S akými nezvyčajnými menami deti v okolí ste sa stretli?
Ahojte, dnes je celkom moderne davat detom rozne mena, mna by zaujimalo, ci mate aj vy vo vasom okoli dieta s nezvycajnym menom a ak ano, tak ake?
@dramaqueen inak Kitty je úplne bežné meno v Maďarsku,ale aj tu na Sk. Ja bývam v Dunajskej Strede a tu v okolí je ich dosť veľa.
Najlepsi kamarat mojho syna je Tristan, moja znama ma syna Merlina.
Rozmýšľam ináč, že ako decko som vyrastala na národnostne zmiešanejšom mieste a tam sa naozaj striedali všelijaké mena, možno preto sme nikdy nemali za potrebu robiť si posmešky z mien, som zvyknutá na všelijaké mena a neťahá mi to uši 🤷♀️ Keď počujem nezvyčajné meno, tak skôr ma to zaujme a porozmýšľam, odkiaľ asi pochádzajú predkovia, či ten konkrétny človek, ale nikdy si z toho nerobím srandu.
Ja zas poznám kamarátku a ona ma 2 bratov ktorý majú mená Jeremiaš a Jozue. Maju čisto slovenské priezvisko. A este poznám babu s meno Kitty
Ja mam dcéru, ktorá sa volá Amina, a dvoch synov - Enver a Ensar.. Pre mňa to ani nie sú nezvyčajné, keďže manžel je cudzinec a naše okolie si veľmi rýchlo zvyklo, dokonca Amina ma 10.7.meniny na svk, na Ameliu.. Inak na margo prvého príspevku, meno Mirella s jedným L je bežné v Bosne a Hercegovine
@obleckozaecko nie, UNIPO FZO oše 🙂
@dramaqueen je to maďarské meno, takže neviem čo riešiš a vysmievaš sa tu
Prečítala som všetko a nenašla som tu pre mňa nezvyčajné Danuta, Tekla ( doktorka) Albína, Nikodema, Synkletika , - toto boli mníšky staré, asi už ani nežijú ...Onezyma (- fakt som s nimi žila cez prázdniny 😊) kamarátka ma dcérky Bleryme a Alie - dievčatá
Poznám dievčatá menom Lili Cherry a Mercedes 🙈
Loredana,Josefine,Vesna,Novela,Colin,Aurora,Defne,Katalea,Pamela,Emory,Pauli
Moja dcéra je Melánia (v dnešnej dobe už menej používané meno) a syn je Norman. Pri druhom dieťati sa mi páčili mená - Hortenzia, Sandra, Patrokles,.. No na dievčenskú variantu sme mali pripravený kompromis Alexandra (také bežnejšie) s tým, že ja by som ju volala Sandra.. No nakoniec bol teda Norman.. 🙂
Moja starká je Žofia-Žofka, druhá je Jolana... To su bežné slovenske mena, len istu dobu menej zauzivane. A kolegyna ma staru mamu Apolénu... A vravela, ze keby mala dceru, da jej meno po nej Apolénka 🙂
@jasminkaj mercedes bolo najprv menom zeny az potom sa podla jednej zeny pomenovala znacka auta 😉 - mercedes jelinek - dcera emila jelinka
@jaja20 alebo Ibolya normálne maďarské meno. Rómovia ho dosť používajú. Znamená to fialka.
Moji sa volaju Zoja, Sona a Gregor.
@hygienka Vidno, že to nie je také ojedinelé. Mne sa žiadne meno nezdá nezvyčajné ani vyslovene škaredé, je to len uhol pohľadu. Skôr ide o to, že nie vždy sa hodia k tradičným slovenským priezviskám.
@janamoto78 Ja mám kamarátku a volám ju Ibi 🙂 krásne meno a nevyslovuje sa v jej prípade. - ako Iboja.
Znama zijuca v zahranici dala
dcerke meno Samica (citaj- Samajka), otec je african.
my máme Michaelu Izabelu ❤️
Kvído. Možno nie až také nezvyčajné, aké pre mňa teda áno 🙈
Ja žijem v Taliansku a poznám chlapca menom Elvis, dievča Marylin a na pláži som raz videla dievčatko Beyoncé. 😊 V okolí behajú aj deti s menami z gréckej mytológie... Na Slovensku poznám Svätopluka a veľmi sa mu to meno hodí.
Moja dcéra je Liliana, keď sme jej to meno v roku 2009 dávali každý sa čudoval "že to odkiaľ máte"? A teraz ho má každé tretie dievča - aspoň mne sa zdá že ho všade počujem🙂

@dramaqueen Je to úplne bežné, normálne meno. Ak napr. rodičia majú maďarskú národnosť, tak pre nich to nie je nič nezvyčajné, dokonca oni to meno píšu s mäkkým i na konci ako Kitti, nie "kitty" . Uznavam, že na počutie to môže byť nezvyčajné, ale tak treba sa zamyslieť, a nie hneď riešiť zdravotný stav rodičov. Mimochodom, ak dobre viem, ide o meno, ktoré ma anglicky pôvod, kde vzniklo skrátenim anglickej verzie Kataríny.