja rodičia sa musia starať o deti, obaja rodičia sa musia podieľať na výchove, rozvoji potomstva. Ale čo ma vytočilo do nepríčetnosti bolo keď v jednom príspevku sa holka sťažovala, že má druhé dieťa a chlap jej pomáha len minimálne lebo pracuje od 07:00 do 19:00 a hneď v príspevku nižšie jej druhá ženská napísala, že nič ju do toho nie je ale prečo s ním má druhé dieťa.

Prosím skúste sa zamyslieť aké to bolo keď ste chodili ešte do práce, samozrejme za predpokladu, že ste nepracovali ako recepčné, PR manažérky a iné povolania kde ruku na srdce až také pracovné nasadenie nie je vyžadované a väčšinu času človek skôr presedí na facebooku.
Skúste sa zamyslieť aké to je pracovať 2x v týždni 16 hodín denne, min raz až dva krát do mesiaca stráviť celý víkend v praci, stále sa niečo nové učiť, stále riešiť problémy, stále sa s niekým dohadovať, stále sa v niečom obhajovať - došli ste domov nemali ste chuť ani len dýchať, tobôž vykonávať nejaké aktivity.

Som chlap, som chlap čo robí všetko pre to aby prežil a uživil rodinu. Som manžel a otec, ale podla vás som zlý otec a zlý manžel lebo počas týždňa neprebaľujem syna, nekúpem syna. Som rád, že keď prídem domov som schopný s ním aspoň dvadsať minút stráviť, umyť mu zúbky a vystrájať s ním ešte chvíľku "lotroviny" pred tým ako ho moja manželka uloží spať. Sú dni kedy ho ani nevidím, lebo prídem domov okolo jednej v noci. Alebo sú dni, kedy mám "svoje dni", nekonečné problémy v práci, všetko sa serie, proste deň blbec, prídem domov v "normálnom" čase len po dvanástich hodinách a taktiež som úplne zničený. Cez víkend sa mu to snažím a nielen nemu ale aj manželke vynahradiť, len žiaľ často som tak vyčerpaný a unavený z celého týždňa a po prípade z predchádzajúcich pracovných víkendov, že som rád, že vôbec ako tak si oddýchnem aspoň cez víkend. Žiaľ nepracujem na zmeny, takže ja v podstate makám non-stop s tým, že neviem ktorý deň budem mať nočnú - pracujem v IT a posledného 3/4 roka participujem na veľmi kritickom projekte. Kvôli práci som skončil 5 týždňov na PNke počas ktorej som taktiež pracoval (hádam medzi vami nie je žiadna holka zo sociálky), takže dámy MATERSKÁ DOVOLENKA je proti práci, čo sa týka vyťaženia, vyčerpanosti a stresu prechádzka ružovým sadom. NEVRAVÍM, že je to jednoduché, to rozhodne nie, koniec koncu prirovnávať dieťa k obtiažnosti je dosť šialenosť...ale každopádne pokiaľ máte muža, ktorý je na tom podobne ako ja skúste sa vžiť do jeho koži.Samozrejme pokiaľ chlap nemá náročné zamestnanie a pracuje (napr. ako vykladač tovaru v nejakom obchodnom reťazci) a po klasickej osemhodinovej šichte príde domov, z chladničky vytiahne pivo a zapne si v telke športové spravodajstvo a na ženu a dieťa ani nepozre, tak je to magor prvého stupňa. Na druhej strane predpokladám, že žena ktorá je schopná byť pri takomto "ambicióznom" mužovi nemá doma internet a netrávi veľa času ani výchovou max. svojej päť ročnej dcérke/synovi pustí v telke vyvolených alebo farmu a tvári sa, že dieťa má kultúrny zážitok.

