icon

Svojho manžela milujem viac ako naše dieťa

nanunkaaa
30. mar 2015

Po narodení synčeka som si myslela, že dieťa bude pre mňa všetko a na prvom mieste. Ja to tak však necítim i keď ľúbim svoje dieťa na prvom mieste mam manžela. Je to podľa Vás správne? Aké pocity ste mali vy?

natalym
1. apr 2015

@zuzkat1 Hej najprv si všetkých veriacich pourážala a vyjadrila k tomu o čom nemáš ani tucha a teraz tu vybľakuješ o tolerancii. Palec hore!!!

zuzkat1
1. apr 2015

@natalym cim som urazila?tym ze som napisala ze ti ktorych poznam su falosni? Tak to ma mrzi ze sa ta to dotklo ale je to fakt.a fakt je aj to ze retoriku voci mne si zmenila az potom co som povedala ze som neveriaca...ale neva🙂pekny vecer

natalym
1. apr 2015

@zuzkat1 Skrátka nemám rada toto škatuľkovanie ľudí. A ukazovanie prstom. Aha, chodí do kostola a aký je. No a čo, kukám na seba.
Peace, neverec. 😀

miskap2111
1. apr 2015

Práve tu sedí vedľa mňa moj manžel a hovorí mi, že ma ľúbi najviac na svete, zo všetkých a všetkého. 🙂 A vobec mi to teda nevadí. 🙂

therinka
1. apr 2015

@nanunkaaa milé 🙂 fakt sa usmievam keď toto čítam teraz 🙂 je to krásne, že je u teba manžel na prvom mieste. a podľa mňa to má tak v zdravom vzťahu byť. ja ak budem mať raz deti, stále bude u mňa manžel tá najdôležitejšia osoba na svete, až potom deti. ;) a keď budú deti staršie, chcem aby to stále z nás tak cítili.. veľa šťastia prajem 🙂

gabrielita1610
1. apr 2015

@zuzkat1 ani to viac neries ,ja som veriaca a velmi ,ale tiez som toho nazoru ,ze ti co sa najviac schovavaju za kostol a za vieru su najfalosnejsi ,v praci a naokolo robia zle ,ale v kostole sedia v prvom rade.....neohanajte sa tu vierou ,konajte podla svedomia a potom nemusite nikomu pisat ako silo verite ,myslim ze ten kto to ma vidiet ,to vidi a inak tema bola o inom

mijo53
2. apr 2015

@gabrielita1610 V prvom rade nesedia tí, čo si myslia, že sú silno veriaci, tam sedia, tí, ktorým sa neušlo iné miesto a nechcú stať. Je pravda, že prvá rada ostáva väčšinou prázdna, ale tí, čo majú rozum si do nej sadnú a nebudú stáť.

zuzkat1
2. apr 2015

@mijo53 vobec to s temou nesuvisi...ale fakt ma zaujima preco si ludia nechcu sadnut dopredu?

terezka1947
2. apr 2015

@zuzkat1 ...preco?hm...tazko povedat-to mas ako na nejakych akciach...nie kazdy chce byt v prvom rade,mozno tuzi po sukromnom prezivani....a predsa len,prve rady su najviac na ociach ludi...
aaale je pravda,ze ked si clovek chce a musi sadnut,je mu jedno,ze bude sediet aj vpredu...
napr.nam s drobcami je lepsie vpredu,paradoxne najmenej vyrusuju tam 😀 a aj na pisanie mame hned dvere vedla,takze nerusime ostatnych pobehovanim cez kostol
...je to mimo temy,ale zaujala ma tvoja otazka 😀 😀

mijo53
2. apr 2015

@zuzkat1 niektorí majú predsudky a nesadnú si do prvej rady, lebo zlé jazyky hovoria, aký zbožný sa robí, v prvej rade sedí a pritom je to taká istá rada, ako tá posledná. Ja s tým nemám problém, všimla som si, že jeden lekár si bez problémov sadne do prvej rady a jeden pán daňovák tiež, do hociktorej kde je voľné miesto, nemá s tým žiaden problém. V mnohom máš pravdu, čo som čítala. Ľudia majú ísť do kostola sa pomodliť, duchovne pookriať a nie sledovať, kto kde sedí

zuzkat1
2. apr 2015

@terezka1947
@mijo53 dakujem za vysvetlenie...ako uplne od veci prirovnanie...ale ked bola daka akcia kam som sa tesila tak som chcela byt vzdy vpredu...preto ma to prekvapilo

terezka1947
2. apr 2015

@monca1982 mna by zaujimalo,kolko vrazd IBA tak spachala kat.cirkev LEN tak v mene Boha 😉

