icon

Prečo sa tak veľmi tešíte, že vám deti idú do školy?

4. sep 2023

Úplne žasnem nad vetami typu. "Otváram šampus", "Konečne vypadnú" , "Nevedela som sa dočkať"
To skutočne tak neznášate svoje deti? Mne je vždy smutno, keď viem, že budú opäť pol dňa preč, aj keď síce môžem pracovať vo väčšom pokoji, mám ich stále v hlave a neviem sa dočkať, keď budú opäť doma. Normálne mi puká srdce, keď vidím, že niektoré mamy sa chovajú inak. Myslíte, že vaše deti to nevnímajú?

bloger
Odpoveď bola odstránená
viestta
5. sep 2023

@fantaghiro21 on berie opatrovatelsky na dedka, ci babku. Ci ho aj naozaj opatruje, to posudit neviem. Iste je, ze do roboty nechodi, dovolenku koordinovat s celym kolektivom a rodinnymi prislusnikmi nemusi, manazment prazdnin ani skolskeho roka zazil len ako pasivny prijemca, ked on bol dieta a rodicia latali, platali ako vedeli. A ked ho konecne po prazdninach odprevadili do skoly, tak sa im ulavilo a mozno vecer, ked ho ulozili spat aj ten legendarny "sampus" otvorili

bloger
5. sep 2023

Podľa vašej logiky ak nevlastním auto znamená to, že im nerozumiem. Blahoželám.

viestta
5. sep 2023

@bloger nuz pravda je taka, ze aj keby si to auto vlasnil, tak im rozumiet nemusis a ten kto im rozumie ho vlastnit nemusi.

fantaghiro21
5. sep 2023

@bloger "  A preco by som mala?
Nepisal si hadam: A predstav si, že tak ako ty mám právo sa vyjadrovať aj ja. A aj budem či sa ti to páči alebo nie. A môžeš sa aj na hlavu postaviť a ušami sa odrážať.

Ci sa ti to paci alebo nie,si len dalsi rozmazleny chlap ,odtrhnuty od reality,ktory si tu prisiel hladkat ego ,ktore ti nikto nepohladka(l)..ani jedna ti tu nedala za pravdu .A autorka cusi a kope nohami.
Mozno si uvedomila co pacla za sprostost a mozno si uvedomila,ze vsetko je len sarkazmus,vtip na odlahcenie situacie...
Ale ty sa budres tu tvarit ,akoby si mal patent na rozum a jediny v tejro veci znalosti,ked nemas nic...ani deti,ani zenu,ani zamestnavatela a mozno sa este o teba aj rodicia staraju..(necudocala by som aa)lebo takych par frajerov ako ty poznam,co maju limuzinu,hlboko po 40tke,ale vykoristuju rodinneho prisusnika,lebo sa evidentne o neho staraju .no ziadne zazemie,ziadne byvanie,ziadna stala rodina,.....

bloger
5. sep 2023

@fantaghiro21 Autorku si ty do papule neber. Ona je narozdiel od teba inteligentná. A pochopila, že nemá význam hádať so zakomplexovanými mamičkami.

tanyag
5. sep 2023

@bloger Ver alebo nie, pokiaľ nemáš vlastné deti, tak tomu nerozumieš...teória je jedna vec a prax druhá...ja keď som nemala dieťa, tiež som si toho veľa veľa myslela ako niekto môže to a to a že ja by som to nikdy nevedela urobiť, povedať a bla bla bla...ale tie myšlienky som si nechávala pre seba, nesnažila som sa silou mocou pretláčať svoj názor a už v žiadnom prípade som žiadnu matku nezhadzovala, či už v reálnom alebo virtiálnom svete...a prišlo dieťa a všetka tá teória išla bokom, pretože prax (rozumej mať dieťa) je úplne ale úplne odlišná....nepôjde to tak ako chceš ty, nepôjde to podľa nejakých tabuliek alebo kníh...je naivné si myslieť opak...
Pre lepší obraz - pochádzam z veľkej rodiny a vždy som bola obklopená malými deťmi, dokonca som istý čas robila opatrovateľku deťom...ale je rozdiel "starať sa" o cudzie dieťa a je rozdiel starať sa o vlastné...nikdy si určite nepocítil ten pocit beznádeje, vyčerpanosti, stresu atď. ...lebo každý chce pre to svoje dieťa len to najlepšie a každý si svoje dieťa pozná a vie, čo je pre to dieťa najlepšie...
Neatakuj tu prosím ostatné matky, ktoré nezdieľajú tvoj názor...ale nájdi si ženu ak nemás, sploď dieťa a staraj sa...možno potom pochopíš, že realita je úplne ale úplne iná a ten šampus budeš strieľať práve ty 🙂

bloger
5. sep 2023

@tanyag A autorka deti nemá tá je mimo hej? Tá tiež nemá právo sa vyjadrovať. Len tie ktoré súhlasia s tebou a tvojím zmýšľaním.

