icon

Prečo sa niektoré matky chcú zbaviť detí?

29. jún 2024

Taká rečnícka otázka, prečo niektoré matky nevydržia doma so svojimi deťmi? Prečo sa ich chcú hneď zbaviť sa?
Ledva začali prázdniny a už niektoré moje kamošky a známe hneď dnes ráno odniesli deti k starým rodičom. Ony išli domov aby si oddýchli od detí, aby mohli ísť do mesta na nákupy na kávičky a proste oddýchnuť si.
Možno ma budete hejtovat no nechápem to.
Ja som ten typ človeka čo chce čo najviac času tráviť s deťmi. Aby sme spoznávali spolu okolie chodili na výlety alebo aj hrali doma spoločenské hry.
Moje deti idú do táborov a keď budem mať ja dovolenku pôjdeme k starým rodičom. Majú do 70 rokov a už nevládzu toľko zdravotne. Tak im určite nesupnem deti a nezáujem.
Ako to máte vy?

fantaghiro21
2. júl 2024

@beasy no neviem ci si pochopila ,ale cely moj komentar reflektuje tvoje spravanie ,vyjadrovanie,vratane citacii🙂velmi rada pouzivam zrkadlovu komunikaciu .

Alebo si bohyna Artemis a Hera alebo kto si,co mozes urcovat kto ma mat deti a kto nie,kto sa ma mnozit?Preco by som si ja nemohla narokovat,kto sa moze prihlasit na MK a kto nie? Vidis tu podobnost.
Vsetko je to o jednom-ako ty do inych,vratila som ti to v inej forme.V tvojej recovej podobne ale obratene na teba .A nejak si sa zavzdusnila sa mi zda.

A dalej mam zasadu.povedzme toslusne .S menej inteligentnymi ,nevyzretymi sa na urovni nerozpravam,lebo by diplomatickej a slusnej komunikacii nechapali.Ved to tu vidno v priamom prenose ako komunikujes...
Ono ,ak by som pouzila slovo"kakat",tak by to tvoje velicenstvo neprezilo tu suslavost podla mna...
Myslela som si,ze si mala aspon 18.
Nastastie taka ako ty sa mnozit nebude (podla tvojich kriterii a vyjadreni)
Tak si tym spravila aspon vydych pre spolocnost...
Este to by chybalo ,mat kopiu tvojej osoby v tvojich detoch...

beasy
2. júl 2024

@fantaghiro21 jedine co vidno z tvojich prispevkov je jeden velky komplex takze ta poprosim o jednu vec to co tu moemntalne pises je absolutne mimo diskusie, ak by si realne mala toho iq viac tak by si videla v profile ze mam 26 takze 18 som mala uz urcite, dalsia vec je ze ano stojim si za tym ze pokial nebudem mat 100% podmienky aby som dala deťom vsetko co im dat chcem a tak ako si to predstavujem tak si rodinu zakladat nebudem a to iste plati aj o čase ktory rodine venovať budem, ak ho mať nebudem nezaložim si ju , to či si ju založim alebo nezaložím nema tak isto nic spolocne s tym ze nazor na tuto konkretnu vec mat mozem, so zrkadlom tvoja komunikacia tak isto nema nic spolocne nakolko som nikdy nemala vyjadrovanie na tejto urovni a ani mat nebudem, je ale velmi smutne ak na tuto uroven klesaju matky ktore maju deti učit prave slusnosti a same ju nedokazu pouzit, ja som vo svojich komentaroch nepisala pejorativne ani vulgarne vsetko som napisala vramci slusnosti a tak isto sa nepotrebujem ani hrat na pani dolezitu a presviedcat tu kazdeho o svojom nazore, nech ma nazor ktokolvek akykolvek urcite ho zato nezožeriem a nebudem si dupať že ja mam pravdu, je to len moj nazor a moja odpoveď a to čo tu predvadzaš mam skôr pocit že je naozaj komplex alebo nejaky druh riesenia osobneho konfliktu 🙂 ale kedze som pre teba cudzi clovek konflikt somnou mat nemusis nakolko ma nepoznas, to ze mame kazda iny zivot a iny nazor este neznamena ze ho nevieme akceptovat ,. Cize jedine co bude opäť moja odpoveď je skus si precitat svoje riadky, dnes, zajtra, o tyzden a porozmyslaj ci sa takto sprava dospela osoba 🙂

