Prečo sa matky stávajú otrokmi detí?
Čo je s tými ženami, ktoré sa úplne stratia v úlohe matky a zabudnú na seba? Všade sa to točí okolo toho, ako byť dokonalá mama – ako kŕmiť, ako manipulovať s bábätkom, ako vychovávať… Ale kde je návod, ako byť spokojná sama so sebou?
Tieto ženy sa stávajú otrokmi detí. Vyčerpávajú sa a zanedbávajú všetko – od seba po partnera. A čo je na tom najhoršie? Deti nás nakoniec ani neocenia. Keď vyrastú, idú si svoj vlastný život a na nás zabudnú.
A čo vzťah s mužom? Ako môže žena udržať funkčný vzťah, keď sa stane otrokom detí? Kde je miesto na lásku, romantiku?
Prečo si niektoré ženy myslia, že musia byť dokonalé? Kde je v tomto všetkom význam?
Patríte k tým, ktoré to takto žijú? A čo si o tom myslíte?
To, čo je prezentované momentálne hlavne online neznamená, ze to takto "dokonale" funguje, max tak na videu. Nie všetky sme otroci detí a deti neberieme ako nevyhnutnú povinnosť, o ktorú sa musíme starať... chce to zlatý stred,lebo to čo píšeš ty je tiež zbytočný extrém. Ja osobne okolo seba mám samé normálne ženy,ktoré sa vedia plne venovať dieťaťu a zároveň nezabúdajú na seba. Dcérka má takmer 11 mesiacov a predstav si,že popri starostlivosti o ňu sa stíham normálne namaľovať, obliecť, dokonca aj ísť na nechty a kávu,cvičiť a pod.,lebo na to nie som sama a ani nechcem byť. Partner sa stará tiež plnohodnotne a v pohode viem ísť z domu a o dieťa je postarané. Máme aj čas pre seba, babky sú len rady keď majú vnučku pre seba 🙂 celé je to o nastavení oboch rodičov...
@veronikah96 koľko žien by chcelo nezabúdať na seba? Nie každý má oporu v babkách… keďže babky sú nazoru - svoje deti som vychovala ja uz ziadnu povinnost nemam… muz pracuje od vidim do nevidim zeby rodinu uživil… a matka je na domacnost, deti a vsetko okolo sama a vecer pada na hubu.
@anonym_autor len si nerob deti prosím 🙏👌
@anonym_autor A ty mas deti? Len tak mimochodom.
@anonym_autor lepsie byt otrokom deti ako posadnuty psickar!😀
@anonym_d3dbc6 jooj múdro!! 👏👏👏👏
@anonym_autor Tak TY URČITE DETI NEMÁŠ! Inak by si písala...
@veronikah96 koľko žien by chcelo nezabúdať na seba? Nie každý má oporu v babkách… keďže babky sú nazoru - svoje deti som vychovala ja uz ziadnu povinnost nemam… muz pracuje od vidim do nevidim zeby rodinu uživil… a matka je na domacnost, deti a vsetko okolo sama a vecer pada na hubu.
@petka552 áno, je pravda,že nie každý má takto možnosť a muž je v práci od vidím do nevidím....ale zároveň je aj veľa párov,kde muž nerobí od vidím do nevidím a aj tak nerobí doma doslova nič a všetko očakáva od ženy (veď ona je doma a on chodí do práce, co viac chce) a to správne nie je. A bohužiaľ je veľa takých párov a potom sú tu opakovane témy typu "čo mám robiť,keď muž doma nič nerobí a ja už nevládzem " alebo "mám sa rozviesť?"
@anonym_autor ako si spravis tak mas
@senta_sofia … “myslim si, ze ked sa detom venujem a davam ich potreby pred moje, ze im ukladam do hlavy urcity hodnotovy vzorec” … určite áno, len otázka aký. Či si z toho nevezmú, že obetovať sa je ok, alebo že je normálne keď je jeden člen rodiny dôležitejší než iný a podobne.
@anonym_autor starostlivost o deti patri do role matky a otca, v tomto nie su rodicia a deti rovnocenni, urcite nie, ak sa bavime o malych detoch. Vekom sa deti odputavaju, su samostatnejsie.

@anonym_autor Tak radsej sa obetuj pre psa ,no kazdy ma ine uchylky.
@anonym_d3dbc6 psa tu okrem teba nik nespomenul, čo mas nejaký mindrak zo psov?