icon

S akými nezvyčajnými menami deti v okolí ste sa stretli?

19. feb 2022

Ahojte, dnes je celkom moderne davat detom rozne mena, mna by zaujimalo, ci mate aj vy vo vasom okoli dieta s nezvycajnym menom a ak ano, tak ake?

oblecenie99
22. feb 2022

@dramaqueen Je to úplne bežné, normálne meno. Ak napr. rodičia majú maďarskú národnosť, tak pre nich to nie je nič nezvyčajné, dokonca oni to meno píšu s mäkkým i na konci ako Kitti, nie "kitty" . Uznavam, že na počutie to môže byť nezvyčajné, ale tak treba sa zamyslieť, a nie hneď riešiť zdravotný stav rodičov. Mimochodom, ak dobre viem, ide o meno, ktoré ma anglicky pôvod, kde vzniklo skrátenim anglickej verzie Kataríny.

gabikaa96
22. feb 2022

@dramaqueen inak Kitty je úplne bežné meno v Maďarsku,ale aj tu na Sk. Ja bývam v Dunajskej Strede a tu v okolí je ich dosť veľa.

babyfrog
22. feb 2022

@elca13 Grace je krásne meni

drguska
22. feb 2022

Najlepsi kamarat mojho syna je Tristan, moja znama ma syna Merlina.

oblecenie99
22. feb 2022

Rozmýšľam ináč, že ako decko som vyrastala na národnostne zmiešanejšom mieste a tam sa naozaj striedali všelijaké mena, možno preto sme nikdy nemali za potrebu robiť si posmešky z mien, som zvyknutá na všelijaké mena a neťahá mi to uši 🤷‍♀️ Keď počujem nezvyčajné meno, tak skôr ma to zaujme a porozmýšľam, odkiaľ asi pochádzajú predkovia, či ten konkrétny človek, ale nikdy si z toho nerobím srandu.

lienka445
22. feb 2022

Ja zas poznám kamarátku a ona ma 2 bratov ktorý majú mená Jeremiaš a Jozue. Maju čisto slovenské priezvisko. A este poznám babu s meno Kitty

raja95
Odpoveď bola odstránená
habibim
22. feb 2022

Ja mam dcéru, ktorá sa volá Amina, a dvoch synov - Enver a Ensar.. Pre mňa to ani nie sú nezvyčajné, keďže manžel je cudzinec a naše okolie si veľmi rýchlo zvyklo, dokonca Amina ma 10.7.meniny na svk, na Ameliu.. Inak na margo prvého príspevku, meno Mirella s jedným L je bežné v Bosne a Hercegovine

suezana
22. feb 2022

@lily39 Topoľčany? Zdravotnícka ? (Fabiola 😉)

janka_21
22. feb 2022

@cajomila moja babka je Hedviga, jej sestra Hilda a dcéra švagrinej sa volá Arianna 🙂

hygienka
22. feb 2022

@obleckozaecko nie, UNIPO FZO oše 🙂
@dramaqueen je to maďarské meno, takže neviem čo riešiš a vysmievaš sa tu

suezana
22. feb 2022

Prečítala som všetko a nenašla som tu pre mňa nezvyčajné Danuta, Tekla ( doktorka) Albína, Nikodema, Synkletika , - toto boli mníšky staré, asi už ani nežijú ...Onezyma (- fakt som s nimi žila cez prázdniny 😊) kamarátka ma dcérky Bleryme a Alie - dievčatá

jasminkaj
22. feb 2022

Poznám dievčatá menom Lili Cherry a Mercedes 🙈

dari226
22. feb 2022

Loredana,Josefine,Vesna,Novela,Colin,Aurora,Defne,Katalea,Pamela,Emory,Pauli

pajdab
22. feb 2022

Moja dcéra je Melánia (v dnešnej dobe už menej používané meno) a syn je Norman. Pri druhom dieťati sa mi páčili mená - Hortenzia, Sandra, Patrokles,.. No na dievčenskú variantu sme mali pripravený kompromis Alexandra (také bežnejšie) s tým, že ja by som ju volala Sandra.. No nakoniec bol teda Norman.. 🙂

elze8
22. feb 2022

Moja starká je Žofia-Žofka, druhá je Jolana... To su bežné slovenske mena, len istu dobu menej zauzivane. A kolegyna ma staru mamu Apolénu... A vravela, ze keby mala dceru, da jej meno po nej Apolénka 🙂

prasiatko30
22. feb 2022

@jasminkaj mercedes bolo najprv menom zeny az potom sa podla jednej zeny pomenovala znacka auta 😉 - mercedes jelinek - dcera emila jelinka

janamoto78
22. feb 2022

@jaja20 alebo Ibolya normálne maďarské meno. Rómovia ho dosť používajú. Znamená to fialka.

sojorez
22. feb 2022

Moji sa volaju Zoja, Sona a Gregor.

obleckozaecko
22. feb 2022

@hygienka Vidno, že to nie je také ojedinelé. Mne sa žiadne meno nezdá nezvyčajné ani vyslovene škaredé, je to len uhol pohľadu. Skôr ide o to, že nie vždy sa hodia k tradičným slovenským priezviskám.

obleckozaecko
22. feb 2022

@janamoto78 Ja mám kamarátku a volám ju Ibi 🙂 krásne meno a nevyslovuje sa v jej prípade. - ako Iboja.

lily39
22. feb 2022

@suezana aaaano.medulienka 🤣

bobbly
22. feb 2022

Znama zijuca v zahranici dala
dcerke meno Samica (citaj- Samajka), otec je african.

foxyfox
22. feb 2022

@minutka tá sa narodila cca ked môj syn tak si ich pamätám, strašné meno, ešte k slovenskému priezvisku 🙈 poďakuje sa im. V USA by som to nejak neriešila, ale u nás je to strašné

jankastefo
22. feb 2022

my máme Michaelu Izabelu ❤️

majka2959
22. feb 2022

@cajomila Aj ja mám kamarátku Ľuboslavu, každý ju volá Ľubka.

lenkike
22. feb 2022

Kvído. Možno nie až také nezvyčajné, aké pre mňa teda áno 🙈

alena76
22. feb 2022

@tosomja my mame Žofiu, uz je vysikoskolacka. V porodnici mi povodne priniesli Luciu.. ze mi nebolo dobre rozumiet(tazky porod) a ze take nezvycajne sko Zofia sa im nezdalo, ze som vyslovila🤦‍♀️🤣

lululilien
22. feb 2022

Ja žijem v Taliansku a poznám chlapca menom Elvis, dievča Marylin a na pláži som raz videla dievčatko Beyoncé. 😊 V okolí behajú aj deti s menami z gréckej mytológie... Na Slovensku poznám Svätopluka a veľmi sa mu to meno hodí.

echo
22. feb 2022

Moja dcéra je Liliana, keď sme jej to meno v roku 2009 dávali každý sa čudoval "že to odkiaľ máte"? A teraz ho má každé tretie dievča - aspoň mne sa zdá že ho všade počujem🙂