icon

Som veľmi naviazaná na štvorročné dieťa

27. máj 2021

Co s tym robit? Drobec ma 4 roky a este nikam s manzelom sme neboli iba s nim. Par x sme skusali ale to aa nedalo mne islo srdce puknut co s nim je ☹

krabica22
27. máj 2021

Plne suhlasim. A nechapem preco sa do teba navazaju. Ani ja nie som za nazor, ze dieta v 3 rokoch potrebuje skolku. Akoze preco, alebo kto povedal, to su vsetky deti rovnake? Ani moje nechodi...lebo nechcel a ani ja som nechcela. Nie , neublizujem mu... Venujem sa mu, teda im...A nerobim...preto, ze som robila predtym a zabezpecila sa....aby som raz nemusela utekat od deti, lebo.... Ber to s nadhladom 🙂

markaterka
27. máj 2021

@krabica22 ale tvoje deti sú stále len s tebou? Vydržia so starými rodičmi?

krabica22
27. máj 2021

@markaterka prevažne ano, nemam ich velmi, kde dat. Ja som ich chcela....ja sa musim starat 🙂

beronsche
27. máj 2021

tvoj maly ma 4r, nema preco byt zakriknuty.. ale ak ty nezmenis svoj postoj, ak neurobis nieco s tym, ze si na svoje dieta velmi naviazana, mozno bude, pretoze dieta prilis emocne upatej matky nemoze volne dychat.. a niekde sa to prejavi..
suhlasim, ze dieta je na prvom mieste, aj moje su.. aj my sme si to doma zariadili tak, ze deti isli do skolky az v 4r, aj to nie full time.. ale neboli sme nonstop s nimi.
to, co pises ty, ako to prezivas, to mi uz pride dost prehnane..

@letfenixa tiez poznam taky pripad.. mama dceru vodila nielen len do skoly, ale az do triedy. vsetko za nu riesila, ofukovala ju, skusil na nu niekto, co i len krivo pozriet, uz robila poriadky.. to dieta je uz davno dospela zena, matka jej zomrela, zije sama v rozpadavajucom sa dome, neschopna sa dat dokopy.. fakt smutne, ake nasledky moze mat opicia laska jednej matky..

kacenka1006
27. máj 2021

Je toto realna debata? Alebo chces len niečo vyprovokovať? Super ani svoju identitu si nezverejnila.... Mam pochybnosti co chces dosiahnut. Podla mna si si toto len vymyslela a provokujes.... Ak je to realne, tak ty nie si realna.....super si bio raw a neviem aka matka.... Gratulujem. Ty nechces radu, chces aby niekto s tebou súhlasil.... A ked to chces uvedomujes si ze to asi nie je ok.... Jedine co ti poviem, tvoje dieta nie je len tvoje, je to radost aj pre starych rodicov. Super ze tvoje dieta sa vie delit.... Ale TY teda nie. Mozes si myslieť ze si super, a ze davas vsetko co mozes.... Ale dieťa potrebuje aj rozhľad, vidiet ako to chodi inde.... A aj to sa uci v skolke. My davame syna do skolky a nemusime. Ale ked vidim kolko sa naucil, aky je šťastný a spokojny, neľutujem ze nie je so mnou. Ale celkovo, necuduj sa ked ti manzel jedneho dna povie ze adios.... Lebo niekedy by mu urcite dobre padlo byt bez dietata, len s tebou.... Ale vlastne... Stale myslim, ze nie je tato situacia realna a cele je to vymyslene.... Lebo toto je tak pritiahnuté za vlasy ze koniec

autor
27. máj 2021

@krabica22 konecne niekto pochopil. Pre mna je skolka zbytocny stres pre dieta bohuzial a okrem ineho ucitelky su tie uz kapitola sama o sebe

autor
27. máj 2021

@kacenka1006 nepovie mi adios nema preco

kacenka1006
27. máj 2021

Toto nie je iba o skolke.... Celkovo dieťa niekam nechat ist same bez teba.... K dedkovcom, ked bude vacsie na tabor, spat k znamim.... Mam 3 a pol rocneho syna a mal 4 mesiace ked sme sli na svadbu bez neho, bol kojeny a ked som videla co dokazovali tie mamicky s tymi detmi na svadbe.....bola som stastna ze je u babky. Spinkal... A po 24 hodinach ked sme prišli bol uplne v pohode....spytaj sa manzela ze by nebol rad keby ste sli na jeden wellness sami.... Ze sa budete venovat len sami sebe....

taskataska
Odpoveď bola odstránená
autor
28. máj 2021

@kacenka1006 co mu da akoze tabor viac ako milujuca mama?

