Prečo sa tak veľmi tešíte, že vám deti idú do školy?
Úplne žasnem nad vetami typu. "Otváram šampus", "Konečne vypadnú" , "Nevedela som sa dočkať"
To skutočne tak neznášate svoje deti? Mne je vždy smutno, keď viem, že budú opäť pol dňa preč, aj keď síce môžem pracovať vo väčšom pokoji, mám ich stále v hlave a neviem sa dočkať, keď budú opäť doma. Normálne mi puká srdce, keď vidím, že niektoré mamy sa chovajú inak. Myslíte, že vaše deti to nevnímajú?
Ja si myslím, že väčšina tých rodičov to povie len ako frázu, avšak vo vnútri to cítia podobne ako ty. Ja sa tiež občas teším keď ide konečne starší do škôlky (doma bude chvíľu kľud) 😀 ale akonáhle ho tam ráno nesiem, už mi je smutno, že nebude toľko doma. Často kvôli tomu chodím pre neho na obed. Nemyslím si, že rodičia sa tešia, že sa konečne strasú svojich detí. Aspoň nie všetci, čo to hovoria 😀
Za svoje deti budem aj dychat, ale....davam im aj volnost. Nech mozu rozpestriet kridla a objavovat velky svet. Ked ich ten velky svet nastrasi, moja naruc je pre ne vzdy otvorena. A toto by si hlavne matky mali uvedomit a prijat, ze pupocna snura uz je prestrihuta. Budovat to v sebe uz od skolkara. Nechat deti zit volne, ale byt im nablizku. Potom o 20 rokov neskor sa z nich nestanu neprijemne svokry, ktore neznasaju nevesty/zatov lebo im ukradli ich synackov/dcerenky.
Milá autorka. Akým právom hádžeš všetky mamy do jedného vreca? Ja nemám vo svojom okolí ani jednu, ktorá by sa takto vyjadrovala. Čo si touto otázkou chcela akože dosiahnuť? Buchnúť si do hrude že si lepšia matka lebo ti deti chýbajú? Bacha aby si po 50 - tke neskončila na praskoch so syndrómom prázdneho hniezda. Menej čítaj Facebook a iné pofiderne soc. siete. Buď rada že tvoje deti môžu chodiť do školy. Nie v každej krajine je to samozrejmosť.
Úprimne som aj ja rada,že je moje dieťa v škôlke,nakoľko ja jej už nedám toľko,koľko škôlka. Predsa len,je v kolektíve svojich rovesníkov,učí sa niečo nové, tvorí. Samozrejme,že mi chýba, ale jednoducho sa nedá,aby bolo dieťa do 6 rokov s matkou (u niektorých samozrejme áno). Som o to horšia matka,že mi ide o jej rozvoj?
@tanyag no deti dnes zasikoval u nas moj manzel, ten odbavi obidve moje dcerky za 5 minut bez zbytocnych okolkov.
Ja zas nechapem mamky ktorym dieta vysi na cecku a vyrevuvaju ze ide do skoly a skolky. To ze Ti puka srdce nad tym ze niektore su s tym v pohode je topka 🤣.
No normalne, dieta potrebuje nejaky rezim,tesi sa na kamosov, zmenu prostredia a rovnako aj mama sa tesi ze jej ustavicne nemusi dieta pilit doma ( napr . Znudene) s niecim usi a nieje to mamkin zivotny partner aby nevedela bez neho vydrzat pol dna
....a čo my matky abstinentky?😀DD
Áno teším sa že skončili prázdniny a že išli smer škola, škôlka a teším sa hlavne preto lebo sa tešia oni, bolo im už doma dlho.. potrebujú kolektív. Nevidím na tom nič také zvláštne prečo by sme mali o tom otvárať diskusiu a koniec koncov nech si každý robí čo chce .. keď si niekto otvorí sampus .. nech sa páči. Je mi to totálne jedno
Ja som z tych co "bucha sampus" 😀 moje deti milujem, ale mam rada aj samu seba. Viem, ze dietatu je v skolke dobre a tesim sa, ze budem mat viac casu na seba. Co je na tom nepochopitelne, alebo odsudeniahodne? 😀 kvalitny cas pre mna, aj pre mna s dietatom po skolke.
