Som zúfalá z materskej
Baby asi sa chcem len vyzalovat… tečú mi už nervy zo všetkého.
Mame 16 mesacne dieta. Cakame druhé- náhodou sa podarilo, už som sa tešila do roboty…
Cely deň sa točím doma dookola to iste, snažím sa mat navarene napecene, to zvládam ale to upratovanie….mám nato strašne nervy. Stále je tu bordel, stále. Od rana do večera behám dieťaťu za zadkom, upratujem po ňom, niečo upracem a za ti chvíľu mi 5 veci vyhodí, natrusi, vyhadze. To už nikdy človek pri deťoch nebude mat poriadok?! Pred detmi som bola ako Monk, vsade cistucko, ešte aj v suplikoch pekne poukladané, naleštené…pri dieťati mám na to nervy, vsade capky, otrusinky, vysavam aj 4x denne, to už neni možné. Príslovie “bordel v byte, šťastne díte” poznam, ale nedokážem sa nato vykašľať. Keď vidím špiny kde tu a rozhádzané hračky tak mám pocit na zadusenie že v akej špine to žijeme… Keby to malo aspoň zmysel si objednať upratovačku a nech mi pomôže s poriadkom ale je to zbytočne lebo na druhý deň to tu vyzerá rovnako. Už som z toho zúfalá. Kedy u Vás prišiel ten prelom že ste mali pocit že keď doma upracete tak to vydrzi dlhšie ako 24hodin?
@simona20201309 ako "nestranna" matka sa pýtam, prečo matky, čo sú "šťastné" na MD a RD idú po troch rokoch do práce? Či fakt kvôli peniazom, keď ich to tak napĺňa doma s dieťatkom?
Vysavat 4x denne? ale to si dufam 'prehanala' lebo ak fakt vysavas 4x denne tak nieco nemas v hlave dobre nastavene..lebo toto je pri dietati uplne zbytocne! ako ti tu pisu baby, ja mam 8 a 4r a poriadok nemam nikdy, dnes som sa xkrat prilepila ponozkou a ryzu, vytaca ma to ale nemienim byt otrokom poriadku..
V mojom prípade bolo to isté....tiež som prežívala že stále lietam okolo dieťaťa, spotena z prechádzky a kolotoč.....jednoducho čo môžem poradit čo som urobila ja po roku dieťaťa:
Začala som chodiť do práce lebo v Uk sa musí ísť. Robila som len 2 dni. K tomu neupratovala som nikdy cez deň. Ale dieťa zaspalo o pol siedmej a ja som riadila celý dom. Keď už som fakt chcela zmenu našla som si kurz- vzdelavala som sa a vyšla z domu na par hodín týždenne. Takže treba ísť z domu preč aspoň na pár hodín a bordel nebude.
Ak sa dá tak manžela zapratať tiež.
Pockaj, ked sa narodi este aj druhe... Este vacsi bordel. Ja som to uz prestala riesit. Staram sa, upratujem, varim. Samozrejme bordel je stale, nech upratujem kolko chcem, ale, aspon je navarene a deti ciste, najedene a vyhrane.
Co uz. Niekedy som z toho na nervy, ale musela som polavit. Urcila som si priority.
@wewerka01 ano toto mas cistu pravdu len co s dietatom ked ju nemam komu dat to je uz horsie,manzel do vecera v praci,cez vikend s rodinou,na vylet a podobne.
Bud rada, ze dieťa beha, robí capky a omrvinky, v upratuje hračky... Lepšie ako by ti malo ležať celý deň a byť choré... Radšej aj 💩 v strede obývačky, ako postihnuté dieťa... Len dakuj Bohu, ze je drobec zdravý a plný života... Raz príde ten deň keď budeš mat poriadok, dovtedy sa teš z bordelu a zdravého dieťatka
@mamusa123456789 tak to ano ja stale dakujem bohu za zdrave a krasne dievcatko som velmi stastna a preto mam uz tiez svoje priority v zivote takze hlavne aby bolo postarane o dietatko a o manzela a ostatne az potom riesim.