viestta
5. sep 2023

@bloger a ty preco sa hadas s tymi "zakomplexovanymi" mamickami, ked to nema vyznam? Ci to mozu len ti co inteligentni nie su?

bloger
5. sep 2023

@viestta inteligentné je riešiť drzo s ostatnými niekoho?

fantaghiro21
5. sep 2023

@bloger vidis?dokonca sme vsetky podla teba uz aj zakomplexovane🤣chudak.ale sveto svete budes tvrdit ze si nic nenapisal a nepovedal.
Inteligentna by bola autorka,keby vobec nezakladala takuto temu,ak si mysli,ze nema zmysel sa hadat so zakomplexovanymi mamickami.ale ona tu temu zalozila.asi taka inteligentna nebude...

nini1978
5. sep 2023

@bloger mne je ťa osobne ľúto,že si našiel sebarealizáciu na ženskom fóre a presadzovaní si svojho názoru bez akychkolvek skúseností medzi matkami, ktoré majú za sebou pôrody,dojčenie,nočné vstávanie, detský plač a rast zubov...ecc
Ale áno,každý máme nejakú úchylku podľa všetkého
"a môžeš sa aj na hlavu postaviť a ušami sa odrážať "
Infantilne' vety z materskej skoly- si proste chlap ako sa patrí
Moja prvá a jednoznačne posledná reakcia na tvoje NIČ vyjadrujúce prispevky

tanyag
5. sep 2023

@bloger Ja netvrdím nič o autorke. Ja som písala tebe. A nie, ja rešpektujem každého názor, aj ten tvoj. Len ako ty, tak aj ja vyjadrujem svoj pohľad na vec. Trocha sa ukľudni, predýchaj ak niekto s tebou nesúhlasi. Ak si inteligentný, tak sa tu prestaneš s ľuďmi doťahovať (tvoje slová apropo autorky, že je inteligentná a nezapája sa, tak si z nej vezmi príklad a urob to isté)

viestta
5. sep 2023

@bloger ty tu "inteligentne" riesis niekoho, konkretne vacsinu matiek, ktore pocitili ulavu s koncom prazdnin, ktore sa potesili, ze tie prazdniny zvladli bez uhony. Ty "inteligentne" riesis kazdu, ktora je matkou. Ty nie si ani matka ani rodic, takze o tom, co prinasa starostlivost o dieta mas len teoreticke vedomosti a aj to chabe. O tom, ze nemas ziadnu realnu skusenost ani nehovorim. A ty sa tu opovazujes hodnotit aka je ktora matka. Skutocne "inteligentne" 🙄

lienka.7
5. sep 2023

@viestta skutočne mas môj obdiv za trpezlivosť 👌👌👌

viestta
5. sep 2023

@lienka.7 mam, pretoze taky exemplar ma nebude hodnotit ci som alebo nie som dobra matka. Je to len mudrlant, ktory si tu chodi lestit ego.

konikmodry111
5. sep 2023

@viestta rozum mi stojí pri týchto komentároch 😂🙈 a vyššie dilino bude skôr nejaký zatrpknutý, škaredý chudáčik o ktorého žiadna ani len bicykel neoprie 🙈 ale bude tu bľabotat o rodinnom zivote 😅

nini1978
5. sep 2023

@konikmodry111 škaredý z vnútra je jednoznačne,bez debaty

fantaghiro21
5. sep 2023

@nini1978 ja byt nim,sa hanbim ako pes.
Neviem si predstavit byt aktivna v muzskych debatach,(mozno o sporte,IT,autach)o ktorych nic neviem,ale j tak si dupkat,ze jedinu pravdu by som mala ja,aj ked sa v realnom zivote vobec nestykam s temou,nepraktizujem,nevykonavam,nerobim,...
Ale hlavne by som vsetkych stihla odsudit,ponizit,oznacit premotivovanymi,zakomplexovanymi.iba jediny inteligent by som bola ja...len ja ja ja ja

Strasne mi to smrdi pri nom narcizmom a ubohou snahou riesit nejake nedoriesene komplexy z minulosti tym,ze ponizuje ine zeny a vyjadruje sa k teme,ktoru absolutne ide mimo neho...
Nepochopim.Je to smutno-usmevne.
Mozno je trochu jednoduchsi a nechape,ze ked strka nos tam,kde nema vobec sajn,skusenosti,v podstate vysmieva sam seba....