Ja mam napríklad najlepšiu kamarátku zo základnej školy doteraz, a to už mám 35. Ďalšie zo strednej. Neviem co je na tom divne. A to ze ty máš na blízku širokú rodinu a bývate na dedine kde je veľa detí, neznamená, že to tak majú vsetci
Tu nejde o to či sa teším či sa netesim . Je to povinnosť!! A zákon platí pre každého.
Mne puka srdce keď si niektoré mamy myslia, ze sú lepšie ako iné mamy 🤪
Ja sa síce na sk.rok nejako moc neteším, milujem prázdniny, výlety, leto, slobodu a keď prichádza škola tak máme množstvo povinností a deti majú aj záľuby (mám tri deti takže fakt že dosť záľub a povinnosti) avšak nemyslím si že zato že sa niekto teší že deti idú do školy sú zle.. naozaj nerozumiem ako môže mať niekto takýto dojem a takú vysokú mienku o sebe..
Mojim deťom škola prospeje, je to síce iné a náročnejšie avšak som rada ze do školy chodiť môžu..
...si riadne pichla do osieho hniezda😀.. ešte sú aj vztahovačné.. netýka sa ich to,ale na frak Ti musia dať aj keby čo bolo...
Moja staršia chodí do škôlky, takže to ešte možno neviem úplne zhodnotiť 🤣 ale aj mne je zo začiatku školského roka smutno. Doteraz mi nebolo, lebo som bola na RD s mladším, takže sme so staršou aj tak mali celé poobedia, prázdniny, choroby. Ja ale onedlho nastupujem do práce a deti uvidím až podvečer, a aj to budeme riešiť najskôr povinnosti a chystanie na ďalší deň, aj tie choroby a prázdniny budú doobedia tráviť s mužom vďaka jeho pracovnej dobe. Viem, že pre mnohé deti je kolektív už v tom veku prínosom (hoci nie som si istá, či zrovna systém našich štátnych zariadení je to pravé, ale budiš), napriek tomu sa mi ťažko zmieruje s tým, ako málo času s nimi budem môcť aktívne tráviť. Môže to byť bežný model, ale nie je to to, čo po čom túžim a je mi naozaj smutno za obdobím, ktoré končí 🤷🏻♂️
@aduskatt jéj tak na to bývanie sa aj ja teším. Už teraz hovorím dcére, nech si šetrí z brigád, že po štúdiu by sa patrilo osamostatniť sa.😅
@kvetinka75 rozumiem Ti🙂))) to sklamanie, keď rok pred maturitou zahlásil, že ešte chce ísť na VŠ - ďalších 5 rokov doma😀DDD
@aduskatt ešte že je tu Erasmus. 😉 Snáď jej niečo víde.
Aspoň ten semester.
Ty si fakt myslíš, že ženy, čo vtipne toto napísali, teraz doma sedia pri šampanskom s hollywoodskym úsmevom? Väčšina žien išla normálne do práce bez starosti, či doma niečo deti nevyvedú, či aj babka/opatrovateľka zajtra bude môcť strážiť, či jej šéf schváli na ďalší týždeň dovolenku. Tie čo ostali doma na RD s druhým ako ja majú normálny deň ako vždy len s menším počtom detí. A ja sa teším, že môj išiel do škôlky. Konečne zas bude režim, bude s kamarátmi, ja sa povenujem mladšej a áno, aj sebe. V pokoji som si upratala, vyvešala 3 várky prádla, mladšia zaspala a ja si vychutnávam ticho. Milujem svoje deti, ale konečne sedím v tichej a upratanej obývačke, prezerám pinterest, aké aktivity deťom vymyslím na jeseň, pijem si horúcu kávu a počujem vlastné myšlienky. Nie som o nič horšia matka ako ty, čo za svojimi plačeš.

@fantaghiro21 Ja tiež dnes ráno, rozprávam rozprávam a otočím sa a moja už v triede 😂😂😂 tak som sa pobrala a išla preč 😁