Prijímanie kritiky od kamarátky po narodení dieťaťa
Ahojte.
Prisla som sa sem kus vykecat a podebatovať.Mam male 2 dievčatko,som na nu sama.Som prvorodička,takze viacmenej všetko som sa ucila za pochodu,aj sa učím.Je to úplne iny život,vsak to poznáte 🙂Radosti,sj starosti.
Mám kamarátku, dlhodobo som si myslela ze najlepšiu.V poslednej dobe,ma však poucuje,kritizuje.Nie ze by som nevedela prijať kritiku,ale vzdy to končí tym,ze ona by to vedela a urobila lepšie.
Teraz je tehotná,cca o mesiac rodí.Tiez bude mať prvé dieťa.
Uvediem pár príkladov: ked bola dcérka malinká - daj jej do mlieka krupice medzi prsty, zaspí.Nedavaj jej cumel.Nechaj ju vyrevat.Natri jej ďasná slivovicou ( keď sa jej začali predierať zúbky) Zavinuj ju,preto ti nespí.Ako to ze ti ešte nespí?Nedavaj jej take hryzatko....atd atd....🙄Brala som to tak jednym uchom dnu ,druhym von.Vcera vsak ma trošku zranila citovo.Volali sme si cez videohovor a zhrozila sa,ze v obývačke su vsade hračky,ze som malej davala ja papať polievku s rezancami a ze nepapala sama.Rozpravali sme sa a z nej vyhŕklo: Boháča to mas taký bordel???A preco si jak knedľa?Vsak sme si povedali, že az raz budeme mamičky,tak budeme sa zdravo stravovať, cvičiť.No ja teda budem! Ja to budem mať inak.Moje decko bude samé jesť, odkladať si hračky,položím do postieľky,zhasnem a spať....
Plus ine take situácie ako to bude mať ona....
Priznam sa,,ze som po telefonáte s ňou hneď upratala a ostala som smutná...asi to nezvladam celé...😔
Mate
Decko ju da do laty, neboj sa 😃. Sa uvidi
Najlepsie matky su tie bezdetne...
@blaazi no tak super 😍😍😍ja sa priznám,ze som sa o to montessori velmi nezaujímala...mna trápili ine veci.. spočiatku obrivska radosť z tehotenstva a potom take to vytriezvenie,ked mi muž oznámil,ze on sa na to necíti... necíti byť otcom.A život sa mi obrátil.Ale to uz je ok.To uz je za mnou.
Ešte pár týždňov, mesiacov, pukance do ruky a opri sa o gauč 😅
napadol ma text pesnicky zo superstar “Veď príbeh nekončí, ja ďalej hrám a padám viac než vstávam” … metafora na matersku/rd 🤣 kamoska zachvilu skrotne, uvidis 🤝😁
Nezabudnut sa jej potom spytat ci si to uziva 😁
@oblecenie99 🙈🙈🙈😍😍😂😂 parádny komentár.
Zasmiala by som a prisla ju skontrolovat o pol roka, o dva roky… 😂😂😂
Najlepsie sa vychovavaju cudzie deti a hlavne ked nemas ani jedno vlastne 🤣
Ja však ona sa zobudí z toho sna aj sama 😀 ...a len tak ďalej jedným uchom dnu druhým von...😊
😂😂😂😂 presne to poznam, rozdiel medzi detmi cca 3 roky a vies ako to skoncilo? Dotycna pochopila ze nie ona a jej predstavy ako by to chcela ale dieta rozhodne ako to bude. Deti mame uz starsie (zakladna skola) a uz negativne nekomentuje, len skonstatuje ze aspon vidi co ju caka o par rokov…
Jaj a dúfam ze ju budú ďalší 6 ľudia obskakovat a ešte tebe bude ďalej vyčítať ze ty nič nestíhaš keď si na všetko sama
@arasidka123 koho ti to pripomina? 🤣🤣🤣🤣🤣
Pozname... rozmyslam, ze ci som aj ja bola takato trafena pred narodenim najstarsej. Ci som davala nejake rady, ale nepamatam si... nikdy ma deti a uz vobec nie cudzie nezaujimali... prva bola ukazkove dieta, doslova reklama na dieta... nemozem sice povedat, ze by som dostala nejake extra preplesky od zivota s detmi, ale ako deti pribudali, opustala som svoje presvedcenia a prisposobovala sa situacii. Napr. Kojenim sa uspavat nebude... druha vstavala v postielke, bolo mi lepsie ju prehodit uspatu do postielky ako hodinu pri nej saskovat a ukladat ju... alebo posledny najlepsie spaval pri mne a najlepsie nacucucnuty🤭🤭🤭 a na blbe komentare som nereagovala...
Autorka ešte to u vás bude veselé, neviem,. možno ju to prejde keď sa jej narodí dieťa možno nie.
Taký prípad so života: mama mala ako dvadsať ročná, večne kritizujúca príbuzná až v štyridsiatke. Celé moje detstvo počúvala mama ako to ona bude robiť lepšie, tiež na to šla spôsobom jedným uchom dnu druhým von v rámci dobrých rodinných vzťahov. Napíšem ti tak, niekde sa jej tá dokonalá výchova vykoľajila, lebo jej syn ešte pred érou soc.sietí hackol webstránku školy, vešal nechutné upravené fotky spolužiačok kade tade, že sa jeho ,, dokonalá,, matka bála ísť domov z práce že ju zlinčujú, chlap má už 35r, je roky bez práce, problémy s alkoholom, samé exekúcie ešte by som mohla pokračovať, to len na margo dokonalých mamičiek
Neverim, ze niekto mladý v dnešnej dobe ma také predpotopne názory ako ta 'tvoja kamarátka'... Najmä prvorodicka.. Zas mi to príde ako téma iba na rozvasnenie davu...