alvaluka
28. máj 2021

@autorka 🤦‍♀️

autor
28. máj 2021

@alvaluka čo to má znamenať?

tomikejt
28. máj 2021

Co mu dá tábor? Kamarátov, zážitky. Môj syn sa každý rok na tábor teší. Ja ale už vážne neverím ze toto je reálne 😅🤦‍♀️ ak áno, uvedomujes si co z toho mamkinho cecku vyrastie? Ja mam synov dvoch, oboch ich milujem celým srdcom, mladší ma len 4 mesiace ale starší už 9 ročný je už samostatna jednotka, skoro každý piatok ide spať k babke lebo sam chce, a to už odmalička. Je to 15 min pešo, chodí tam už sám. Takisto chodí sam do školy, zo školy, vonku s kamošmi je aj 4 hodiny. Nechodím mu za zadkom, takto som ho to učila. Áno jasne ze sa aj bojím ze vonku príde k úrazu, na kolobežke alebo na preliezkach, to ale neznamená ze ho budem držať v bezpečí pod mamkinou sukňou do dospelosti. A vieš čo, žiadnu traumu nema, ani pocit nedostatku lásky. Keď mu poviem ze ho ľúbim, povie mi ja viem mami, aj ja teba. Vždy keď odchádza z domu, zakričí mi ľúbim ta. A casto sa objimame, ale doprajem mu slobodu, kamarátov, zážitky aj mimo svojich rodičov.

petrao2
28. máj 2021

Tak s tymto nazorom ti uz nikto nepomoze
Dieta potrebuje kolektiv a socializovat sa
A ty potrebujes to iste ako tak citam
Potom tu bude clanok o tom ako ste sa s muzom odcudzili a vobec si nerozumiete

martinoocka
28. máj 2021

Kôli sebe tomu že ty sa bojíš škodiš synovi to nie je láska. Keď to dieťa ľúbim chcem mu najlepšie aj keď mňa to bude trápiť chvíľu a bude mi chýbať ....dieťa potrebuje mať širší okruh ľudí ktorým dôveruje. Áno primárny opatrovatel je mama ale po troch rokoch má postupne dieťa vstupovať do sveta medzi ostatných ľudi ....Ja tiež niesom zástanca škôlok, moja išla až do predškolskej aj to len doobeda. Ale od roka ju postupne strážili starí rodičia alebo tety ....najprv na pol hodku ,potom dlhšie, štvorročná už chodila aj prespať keď chcela. Zbožňuje ich a je rada keď môže mať aj svoj svet bez mamy .....takto postupne prejde do školy spokojná a sebavedomá . Nechcem si ani predstaviť čo tvoj syn bude prežívať v škole....keby ho tak ľúbiš tak mu toto nespravis....kôli sebe a svojmu strachu....sebecké....Mala si sa mu venovať
odmalička aj v tomto smere a otvárať mu svet kde si poradí bez mamy postupne.....

autor
28. máj 2021

@tomikejt na tábor ho nedám keďže je korona trz a testovanie deti atď.
@petrao2 nebojte my sa neodcudzime. Klape nám to takto

autor
28. máj 2021

@martinoocka a čo mu akože podľa Vás robím?

martinoocka
28. máj 2021

Nedávaš mu priestor tráviť čas bez teba, učiť sa fungovať sám za seba , vytvárať si jedinečné väzby s ďalšími blízkymi ľuďmi ....je toho kopec....keď sa tak držíš toho "čo jedia zdravé deti" asi si si prečítala nejakú knižku o výchove a vybrala si si z nej čo ti vyhovuje a držíš sa toho zubami nechtami. Bolo by treba rozšíriť si vedomosti v tomto smere. A použiť zdravý rozum.
Čo chceš pre svoje dieťa aby ti sedelo celý život pri zadku lebo ty tak budeš spokojná a nebudeš sa báť ? A to bude preňho dobre? Ty a tvoj muž máte právo na šťastný partnerský a rodinný život a tvoj syn nie? Lebo takto z neho vychovávaš ustráchanú a nepriebojnú osobnosť a to mu život určite skomplikuje.

martinoocka
28. máj 2021

Ty mu vlastne neveríš že by to bez teba zvládol a on to cíti...to sa s ním bude vliecť celý život ten pocit čo doňho matka vložila ....

martinoocka
28. máj 2021

Miesto toho aby si ho podporila je jednoduchšie pre teba schovať sa s ním do svojej komfortnej zóny ....ale on tým pádom v tejto oblasti zostava na úrovni 1 ročného dieťaťa....