fantaghiro21
2. júl 2024

@beasy ono to plati opacne .pre ma je dost nepochopitelne lekarovi na operacke rozkazovat a radit v ppstipoch,do ktorych ma nic nie je a ktorym nerozumiem
To plati o starostlivosti o deti ...
To,ako sa s tebou rozpravam,nereflektuje moju skutocnost .Ono aky styl si pouzila,taky si dostala.
Pouzivam len tvoje vyjadrenia.

skus si svoje riadly precitat zajtra pozajtra ,o tyzden,ako sa sprava dospela zena🙂
V prechadzajucich prispevkoch tu prskas jed len len taky fukot...Ja som sa celkom aj za teba hanbila .
Moje prispevky nie su spravne,ale o to viac,nerypem strop nosom ako ty.
Dokonca aj psychologou mas vystudovanu?
Lebo kazda,ktora sa expresivnejsie vyjadri je tu psychiatricky pacient,trpi komplexom a podobne.
Ono,ten komlex si tu vlastne zdoraznovala ty- ponizovala zeny,narokovala si kto mozr mat deti a kto nie .
IQ sa nemeria v tom,ci clovek ako ty tu hrabka nohami a spehuje kazdy profil na portali
Ono je to dost aj o chapani sarkazmu....(co ti asi moc veru nejde)
Neviem,co si v zivote dosiahla.ale sposobom ,pohladom zstrpknutym veru v zivote moc nepohnes...

lienka.7
3. júl 2024

@beasy napis tu, keď budeš mat rodinu. Aspoň jedno dieta. Som veľmi zvedavá na tvoje vyjadrenia potom.
A precitaj si príspevky báb, najmä
@fantaghiro21 ci @viestta ešte raz, s porozumením tento krát. Možno potom pochopíš, co ti chceli povedať.

viestta
3. júl 2024

@beasy ja ti k tomu napisem len jedno: Mudry sa uci na chybach inych, hluak si potrebuje sam natrepat nos. Kiez by si pochopila co ti my, ktore mame deti "odzite" chceme povedat a nemusela sa ucit na svojich chybach ked raz tie deti mat budes

fantaghiro21
3. júl 2024

@lienka.7 ono,ak vobec bude mat deti,co pochybujem,tak pri nej to bude hranicit s emocnym tyranim.
Ak budu mat starki zaujem o vnucata ,bude mat maximalne stykanie 3x do mesiaca a dost.?!
Som zvedava,ako to bude svojik detom vysvetlovat
"Potrebujem si dokazovat svoju nesmrtelnost,ego ,premotivovanost,tak mate zakaz!?"
Ako strasne sa snazi planovat si buducnost,unikaju jej pomedzi prsty tie najppdstatnejsie a najzakladnejsie emocne ,vztahove potreby pri vychovr,ktore dieta potrebuje.
A to stary rodic je potrebny a velmi dolezity pri vychove dietata.
Ti,ktori ich nemaju je skoda ...ale nasilu uberat kontakt,hranici s tyranim.
"Chudata jrj buduce deti"

mircalla
3. júl 2024

@beasy Ty si podla mna nesies dake traumy z detstva.

akje
3. júl 2024

@beasy zaujal ma tvoj postoj 😊 je mile, ze si nechces zalozit rodinu, ked na to nebudu prostriedky a cas.
Z toho, co pises mi vyplyva, ze vsetko sa da naplanovat.
Ako to budes riesit, ak sa stanu neocakavatelne situacie.
Napr. Muz ta z nicoho nic opusti, ostanes bez prijmu, budes musiet mat 2 prace a na deti nebudes mat cas?
Co ak sa ti narodi dieta s nejakou diagnozou, kedy budes musiet travit vsetok cas (nebude mozne ostat v praci) pri dietati, ako ho zabezpecis, ked nebude dostatok financii?
Co ak ti ochoreju rodicia, o ktorych sa budes musiet starat a tvoje deti budu musiet travit cas same bez teba?

