Svojho manžela milujem viac ako naše dieťa
Po narodení synčeka som si myslela, že dieťa bude pre mňa všetko a na prvom mieste. Ja to tak však necítim i keď ľúbim svoje dieťa na prvom mieste mam manžela. Je to podľa Vás správne? Aké pocity ste mali vy?
@charlie1980 Ateista tiez predsta veri .... 🙂 viera v sameho seba je tiez viera.........predsa v kazdom z nas je Boh, ci aj on je veriaci len mozno este nevyzrelo jeho srdce tak aby prijalo tuto vec takto ze je to BOh
zeny ja nechapem vase rozvasnene emocie.... niekto napise ze ma Boha na prvom mieste a vy sa donho pustite a otrieskavate si o hlavu svoje nazory..... Ak chcete aby druhi respektovali vas nazor, respektujte aj vy nazory inych.... nevsimla som si ze by sa tu niekto snazilpretlacit vam svoj nazor.
Ale ak je niekto uprimne veriaci, tak jednoducho nie je tema ktora prenho nesuvisi s vierou a Bohom. A preto nemoze vyjadrit svoj nazor?
Trochu odstupu a pochopenia chyba mnohym z vas...
Túto by som asi uzavrela velmi jasne.......som hlupa ze som tuto diskusia tu vobec otvorila......mala som ju radsej ist prebrat do kostola s knazom!!!!!! moja chyba
Myslim ze tam je to pre mna najlepsie ale aj tak dakujem za vase nazory.......... 🙂
@miskap2111 samozrejme ze sa lubime...ide o to ze deti milujeme viac..nikdy by sme partnera neuprednostnili pred detmi
@nanunkaaa podľa mňa je super, že si túto tému otvorila. Ak na budúce narazím na MK na diskusiu, kde sa budú ženy sťažovať na to, že ich manžel zanedbáva, že sa cítia odstrčené, atď - tak ich jednoducho nesmerujem priamo do tejto diskusie- že čo sa vlastne sťažujú, keď veľká väčšina tu zastáva názor, že tak je to proste "správne", byť na druhej koľaji.. A bol by to veľký paradox, keby sa do tej situácie dostala práve jedna z tých, pre ktorých je jej vlastný muž v podstate len rodič a nič viac.
@miskap2111 Alebo sem presmeruješ nejaké smutného chlapa, čo sa bude sťažovať, že je len peňaženka. 😀
@miskap2111 mas pravdu scasti sa tak zanedbavaju i dusevne potreby manzela a to je to aby sa citil vynimocny a dolezity inak toto muzi potrebuju vediet!!!!!!!! su na to odkazany to citit alebo pocut ....inak hladaju spriaznenu dusu niekde inde.....a bum je tu nevera alebo frustrovany manzel!!!!!! manzelka si mnazelovu neveru vela krat moze scasti sama a nikto to nieje chyba iba jedneho nevera je zlyhanim oboch...inak bolo dokazane ze nevera z 90 % vznika z potreby sa s niekym psychicky spojit a porozumiet nez kvoli sexualnym pudom to pridem potom samozrejme tiez....ale zanedbavany muz je nachylnejsi na neveru....a to som veriaca a nezijem v oblacikoch!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! na vernosti treba pracovat i takto
ja nechápem stále tu druhú kolaj................a vlastne ako môže niekto napísať, že cíti ten pocit, že má menej radšej svoje deti ako manžela................no nechápem..........
A bum zase mimo témy. Alebo nie?
@natalym ano!!!!! vtedy trpim ked sa hadam.......je to bolest a boli ta nieco len vtedy ked milujes!!!!! slubila som mu nekonecnu lasku bezpodmienecnu az hranicnu!!!!!!!!!!!!!!!! az na smrt!!!!! podobnu ako boh obetoval nam...lasku az na krizi......inak citat z biblie: Ziadna laska nie je bez kriza, ale kriz sa lahsie nesie s laskou
Ja milujem svoju dcerku najviac na svete,dokonca viac ako manzela,a manzel to vie a tiez mi s usmevom povedal ze mna miluje ale nasu dcerku miluje este viac :D cize u mna na prvom mieste je moja laska k dcerke <3
@zuzkat1 tu je to, ze ty mas iny pohlad na alsku....ja si pod laskou teda nepredstavujem len starat sa o niekoho.....o deti sa prirodzene staram, elbo to same este envedia...ale muz ma ruky, nohy, aby si napr. spravil veceru.....to, ze ale v tomto uprednostnim deti neznamena, ze muza menej lubim...v ziadnom pripade....laska je u nas teda o niecom inom nez len v starostlivosti...
ja len, ze pokial si spominam.....si pisala, ze tvoj muz ked chodil do skoly, chodieval sa ucit k rodicom...aby mal klud..... prepac, ak su mu deti tak dolezite, tak by bol pri nich....aj moj muz sa ucil, ja dorabala doktorat,a ni jedneho z ans by nenapadlo odist sa ucit inam....(to je troku sebecke)....
inak nikto tu nehovori o uprednostnovani partnera pred detmi.....to nerobime ani my.....lubim ich vsetkych rovnako....inak jaron to dobre vysvetlil....ako to asi citime.....
ale respektujem, ze ak teda u vas ide v laske o starostilvost, tak to asi preto amte takto.....ok, je to vas postoj...
@miskap2111 u mna su proste prve deti...tak tako zakladatelka pise ze to citi ze muz je pre nu najviac tak ja citim ze deti su pre mna najviac...manzel tym nijako netrpi..podporuje ma v tom...ide asi o to mat rovnako zmyslajuceho muza...a co sa tyka tem ze manzel ma odsuva na druhu kplaj...nie je jedno preco...ked kvoli kamosom..robote..zaujmom tak to je od veci...to sa neda porovnavat s detmi
@anetkaadamko Bolo to tu už podľa mna dosť jasne vysvetlené, prečo by mal byť manžel na prvom mieste, až potom deti. Ked manželstvo nefunguje, ani o deti nie je postarané poriadne, lebo deti potrebujú vidieť a cítiť, že rodičia sa ľúbia, inak ani ony nemožu byť úplne šťastné. Poznám dosť rodín, kde to medzi manželmi nefunguje, dokonca proti sebe malicherne bojujú ako malé deti a vôbec im nedochádza ako tým trpia ich deti. Čo z toho, že napr. tá manželka sa obetavo stará o deti, všetku svoju lásku dáva im a na manžela kašle, lebo on je taký a onaký. Ona má na prvom mieste deti a on začne napr. chodiť do krčmy alebo si nájde milenku, lebo doma ho v podstate nikto nepotrebuje, maximálne ako zdroj penazí. Je to smutné, ale vidím takéto rodiny dosť často. 😒
@sorciera24 sebecke? este sa chodi ucit..teraz konci skolu...som rada ze ide prec...lebo tu sa nema kde ucit...by sme museli byt ticho nech ma klud...takze to je skor ohladuplne ze si kazdy mozme robit svoje
@alenka777 aj keď ešte nemám deti, môžem mať dopredu na túto vec svoj postoj - a síce, že náš vzťah je najdôležitejší - pretože - keď sa my dvaja budeme ľúbiť, to je základ všetkého, veď z nás dvoch tie deti vzniknú, nie? a nieje to o tom, že koho mám radšej, ale ktorému vzťahu prikladám prvé miesto v živote, prvú prioritu...a samozrejme, že deti budem milovať (veď ktorá matka už nemiluje svoje deti?)..tak asi tak nejak ;)

@charlie1980 Ja ich ale neurážam ani sa neposmievam.