icon

Prečo sa tak veľmi tešíte, že vám deti idú do školy?

4. sep 2023

Úplne žasnem nad vetami typu. "Otváram šampus", "Konečne vypadnú" , "Nevedela som sa dočkať"
To skutočne tak neznášate svoje deti? Mne je vždy smutno, keď viem, že budú opäť pol dňa preč, aj keď síce môžem pracovať vo väčšom pokoji, mám ich stále v hlave a neviem sa dočkať, keď budú opäť doma. Normálne mi puká srdce, keď vidím, že niektoré mamy sa chovajú inak. Myslíte, že vaše deti to nevnímajú?

jana_eyre_2
4. sep 2023

@miskakyska áno, ja sa vždy ozvem, keď si o sebe niekto myslí že vie žiť život lepšie ako ostatní 😉

nadej1111
4. sep 2023

Tak ja som jedna z tých čo kričí do sveta "že otváram šampus"...syn je predskolak a kvôli chorobám bol od marca doteraz len doma...mám aj druhé dieťa,ktoré má dva roky a cítim a vidím,že som sa mu nemohla plnohodnotne venovať keď mal doma brata....nonstop sa len handrkovali a stále som musela vymýšľať program....teraz je tu ticho,kľud a žiadne skriepky....syn mi chýba a je mi za ním smutno,ale teším sa že je to takto...a o tom že ho neskutočne ľúbim ani nevravím....takze tak

nekonecna_katastrofa
4. sep 2023

A autorka moje najlepšie kamošky mám od školy/škôlky. Pravidelne si píšeme, keď sme v rodnom meste, snažíme sa naplánovať stretnutie a napriek tomu, že v osobnom kontakte nie sme tak často, dokážeme sa dôverne a úprimne pozhovárať. Žiadna kamoška z dospelosti mi nie je taká blízka ako tieto 2 zo školských čias.

banderaska29
4. sep 2023

@kvetinka75
@aduskatt mne moje deti zrovna včera povedali, teda vyznali lasku, že oni chcu jedinu zenu a to mna a budu somnou byvat navzdy 😀 😀 uvidíme, dokedy im tento entuziazmus vydrží 😀 minimálne do prvej frajerky rátam

zmrzlinka2021
4. sep 2023

@jana_eyre_2

Vacsinou clovek ma preto taku mienku, lebo v tom hlada svoju hodnotu, identitu, ocenenie. No a hlada to v porovnani s niekym, kde na zaklade svojho vnimania si ine matky do do kastlika "neznasaju svoje deti" a seba tym padom da na popredne miesto. Vnimanie autorky tejto temy nie je o faktoch ale o nej samej a potrebe sa povzbudit, ze predsa je len lepsia, predsa ona svoje deti lubi a predsa len ona zije zivot lepsie a vie co je spravnejsie.

aduskatt
4. sep 2023

@banderaska29 no ľutujem Ťa😀DD
ja som svojho s krutou realitou oboznámila, keď mal asi 13 rokov🙂))))))

kittykat22
4. sep 2023

@nadej1111 no ako som ta precitala, tak ma hned napadlo, ze prvy dazd = prva chripka 😩😩 uz to vidim. Som zvedava ako dlho v tej skole vydrzi

lucylaw
4. sep 2023

Zase raz niekto,čo súdi iných bez toho,aby sa zamyslel nad všetkými súvislosťami 🙈 napríklad ja sa teším,že už začala škola,lebo nemusím riešiť každý jeden deň,kde syn bude,som s ním sama a letné prázdniny sú pre mňa dosť veľký stres,pričom minimálne 3 mesiace dopredu už musím plánovať,kedy kde syn bude,kedy si musím brat dovolenku a podobne,akože pokryť 9 týždňov nie je pre niektorých z nás žiadna sranda..Takže áno,keď začne škola,tak mi odľahne,že už toto nemusím riešiť..Pokiaľ sa ovšem nestane taká vec,čo sa nám stala teraz,že 3. a 4. ročník nemá zabezpečenú družinu,takže teraz pre zmenu musím riešiť to 🤦🏻‍♀️

nevenka
4. sep 2023

@masinka na toto sa aj ja tesim, 2 zo 4 budu v skole, 2,5 rocny este doma, manzel HO a este 8 mesacna...Aj tak budem mat dost varenia...🤭. Ale teda 8 rocna mi krasne vie postrazit tych mensich, aj mi pomohli nacistit zeleninu, vynasaju smeti a chodia do obchodu vracat plastove flasky a plechovky, povysavaju. Takze ja to mam tak pol na pol. Aj deti sa inak tesili.

