Svojho manžela milujem viac ako naše dieťa
Po narodení synčeka som si myslela, že dieťa bude pre mňa všetko a na prvom mieste. Ja to tak však necítim i keď ľúbim svoje dieťa na prvom mieste mam manžela. Je to podľa Vás správne? Aké pocity ste mali vy?
@janickacrazy jeeeeminenku a to teraz mi chces povedat ze ked milujem svoje dieta viac ako cokolvek,ze ho zanedbavam?Nok to uz mi pride na hlavu.Poddla mna ked sa jedna zena nevenuje aj muzovi to nema s laskou k dietatu nic spolocne.
@nanunkaaa Teraz sa neuraz, ale naozaj si myslím, že v Tvojom prípade priveľa rozmýšľania škodí. Treba si užívať, že sa ľúbite, že máte rodinu a ŽIŤ. Takémuto uvažovaniu ja nerozumiem.
Ja neviem povedať koho mám radšej, či deti alebo manžela. Každého ľúbim inak a neviem povedať koho by som napr. zachránila prvého, keď to príde tak sa dúfam rozhodnem tak ako bude potrebné. a tiež si myslím, že navždy budem žiť s pocitom, že som predsa mohla zachrániť toho druhého.
@zuzkat1 ale verím tomu, že vy dvaja si nájdete čas aj na seba, že áno? Ak áno, tak potom je to v poriadku. V poriadku by to nebolo vtedy, kedy by ste boli iba milujúcimi rodičmi, ale prestali by ste byť partnermi a venovať sa aj jeden druhému, aj keď možno v obmedzenom časovom režime. Proste by to rodičovstvo išlo na úkor partnerstva, čo sa veľakrǎt aj stáva. Niektorí chlapi vobec nemusia uprednosťovať krčmu, prácu, priateľov, či koníčky a možu sa dostatočne venovať deťom, ale aj tak má žena pocit, že ju ten manažel zanedbáva- je tu veľa takých tém, aj na Koníkovi. A naopak, veľa mužov má vynikajúcu matku svojich detí - dokonalú, starostlivú, čo sa týka detí - ale predsa sa cítia zanedbávaní, aj keď svoje deti nadovšetko milujú.
@janickacrazy pre deti je fungujuce manzelstvo rodicov najdolezitejsie....
rozvody su zle a velmi smutne 😢 😢 😢
Mala som tazky porod pri ktorom sme obe skoro zomreli,a akurat vcera jak sme sa tulili s muzom k sebe,dokym malinka odfukovala v postielke sme tak zaspomynali ze by uz dalsie taketo utrapy nezvladol jak pred 5 r.pri mojom pirobe,ze je tak stastny ze nas ma 🙂 🙂 🙂 takze nic sa nemeni na tom medzi mnou a muzom ze od kedy mame malu milujeme ju najviac na svete.
@natalym @nanunkaaa
píšem k tomuto: "Nechce sa mi veriť. Aj vtedy keď Ťa dobre naštve?" 🙂
to je určitá, momentálna situácia, pocit, ale ide o princíp
my sme s manželkou prežili (a ešte prežijeme) veľa ťažkých chvíľ (o 5 dní budeme mať 15 výr.), asi nikto ju nezranil a nesklamal tak ako ja (a platí to aj naopak), v ťažkých chvíľach si však vyberáme - je táto momentálna kríza na to, aby sme to ukončili, alebo práve na to, aby sme šli ďalej a ešte viac nás to spojilo. Samozrejme musia o to stáť obaja, inak ten jeden bude oveľa viac trpieť a situácia začne byť neriešiteľná...
Veľa krát som si uvedomil - že nikto nepozná moju najhoršiu stránku tak, ako manželka (a ja zase jej), a práve preto - cez tie sklamania, zranenia, poznanie zla toho druhého - nikto mi na svete nie je bližší ako manželka a preto stojí za to žiť s ňou a milovať ju (a naopak 🙂 )
Samozrejme cez tieto postoje máme potom veľa krásnych chvíľ, radosti, a aj určitým spôsobom nové zaľúbenia 🙂
(a samozrejme nesmierne milujeme svoje deti, nemám síce syna, ale ako otec som hrdý na svoje dcéry 🙂, sú mojim pokladom)
Ale zamozrejme kazdy lubi atak ako mu srdce kaze 🙂 🙂 🙂
@jaron tak my sme s manzelom spolu este len nejakych osem rokov, ale vnimam to podobne ako ty. A ked mam na jazyku nejake stiplave slovo, vzdy si poviem, ze ho radsej ani nevyslovim, lebo toho cloveka milujem a nechcem ho zranovat.
A ja som taka nikdy nebola, ked sa ma niekto dotkol, kopala som okolo seba a neostala nikomu nic dlzna. Ale laska mojho manzela toto u mna zmenila.