Ja som sa az pri detoch naucila (a to si rovnako rada veci planujem a podmienujem ako ty), ze ak chces boha rozosmiat, povedz mu svoje plany. Vsetko je naopak, ako si naplanujem. A nie je to zlou organizaciou ale ta nepredvidatelnost zivota, ktory ti udava tempo, s tym sa neda urobit nic. Treba sa jednoducho vediet prisposobit. A mna by naozaj velmi zaujimalo, ako to chces riesit pri neocakavatelnej situacii, ako som napr spomenula vyssie.

Kazdopadne ti s tymto tvojim planom drzim palce. Snad ta nic v zivote neprekvapi.

mircalla
3. júl 2024

@akje Velmi trefne a pekne napisane
Pamatam si situaciu, ako boli obaja rodicia smrtelne chori. Otec v jednej nemocnici, mama v druhej na chemo. Covid do toho, partner v druhom byte zavrety kaslal na to mi pomahat. 9rocne dieta mi strazilo 4rocne, nakolko som musela chodit na tie chemo s mamou denne a stravit tam skoro cely den, nechcela sa liecit v nemocnici. Aj ked bol covid, toto fungovalo.
Takto to fungovalo 4 mesiace. Tyzden chemo, do toho kontroly 3 krat mesacne vzdy som tam bola aspon 5 hodin. V praci masaker, dorabanie po nociach. Do toho otec bud bol v nemocnici a trebalo tam chodit, alebo doma a tiez tam trebalo chodit. Nastastie sme sa dako striedali so sestrou.
Nic v zivote nie je ako si naplanujes.

mircalla
3. júl 2024

@akje A doteraz neviem ako sme to vobec zvladli, bolo to strasne, rodicia napokon zomreli skoro v jeden den. Situacia kam kedy treba prist ci ake lieky ci pomocky zhanat sa menila kazdu chvilu. Do toho neustale sa meniace covid opatrenia, povinne testy a pod. Preto ma taketo mudre, arogantne a bohorovne reci @beasy vedia fakt vytocit.

tykat
3. júl 2024

@beasy "...kazdy kto si zaklada rodinu vie podla mna do coho ide..."
Ver mi tomu ze nevie. Zivot jednoducho nie je uplne predvidatelny.

Ja som pri prvom dietati tiez mala vsetko naplanovane a krasne vsetko vyslo. Uz som tu par x pisala ze som nechapala matky ktore su na prasky zo svojich nevychovanych deti, ze su unavene, frustrovane... ved dietatu staci malo, uspokojit jeho potreby a s laskou ho usmernovat a byt mu milujucim rodicom.
Tuuuudle... druhe dieta ma dokonale vyviedlo z omylu aka som skvela matka. Nefungovalo NIC, vobec NIC, a my sme s muzom len pozerali ako sa na ruca cela domacnost a rodina. Cca do jeho 5-6 rokov to bolo peklo na zemi. Len rev, hadzanie sa o zem, nervacenie, odpor voci vsetkemu. Boli aj svetle chvilky ale tie boli uplne zatienene. Ja mam tie roky uplne ako v hmle. Este dlho mi trvalo nestriast sa pri pohlade na kocik ci male dieta.
Mali sme peniaze, zazemie, lubili sme sa s muzom, mali sme skusenosti s prvym dietatom, "vedeli sme do coho ideme" 😆😆😆 ...no nie, nevedeli. Boli sme ako zombici. A popravde dala by som ho vtedy na tyzden hocikomu kto by ho chcel (smola, nikto ho nechcel).