Ešte by som jej dala šancu ci sa po pôrode neuvedomí ale ak nie tak apage satanas 🤣🤣🤣. A ak po pôrode by začala ešte aj s porovnávaním ze co ona jak zvládla lepsie jak ty a jej dieťa je o koľko šikovnejšie než bolo tvoje v tom veku tak to radím už len utekať 🤣🤣🤣
Jaaaj tak tuto mamicku to dobre prefacka😂😂😂
Nezavzdušňuj sa. Stačí mesiac počkať a potom sa pobaviš. Inak kamarátka je z ktorého storočia? Ze slivovicu na ďasná🙈🙉
Prečo si to tak pripúšťaš? Ona ešte nič nezažila tak sa len pousmej a čakaj ako dopadne sama. Takéto mudrane padnú na hubu pri prvej neprespatej noci.
Ach jaj, takych nerodicov poznam barskolko. A uprimne, v niecom som bola sama podobna, kym som nebola matkou, aj ked teda u mna to koncilo na urovni myslienok, nenapadlo by ma to niekomu vesat na nos.
A je to aj o nastaven priorit. Su mamicky, ktore maju dokonalu domacnost cistucku a pod, su mamicky ktore sa venuju detom a doma bordel, su mamicky, ktore idu niekde uprostred. Zavisi aj od dietata, su deticky, ktore spia od narodenia a ine, ktore nespia aj do 3r. A ked si precitas prispevky na MK, tak zistis, ze kazda z nas to obcas nezvlada 🙂
By som jej povedala, nech si svoje mudrosti necha pre svoje dieta, mna poucovat netreba. Ale zasa na druhej strane je to niekedy vtipne, ked vidite zenu, ako za zaprisahava co bude a nebude, a my mamy uz vieme, ake je to naivne, haha len pockaj, vsak ty uvidis!
Pred par dnami tu tusim bola tema od mamicky, co mala podobnu kamosku, len s tym, ze jej kamoska mudrovala o chodeni von, starani sa o seba... a teraz ma dieta aj ona a domudrovala 🙂
Ja len že jej tak od srdca prajem také riadne materstvo 😂😂 bude to pre ňu dobrá terapia aká je naivná a nevie aa chovať... Ty sa len netráp dôjde na psa mráz
Autorka ja to tiež tak robim že cez deň nech sa malý hra a vecer upracem... Už som skušala aj jeho nech kusok pomaha ale ešte to bolo viac trápenia čiže neriešim a ty nerieš tiež robíš ako najlepšie vieš a kamoška... No čo ti poviem smejem sa na neej
Takých teoretikov poznám . Nič si z toho nerob. Nenadarmo sa hovorí že najlepšie sa vychovávajú cudzie deti.
Jaaaj veď ju realita vyfacka...
Presne pre toto som sa s jenou prestala bavit. Nemala nikdy ziadne dieta a ani nechcela. Ale vzdy ked prisla ku mne, tak co si taka unavena, nemozes mu dovolit mat vsade hracky, nech nebeha, nech nekričí, je sa iba za stolom, Ved nech sa hra sam a atd.. ja sama na dieta, chodila som do prace o 15:00 vyzdvihla dieta z jasiel, potom som bola s dietatom na 100%, sme sa hrali, boli vonku, ked som napr. varila maly sa hral pri mne (spojená obývačka s kuchyňou) a ano hracky boli vsade. Ked isiel spat som kolkokrat este musela sadnut za Pc. Hracky nahádzala do krabice. Ale ona vacsinou prisla proste v tom case najväčšej trme-vrme doma. Tak ma to nebavilo a postupne som ju vypustila zo zivota. Akoze vazne nemusim pocuvat ako sa co ma. Robila som vsetko najlepsie ako som vedela a moj syn, uz 10 rokov je uzasne dieta. Ty to daj jednym uchom dnu a druhym von. Tvoje dieta si nebude pamätať, ci si mala upratane hracky ale ako super ste sa zabavili, jasili, skákali zo sedacky do vankúšov, bláznili za vo vani a vsetko bolo mokre. Mas stastie, ze tvoja kamoska aspon bude rodit, Cize si z nej mozes robit potom aj srandicky, ze co moja kolkokrat si bola cvicit. Aj ked samozrejme sa nemozes porovnávať s niekym kto ma doma partnera, lebo tam je robota okolo deti a domacnosti podelena. Nebud smutna ani deprimovana. Robis vsetko najlepsie ako vies.
@tamta preco si myslis ze sme mladé? alebo že tá kamaratka je mladá?20 zrovna nemáme.Ale tebe isto nejdem vešať na nos nebodaj aj cely životopis.A predstav si,ze také predpotopne názory má vela ľudi.Aj moja príbuzná z rodiny sestra mojej mamy,moha teta pindala ze mam malej dat na ruku cerveny náramok a rôzne tie starobabske rady a recepty.Nad tym som mavla rukou.
@angeli121212 no super 😍😍som rada,ze v tom nie som sama 🙈 Takže tuez mas z obývačky herňu ako my.😂👍
@betulinka1 díky veľmi veľmi za tvoj komentár ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️v mnohom som sa našla a mam dojem ze mi celkom rozumieš.
Z obývačky z kuchyne občas aj z kúpeľne 😂 čakám druhé a úprimne som rada ak sa malý nezabije ani nič nezničí a ja aspoň ako tak niečo urobím 🤦 takže ja ťa chápem
Milá autorka,ja som živý príklad 😉 tvrdila som že moje dieťa nebude mať cumel, neveríš a dieťa cumel malo. Je veľa vecí čo ľudia poradia ale správne rady nikde. Neviem prečo.
@angeli121212 díky 👍❤️❤️💗😃

@xsuzannex super🥰🥰🥰🥰