kvetinka75
4. sep 2023

@banderaska29 moja dcéra toto hovorila ale do 20tky. Že veď má kde bývať. Ale od vtedy sa už párkrát chystala osamostatniť, ale keďže ešte študuje, tak musí počkať. A minule vyhlásila, že ešte si potom chce niečo podorábať tak tak skoro sa neodsťahuje. 😉

luccija
4. sep 2023

@banderaska29 to príde náhle ešte v 12,13 r ja nikdy od vás neodídem a rok na to všade bude lepšie ako doma😀to sú také fázy puberty.Teraz v 16 r už uvažuje, že veď to nič neusetrim budem brigádovať a nič z toho nemať? len podnájom, strava veľmi je vidieť ako každý rok iné hlasky.Dobre to tá príroda vymyslela tak je ten puberťák protivny, že jedného dňa usudis, že nech ide a bude kľud, keby boli stále taje zlatíčka ako do puberty nikdy by sme sa "neodlubili"

moonlight1210
4. sep 2023

Vidis? Ja zas nerozumiem, preco ty nedokazes nechat deti par hodin na inom mieste ako si ty a hned smutis. Ako naco? K comu je to dobre? Comu to pomoze?

Ved raz pojdu do sveta, budu zit svoje zivoty mimo teba. Rozvijat sa dalej same, bez tvojho dohladu a pritomnosti (aspon mali by).
Hadam sa nechces potom premenit na trikrat denne volajucu a vypisujucu svokru, co nevie prestat byt v kontakte. A nerozumie, ako tym mohla napr. znicit vztah detom.

Nauc sa zit pre seba, vychutnavat si volny cas, uzivat si to. Bez postrannych myslienok na to, ze nemas deti pri sebe. Lebo ta raz moze znicit syndrom prazdneho hniezda.

A nie kazda matka ma moznost mat deti doma. Nie kazda je doma s najmladsim na MD/RD, ci robi z domu. Velmi vela ich riesi, ako sklbit pracovnu dobu s prazdninami a ine chutovky, len aby boli ich deti pod dohladom a v bezpeci.

Ver, ze ked pride skola/skolka, tak mnohym odlahne, lebo je to o starost menej. Naozaj sa tomu tesia a nie je na tom nic zle.
A po skole su s nimi presne tak, ako ty s tvojimi. Akurat medzitym vynechaju to (povedzme si rovno - zbytočné) smutenie.

kp7333
4. sep 2023

@autorka ty nechodis do prace, vsak? keby si chodila a musela kazde prazdniny vykryvat tabormi, homeofiicom a pod., tiez by sa ti v septembri ulavilo. Svoje deti lubim a rada s nimi travim cas na dovolenke, ci po praci. Ale pocas pracovnej doby im robit program a popritom varit je nad ludske sily.

banderaska29
4. sep 2023

@aduskatt
@luccija
@kvetinka75 😀 baby 😀
my mame s mojim priatelom dokopy tri deti - ja dve svoje a on z predošleho vztahu, všetky v pubertálnom veku 😀 ich hormonálne burky a nálady sa striedaju z jedneho na druhého tak, ako su aj hviezdy vo vesmíre čiže - kedy ako resp. jak Ťa hodí 😀 niekedy sa len tak na seba pozrieme s mojim a vidím tie jeho začínajuce šediny a plamene v očiach od mierneho jedu, hovorím si, šetri sa, ešte su len na začiatku puberty 😀 potom že prečo si človek dá to prosseco večer 😀

petulda333
4. sep 2023

A ja si to sampanske veru otvorim. Dnes nie,lebo syna som brala zo skoly 9:20,ale zajtra,ked uz budu cely den prec. A nehanbim sa zato. Tieto prazdniny boli otrasne, deti upistane,unudene. Vkuse sa bili,kricali a hadali. A ked chvilu bolo dobre,tak zas von burky a dazd. Takze ja som rada,ze je koniec a idu do skoly/skolky.

kvetinka75
4. sep 2023

@banderaska29 no veru a potom človek nemá chlastať 😂. Tak ešte pár rokov vydrž, pevné nervy a potom to už bude lepšie.

banderaska29
4. sep 2023

@kvetinka75 jasne, to vydržíme. hovorím, ked tečie prosseco, tak sa všetko zvlada lepšie 😀 ja som z vinarskej rodiny cize ja mam v dome pivnicu plnú skvostov 😀 maminky, ste vítané, každá by si prišla na svoje 😀

banderaska29
4. sep 2023

@petulda333 tak my sme sa snažili detom urobit program taky, aby boli co najmenej doma. ale aj za to samozrejme vdacime babičkam. ja som mala tolko prace, že sme stihli tyzden pri mori a tyzden doma, z toho pol tyzdna homeoffice lebo bolo vela prace... ale chapem ta uplne o com hovoris, tie deti ked sa začnu mlatit to je vacsinou snura mlatenia 😀 a k tomu dažd, nemozu ist von. preto mame top gumaky a pršiplašte. ked sa im chce, už ani dažd nie je prekažka 😀

gagik
4. sep 2023

Predstáv si, ze nie kazdy je doma na “homeoffice” do dôchodku, niektorí ludia chodia normalne stale do prace, cize je dost problem vyriesit s kym budu deti cez prazdniny..