@adrianajozko to potom spať jak ona, keď spí, človek naberie energiu a pratat večer.
Ja mám rada poriadok a celkom ma baví si upratovať 🙄 mám doma deti 5r a 3,5r..všetko si stíham,ale je pravda ,že ešte som doma (nemôžem si nájsť prácu)ale stíhala som si aj keď sa narodili deti😉ale viac ako bordel čo narobia ma sere,že si nechcú po sebe upratovať svoje veci,alebo sa stále vadia,bijú sa,su tvrdohlavý..no a potom je level,že sa stále spolu blaznia a doslovne vrieskaju 🙈takže buď rada,lebo ešte nevieš čo ťa čaká keď budú dvaja😂noo a potom je druhá stránka v živote,keď mojej 15r netery diagnostikovali najvyšší stupeň rakoviny v hlave😭a vtedy si poviem,že ďakujem Bohu za to čo mám doma a všetko ostatné je len zanedbateľna časť v živote 😔
@ailiba nie od narodenia sme kúpali o 18:00 fakt zaspal do 19:00 a ja pozerala filmy 😂 alebo pratala. Postupne sa to menilo ale ako 3ročný uz o 8 spal....teraz má 10 😀 a chodí spávať o 22:00 a ráno ledva vstáva 😒 ja som dead a on začne vážnu tému teraz o 10minut 😀
Aj rano sú rozhovory: trebárs : či môže byť niekto odsúdený na 100 rokov, a koľko rokov by sme sedeli vo väzení ak by nechodil do školy....odpoveď bola tak obaja rodičia okolo 10r by dostali 😂😂😂
@danusa63 naozaj nerozumiem otázke? Ale žeby kvôli peniazom, aby mali z čoho prežiť? Naozaj sa na toto pýtaš? Pretože im po 3r konci MD?
@silvike nehovoriac o tom, že sú deti ktoré kam ich polozis tam ich nájdeš, a potom také, ktoré ti utekajú von oknom a nemôžeš ísť ani na WC, bez toho aby sa niečo nestalo. Až taky extrém som nemala, ani do cca2r som naozaj varila s dieťaťom na rukách, keďže do nosiča nechcela ani za svet. A nenechám vyrevat dieta, nech si zvykne, len aby som stihla vylestit kupelnu a pracovnú dosku...
Pozri ja mám dvojičky a som chorobne poriadkumilovná , čiže to je strašnééé 😭😭😭😭
myslím, že keď tak lpieš na poriadku, všetko naleštené, je pre teba viac ako dieťa, mala by si vyhľadať odbornú pomoc, to nie je normálne...chuďata tvoje deti, ľutujem ich
Panenka na nebi, ja mam tri deti, chceš vediet co býva u nás? No radšej nechci vedieť 😂😂😂
Žena, ktorá má 2 malé deti a byt vyluxovaný je sciencefiction.
Daj sa do kľudu, odlož handru, správ si kávu a chod sa hrať s tým malým. On najviac potrebuje teba, nie čistú dlážku .
@danielahamar ešte lepšie 👌 aj vy už odkladáte oblečenie po 2r....že pre vnúčatká ? 🙈🙈🙈🙈
jedna vec je, ze psychicky nedavas stav, ktory sa radikalne s prichodom dietata zmenil - ze sa neda byt pri dietati “monk” ako si bola predtym (ja som bola tiez, dieta ma “vyliecilo”)
druha vec je, ze ides do extremu - co sa pri 16m dietati da vysavat 4x denne? a ako moze nonstop nieco rozhadzovat? a ked povazujes rozhadzane hracky za “bordel”, tak to je smutne…
prehodnot si priority, hold nebudes mat domacnost ako zo skatulky teraz chvilu.
