Som veľmi naviazaná na štvorročné dieťa
Co s tym robit? Drobec ma 4 roky a este nikam s manzelom sme neboli iba s nim. Par x sme skusali ale to aa nedalo mne islo srdce puknut co s nim je ☹
Ano su nato aby sa dieta NEnaučilo zaklad do skoly. Milujem tieto vsetky mozne zariadenia, co sa tvaria, ze deti vzdelavaju, pritom "pani ucitelky" maju nejaky montesori kurz a to je vsetko. Nevravim ze vsetky ale vacsina.
Co tam po ucitelke v statnej alebo sukromnej skolke, ktora ma vysoku skolu pedagogicku, cely zivot sa dalej vzdelava, ma prax, kreativitu a zboznuje deti a chce pre ne to najlepsie. Fuj to je hnusna hnusoba ta urcite len strazi deti a kričí na ne.
Ale chodte radsej do montesori tam vacsina skvelych kolegyn-uciteliek pracovat nejde, tak budu usetrene od jednania s tebou, ak uz to mam takto povedat, lebo na take skolky mame svoj nazor a to nevravim o "vedomostiach" a "zrucnostiach" deti, ktore k nam prestúpia z montesori skolky.
Ale zaujimalo by ma ine. - preco si zalozila tuto diskusiu ked si si ista ze robis najlepsie pre svoje dieta? Pytali sa ta to tu uz mnohokrat ale neodpovedala si. Preco?
Jaj a este by ma zaujimalo preco si diskusiu zalozila anonymne ked si tak stojíš za svojim nazorom
Ze nemozes mat deti...hmm..Predtym si napisala nieco ine,cize podla mna toto je uz len vyhovorka ,lebo potom to nikto nebude riesit,ze preco jedno... dve strany dozadu si pisala ze zvazujes druhe, by si ho ochudobnila..nie sme sproste tu,aj ked sa o konovi hovori ako o slepicarni...
Ok,keby to aj bola pravda,tak ale povedz,naco si zalozila tuto diskusiu. Totiz,neviem ako ty, ale ja som taka, hlavne teraz uz vekom,ze ked mi niekto nieco povie,tak premyslam,co je na tom pravdy,aj ked mam svoju pravdu o ktorej som presvedcena a bojujem za nu. Proste keby mi tu x ludi na x stranach napisalo v podstate na 99% rovnaky pohlad na vec,asi by som si nastavila zrkadlo a povedala ,ze svoj postoj prehodnotim a budem s tym nieco robit.
Ak to neberies takto,tal je kazda diskusia iba mrhanim nasim casom,lebo ti to tu nepiseme aby sme ta nasrali ,ale aby sa ti mozno trochu otvorili oci,lebo sama sa pytas, ze ako to zmenit. Cize asi v kutiku duse citis,ze to prezivas moc... a mozno si dufala,ze tu dostanes pritakane a ked sa tak nestalo, je zle. Zmenit vlastne nic nechces.🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤷♀️🤷♀️🤷♀️🤷♀️🙊
@viestta ach Boze ta maminka kt dava dceru do montessori teda jej mala tam chodi tak tam chcem dat aj maleho. Dokonca s ucitelkou z tej skolky robila rozhovor kde pekne vysvetlila co robia tam deti atd.
@katrin21 tak dobre teda pravdu. Maly je vymodleny snazili sme sa o neho viac ako rok ano trz tu zacnete ze niekto sa snazi aj 10 rokov ale kazdy je iny. Druhe dieta by bolo fajn za predpokladu ze by nehrozilo ze zomriem ja alebo dieta. Su dni ked ho chcem ale ptm si spomeniem co bolo predtym tak hned ma to prejde.