biibiana
4. sep 2023

@victory7897 Tiez som sa isla opytat, vela zalezi aj od toho ake su to deti a kolko maju rokov.
Ja sa osobne tesim, ze zacala skola. Mam 3 deti. Dve su 1.stupen ZŠ a dalsie dieta ma 4 5roka. Neexistuje hodina aby sa nehadali. Neustale nieco riesime. Este len rano rozlepia oci a uz su v sebe a hadaju sa na blbostiach. Uz nevladzem, cele dni len obsluhovat, varit, bravat ich von, cele dni usmernovat vo vychove od rana do vecera. Nemam ziadny cas na vlastne myslienky lebo kazdu myslienku prerusi niektore dieta alebo rovno vsetky 3 naraz 😀 Milujem ich a to nechodili ani do skolky viacmenej len do predskolakov, ale aj tie deti sa tesia do skoly. Mna dnes 7r dieta zobudilo o 6:20, uz oblecene a umyte ze nestihneme do skoly 😀 Tesia sa deti a tesim sa aj ja. Ze sa tesia 😀 Necitim sa ako zla matka, ale tiez som clovek nie len matka 🙂

petulda333
4. sep 2023

@banderaska29 no my sme bohuzial toto leto schytali jednu pliagu a tak sme boli len doma,ani k babke nikam nemohli ist. A ked chvilu bol klud od toho,tak bolo zle pocasie. Preto boli jak dive zvery. Su inak zvyknuti,ze chodime stale niekam. A hoci som im robila program,bola to nuda. 2m doma je vela no

jana_eyre_2
4. sep 2023

@zmrzlinka2021 áno súhlasím.. ľudia si chcú zvyšovať sebavedomie tým, že druhých dajú nižšie..

buba183
4. sep 2023

Jednoduché ak ti to lame srdce môžeš ich učiť doma. Ja nemusím otvárať šampus,ale som rada. Aj to patrí k životu.

jablkovastrudla
4. sep 2023

Ja som si imaginarny sampus otvorila uz minulu stredu Ked isiel syn do skoly 💪🥂 my sme mali take nijake prazdniny, 90% nam prsalo takze sme mohli byt doma. Ja som tehotna, nonstop mi je zle a to uz som v 2 trimestri a zatial sa to nelepsi. Som rada ze syn sa zahra s niekym v jeho veku, nadviaze nove priatelstva. A nie, necitim sa ako zla mama 😏

iwesska
4. sep 2023

Keby sa ti deti kazdy den hadali,bili a jacali po sebe pocas HO,tiez by si bola rada,keby aspon na pol dna odisli. Ale kedze take nemas,tak to nevies pochopit.
Btw,ja som sa netesila,ze idu do skoly a to hned z niekolkych dovodov:
1.skore ranne vstavanie a vyhananie z postele
2.nachystanie desiat + seba
4.kazdu chvilu platit nejake poplatky
5.dokolecka riesit choroby a zameskane ucivo

kate_cs
4. sep 2023

Ja sa teším preto, že ako normálne pracujúci človek konečne nemusím riešiť kde a kedy s kým budú, keďže sú ešte v MŠ a samé doma byť nemôžu. Keby som mala financie, nechám si ich na domácom vzdelávaní, ale nebuďme sa pohoršovať nad tým, ako to kto cíti a čo povie.

aylinn
4. sep 2023

Ja som sa chystala otvoriť šampus keď som odniesla malého do škôlky , potom mi učiteľka povedala že o 2 hodiny mám poňho prísť a bolo po radosti a šampuse😂
Milujem ho nadovšetko , život by som zaňho dala. Ale potrebujem si oddýchnuť aspoň na pól dňa a byť len sama so sebou aby som vedela fungovať keď pride domov

kvetinka75
4. sep 2023

@banderaska29 ja by som prišla a viac neodišla 😂

fantaghiro21
4. sep 2023

Vyskocilo to na mna🤣 zasmejem sa ale to neznamena,ze to nejak prezivam alebo bacham hned sampanske....

eliska13
4. sep 2023

@kvetinka75 ty píšeš ako vietor fúka.V minulej diskusii sme sa stretli, kde si vysvetľovala, že dcere nedovolis platiť si drahy podnájom nech býva radšej doma😘v podstate mi to je jedno, ale pamätaj si čo kde pises