icon

Svojho manžela milujem viac ako naše dieťa

nanunkaaa
30. mar 2015

Po narodení synčeka som si myslela, že dieťa bude pre mňa všetko a na prvom mieste. Ja to tak však necítim i keď ľúbim svoje dieťa na prvom mieste mam manžela. Je to podľa Vás správne? Aké pocity ste mali vy?

peneloppe
2. apr 2015

Nepochopim ako sa tato diskusia alebo otazka ktoru polozila na zaciatku zakladatelka, zvrhla na temu o nabozenstve a viere. 🙄

gabrielita1610
2. apr 2015

@natalym tak to urob ako pises a nemusi sa tato diskusia dalej takto primitivne rozvijat 🙂 🙂 🙂

terezka1947
2. apr 2015

@zuzkat1 v tom s tebou plne suhalsim....bohuzial kazda viera stoji a pada na ludoch a je o ludoch

ena70
2. apr 2015

u mňa jednoznačne vyhráva dieťa....niet o čom diskutovať....je to moja krv, pupočná šnúra nepustí....stačilo mi keď bol pár dní v nemocnici, ten strach o neho.... a láska dieťaťa je tou najúprimnejšou.... niet ničoho viac.... odpustite mi všetky ale Boh nad dieťa nemá....to sa nedá ani porovnať niečo hmatateľné s niečím neživým....je choré dávať boha pred dieťa......a "peneloppe" má pravdu...zas ste sa odklonili od témy...

natalym
2. apr 2015

@gabrielita1610 Táto debata sa primítívne rozvíja kvôli mne?

natalym
2. apr 2015

Nikto nedáva dieťa pred Boha. Fakt baby čo neveríte sa už k tomu nevyjadrujte, lebo to nemôžete pochopiť a je to v súvislosti s Vaším chápaním úplne v poriadku. Ja akceptujem, prosím aj vy neveriaci akceptujte. Ďakujem.

gabrielita1610
2. apr 2015

@natalym to som nenapisala

natalym
2. apr 2015

@gabrielita1610
tak to urob ako pises a nemusi sa tato diskusia dalej takto primitivne rozvijat
Podľa mňa áno.

gabrielita1610
2. apr 2015

@natalym ja som ti odpovedala len na to povzniesenie 🙂 ....zakladatelka pisala o niecom uplne inom

ivivaiveta
2. apr 2015

preco je to tu cele uz absolutne mimo temy? 😀

ena70
2. apr 2015

@natalym ach nataly nataly....zas nechapes...."gabrielita1610" myslela to povznesenie...ze nech sa povznesies nad to.... a to poradie ze boh je na prvom mieste je tu tiez uvedené....len pozornejsie cítaj 😉 na prvej strane 😉 .... a mna skor trapi ze sa to total odklonilo....

natalym
2. apr 2015

@ena70 Ty nemáš ani tušenia aká som povznesená. 😎

ena70
2. apr 2015

@natalym nuz moja keby si bola povznesena tak to tu furt nerozpitvavas....veriacich, neveriacich a tak...... a gabrielity sa tiez nepytas ze co si zle dala....😀 😀 ....podstata bola ina. manzel versus dieta.....

natalym
2. apr 2015

@ena70 Na 13 tej strane začať písať o podstate?????? A práve Ty mne????????

gabrielita1610
2. apr 2015

@natalym ena70 nic zle ti nenapisala , protirecis si a vsetko vztahujes na seba.....pamataj - clovek je zodpovedny za to co povie ,nie za to ,ako to ty pochopis

natalym
2. apr 2015

@gabrielita1610 Presne tak, človek je zodpovedný za to čo povie a nie za to ako to Ty pochopíš.

ena70
2. apr 2015

@natalym podstata = nazov temy 😝 ....na vysvetlenie....

malena
2. apr 2015

@vroni presne tak, ja by som tiež najprv ratovala deti, neviem si predstaviť, že hľadám muža a deti zatiaľ nechávam tak, podvedome by som vedela, že muž si nejako poradí ale deti ?

