Som veľmi naviazaná na štvorročné dieťa
Co s tym robit? Drobec ma 4 roky a este nikam s manzelom sme neboli iba s nim. Par x sme skusali ale to aa nedalo mne islo srdce puknut co s nim je ☹
Pýtaš sa prečo nemáš používať toľko zdrobnenin? To sa pýtaš akože vážne? Nedochádza ti, že dieťaťu je to suma fuk a ty pôsobís ako taká hlúpu ka naivná mamuľka? 😀 Taka ťuťka čo sa sama správa (rozpráva) ako decko.. Sa trochu žena vzchop. Mam pocit ze nie si len fixovaná na svoje dieťa ale aj sama detinská.
@viestta tak to moze byt nejaka super zdrava zmrzlinka😉Mozno si vie aj nejaku super zdravu cokoladku vypytat. No, zakladatelka je taka unesena zo svojej vychovy, ze ani v noci spat nemoze, mozno este kazde 2 hodiny koji, alebo obdivuje ako spiace dieta dycha a mozno caka na manzela😉 Celkovo zaujimava debatka, skoro ako ta, kde 23 rocny chrobacik ostal tehotny. Ja by som to videla na toho isteho trollicka😉
@dskjhfdlkdjhl presne to mi napadlo, tiez som si to z nejakeho dovodu spojila s tou temou.
@dskjhfdlkdjhl o kebyze je taka super mamulka tak asi neda dietatko do izbicky ale bude spinkat s mamulkou a tatinkom v spalnicke,nie?
A pochybujem ze mamulka bola so svojim drbicejom v potravinach,inak by videoa ako jej dribcek si dava do kosicka cokoladky a lizatka;)
@elizabet173 a o ale uz pisala ze vie co je to kinderko a lizatka,kedze malo par x od star rodicov.
Moja tiez az v skolke ako 2r dostala cokoladu,rozbalika a uz vedela co je to skadke a nenechala sa oklamat,dovtrdybsme kupovali kinder vajce a cokilada kedze nepoznala bola zla tu zahidila alebo ja som potom zjedla a mala len prekvapko.
@autorka... na margo zdrobnenin, mala som kolegynu, ktora v 25. rokoch nedala jednu vetu, v ktorej by nebola zdrobnenina a jej spravanie bolo aj napriek veku 25 dost infantilne, podla mna niekedy sa treba zamysliet nad prejavom, hoci lepsia zdrobnenina ako nadavat ako dlazdic.
Na margo druheho dietata... preco by sa mal tvoj drobcek citit odstrceny? Lebo sa v prvych mesiacoch budes musiet viac venovat babatku a on bude musiet pockat chvilku?
Moja rada je chod normalne do roboty ako kazda, co ma stvorrocne zdrave dieta alebo si sprav druhe dieta a potom ta rychlo prejdu tie hluposti, ktore sem vypisujes. Alebo si priznaj,ze si teda leniva aj na jedno aj na druhe a za svoje nazory schovavas, to ze sa ti nechce ist pracovat....
To je tak zbytocne zalozenq diskusia. Autorka nechce radu, nechce prijat to ze v konecnom dosledku svojmu dietatu riadne komplikuje zivot do buducna. Ja len dam priklad z okolia, ked sa chalan sam hral tak uz po 20 minutach jeho maminka "pod sa so mnou hrat, chybas mi" no ked som to videla takmer ma odpalilo. A co stalo? Ma ist do skoly a pocurava sa od strachu a mozu hladat detsku psychologicku lebo ved bolo treba dat tomu decku opiciu lasku. No nechcela by som byt jej svokra do buducna.
Len som to prebehla, ale autorka ty sa modli 3xdenne, aby sa Ti nikdy nestal úraz alebo choroba tak nešťastne, že by sa o dieťa týždeň dva museli starať starí rodičia lebo skolabujete a zrutite sa všetci. Dieťa, Ty, oni.
A to píšem ako mama, ktorej prvé dieťa dozrelo na prespanie u starkých cca 8 ročné. Ale cez deň fičalo kdekoľvek s kýmkoľvek len proste spať musela doma.
Každé dieťa je iné a veru aj z extra uvedomeleho sa v škole raz dva stane menič tvojej extra zdravej stravy za totálne nezdravú stravu spolužiakov (vlastná skúsenosť).
Tým nemyslím, že ho máš pchať somarinami, ale pokiaľ ho mieniš dat do klasickej školy, škôlky tak, aby mu pri prechode na ich stravu neodpalilo trávenie.