A damy maly je u starkych
Ked uz sa tu tak Montessori spomina, tak ich heslo je, ze pomoz mi, aby som to dokazal sam-cize take, ze bude niekto dietatu za rituskou, to sa tak trochu vylucuje. Ale celu tuto diskusiu beriem ako fake, takze je uplne jedno, co nam zakladatelka o svojom milovanom chrobacikovi napise. Hlavne nech im obom chuti to zdravucke jedlicko, aby sa im lepsie spinuskalo a nemuseli tu o druhej v noci vypisovat prispevocky🙊
@viestta Ty si to stale nepochopila, tato madam ide podla manualu a tam sa pise, ze statna skolka je fuj a to jej staci. Ona v podstate sama nevie, co chce, ale manual jej napovie a ked nie manual, tak nejaky radca sa uz najde, len musi byt z tej spravnej organizacie🙊
Tak takto. Moja chodila jedna do waldorfskej škôlky, druhá do montessori clubu a neskôr do súkromnej kvôli diéte a obe na štátnu sidliskovú základnú. A z vlastnej skúsenosti rôzne deti sadnú na rôzny typ vzdelávania. A rodicia sa s ním musia stotožniť tiež. Prvej sadol waldorf, druhej montessori. A pritom úplne odlišné princípy. Poznám rodičov čo nezvládli voľnosť waldorfu aj deti, ktorým prístup montessori urobil viac škody ako osohu. Poznám 3 rodiny, ktoré deti vzali na štátne školy aj také čo si pochvaľujú. Aj takú, kde sa zmenila prudko finančná situácia a dieťa prestup do obyč. ZS potom nezvládlo.
Ty si si vysnívaná montessori, ale nevieš ci syn s tým bude OK. Poznám mamky čo vyskúšali club a skonštatovali, že pre ich dieťa to montessori proste nie je.
Ale ako som už vyššie písala ty budeš z tých, čo proste si tú, ktorú situáciu musia odziť.
A nemysli deti plačú aj v súkromných škôlkach, len to tie učiteľky tak nespomínajú rodičom😉
Ja som hľadala teraz jasličky pre malého, pravda že som sa snažila co najbližšie k bytu a mojej práci, ale tak 90 percent bolo montesori (Košice) . Okrem jednej tuším valdorfskej ci ako sa to presne píše, netuším fakt co to je, pre mňa nový pojem, ale došla som len po ich cenník a pre nás žiaľ nie, a jediné mestské jasličky, pre ktoré sme sa napokon rozhodli, lebo nas najviac presvedčili a to nie sú ani najbližšie ku nam, ani montesori a ani najlacnejšie 🙂 je to fakt indi vindi, ale tak každá z nás chce čo najlepšie pre svoje dieťa, aj autorka. To CJZD mi príde fakt už trochu ako úlet, ale tak OK, ak si niekto môže dovoliť, na zdravom nie je nič zlé, práve naopak a určite môžu slúžiť aj ako inšpirácia. Mňa tiež vytáča, čoho všetkého sú schopní starí rodiča co sa stravy týka, ale tak snažím sa im pár vecí vysvetliť oni sa n to aj tak vykakaju a robia po svojom, tak som si povedala, že pokiaľ to nie vyslovene ze brutálna blbosť a niečo mega nevhodné, tak to prežijem aj ja aj malý, nie sú tak často spolu. Skus aj ty autorka trosku poľavit v nejakých veciach, aj tebe to prospeje a neboj sa, malému nič nebude.
@dskjhfdlkdjhl ja rano nemusim vstavat o 4tej napr takze po nociach robim co nestiham cez den niekedy aj o tretej idem spat.
@viestta nie len kvoli tomu ale pocuvam vonku napr na ihrisku.
Ta mamicka ma cez 40.000 sledovatelov takze vie o com hovori. Som rada ze som ju nasla ☺
Pozri ty si rozhodnutá, že bude tak. Baby co už deti majú väčšie a viac skúseností Ti ponúkli svoj pohľad. Život ukáže. Len tiež celkom nechápem načo diskusia
Tak skus menej casu travit na MK, budes stihat viac cez den😉
Vidim.ze sledujes minidiamondblog a si asi z Trencina tym padom. Lebo ona robila na inatagrame rozhovor s montessori ucitelkou.
Ok, prve vymodlene,druhe by bolo mozno sup sup. Nikde nevies. Pozri na Pariskovu. Roky myslela ze to nejde a iba stacilo vymenit chlapa a zrazu to islo az moc. A casto je to tak ,ze telo je po 1 tehotenstve uz nachylnejsie na druhe. Je x zien, co otehotneli do roka - dvoch po vymodlenom,lebo si mysleli,ze ved to neslo lahko 😉😉😉. Takze sa to neda zovseobecnit.