nini1978
5. sep 2023

@fantaghiro21 vieš co mi napadlo?
Že to on anonymne založil tú duchaplnu' tému a krvopotne sa snaží "autorku" obhajovať,aby sa necítila sama😂
Ešte takú milú vetu som tam postrehla že "autorka netráp sa,veď tých 22like len dokazujú to,ako s tebou ľudia súhlasia"
Vravím - level materská škola

fantaghiro21
5. sep 2023

@nini1978 som mu to presne citovala vyssie v komentaroch,lebo pisal,ze nikde neoznacil zeny za agresivne(ja som to doplnila este o ine pomenovania)....No je bud mentalne v materskej skole aj vyjadrovanim,alebo poriadna schizofrenia.Ale normalne zacnem aj ja tomu verit.lebo ked som mu napisala,ze autorka len sucha nohami,stichla,tak mi na to napisal:

"Autorku si ty do papule neber. Ona je narozdiel od teba inteligentná. A pochopila, že nemá význam hádať so zakomplexovanými mamičkami."
🤣
Inteligentna/y v tom,ze zalozi anonymnu temu,lebo nema ten chochmes pisat z nejakeho dlho figurujuceho profilu,zo zaciatku slova od nej plne ponizovania ,tlapkania sa aka je ona dokonala a ostatne su nemilujuce matky ,a potom tento inteligent sa vyjadri, ze je inteligentna ,lebo sa so zakomplexovanymi mamickami nehada ,nekomunikuje,...no...mozno nestihal prepinat profily ,alebo naozaj ta schizofrenia...

nini1978
5. sep 2023

@fantaghiro21 no ti poviem,čisté psycho

cafelatte
5. sep 2023

Ja naopak, neteším sa ze detom opat začala škola a zas budú v tom skolskom strese, ľutujem ich že tam musia chodiť, ale domoskola u nás neprichádza do úvahy, takže nemám na vyber. Nie je to tým, že ich tak nepríčetne milujem, samozrejme ze svoje deti ľúbim, ale vadi mi ten chorý skolsky systém..

autor
5. sep 2023

@bloger súhlasím. Presne preto som prestala reagovať. Dotklo sa ich to, lebo som napísala pravdu. Zabolelo ich to. To sú tie traumy, čo si nesú možno už zo škôlky. Na čo viac reagovať? Tam už pomôže len psychoterapia. A ďakujem, že si sa ma zastal 🙂

fantaghiro21
5. sep 2023

@anonym Takze ty zalozis anonymnu diskusiu,kde ocakavas predpokladam diskusiu. stretnes sa s drvivou vacsinou s nesuhlasnymi komentarmi , tak to vzdas,lebo sa nerozvijala podla tvojich predstav,nebodaj nestihas sa do kazdej navazat ,urazat popri rozumnych argumentoch(tak to zastries tym,akoze sa to 99 % argumentujucich dotklo,lebo sme zakomplexovane a potrebujeme vysetrenie,psychoterapie a potrebne scestne,detinske vyjadrenia,ktore akurat ukazuju tvoju prizemnost ked mas potrebu urazat a este pod ruskom anonymity.) My ostatne tu netrpime strachom prihlasit sa pod svojim nickom a stat si za svojim nazorom.Co sa o tebe neda povedat...kto tu je potom zakomplexovany a trpi nevyriesinou traumou?

Zrazu sa objavi spasitel sveta,a zrazu sa odhodlas napisat,sice 99% cleniek ti rozumne argumentovalo...
Nezda sa ti to trosku divne z tvojej strany akoby si bola trochu rozdvojena osobnost? Ved si to vzdala s argumentovanim,ci si sa nakoniec odhodlala ked sa naslo 1% zachrany?

Si smiesna/y .A ak sa tu ideme bavit o zdravotnom a psychickom stave ,prilisna uzkostlivost a naviazanost ,lipnutie je tiez chorobna a nie zdrava....

hederamonstera
5. sep 2023

@fantaghiro21 kasli na to, niekto sa tu zjavne odbavuje 😊

nini1978
5. sep 2023

@fantaghiro21 no aha ...aká náhoda 😂
Bloger súhlasí s anonymom a anonym súhlasí s blogerom
No kto by povedal ..

hederamonstera
5. sep 2023

@nini1978 zeby ta ista osoba? Uchylne…

tiezjedna
5. sep 2023

@nini1978 fungujú tu vôbec nejakí @admin admini?? Toto je tak okaté (a nielen v tejto téme) až to bičom plieska🙄

tanyag
5. sep 2023

@anonym
Ja som napr. som do škôlky vôbec nechodila 😁 takže ja traumu určite nemám...ale moje dieťa sa teší do škôlky, tak sa samozrejme teším aj ja 😁