@sorciera24 a kedy ste sa ucili? v noci? moj muz musi v noci spat lebo cez den lozi po strechach a soziaroch alebo soferuje...nesedi v kancli kde moze dospavat...a ani nestuduje pedagogicku...sama ju mam ale toja som sa 5rokov neucila...robotu mam tazku...ale skola bola brnkacka...muz studuje na STU
@katkabg Nič také som nepovedala, neprekrúcaj. Nechce sa mi to dookola vysvetľovať. Každá máme na to iný názor, ja som sa to snažila len vysvetliť, že nie je dobré ked žena sa točí len okolo detí a muža úplne odstaví, väčšinou sa potom manželstvo rozpadne.
Ja by som chcela aby sa môj muž točil len okolo mňa...... 😀
@miskap2111 ano s tymto suhlasim
@zuzkat1 ano, po veceroch...nie cele noci (tiez muz pracuje...)....a potom , ked uz slo do tuheho (horeli terminy)...tak 1 z nas bol so synom...a jeden zavrety v izbe...ale ak som nieco napr. potrebovala, bol po ruke a v momente dobehol......
@janickacrazy aha dobre to potom neni moj pripad,lebo ja sa mojmu venujem 🙂 🙂 🙂 aj ked milujem malu viac nez kohokolvek a keby som mohla dam jej svoj zivot ak by trebalo
@katkabg Pokiaľ sa venuješ aj manželovi, tak je všetko ok. 😉
@sorciera24 ja nepotrebujem aby sedel 24hodin doma..pre mna by bolo obmedzujuce keby sa ucil doma...dolezite je ze viem ze ked ho potrebujeme tak tu je pre nas...napr.u dr sama so sebou som bez neho este ani nebola...
vidis pre mna je toto sebecke...vyzadovat aby si bola s malym zavreta v izbe...
@zuzkat1 nie, ja zavreta...ale on, resp. ja, nie s malym, ale ekd som sa chcela ucit......s malym som mohla byt ja alebo on kde chceme a kedy chceme...ale to je vec pohaldu....24hodin nie sme spolu.....nakolko pracujeme, ze?.....preto je pre mna uzasne, ze sa napr. ponahla z prace kvoli nam a este ani nie je vyzleceny a uz mi berei maleho....alebo ked som ho potrebovala, tak vysiel z tej "uciacej" s aizby a pomohol mi .....pre vas je to mozno obmedzujuce.....pre nas je to vzajomna pomoc.... ak to vy citite obmedzujuco, ze by ste si zavadzali, tak chapem...my zas nie, my sa potrebujeme a sme si takto nablizku a kdispozicii..... ale ako vidis, je to vec uhla pohladu.....takze ok
@alenka7777 aj keď ešte nemám deti, môžem mať dopredu na túto vec svoj postoj - a síce, že náš vzťah je najdôležitejší - pretože - keď sa my dvaja budeme ľúbiť, to je základ všetkého, veď z nás dvoch tie deti vzniknú, nie? a nieje to o tom, že koho mám radšej, ale ktorému vzťahu prikladám prvé miesto v živote, prvú prioritu...samozrejme, že deti budem milovať (veď ktorá matka už nemiluje svoje deti?)...tak asi tak nejak ;)
@sorciera24 tak my mame dvojizovy byt a teraz uz 2drti...takze pre mna je lepsie ked tam nie je...z roboty chodi o 7mej ak skor tak estte robi z domu
@zuzkat1 jasne, chapem....dolezite je, ze to vyhovuje vam obom! 😉 a ako si pisala vyssie, ze ste rovnako zmyslajuci...... horsie by bolo, keby si mala muza, kt. by sa spraval mozno ako moj....to je nanic....takze aj ked mame rozdielne pohaldy na vec, dolezite je, ze to u vas i u nas funguje tak ako chceme.....no, nie? 😉
@zuzkat1
@mima4 inak moj chodi medzi 15-16tou.....kedysi chodil o 18tej (este sme nemali deti).....obetovala som penaize za cas, kt. travi s nami...so mnou a detmi🙂 .....ten cas s nim je pre nas dolezity..... ale ak to niekto berie obmedzujuco, ked je muz doma, tak potom nech to tak ma.....ale kedy potom tie deti vidi?....resp. je s nimi.....?a preco je lepsie, ked doma nie je?....nechapem.....to vam je bez neho lepsie?
no, neviem.....stale vidim nieco ine.....ja si takyto vztah neviem predstavit a nevyhovoal by mi...ale ak zuzke vyhovuje to, ze je stale prec, tak ok...jemu asi tiez.....potom mi je aj jasne, preco uprednsotnuje deti, ked je stale len s nimi sama......
@zuzkat1 neber to v zlom...len ja to tak vnimam.....

@zuzkat1 no, podla mna ano, cize kolko uz nejaky ten rok.....uprednostnuje seba;)......aspon ja to tak vidim....hmm...som rada, ze my sme to aj s ucenim zvladli, ze sme teda pri tych nasich detoch, kt. rovnako lubime ako seba boli 🙂...mozno este pred detmi je jedna priecka;)
teraz som napr. rada, ze moj muz ma ma natolko rad, ze by sa roky od neodchadzal ucit niekam prec.....
ale zas aspo vidiet, aky mame odlisny pohald na "lasku" 🙂