..lebo ked uz si pisala o Hitlerovi,atd...ano,mas pravdu,vyrastali vo "veriacich"rodinach...ale este neznamena,ze boli skutocne veriaci...takze,ked sa pisez,e nejaka cirkev zabija v mene svojho boha,este nezamena,ze v nej nezabijali LEN TAK jednotlivci,kt.boli "veriaci"...ale pausalne sa to zosumarizuje a mame tu vysledok,ze cirkev zabijala 😒

terezka1947
2. apr 2015

@zuzkat1 hmmm...mne napr.sedenie v provm rade nevadi nikdy-ani v kostole,ani v divadle 😀
...s detmi je to tazsie,tam si vsade miesto vyberas podla toho,kde mas odpozorovane,ze namenej rusia...vsak??? 😉 paradoxne,nasi vpredu v kostole 😉
no ...ale ber do uvahy,ze kazdy sme iny a ludia su aj hanblivi...takze ci sa na nieco tesia,ci nie..jednoducho su radsej niekde v uzadi-takze nejako by som to nespajala s nabozenskym prejavom

1stella1
2. apr 2015

...manzela aj deti lubim rovnako, len kazdeho inou laskou...
@mima4 nechcem rypat, ale Tvoje prispevky som uz viackrat zaregistrovala a toto je dalsia tema, v ktorej mas uz teraz jasno, hoci Ti chyba realna skusenost, ze? 🙂 Vedz, ze vela veci sa zvykne zmenit, ked si ich realne zazijes 🙂

monca1982
2. apr 2015

@terezka1947 Ak nebudeme počítať vyvražďovanie zo Starého zákona, kde je detailne popísané, tak potom tu máme križiacke výpravy - vojny v mene boha, inkvizíciu, ktorá celý stredovek bránila rozvoju ľudského poznania, kolonizáciu nových kontinentov, počas ktorých veriaci Európania pod hrozbou smrti, mučenia nútili domorodé obyvateľstvo k novej viere, misionárov, ktorí prenášali choroby, ktoré doslova decimovali primitívne kmene...

Argument, že Hitlerove a Stalinove rodiny neboli dostatočne veriace neberiem. Hlásili sa k svojej viere, navštevovali chrámy a modlili sa. Ak Hitler prehlásil, že verí v Ježiša, ako môžeš tvrdiť, že neveril dostatočne?

terezka1947
2. apr 2015

@monca1982 😀 😀 😀 😀 😀
nehnevaj sa....ale ja snad podla skutkov,nie podla reci sa berie prislusnost k nabozenstvu

a snad neberies vazne vyhlasenie choreho cloveka,ze veri a v mene toho,co veri aj zabija...a podla toho ty odsudzujes ostanych???
co sa napr.kriziackych vyprav tyka-nie je to iba cierno biele 😉
a teraz napisem trosku nazor cez ciaru-ale,zda sa ti normalne,ze nikto alebo slabo sa angazuju ludia proti islamskym vybojom???
nemali nieco kriziacke vypravy spolocne aj s ochranou a riesenim niecoho podobneho ako sa deje teraz?
a ze sa do kazdej akcie zapojili aj kadejaki prizivnici-co tiez vyhlasovali,ze veria v Jezisa....to akoze je nabozenstvo cele zle?
v kazdom nabozenstve su aj dobre vecoi,dobri ludia
ale zasadne sa odsudzuju iba katolici,prip.sa to rozsiri na krestanov
povypichuju sa jedinci a skupiny,kt.kvoli profitu sa prilepili na chvilu ku krestanom a ked im to uz nevyhovovalo,alebodosiahli,co chceli....bud si zalozili svoju cirkev...alebo sa isli prilepit opat tam,kde to bolo vyhodnejsie
ja som katolik,ale nedovolila by som si o nikom a ziadom nabozenstve povedat,ze je zle....zlo v nom robia iba niektori ludia...a ti tomu celemu robia zle meno
bohuzial

alenka7777
2. apr 2015

@therinka
Prepac,ale ty nemas deti,tak fakt neviem, ako uz mozes dopredu vediet,koho budes mat potom rafdsej

zuzkat1
2. apr 2015

@terezka1947 prepac ale to o com pise
@monca1982 to nie je ze skupinka "veriacich" sa rozhodla...to boli organizovane akcie..vyslanci vatikanu...alebo inych vrchnosti takze argument ze ludia sa len tak pre svoj prospech pridali k veriacim na chvilu je mimo...ti pesiaci mozno boli neveriaci ale nie oni rozhodli ze kam pojdu vrazdit a rozpinat sa...

zuzkat1
2. apr 2015

@terezka1947 a este sa mozme na to pozriet s ineho brehu...mozno je dnesna islamska situacia odpovedou na starocia utokov zo strany krestanov...