jaron
2. apr 2015

@nanunkaaa
konečne to niekto napísal tak, ako to je normálne 🙂
ja viem, je to háklivá vec, záleží do tým, čo sa za tým skrýva, čo konkrétne u koho znamená, že miluje "viac" toho alebo toho, ale jednoducho:
- všetkých milujeme rovnako na 100 %, ono sa to nedá predsa povedať, že toho až tak nemilujem...
- dieťa je tu pre nás dočasne, partner na celý život
- pre deti je okrem lásky voči ním obzvlášť dôležitý vzájomný vzťah rodičov
- žiaľ, niekedy sa stáva, že jeden z rodičov hľadá emocionálne uspokojenie u dieťaťa, to, ktoré mu chýba u partnera (v konečnom dôsledku to môže uškodiť aj dieťaťu)
- nič z tohto nepopiera maximálnu lásku voči dieťaťu, schopnosť obetovať sa preň, keby bolo treba, aj životom
- ale zároveň tomuto nemusí odporovať to, že deti spolu vychovávame do schopnosti žiť bez nás, ak odídu z domu, bolí to, ale zrúti sa nám svet? Partner je ten, ktorí má byť s nami až do smrti, s ktorým máme zostarnúť, s ktorým máme budovať vzťah na celý život...
- s partnerom máme postupne časom splynúť, byť "jedno telo" (samozrejme pritom každý má zostať aj sám sebou, inak by bol jeden nadbytočný 🙂 ), od detí sa máme raz oddeliť (väčšina sa nakoniec spojí s niekým iným...)
- ak je moja žena na prvom mieste, to neznamená, že deti sú na druhom 🙂
- je normálne, ak sa v určitom období života všetko točí okolo dieťaťa, ale je to len dočasné, celoživotné nasmerovanie na partnera ma zostať

Viem, že sa dá o tom ešte diskutovať, polemizovať o tom, to som len naznačil určité myšlienky. Jednoducho mi však hlboko čosi nesedí na tom, že dieťa je na prvom mieste a partner na druhom. Môže to paradoxne uškodiť aj tým deťom samotným.

natalym
2. apr 2015

@ena70 Ešte že si prišla, inak by nám to na 13 tej strane ani nedošlo. 😎

ena70
2. apr 2015

@natalym s tebou je to tazke dievca..... zas utocis....

ena70
2. apr 2015

JEEEJ BABULKY NIEKTO MI TU POSLAL SRDIECKO.... NEVIEM KTORA Z VAS ALE DAKUJEM ... MAM KRAJSI DEN HOCI VONKU SA CERTI ZENIA 🙂

natalym
2. apr 2015

@ena70 Nuž nie som zodpovedná za to ako si to pochopila........

ena70
2. apr 2015

@natalym ja som v poho 🙂.... end of discussion.... 🙂

natalym
2. apr 2015

@ena70 Tak to je dobre. 😎

jaron
2. apr 2015

ešte dodatok:
malé dieťa je zvyčajne zlaté, milé, partner protivný 🙂
o vzťah s partnerom treba viac zápasiť, viac bojovať... s dieťaťom to ide väčšinou samé (kým nie je v puberte 🙂 ), je to akoby večné zamilovanie, kým pri partnerovi si to vyžaduje po čase skôr viac postojov, zásad, princípov (samozrejme aj u dieťaťa, ale tam pomáha ten pocit "zaľúbenia", ktorý pri partnerovi pominul)
a tak z toho podľa mňa často nesprávne prichádza uzáver, že dieťa má byť na prvom mieste, partner na druhom - to však skôr odráža naše pocity, ako princíp

miskap2111
2. apr 2015

@jaron perfektne si to zhrnul.

natalym
2. apr 2015

@jaron Chcelo to chlapa. 🙂

charlie1980
2. apr 2015

Bola tu do predvcera celkom fajn nalada. Akonahle som zbadala, ze sa tema zvrtla na Boha a v jeho vieru, musela som sa stiahnut.

monca1982
2. apr 2015

@terezka1947 Takže podľa teba je vlastne ok, ak sa v mene viery vedie vojna. Tvoja nevraživosť voči inému náboženstvu je tak veľká, že ti je vlastne jedno ako - hlavne nech sa ho podarí zastaviť. Aký je rozdiel medzi tvojou vierou, ktorú nazývaš tou pravou a vierou Adolfa Hitlera? Veď predsa aj ty, aj on považuje vraždenie za prijateľný spôsob riešenia problému.