@kikuska555 tak mnohých nás život naučil a prehodnotili sme svoje názory, naučili sme sa počúvať a zvážiť aj čo iní radia. Autorka bude musieť tiež touto cestou podľa všetkého prejsť
Nie je to spravne. Prave naopak. Z dietata vychovas cloviecika, ktory si v zivote tazko poradi. Cim skor do skolky medzi deti. Ved sa bude bat ludi. Co s nim spravis pri nastupe do skoly. Neviem ci si uvedomujes ze mu tym po psychickej stranke velmi skodis. A uz nevravim o dospievani. Aby sa to neoobratilo proti tebe. Nemozes ho vues za ruku cely zivkt. Ak jedneho dna pride priatelka budes to mala velmi tazzke. Je to tvoje dieta ale jeho zivot. Nemyslim si zeby si sa chcela dozit dna ked sa ti obrati chrbtom. Vychovavat, pomahat, lubit, ale zo zdravym rozumom
@vrabcek15 uplne vazne normalne si nacupila do spalne a prikrila ho lebo ze on sa v noci vzdy odkope 😂 ona vzdy chodila do izby bez klopania... Raz ked sme sa milovali prisla do izby oprela sa o stenu a rozpravala aky mala den... Potom som jej to zatrhla a uz klopala ale ked sa maly narodil vzdy ked zaplakal vletela do spalne a sla ho brat na ruky... Akoze hroza... Teraz si ho uz 2 roky moze prikrivat 😂😂😂😂 urcite sa z toho tesi...
Preboha.. pocuj, zas pises,ze sa bude citit odstrceny,ak by mal surodenca..
Kto do teba vstepil tieto pocity? Aky je tvoj vztah a tvojimi rodicmi ,hlavne mamou? Tam.niekde bude chyba... lebo toto nie je ok,pisem ti to v dobrom,lebo ty to evidentne nevidis,als tvoje slova su dokazom,ze si sa upla na dieta a nieco si kompenzujes.
Mam kamarata..je jedinacik a ked sa pominuli rodicia, dost skoro zostal sam. Velmi velmi si prial preto pre dcerku surodenca,aby nezazivala ten pocit ako on... chapes? Ty mu surodencom neuskodis. Naopak! A ten pocit odstrcenosti nie je o nom,to je o TEBE. Ty mas pocit,ze by si sa mu nemohla na 10000% venovat a obetovat. Ale to je chyba,fakt.
Inak,ja som ucitel a poviem ti, 90% rodicov da dieta do skoly a je v pohode a aj dieta je v pohode. Potom vidi clovek mamicku prvaka, co da dieta do skoly,je maj, preslo x nesiacov a ona kazde rano stoji za oknom satne a pozera sa na to dieta az kym nevojde do triedy... to sa neda nevsimnut...potom aj to dieta stale vnima,ze mama mu stoji za zadkom... nebud taky rodic. Dopraj my surodenca, raz sa ti podakuje.
Tak ja som bola tiez 12 rokov doma. Nerobila som. Zmenila dom to. Manzel bol proti nepaci sa mu to doteraz. Zblaznila by som sa. Ved clovek potrebuje prist do kontaktu aj z niekym inym ako z dietwtom cely cas. Dieta ti vyrastie ty zostarnes a potom co. Budes sediet u psychology a z nastebenou psychikou. Ak by som si povedala nechce sa mi prqcovat znovu ostanem doma. O tomto to ale nie je. Povedla by som o tebe ge sa ti nechce. Takto ti to vyhovuje. Ako si zariadis tak mas. Nic nechces zmenit tak naco tato tema. Mas to tak ako si si zariadila. Ci sa to jednwho dna obrati proti tebe dozvies sa
@gagik ja si tiez myslim ze je leniva
@ktochytavzite predstavte si áno bol v potravinách a nedával si do košíka lizatka atď.
@gagik to že je žena doma je akože lenivá hej? Ja nemôžem za to že musíte makať kto ako si zariadi tak má. A áno nezabudnite že som si brala muža pre peniaze 💸😀
Ešte raz to že malý bude jedináčik je len a len naša vec.
@dskjhfdlkdjhl nie nekojim už ale ak by sa dalo tak by som kojila.
@katrin21 ešte raz píšem to asi 10ty raz malý bude jedináčik. Ja deti mať už NEMÔŽEM.
Ak by to bolo mozne kojila by si este teraz.. Prepac ale tebe pride okej kojit 4 rocne dieta? Pride ti okej, ze to dieta si bude pamatat ako sa koji? Mne to teda normálne nepride a byt v kozi toho dietata bolo by mi to vo vyssom veku veľmi nepríjemné.
Ale rozhodla si sa ublizovat svojmu dieťaťu, tak to rob dalej ked si s tym spokojna.
Lebo to co robis, tym mu ubližujes.