sonkaxxx
3. júl 2024

Ja som ich šupla do škôlky lebo chodím do práce a ledva vyberiem 2 tyzdne dovolenky. Som zlá mama? Už sa aj pozastavovali že ich dávam do škôlky. A na víkend idú k babke tešia sa a my s mužom ideme na festival sme zlí rodičia keď chceme ísť aj niekde spolu?

greywolf
4. júl 2024

To su tie novodobe progresivne mamicky. Egoizmus, ja chcem ist na kavu, ja chcem mat volno, ja chcem nakup. A pritom su doma na materskej. Tiez mame take v okolí nastastie len dve. Kazda druha veta z ich ust zacina ja ked som bola, ja idem, ja chcem, ja ja ja. 😀

greywolf
4. júl 2024

@aurelia2000 nechytaju zlost len sa pyta lebo nechape zmyslanie takych ludi. Nedomyslajsi

viestta
4. júl 2024

@greywolf zena ked sa stane matkou prestava byt svojpravnym clovekom? Nema pravo na seba, svoj cas, svoju psychohygienu? Je sebecke mysliet aj na seba a nebyt otrokom deti, domacnosti, vztahu? Tie deti maju aj otcov, ti su rovnaki rodiacia ako matky, takze maju sa o deti postarat kym mama ide na kavu, nechty alebo len jednoducho lezi na gauci a odpociva... Tie domacnosti su spolocne, ma sa o ich chod postarat aj muz, v case ked sa zena venuje detom alebo sebe moze napriklad navarit.

akje
4. júl 2024

@greywolf matky cely den riesia potreby muza, potreby a poziadavky deti, poziadavky zamestnavatela, domacnost. A ona si dovoli povedat, ze JA chcem ist na kavu 😁 no hrozne mrochty, tieto zeny 😁

medda_beda
4. júl 2024

@greywolf Nemám pocit, že som progresívna len som videla doma niečo čo by som mať ja doma nechcela.
A nebyť ani trochu sebecký vedie manželstvo a rodinu jedine tak do záhuby.Lebo ak sú nešťastní rodičia tak sú nešťastné aj deti.

Som rada, že som si nakoniec nevzala takého chlapa so zmýšľaním ,,si žena obetuj sa,,.

fantaghiro21
4. júl 2024

@greywolf no urcite tie 2 sa aj zbavili deti na 2 mesiace,ako to tu bolo zdoraznene ,a nie su s nimi ani v kontakte,ani nepisu ,ani nezaujimaju sa o deti
Uz si aj socialku volal pre istotu za zanedbanie starostlivosti?
Alebo je ten fakt,ze si krkavci matka odbehla na kavu a potom obletuje nie len deti ale aj taku hnidu,inseminatora ako teba?

v tom pripade si ty progresivec?(aj ked ,nejak mas pomylene pojmy)
"Ja chudacik unaveny,zena je na materskej,ona ma vylozene nohy,no absurdne aby si oddychla"
Ja chodim do prace,ja musim odpocitvat,zena necj sa stara"
Ja musim mat sex,byt obsluzeny aj o decko
Takze vyhody otcovskej dovolenky vyuzijes,rym ze budes hnit na gauci,a zena po porode s novorodencom ta budu obletovat.
No kraaasna predstava dokonaleho otecka🙂este ze existuje rozvod .a snad tvoja partnerks dostane rozum ..

