icon

Sú dlhoročné snažilky viac závislé na deťoch?

4. júl 2024

Su podla vas dlhorocne slazilky viac zavisle na svojich malych detoch? Myslim take zeny, ktore sa snazia viac ako 5 rokov, zaziju aj potraty pocas snazenia o dieta, prejdu IUI, IVF. Lebo ja poznam par takych zien, a svoje dieta nedaju ani svokre postrazit, do skolky davaju deti najskor 4 rocne a hladaju vsetky mozne diagnozy, aby s dietatom boli na predlzenej rodicovskej do 6 rokov. A to same nununu na dieta, ziadna prisnejsia veta, ziadne na zadok. Spravaju sa k dietatu ako k motylikovi krehkemu.

Strana
z2
simca06022011
4. júl 2024

Nie. Ale teda tiež som si dlho čakala na dieťa... A podla mňa to nemá nič s tym, že nedám svokre.. proste je to o povahe o ženy. Pre niektorú je to, aby dieťa malo rodinné väzby, malo sa dobre, bolo v kolektíve, ak mu to prospieva dá mu to viac ako sedieť doma = prvoradé. Pre inú ženu, moze byt prvoradé, aby ona bola co najdlhšie s dieťaťom, dôvod si vždy nájde. A rôzne kombinácie medzi tým. Ja som napr nevyužívajú opatrovanie babička cca rok- rok a pol potom už išla dcéra na návštevy a tak aj bezo mňa.. ale nie lebo nemôže. Ja som si ju chcela užiť. Nerobila som si dieťa pre mamu/svokru..aby som ju niekam odkladala atď. A ani jedna nebola z blízka, čo boli konflikty furt. Lebo prišli nevedeli čo dať jest, nedať jest.. kedy... napr moja mama kašle na návody... ona um si namieša podľa seba... co tam po navide. A vytesuje sa, ze 2t dieťa vypilo 2deci vody atď... (bola som v nemocnici 4 dní.. ), u svokry harmonogram nehrozil. Jedenie, spanie.. hocijako. Dieťa nervne, ... no počkala som kým bola malá odolnejšie a užíva si starých rodičov aj teraz 😁

nikushka8
4. júl 2024

Toto podla mna nezavisi od sposobu pocatia. V mojom okoli su helikopterovi rodicia skor ti,co sa im podarilo ani nevedia ako 😄 Tiez sme sa roky snazili,no nepotrebujem vychovavat nesamostatnych ludi. Aj tie "motyliky" bohuzial raz zivot preplieska

marca12
4. júl 2024

Nezazila si to tak nesud ine. Mozno aj ty by bola taka. Ja to viem pochopit,aj ked sa mi to zda mozno prehnane,ale mam pochopenie. Je smutne kolko nepochopenia vedia zeny matky voci sebe prejavit

barbora_t
4. júl 2024

Z vlastnej skusenosti hovorim nie - sice na malu sme cakali "len" rok a pol...do skolky sla pekne v 3 rokoch, co cert nechcel mala zdravotne problemy, byvala aj 5-6mesiacov vylucena z kolektivu - tym padom som si ziadala o rodicovsky...ale keby mam dat komu strazit, mile rada ju dam 😂 mimo vylucenia z kolektivu chodi do skolky na 4 hodiny, na odporucanie lekara s detmi nespi v skolke...
milujem ju najviac na svete, a nemam s tym problem ju niekomu dat na strazenie, skor mame opacny problem - ze neni komu, moj muz je sirota a moji rodicia byvaju moc daleko na to, aby k nim sla napriklad na vikend...
Nemam pocit zeby som sa o nu bala viac ako ini rodicia, teraz ked sa nam nedari pocat druhe dieta, sme o to stastnejsi, ze mame aspon dcerku 🤗 niekotre pary nemaju ani tolko stastia, aby mali dietatko...
Co sa tyka vychovy - na moje dieta neplati zvysovat hlas, skor naopak, ked som ticho vie, ze je zle 😂 inak ju netreba nejak extra napominat a usmernovat, nehovorim ze je svata ale ked vidim casto ine deticky, je fakt dobre dieta...🤗
Ale moze byt ze su take zeny, ktore su viac naviazane na deticky, ale poznam aj take co otehotneli len pohladom na trenky a najradsej by mali dietatko na cecku 24/7 minimalne do 30tky 😂😁

babulkomale
5. júl 2024

Tazko povedat, je to individualne.
Ale ano, zacudovala som sa pri jednej matke, ktora vystudovala VŠ, vydala sa, chceli viac deti a ked sa nejake podarilo, hned ho pchala po kamoskach, babkach a susedach, pamatam si ze ma to prekvapilo. Tiez som asi cakala, ze ich nepusti z ruk. Casom sme zbadali ze skor sa jej nechce robit, ze je jej doma dobre, ma chlapa podpapucnika, co vsetko urobi a ona sa tvari ako vcelia kralovna 😃 uz maju po rokoch tych deti viac, chcela ich "zvykat" aby neboli na nej zavisle, ale skorym odkladanim dosiahla pravy opak, jedno z deti nezostane ani s vlastnym otcom. Ked sla rodit, dieta slo k babke.
Je to rozne...