Len preto aby boli naplnene tvoje potreby, tuzby a chutky mat vecne babatko
A predtym si písala ze si rozmýšľala o druhom dietati ale TVOJ DROBCEK (nieje to tvoj, je to samostatna bytost) by sa citil odstrceny. A teraz uz píšeš ze deti mat nemozes, tak sa rozhodni.
@viestta nie ona radsej napise, ze ucitelky su kapitola sama o sebe.
A ked sa jej drobcekovi stane nejaka krivda ktoru nespracuje, tak to bude vina ucitelky, skoly, systemu a bude si hovorit, ze ho mala nechat este dlhsie doma, lebo chudacik maly..
Nikdy ju nenapadne, ze to je jej chyba, lebo mu odoprela pripravu na zivot mimo ruzovej bublinky, ktora len nesmelo vykuka spod maminej sukne
tak raz pises,ze nechces mat druhe dieta lebo by maly utrpel traumu,tak radaej nie a teraz zasa ze nemozes?Tak kedy si klamala?
@viestta ale coby v skole bude zasa len vybornyboretoze v montessori skolach je kazdy nummer one,tam tiez ziadne negativa nebudu,ved asi aj oreto takyto vyber skoly,aby dalej bol vychovavany vo svete kde je vsetko idealne.
@klip0 rozmyslali sme ale bohuzial. Okrem toho nechcela som to sem tahat ale ked tu asi 5x citam ze som sebecka lebo dieta nebude mat surodenca tak som to napisala.
@ktochytavzite odpoved je vyssie 🙂
@viestta montessori skolka a skola je SŠ nie je to uz bude velky 🙂 nvm ako to funguje este som toho nezistovala az tak ale do predskolskej pojde do montessori kedze tam, deti robia co ich bavi. Okrem toho jednej maminky mala chodi do montessori a nevie si vynachvalit. V statnej skolke mala pocit ze tam deti len akoby "odklada" ze ucitelky deti len strazia.
@viestta tak na nieco tie montessori skolky su.

@autorka Ja neviem... Zalozila si diskusiu, pritom nepotrebujes poradit, len vsetkym ukazat, ze ty si ta spravna mama co robi vsetko dobre pre svoje dieta.
Ano ja chápem, kazda milujuca mama chce pre svoje dieta najlepsie a vsetko robi najlepsie ako vie. Ale milovať svoje dieťa neznamená, ze sa nanho priputam ako pises. Dieťa nieje nas majetok, nemozme ho vlastniť a pripútať sa nanho. Dieta je host v nasom dome. Mame ho nakŕmiť, vychovat a NECHAŤ ÍSŤ.
A to platí uz od malička. Milujuca mama je taka, ktora da potreby dieťaťa pred tie svoje, ale nie v štýle, ze sa stane stredobodom jej vesmíru, ale ze dietatu dopraje samostatnost a vlastne rozhodnutia a nie, ze sa maminka nanho priputa lebo jej sa to tak paci. Ako milujuca matka sa musis trocha odosobnit a nie byt s nim spojena pupocnou snurou az kym nepojde do skoly, lebo potom tam bude mat problemy a v tvojich ociach to bude vina skoly a systemu, ale bude to problem hlavne vychovy a tvojho pristupu. Opakujem, ze to dieta nieje tvoj majetok a ak si milujuca matka tak nemas pravo byt k nemu takato a takto ho chranit. V zivote, v dospelosti bude casto zodpovedny sam za seba, alebo uz v skole sa dostane do vseliakych situacii, lebo taky je zivot, nie len ruzovy v ochrannej bublinke od maminky.
Ja nevravim, ze ma ist do akejkolvek skolky a byt tam od nevidim do nevidim. Ale spravna dobra skolka, v ktorej kludne moze chodit napr na obed domov a nebyt tam cely den mu da veľa. Vela vedomosti, socialnej zrucnosti a radosti. Skolky maju nornalne vzdelavacie plany, nieje to institucia kde sa deti len bezcielne hraju.
Ucim v MŠ a mam aj pedagogicke vzdelanie, tak to viem posúdiť. A svojmu dieťaťu by som toto nikdy nespravila, lebo vidim ake to ma nevyhody a dôsledky.
Dobrá skolka s dobrou pani učiteľkou je len a len velkym prinosom pre dieťa. Ved ak nemate finančné problémy, tak mozte zvolit kvalitnú súkromnú škôlku, ktora je zaroven v sieti a poskytne kvalitne vzdelanie aj osobitny pristup. Doma to dietatu nikdy nevynahradis. Ale ty si zjavne rozhodnuta ze robis spravne, tak nechapem naco vobec tato diskusia.