beasy
4. júl 2024

@fantaghiro21 ja mam pocit ze ty mas problem s uplne kazdym kto ma iny nazor ako ty a jedine co vies je len utocit 😀 toto uz je fakt obdoba Hitlera normalne uz mi to aj vtipne zacina byt lebo este som nezazila cloveka co vie o kazdom vsetko ale ty si zrejme encyklopedia na nahodne odhady života ľudí 😂 fakt uz to prosimta ukonci, nechaj si svoj nazor pre seba uz si ho tu odprezentovala myslim ze dost aj seba si tu odprezentovala dost, mas iny nazor ako rôzny iní ludia a to ze ho maju iny neznamena ze tu kazdemu budes pisat ako sa ma rozviest, nemať deti, ako ty si jedina dokonala matka a mas recept na zivot to ze ma niekto nazor ze nepovazuje za normalne a zodpovedne odlozit deti k rodicom na dlhsiu dobu ako 2-3 dni a nechaj ich v starostlivosti starych rodicov je proste len nazor a zasada inych, nemusis kazdeho presviedcat o tom ako si ma mysliet nieco ine, staci ze ty zijes podla seba a nechas vyjadrit sa aj inych 😀 cize zacinam momentalne trosku uvazovat ja ci vobec ma tvoj partner pravo na vyjadrenie svojho nazoru lebo ked po tom co ho povie reagujes takto tak sa ano necudujem ze ho potom uz radsej nehovori lebo chce klud, niekedy je proste menej viac.. a na to aby som to vedela fakt nepotrebujem mat 3-4-7 detí 😊 tak isto si myslím že napísať, že ak niekto ide do založenia rodiny s vedomím že nemá čas, a má čo robiť aby stíhal seba je totálne odveci a nezodpovedné, napísala som výnimky ako choré dieťa s vážnou diagnózov, prípadne chorý rodič, ale argument odlozím dieťa starým rodičom na 3 týždne mesiac lebo potrebujem ist na kavu je fakt mimo 😀 cez to proste racionalita nejde a ani nikdy nepojde nebude predsa chodit na kavu mesiac alebo do kina, to uz nie je o oddychu to je proste že sa niekto prepočítal a presne preto tvrdím že radsej nebudem mať deti ak nato nebudu podmienky alebo budem mať jedno, ale nebudem svoje problemy ci uz pracovne alebo “volno časove” riesit na ukor mojich rodicov alebo rodicov mojho partnera. 😊 je to proste nastavenie a zasada a ma ju x,y ludi a to ze ty to mas inak je tvoja vec ale neznamena to ze je to idealne a spravne

viestta
4. júl 2024

@beasy na druhej strane nemozeme povedat, ze idealne a spravne je zakladat rodinu iba ak mam pre jej zalozenie vytvorene podmienky a vsetko mam vopred vykalkulovane a naplanovane. Ja som pragmatik, ale zas takto ako ty premyslas a argumentujes zrovna o rodine a detoch, to uz mi pride za hranou...
A este mam dovetok tomu vsetkemu co si napisala. Deti sa k babke a dedkovi neodkladaju. Zvycajne je to tak, ze ti stari rodicia nie su uschovna pre deti. Je XY dovodov, aj prisne racionalnych aj emocionalnych, preco su deti davane, pustane, vozene k starym rodicom. Lenivost alebo nechopnost matky je to malokedy.

malasandrika
4. júl 2024

@beasy Ty sa v prvom rade musíš zamyslieť, že deti nemáš a dovolíš si hodnotiť konania žien, ktoré deti majú.
Garantujem Ti, že svoje predstavy sú jedna vec, po pôrode je realita iná - ja osobne som tu tiež na MK ako UŽ tehotná mala určité predstavy, no hold prišla popôrodná depresia, dieťa často chore, do školky viac nechodila ako chodila.
Vieš, ľahko sa Ti súdi, keď si nejakú situáciu nezažila, odporúčam Ti niekedy radšej umlčat prsty na klávesnici a nechať diskutovať ženy, ktoré si danú situáciu prežili a nie len fantazírovať, čo by si robila, keby sa to stalo Tebe, lebo Ty ani len netušíš, čo znamená byť matkou …

dskjhfdlkdjhl
4. júl 2024

@greywolf Ty si sme z ktoreho storocia spadol?