neskor sa opat bude dat upratat, ale uz len z principu - dieta v byte, hracky, viac veci, kocik, hracky do piesku,… - taky poriadok jak v muzeu alebo na vystave - proste nebude 🙂
Vieš čo, treba si vo veciach spraviť jasno.. 16mesacne dieťa už rozumie, ja mam doma 20mesacne.Hrame sa väčšinou v obývačke na koberčeku bud s kockami alebo si čítame, hráme sa s babikami. Keď už vidím, že malú to prestava baviť, normálne jej poviem, že teraz si to tu pekne poukladáme a dáme na miesto. A rozumie tomu, dáva kocky do vedierka, bábiky do kočíka a pod. Ak máte veľa hraciek skry ich do krabíc a proste ich obmieňaj.Ale určite si nerobte herne po celom dome, tak si dieťa bude robiť čo chce. Majte svoj malý kútik kde sa dieťa cíti dobre.Zvyšné izby pozatvaraj. Na šuplíky existujú aj detské poistky, skus si ich na ne dat.
S jedením to mame tak, že pokým bola dcéra menšia, vždy sedavala v detskej stoličke a tak som ju aj krmila. Teraz sa učí sama, papa na malej stoličke pri malom stolíku. Keď jej napr. robím raňajky, vždy odbezi k stolíku, pretože vie ze to jej miestečko. Nevravím ze nenamrvi ale tak to je normálne. Je to dieťa, ktoré sa učí. Keď dopapa sama si zobere tanierik do kuchyne. A potom ideme po malý vysávač alebo metlu a upraceme si, všetko vie kde je😂. A chce sa do všetkého zapájať. Aj z mycky mi vyberá riady a podáva mi ich do ruky. Alebo dáva veci do práčky a pod.
Mam z toho radosť keď vidím co všetko dokáže. A vždy ju aj pochválim. A co tam po jednej omrvinke, svet sa neblázni. A ako som písala vyššie, mam tri deti 🙈... A ty budeš mať druhé, tak si to skus užiť a bud v pohode.
@domca2705 presne takto fungujeme aj my a to mam 14 mesacneho… ide to uplne krasne, ked ho zapajam a jeho to aj bavi 🙂 presne vie, kde mame malu metlicku a smetarik a kym on po jedle “pozameta”, ja upracem riad a kuchynu a ideme sa hrat do obyvacky alebo von… ked sa dohrame, upratujeme hracky spolu a pod… obaja sme spokojny a byt v ramci mojich stndardov a jeho veku 😅
Odporúčam psychoterapiu. Seriózne. Tiež ma štve bordel v byte, máme 4r s ADHD a 1,5r. Ale 4x denne vysávať by som sa zbláznila. Ak máš pocit na zadusenie, ries to pre vlastný pokoj...
Wc, kúpeľnu a každý deň povysávať je pre mňa dôležité, ale časom som si zvykla v Tom veku tvojho bábätká, že sú tu hračky, tu knižky,,,celý deň sme odchádzali od áut k letu a knižka a večer sme sa snažili spolu ( jasne že ja viac urobila) to upratať do políc, do boxov,,,príde čas kedy dieťa bude viac pomáhať pratat, dlhšie vydrží s jedným druhom hračky a začne aj zbierať sponky zo zeme, neboj
Treba sa zmieriť s tým, že pri dieťati domácnosť jednoducho nemôže vyzerať tak ako bez neho. Čím skôr sa s tým vyrovnáš, tým skôr budeš mať kľud na duši. Keď sa narodí druhé, budeš toho stíhať ešte menej. Nestaň sa otrokom vlastného domu, urči si priority. Nauč sa pozerať s pohodou aj na omrvinky, deti potrebujú vyrovnanú mamu a nie vyglancovaný priestor.
😅 nikdy som taký pocit nemala ako ty. A nebeham jej za zadkom aby som upratovala. Má dovolene hrat sa v obyvacke a detskej. Ostatne izby majú dvere a su zavretet. Vôbec neberiem tak tragicky situaciu. Možno preto že vedla RD mám aj home office 🤨