A na záver ?
Z a sssraté baté r ky do klá v esni cee

majte sa kočky
váš Molňas

dai
12. dec 2013

@molnija1985 ahoj.
Vcwlku s tebou suhlasim a vseobecne prezentujem nazor ktory si idprezentoval aj ty - za prddpokladu ze muz ma naozaj narocnu pracu a je vyluceny pripad ktory popisujes v predposlednom pripade ...
Zial 2 veci tu vyskakuju a preto mozno reakcie ake su ( priznavam ze zatial som okrem tvojho prispevku dalsie necitala)
1. Vec - zial 90% zien tu na stranke ma manzela pracujuceho tych 8 -10 hodin denne ktory ich zial ledva uzivi a bapriek tomu praktizuje prichod domov, pivo a pokoj pre seba, pripadne este lepsie odchod z prace, kamarati ....cize tu urcite dovod na zamyslenie je ( citaj temy co sa tu pomaly denne zakladaju typu : chodia aj vasi chlapi kazdy den na pivo a pod. A reakcie pod nimi - vela zenam sa to zda normalne aj ked s tym nesuhlasia...kedze su ale od chlapa zavisle financne tak drzia hubu a krok )
2. Vec - ak mas manzelku ktora tiez pracuje ( ja napr. Tiez robim v it ) ako sa chystas fungovat ked sa ona vrati do prace? Pre mna napr. Toto je otazka - lebo samozrejme ze pokial som na materskej tak vsetko zvladam ale ked sa vratim do prace a budem robit tvojim popisovanym tempom ( pripadne este viac kedze zial zena aby dosiahla to iste co muz musi natom robit viac ako muz ) ako potom budeme zvladat rodinu? Zmeni sa potom zrazu chlap a preberie cast zodpovednosti? Lebo pptom aj zena bude mat dni ako v tvojom popisea o deti sa stale bude treba starat, ukladat ich spat, robit s nimi ulohy etc. ... Co potom?

dai
12. dec 2013

@barborieta suhlasim s panom co pisal pred mnou - osobne si neviem predstavit zeby moj muz svoju intelektualne narocnu pracu zvladal keby mal v noci k detom vstavat - podla mna si toto fakt moze dovolit len chlap ktory v praci rozmyslat nepotrebuje a o 17tej pripadne skor padla...

monyccka
12. dec 2013

No neviem, mne tieto temy o narocnosti materskej pripadaju vsetky na jedno kopyto. Povinnosti okolo dietata su zalezitostou rodica, ktory je kvoli dietatu doma, takze tahat do toho zamestnaneho cloveka, je predsa len trochu odveci. V zmysle, ze ja v noci spim a manzel vstava, lebo ja som unavena. A on rano pojde na 12 hodin do prace aja budem doma s dietatkom. Podla mna hlupost. Na druhej strane, je to materska, nie domacenska, takze delenie povinnosti v domacnosti zostava takmer nemenne, ako pred porodom, ci nie? Ja sice necakamnna muza, kym pride z prace a poysava, no ani neletim s kosom, ked viem, ze za hodku pojde do prace a moze ho vziat cestou. Tiez drobne nakupy mozem vyriesit pri kocikovani a zas nebudem sama s dvomi detmi umyvat okna, ze ano..cele je to o realnom zhodnoteni situacie. Ked sa mi chlap doma vala a pridava robotu, riesime to spolu, ale zas upierat mu narok na oddych s odovodnenim, ze je tiez rodic mi pride uchylne..cez den, ked babo spi, moze si nohy vylozit zena. Chlap v narocnej robote asi tazko..

barborieta
autor
12. dec 2013

@molnija1985 vazeny pan molnas...prevdepodobne ste aktualne na seba pysny,ako ste mi "nalozili". nech sa paci...mate svoj nazor,tak ako som ja vyjadrila svoj pocit z aktualnej situacie. nikoho som svojim prispevkom neurazala...to co som napisala bolo len vyjadrenie mojej lutosti... Takze ma celkom zarazil vas "utok" na moje vyjadrenie...
Dakujem za vase varovanie!!! ano...vsetci muzi, ktori pomahaju zenam su im neverni a robia to z pocitu viny...od dnes zakazujem manzelovi, aby sa k malemu priblizil a dovolim mu to len cez vikendy. prajem vam pekny den 😉