dskjhfdlkdjhl
4. júl 2024

Malo tam byt sem, nie sme😉

fantaghiro21
4. júl 2024

@beasy no s tym rozdielom,ze ty si v tejto diskusii nesadla s nazorom s nikym,len asi s autorkou?aj tak budes strkat hlavu do piesku a laktami sa bit o pravde?
Kto tu ma potom konflikt a stale sa snazi presviedcat inych o opaku?
Ono niekedy netreba mat fifika navyse,aby clovek cital medzi riadkami
Uz som ti to pisala.ale tvoja hranica porozumenia je asi limitovana
Este raz sa opakujem.
Rada pouzivam argumenty inych a pouzivam proti nim.(s rozvodom bolo predsa moj dodatok,ale nazor toho chlapa je "cez" ako to ty zvyknes tiez pisat .Tiez som napisala nieco"cez")
Tak ako ty,sa dostavas do samomasieracieho stylu.Popalena na svojich vyplodoch .
S tou dokonalou matkou-myslim,ze drviva vacsina sme tu tie nepremotivovane ,nedokonale obycajne matky,ktore preplieskali slusenosti,ktore si presli pokorou ,padom a nieco sa aj "malo"naucili.
Clovek,ktory je vyrovnany vo svojom zivote,nema potrebu urazat,viest diskusie ,prskat na inych a hlavne viest diskusie o niecom s niekym,co v zivote este nezazil
Co si tu ty prisla do diskusie ako velka voda,dovolim si napisat este s mliekom na brade a snazis sa tu prelievat svoje nazory,akoby si mala odzitych 50r zivota.
Vsetko co mne vycitas,robis ty.zial,nastavujes si zrkadlo a mozes sa tak nasierat na seba.
Ja myslim,ze tak ,ake su nafkunute tvoje predstavy,tak aj rychlo padnes

"Dala som si radu,a poradila od teba" - dufam,ze tam citis ten sakrazmus
Pozrela tvoj profil- a ty ako psychiatricky pacient,ktory nevie sam bez maminky sa strcit na vysetrenie,lebo trpis klaustrofobiou(to ti nebolo sproste natahovat maminku?otravovat ju?Ked matky nemozu na chvilu odlozit dieta a ty musis este svoju mamku tahat k sebe na vysetrenie?
Uprac si pred sebou najprv a potom sa zapajaj do diskusie.)mala by si akurat tak v tichosti suchat nohami ,pracovat na sebe,svojej psychike,uzkostiach ,a neutocit na inych
Vela znas matiek si presla tiez psychologmi,psychiatrami,presla poporodnymi depresiami,rozvodmi,smrtou deti ,stratou zamestnania,a podobne
Ale tie matky,ktore vyhrali svoj boj nad sebou,nemaju potrebu sa zamyslat nad inymi,ponizovat inych,len aby sa akoze tvarili vynimocne.
Na tvojom mieste,by som ti radila skonci s touto pychou,zamysli sa nad sebou,rob nieco zmysluplnejsie k sebe,k svojej psychike a nenic ,a neponizuj inych...

Na zaver,ak si stale nepochopila,zastavam sa tych matiek ,ktore su tu spominame ,ktore su tu odsudzovane ,ponizovane .
Ty robis presny opak...
Este stale si na seba hrda?
Ja som tu neprisla ako velka voda,ale zastavam sa tych,ktori su tu ponizovani...
Tu nebolo nic o mne a mojej vychove...
To,ze mam 3 deti a staram sa o deti cely zivot sama je bonus ( v zmysle,ze no asi trosku mam predsa odzite ako ked som bola bezdetna hlupa hus mysliac si ako viem vsetko o zivote- nevedela som nic.padla som na hubu a snazila sa pokore .co ti uplne chyba.
Psychiku si nevyliecis tym,ze budes na inych v diskusii ,v ktorej sa ani nerozumies ponizovat.
Mozno si si potlapkala po pleci a zdvihla nechutnym sposobom svoje ego
Ale zotroci ta to viac ako by si cakala
S tym hitlerom je to trosku moc ,aj trestne.
Daj si na taketo vyjadrenia pozor.
Ale ako vravim.
Vyrovnani ludia nemaju pptrebu inym ublizovat.co ty vyrovanq vobec nie si.
Prajem ti,aby si v zivote nasla pokoj a necitila potrebu liecit svoju dusu tym,ze inym ublizujes.

