Prečo sa matky pretekajú v úspechoch detí?
Ahojte, mam skoro rocne dieta. Okolo seba mamicky, co maju deti v podobnom veku.
Nechapem preco sa vacsina ma potrebu pretekat a vychvalovat - az tak neprirodzene..
Moja mala este nechodi, len sedi a par dni dozadu sa zacala stavat a stvornozkovat - ma 11 mesiacov. Vyvoj ma ok… Kamosky syn ma tiez 11 m a uz chodi. Kupila som dcerke na prvy rok uciaci vezu, a kamoska sa ma pyta, naco, ked este nie je zrela na státie ? (Doslova takto).
Ja naozaj nie som frustrovana z toho, ze moja dcerka nevie nieco co ine deti uz vedia, kazde dieta ma predsa svoje tempo, no nerozumiem naozaj mamicky, co este maju potrebu si rypnut. Ze preco jej davam este zeleninu na male kusky, nech jej to dam na vacsie pasiky aby sa naucila hryzat a ine.
Ja sa nechválim tym, ze moja dcerka vie vkladat, navliekat, opakuje slova, atd - to nerobi napriklad ten syn tej kamosky, ale nebudem jej predsa to vesat na nos a hovorit napriklad, ze naco mu kupila vkladacky ked na to nie je zrely ?
Zacinam sa v tom zmietat, prestala som mat rada kocikovanie spolocne lebo vzdy sa to zvrtne na to, co ktore dieta vie a nevie, znacky oblecenia, kto ma lepsie nastaveny rezim, atd. Uz ma to fakt unavuje. Je tu maminka z BA ktora chce riesit aj ine temy, respektive kludne nase deti ale bez nejakeho porovnávania ? ☹
Tak ja neviem, ja som to zas nikdy nebrala ako vychvalovanie. Ked som bola na materskej, chodila som po ihriskach a vselijakych baby plavaniach a cviceniach kde stretavas v podstate cudzie zeny, ktore su tiez na materskej, tak o com sa s nimi mas bavit? 99% vasho zivota a tym padom aj rozhovorov sa toci okolo deti. A kedze este nemaju politicke nazory, problemovych kamaratov alebo hudobne talenty, tak logicky sa rozpravas co ktore vie alebo robi ci nerobi, co ine mas o nich povedat? Akoze druha vec je, ze ma tie rozhovory nikdy nebavili a po 5 rokoch na materskej som z nich mala doslova husiu kozu, ale nikdy som to nebrala ako vychvalovanie od nikoho, len proste ako normalne konstatovanie🤷♀️
Pretože si niečo dokazujú.
@cukroska urcite treba potom ked vznicha pochybnost to prekonzultovat s odbornikom, chcem len povedat ze ja ako mama vidim svoje dieta denne, a niekedy mi nedocvaknu veci tak ako ked niekto vidi to dieta len raz za cas… ze cudzi clovek ma vie niekedy upozornit na nieco co ja nevidim… ze nebrala by som to vzdy zle/osobne alebo neviem ako ked mi niekto v dobrom sa snazi nieco naznacit ze sa mu nezda…
Odporúčam sa nastaviť nato ,ze vždy budú také mamičky,tatovia,ľudia ktorí sa radi porovnavaju. Každé dietatko je jedinečné,to je natom práve to pekne,,ja beriem tieto veci tak,že pokiaľ dietatko ide v niecom pomalšie je to aj výhoda,lebo si dlhšie užijem tieto chvíľky, ktore už v živote nebudú(pokiaľ neplanujes ďalšie deti🙂) a nič mu neutečie,raz sa to nauci 🙂

Tak zjavne majú po niektoré mamičky komplexy, že by nešli podľa googla🤣. A nedaj bože druhé dieťa by ich predbehlo tak treba si aj rypnut. Ú mňa bolo vždy dôležité slovo pediatra. Keď aj som mala dáku pochybnosť riešila som to s nim😉. Toto chce len iný kolektív a nebrať tie reči príliš osobne... Ale hlavne reaguj tak aby si to dotyčná nabudúce rozmyslela ťa takto slovné zraziť. Ja na tvojom mieste by som jej už s kludom Angličana povedala,, ved prečo by som nekúpila, hádam nebudem čakať až keď to nebudem potrebovať a narodeniny sú narodeniny,,. A musím ťa uistiť toto bude pokračovať. Priprav sa na škôlku, na prvý stupeň, druhý, výber strednej, maturitny večierok....... atď atď.