Ja som prve 3 roky hovorila ze chcem len 1 dieta. Zle spomienky na porod ,akutna sekcia, do roka urevane dieta, nasledne rozvod.. a bum, potom som zmenila nazor a ked mala asi 7r,uz som druhw chcela... nakoniec prislo as po 15r po prvej... a to sme ho asi 8 rokov chceli a nakoniec sa zadarilo,ked sme ani necakali a nedufali...takze .. veci sa deju a vzdy je vsetko ako ma byt.
Jo a aby si vedela,skoro sme zas obe zomreli, mam predcasniatko,tazka preemklapsia, akutna sekcia a mala nala len 1600g ale je zdrava ako buk. A keby som bola mladsia, este jedno dam,aby mala partacku. Lebo takto je vlastne sama,ked ma 5 a druha dcera 20.
To, ze ma niekto 40000 sledovatelov, to este nic neznamena. To by potom kazdy pubertak sledujuci rozne somariny mohol tvrdit, ze to ma zmysel. Ale tak jasne, niekto potrebuje manual, lebo sam nie je schopny premyslat ani o tom, ci si obliect.
Jaj tak ked mamicka ma cez 40 000 sledovatelov, tak to musi byt svätá pravda, najvacsia odbornicka. Nechápem naco ludia teraz vobec studuju, ked to, ze maju sledovatelov automaticky znamena, ze sa rozumeju.
Och ja blba, ze som tu pedagogiku studovala, tolko prebdenych noci zbytocne. Stacilo zalozit instagram
@katrin21 ano sledujem ju. A maly pojde k nim do skolky.
@klip0 zavidis jej? Ze ma sledovatelov? A dava rady maminkam?
@dskjhfdlkdjhl to bola minidiamonblog, predtym acernas mala nick. Ambasadorka DM drogerie. Ona je v pohode , ale kazdemu vyhovuje ine.
Ja som.ucitelka a poviem,ze netreba to volat montessori,staci dieta zapajat do beznych aktivit,nie ho obskakovat. A je to .
@katrin21 uz som si to nasla. No, mna to neoslovilo, ja zijem podla svojich predstav, nepotrebujem sa riadit tym, ako zije nejaka ina maminka, ale verim, ze niektore toto prave potrebuju. Pisat vsak, ze ak ma niekto tolko sledovatelov, tak isto vie o com pise, je celkom blbost, ale zakladatelke je to zbytocne vysvetlovat, ta by nepochopila ani keby som jej to nakreslila.
Tak ti poviem nieco...ja s nou komunikujem, mam ju rada , trochu mi vadia reklamy co robi, aj som jej to povedala, ze ja na to nie som,ale rada si ju pozriem a
toto preskocim😉 .... a chcela inak robit rozhovor aj so mnou, kedze ucim 1.stupen a uz nam pojdu deti do skoly, lebo mame rovnako deti ,len ja marcovu a ona majovu...hoci ja neucim montessori,ale klasiku...len ja sa na to momentalne necitim. Iba sme to tak medzi recou spomenuli . Kazdopadne,aj ona by ti povedala,ze ved ho k samostatnosti, odputaj sa trochu a tak..co ti tu pise vacsina bab.
Veru zavidim, uhadla si
Novodoby problem rodicovstva su webinare, sledovanie mamickovskych blogov. Potom uz stratia zdravy rozum a vytvoria si svoju bublinu, a realita ide bokom. O par rokov sa preberu ked decko bude mat pruser a nebude si vediet dat rady 🙈
Krasne preklepy robim v rychlosti...az-as a pod.
Nevsimajte si...🤣 netriafam..s/z je nad sebou
@kikuska555 uplne suhlasim...
Rada si precitam nejaku knihu,ale opicenie sa jedna po druhej, to mi priam vadi.. treva robit veci podla seba a nie opakovat po niekom... aj ked ok, inspirovat sa mozeme,ale treba zvazit za aj proti.