beasy
5. júl 2024

@fantaghiro21 ano som na seba hrda predstav si lebo argumentovat ze je niekto byvaly psychiatricky pacient v tejto teme je totalne bezpredmetne a este k tomu aj naozaj ubohe 😃 ale chapem znova hovorim ze si encyklopedia na vsetko to ze niekomu poradim ze som mala na MRI klaustrofobiu a moja mamina pracuje v nemocnici a sama iniciovala danu situaciu nema nic spolocne s tym ze autorka pise o rodicoch ktori hned na druhy den daju deti starym rodicom s cielom zbavit sa ich v preklade “oddychovat”. Opakujem na to aby si sa vyjadrila k tejto teme a mala nejake zasady nepotrebujes mat rodinu bohuzial to ze ty neskusnes iny nazor ostatnych je tvoj komplex nie inych 🙂 to si musis vyriesit sama so sebou a mam pocit ze som dost vyrovnany clovek mozno pravena rozdiel od teba som si dala na konci liecby robit rozbor osobnosti a bolasom vporiadku takze viem ti zarucit ze si na tom aktualne psychicky mozno horsie ako ja, nemam aspon potrebu ludtrovat v niekoho profile za cielom utoku cize uz na tom vidim nieco divne ale nemam dovod sa zato hanbut kedze moje problemy maly povod velmi zavazny. Späť k teme, nevidim nic divne na tom aby ktokolvek vyjadril svoj nazor aky chce, a pokoj napisal ze si MYSLI ze si zaneprazdneni ludia rodinu zakladat nemaju, predstav si napriklad ze aj rodicia partnera a aj moji rodicia su nastaveni presne rovnako ze max 2-3dni a kazdy je s tym v pohode a viem to vyhodnotit prave kvoli tomu ze sestra a brat uz rodiny maju nakolko je medzi nami 8-9 rokov rozdiel a funguju presne takto. Proste akceptuj to ze niekto to ma takto nastavene, nazor na to pokojne maj ale nevtlkaj do hlavy ostatnym ze nemaju pravo sa vyjadrit len preto ze nie su aktualne v stave rodičovstva, ja osobne ti viem povedat ze ked je clovek nejako nastaveny alebo konkretne ja ma to svoj dovod a podstatu a je to nemenne, napisala som vynimky v ktorych je to pochopitelne choroby atď..
človek ktoremu dôjdu rozumne argumenty zacne robit presne toto čo ty, poukazovať na uplne ine veci ale je mi trošku luto toho že si si kopla do veci ktora uz je niekolko rokov stara.. ale mozno si si prave myslela ty ze budes mat navrch ak zacnes niekoho slobodny nazor zhadzovat poukazanim na to ze v minulosti trpel nejakymi psychickymi problemami, len pre info v dnesnej dobe trpi uzkostou alebo PP kazdy druhy clovek cize teraz vsetci ludia co su zatial bezdetni a maju alebo mali psychicky problem nemaju pravo sa k takejto teme vyjadrit? Keby je konik len pre rodicov tak sa tu bezdetni clovek prihlasit nevie, nie je nutnost byť rodič na to aby si sa mohol vyjadriť, to myslim ze je hlavna vec co by tu mal pochopit asi kazdy uzivatel. Ja mam v zivote pokoj a dokonca sa citim uplne normalne aj pri takejto vymene informacii a nazorov ale, ale nemyslim si ze clovek ktori pomaha kazdemu komu pomoct vie a dokaze si lieci nieco minule na inych ludoch 😊 kazdopadne tiez prajem veľa uspechov a hlavne teda tej energie pri starostlivosti o rodinu

