S akými nezvyčajnými menami deti v okolí ste sa stretli?
Ahojte, dnes je celkom moderne davat detom rozne mena, mna by zaujimalo, ci mate aj vy vo vasom okoli dieta s nezvycajnym menom a ak ano, tak ake?
Poznám 5 ročné dievčatko "Kamilkový čaj" - Tea Kamila, aj ju volaju oboma menami.. tiez 6 rocné dvojičky - Amália a Ferdinand.. muž mal trénera volal sa Telesfor - volali ho Telo..poznám aj Lukréciu, kolega sa volá Zoran,má syna Rubena
Inak aj môj syn sa volá na dnešnú dobu netradične - Ľuboš
My máme doma Matildu❤️ voláme ju aj Tily... Dnes uz starosvetske, ale mne to meno učarovalo.
ucitelka na strednej-Fabiola. Ucila nas slovencinu,je to uz 20.rokov.
Poznám Gertrúdu, Eurydiku, ktorá má dcéru Deboru, a už aj tá má dcéru Angeliku, a jeden kolega mojej starej mamy sa volal Kazimír Kvietok, bol lekár, veľmi dobrý, všetci ho mali radi, aj keď ho volali Kazo, čo mne ako dieťaťu prišlo, že ako surovo to znie...
Dušana, Liliana, Joachim,Matilda, Oskar, veľa pekných v okolí a Christine a krásne Zorka, Gerard a Ester
Kamarát má dcéru, ktorá sa volá Olesia. Taktiež som poznala Rajmunda, volali ho Mundo.
Syn ma v triede Miaku? Aspon myslim 😃 syn rozpava uplne zretelne aj priezviska ovlada, tak hadam nemam preklep 😅
Ešte z nezvyčajných v okolí mi napadá Ferdinand, Gerhard, Vratko, Gerard, Mária Bernadette, Lada, Dorotea, Ina...
Ja som na vyske mala spoluziacku Agrikolu, a potom z tych nezvycajnych… moj krstny syn sa vola Rufus, moj otec mal kamarata Bartolomeja.
A ešte som zabudla v triede máme dievča menom Chen, ale tak pôvod je asi väčšine zrejmý (Čína)
Suseda má syna...Romeo Kapusta 🙊
@michellemary Kažimír Kvietok je super😂
Chlapčenské Finn a Nino
Ja mam doma Timeu, a dvojicky Viktoriu a Melaniu 😊. Viktoria je bezne, uz aj Timea myslim, ale pre Meli (ako ju doma volame ) nemaju ani tie podlozky pod tanierik co predavaju v Draciku 😂🤦♀️, pritom to meno je normalne v kalendari .....
Sused je Aiden (citaj Ejden) a v skolke ma dcera spoluziacku Vayanu.
Ja mam Nathana ale to mi pride uz take normalne. Sestra dala mena Celina (pre dievca) a Tristan. Neziju na SK, akoze Tristan je fajn ale oni ho volaju Tris a mne to vzdy pride ako to anglicke meno Trish (citaj Triš). To sa mi hrozne nepaci, alebo to zaklincuju “Trisko” 😱 psika mame Noela ale vela chlapcov som uz videla ze mali toto meno. Kamoska ma dceru - Luna Zoe, to Luna sa mi strasne paci. A volaju ju Luna a ziadna Lunka alebo podobne. Dalsia kamoska ma Stellu a Carlu. A teda gol je jedna znama, ta dala synovi meno Maddox. To ked som pocula mi skoro zabehlo. Priezvisko slovenske.
Spolužiak na ZŠ sa volal Lucián. Z môjho okolia ešte - Solomia, Chanel, Tia.
Este ma napadol byvaly, ten sa volal Eman- Emanuel. Dalsi byvaly Lucian. V rodine mame Simona (nie Šimon ale Simon), Rebeku, Leopolda (neziju na SK), Andreasa, Christiana, Waltera. A v skolke ma maly spoluziaka meno Andres a tiez pozname jedneho a vola sa Andre (to mi pride strasne sexi).
Mala som spolužiačku s menom Asena - otec cudzinec. V synovej triede je Marisela.
Naše deti majú meno Zoey v okolí žiadna s y nieje a syn je Timon tiež žiaden v okolí nieje 😂
Ešte som si spomenula na pani 40+ s menom Manuela (Slovenka) a chlapčenské z okolia Timon, Nino, Ruben, Jeremiáš.
Náš synátor je Dimitrij a tiež na mňa tety v pôrodnici divne pozerali, že také meno... Teta na matrike to zabila, že je tam už 20 rokov a takéto meno ešte nepísala do rodného listu. Pritom je to len obmena slovenského mena Demeter, ktoré je aj normálne v kalendári. Máme priezvisko, ktoré sa k menu hodí, takže to nejako neriešime. Chlapcovi to meno sedí ako riť na šerbeľ. Skrátené ho voláme Dimko, Dimi alebo Miťko, no muž mu občas povie "Vaše blahorodie". 😂
Je celkom vtipné, keď sa malý niekomu predstavuje ešte tou svojou detskou rečou a každý druhý mu povie: Jej, Damiánka máme aj my. A krpec len vysvetľuje, že on nie je Damiánko, ale Dimitrijko. 😄
Mojej dcéry kamarátka sa volá SERENA,medzi kamoškami ju často volajú SERE😂👏
V taliančine je význam "trochu"iný- znamená kľudná, spokojná
U nás v meste sú dvojičky, chlapček sa volá Ruben Arlen a dievčatko Arianna Geneveve. Mama má kamarátku Klotildu ale voláme ju len skrátené Tilda. A keď sa mi narodil synček tak na oddelení bol jeden Juan Miguel 🤔

Robila som na novorodenckom a narodilo sa tam dievčatko Svea, to bolo asi také naj. Moja sesternica ma dcéru Chalsea 🙈. Kamoška rodila s rómkou ktorej sa narodila Popelka 🤣🙈. Kamoška ma dcéry Lauren a Lisa. Moje deti tiež nemajú typické mena, ale k tým menám majú priezvisko, vtedy to inak vyzerá... Sused sa vola Kevin Kováč 😬