zuzi0911
5. júl 2024

Áno. Sama to tak cítim. Po potrate a následnom snažení a potom problémoch a hospitalizacii a ťažkom porode ..ano som citlivejšie. Mam 3 deti a každé ľúbim inak .čiže s láskou to nemá nič.

Mam väčší strach a viac si vážim, že mi bolo dopriate zdravé dieťa. A teda nedám ho ani muzovi 😅,nieto ešte svokre .(sranda s tym muzom ,hej ?!).ak niekde musím ísť napr dr a malý musi k babke ci babka k nám..jedna z dcér musí byť pri nich ...cez škôl.rok je to náročnejšie. To sa snažím nikam nechodíť 😅...

Do skôlky ,ale pôjde(dovtedy hadam sa to u mna zlepsi )😅. Dg nehľadám, lebo som vďačná za živé a zdravé dieťa...

Inak doma normalne sa hrá sám, behá, uz aj spadol atď cize nie som ,že extrémne citlivá na neho . Len akosi neverim nikomu ,žeby sa vedeli o neho postarať.

30katrusa40
5. júl 2024

Ja by som povedala že takéto maminy majú tendenciu deti viac rozmaznávať a majú voľnejšie výchovu. Čo spôsobuje neskôr problémy. Dcéra má problémy so spolužiakom ktorý je práve také vymodlene dieťa na ktoré dlho čakali. Chalan sa nevie správať a mamina ho stále ospravedlňuje. Skončil s pokarhanim učiteľa na konci roka

beata_k
5. júl 2024

Autorka a ty mas vlastne deti? Nezda sa mi. Skor si len teoreticka.

ktochytavzite
5. júl 2024

Pokiaľ sa nestarajú tk o PSA je to ich vec,mňa skôr udivuje že veľa ľudí sa o psov viacej stará ako o deti,či ludi

taktotedanie
6. júl 2024

Nerozlisujem a to ich poznam velmi vela
Podla mna tie zeny by s detmi zaobchadzali rovnako ako keby sa im to podarilo hned a nie po 5 rokoch snazenia
Niektore matky su take

jeennyv
6. júl 2024

Nestaram sa vobec, kazdy nech vychovava ako chce, rodicia to dieta smeruju a budu s nim zit a riesit jeho problemy pripadne a ich to dobehne, ked nieco…zivot ma naucil…kamosku napr vychovavali prisne, prve co v dospelosti urobila sa vydala a zbalila…znama ma za sebo asi potratov pochovala mrtve deticky a raz sa podarilo a je hrda mama, dalsia ano venuje lasku psikovi, lebo kvoli onko ochoreniu jej nic neostalo vo vnutri …nesudim vobec, vzdy lepsie byt mama, ako tyrat deti, ci skoncia v decaku atd

zuzitka1004
6. júl 2024

Slovo snazilka==>🤢🤮

maryetta
6. júl 2024

Mame znamych ktori maju jedno dieta. Cakali na neho dlho. Obaja po 40-tke a veru ako keby to dieta chceli drzat v bubline a chranit pred aj pred vzduchom.
My mame 4deti. Tiez sa ich snazim chranit ale…

jarmilaj
6. júl 2024

Suseda po dlhoročnom snažení a umelom oplodnení porodila dieťa. Okamžite, okamžite zostala opäť tehotná a porodila dvojčatá. Keďže má tri maličké deti v trojkočíku o nadmernom upnutí na dieťatko nemôže byť ani reči. Deti má tri a nevie, kde jej stojí hlava.

karolinkaaaa005
10. júl 2024

Ja som ten typ bola , syn šiel do škôlky až v 5rokoch , pred 7 mesiacmi sa narodila dcéra a už by som bola rada keby syn šiel do školy 😂 ...nuž prvý bol dlho jedináčik ale bojím sa strašne o deti , ja snimi radšej budem celý deň od rána aj pochodim hore dole aj po vybavujem len nech sú somnou a som na pokoji . Žijem pre deti a rada sa im s manželom obaja venujeme ♥️

Strana
z2