basulaak
10. júl 2024

Pockat pockat, zhrnme si to, henta mlada slecna co tu taha vlakno mudrosti NEMA deti?! 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 ok, dakujem, to vysvetluje vela ale pobavila som sa. 😅 pekny den🤣

viestta
10. júl 2024

@basulaak presne tak, je to prudka (a aj velmi naivna) teoreticka. Take mudre sme boli vsetky, zivot nam ukazal Vo Co Go

medda_beda
10. júl 2024

@beasy Je v poriadku vysloviť svoj názor, ale napísať, že zaneprazdnení ľudia si nemajú zakladať rodinu.
Tak to by za celý môj život nemal rodinu absolútne nikto.
Pretože každý aspoň raz využil pomoc babky, tetky, susedy.

Proste ľudia pracujú, škôlky-školy majú iný otvárací čas ako ľudia v práci.Uplatniť túto tvoju teóriu v praxi tak hy ľudstvo do 10 rokov vyhynulo úplne.

Prepáč tak isto som ešte len tehotná, ale nadrozdiel od teba som si odpracovala asi na viacero miestach a ani v jednej práci ten pracovný čas nebol zlúčiteľný so školkou-školou a ani zamestnávateľa nezaujíma, že ste obaja v práci a nemá kto ísť pre dieťa.

Len tak z praxe, moja mama mala jediné šťastie, že mala 20 rokov ideálny pracovný čas.Prišla korona, musela meniť prácu a tú hľadala 2 roky pomaly.
Takže máš krásne predstavy, ale život ti môže tak zamiesiť, že si ani tú ideálnu robotu nenájdeš pretože ak ešte nevieš, veľa zamestnavateľov neakceptuje matky s malými deťmi.

Ty si myslíš, že teraz máš vhodné podmienky.O 10 rokov môžeš byť slobodná matka ktorú nikto nezamestná, žijúca v podnájme.
Ty nevieš čo bude.Jediné čo môžeš zvážiť je počet detí aby to bolo jednoduchšie.Ale inak ovplyvniť nevieš nič.

vilma7
10. júl 2024

Máš susedy kamarátky a rozprávaš o nich ako o " špinach" ,lebo dajú deti ku babke. Ty si ozaj dobrá kamarátka 🙂 a zrejme aj suseda.
My deti nedávame.nikam, ale keby mám možnosť, určite dám...a to len preto, aby som si v kľude mohla popratat byt a nie aby som sa zbavila deti.
Ja som bez.mojich deti bola asi maximálne 2 týždne, bez syna plus 10 dní.
O dva týždne príde manžel a bude s nimi u svokrovcov takmer 3 týždne, ja v práci....a ani si nevieš predstaviť, ako sa na ten čas po 7.5 rokoch teším (odvtedy som matka). A necítim sa kvôli tomu vôbec ako špina!!!

luccija
25. aug 2024

To je jej aspoň tretí príspevok o takomto probléme aj ten prvý prečo matky nevydržia s deťmi cez prázdniny.Dokola povysovanie seba, že som lepšia mama. Žiaľ, keď má doma muža hovado, ktorý jej znechutí výlet frflanim áno, aj ten príspevok bol určite od tejto autorky, tak mi iné nezostáva len ohovárať ostatných, že si život zariadili inak a dá sa žiť inak ako tým, že muž jej rozpráva, že nemal ako dieťa výlety, dovolenky a nemá míňať peniaze, že chce ísť s deťmi a kamarátkou na pár dní preč.
Veď ona je ako platna ľahko spoznatelna, tie isté gramatické chyby, stále to isté...muž nevie vydržať so synom v obývačke, pokým ona ide do záhrady.
Tak, keď mám na hovno život aspoň sa starám do druhých