natalym
2. apr 2015

@gabrielita1610 Máš aj v niečom pravdu, ale my veriaci máme svoju vieru šíriť a hovoriť o nej, nehanbiť sa za ňu. Ty sa hanbíš?

ivivaiveta
2. apr 2015

@zuzkat1 pockaj ked si to precita amanda 😀 ved ta ti da...

terezka1947
2. apr 2015

@zuzkat1

bohuzial,aj na vyssich postoch boli "veriaci"....bohuzial boli dosadzovani cez "protekcie a prihovory vyznamnych rodov" ☹ ...na tych myslim....a aj nejaka sebareflexia v Cirkvi bola....ale vsetkych hadzat do jedneho vreca je trosku nezmysel
neda sa napisat,ze za 2000rokv tu krestania urobili iba vela zla...vela zla urobili ludia...a neslo o prislusnost k nabozenstvu
a opakujem otazku: islo IBA o rozpinanie sa????ano,boli jednotlivci a skupiny,kt.dobre padlo,ze sa k niecomu touto cestou dostanu...a privlastnia si nieco...nieco dosiahnu,atd...atd

ale tato tema nie je o nabozenstve 😉

ja si stojim za tym,ze zlo si na svete robime my.ludia ...nie "bohovia nasich nabozenstiev"..iba prislusnost k nabozenstvu nas nerobi lepsim clovekom

zuzkat1
2. apr 2015

@ivivaiveta kto je amanda?

terezka1947
2. apr 2015

@zuzkat1 toto snad nemyslis vazne........islamske vyvrazdovanie je odpovedou na krestanske aktivity???????
to povazujes aj cely islam za zly?????
lebo opat =moj nazor....tam tiez zopar chorych ludi ublizuje ostatnym a upozornuje na seba 😠

a preto su vsetci vyznavaci islamu zli????asi nie

mima4
2. apr 2015

@1stella1 ja osobne nevnimam svoje nazory bez moznosti akejkolvek zmeny.... ale nateraz v tom mam jasno a verim, ze sa to nezmeni 🙂

@zuzkat1 v tom pripade chapem tvoj postoj, kedze u mna laska je asi tak trochu inak definovana ako starostlivost o cloveka... ta starostlivost je len cast lasky...a zavisi aj od danej situacie, potrieb jedinca, moznosti,...

@monca1982 viera bez skutkov je mrtva. Podla toho poznate, ze ste moji ucenici, ked sa budete vzajomne milovat.
Pre mna uplne jasne... niet nad cim polemizovat.
Prisudzovat konkretne pripady na celu skupinu ludi mi pripada vhodne akurat na ludi, co vobec nemaju zaujem aj uvazovat v zivote...a chciet viac...nech primitivne skatulky..aj ked chapem..skatulkovanie pomaha... clovek nemusi vyjst z vlastneho tiena.

zuzkat1
2. apr 2015

@terezka1947 s tou poslednou vetou suhlasim

natalym
2. apr 2015

@nanunkaaa A kde Ťa máme?

gabrielita1610
2. apr 2015

@natalym samozrejme ze nehanbim ,napisala som, ze som silno veriaca ,len nemozes popriet ,ze je vela ludi co sa skryvau za vieru a pritom robia zle ,ci vsetci veriaci su len dobry? na zakladke sme mali ucitela eteistu a ten bol take dobracisko ,ze aj veriaceho strcil do vrecka........preto som napisala ,aby ste sa tu nebili do prs ,lebo ten co to ma vidiet to vidi a myslim ,ze tu na Mk ,nereba sirit vieru ,kazdy ma svoje vyznania ,svoj zivot ,svoje nazory a netreba vnucovat silou mocou nieco len preto, lebo chcem sirit silou mocou vieru dalej,,,,,v zivote som presla vela zleho a vedz, ze Boh bol ten, ku ktoremu som sa utiekala, no nebudem odsudzovat tích ,ktorí neveria .....vsetci mame pravo na chyby ,na mylne rozhodnutia , pravo vyjadrit svoj nazor a byt veriaci neznamana byt ten najlepsi ,vsetci koname podla svedomia a skutky hovoria za kazdeho....Viera nas ma posilnit a nie na fore rozdelit a prosim ak sa tu chcete takto hadat a dokazovat si nieco ,vytvorte si novu diskusiu

zuzkat1
2. apr 2015

@terezka1947 ale ja som nikde nenapisala ze samotna viera...ci jedna ci druha...pisala som o ludoch ktory ju zneuzivaju

natalym
2. apr 2015

@gabrielita1610 Nemám pocit, že by tu niekto písal, že je lepší človek keď je kresťan.
Skôr tu grcajú a hádžu kameňmi tí čo tom nič nevedia a to mi príde choré, no ale Boh nám dal vieru a pokoj aby sme nad to povzniesli. 😎