petrao2
28. máj 2021

To si len nahovarate
Len aby ste neboli prekvapena ze ma niekde bokovku lebo mamicka si doma vychovava nesamostatnu jednotku naviazanu nanu
Hovori sa tomu opicia laska

lenkakravcova
28. máj 2021

Bude to "vtipné" keď ti raz malý nastúpi do školy, respektíve povinnej predškolskej triedy.
Všetky deti, ktoré už sú zvyknuté chodiť do škôlky od 3-4 rokov, tam budu ako ryby vo vode a ten tvoj drobček tam bude ostatným na smiech s revom, lebo mamička ho opúšťa.. Len mu tým prístupom spôsobí viac problémov ako úžitku. Nakoniec skončí ako dieťa, ktoré bude kolektív odmietať, s depresiou - pretože nie, odmietanie dieťaťa kolektívom za to ako sa bude správať, mu na psychickom zdraví nepridá. A nevykompenzujes to ničím.

pleja
28. máj 2021

@lenkakravcova správne.. A na vine budú tie hnusne decká bez objatí...

martinoocka
28. máj 2021

Viete čo máme taký prípad v rodine s chlapcom mama musela sedavat ešte v škole v lavici 1 ročník ...bolo to pred skoro 30 rokmi v dedinskej škole tak sa asi dalo vybaviť....teraz je z neho dospelý muž a žije doma s rodičmi nikdy nebol sám ďalej ako v najbližšom meste nikdy nemal priateľku , nemá kamarátov, je to proste čudák , nie je zlý človek , je mi ho ľúto....

terez26
28. máj 2021

Ci pana mam dost..chudak dieta...toto keby som spravila mojmu dietatu....je to tvoje rozhodnutie ho nesocializovat...mozes ho akokolvek doma chovat vo vaticke, kolektiv nenahradis...dieta potrebuje sa ucit reagovat na rozlicne situacie, mat aj ine autority..potom pride do skoly a sa necuduj ak bude sikanivane bo nebude vedet reagovat na situacie...tipujem si mamicka po 40 ke a dlho ste nemohli mat dieta..pravda...

lolita555
28. máj 2021

Pozri úplne zbytočné ti píšeme,ty si presvedčená o tom že všetko čo robíš robíš správne.ja som bola taká istá keď bol syn malý nechcela som sa od neho ani hnut,normal mi vadilo moja mama keď si ho vzala.bolo to hrozné obdobie a ja si odstupom času uvedomujem aká som bola hlúpa.dieta potrebuje aj iný kontakt ako s matkou,každý ho naučí niečo iné.ked i máš pocit že ty praskne srdce Ako píšeš,je to len tvoj pocit a nemôžeš dieťa izolovať len kvôli sebe,je to sebecké.a k tomu plačú,plače preto že nie je zvyknutí byť niekde s babkou,stále si mu za ritou.ak to nezmenis,vyrastie z neho tu nás sused ktorého mamička vyprevádzal na strednej na autobus a poobede ho čakala na zastávke.vsetxi sa mu smiali,teraz má 40 a Žije s mamičkou.je úplne normálne ze svoje dieťa miluješ,a chýba ti ale skús i keď ti to nie je príjemne ho aspoň na chvíľku odbremeniť od tej lásky,stary rodičia mu dajú čo ty nikdy nie,len im treba dopriať vnucata.

viestta
Odpoveď bola odstránená
beronsche
28. máj 2021

autorka, poviem ti to aj 3.krat, lebo evidentne si zo vsetkych prispevkov vyberas iba nepodstatne veci. takze :
- je uplne v poriadku, ze dieta nechodi do skolky
- je uplne v poriadku, ze ty nepracujes, ale venujes sa dietatu
- NIE JE v poriadku dovod, pre ktory sa to deje -> tvoje presvedcenue, ze nikto na celom svete sa on nepostara ako ty, ze dieta nic okrem teba nepotrebuje
- NIE JE v poriadku, ze jednak si na dietati emocne zavisla a este menej je v poriadku, ze si to sice aj uvedomujes, ale namiesto riesenia hladas odovodnenia, ze je to ok..

odporucam najst nejake materske centrum, ktore organizuje miniskolky (1x tyzdenne, 4hod), pripadne dat dieta k starym rodicom a pracovat so svojimi pocitmi zufalstva z odlucenia.
kvoli synovi! aby nedopadol, ako dievcinka o ktorej som pisala..

viestta
Odpoveď bola odstránená
lolita555
28. máj 2021

A ešte taká úvaha,keď tu má 20 matiek názor že to nie je ok a ty jediná si presvedčená o svojej pravde,myslis že to ok je?.v konečnom dôsledku je to tvoje dieťa ,rob si s ním čo chces