icon

Svojho manžela milujem viac ako naše dieťa

nanunkaaa
30. mar 2015

Po narodení synčeka som si myslela, že dieťa bude pre mňa všetko a na prvom mieste. Ja to tak však necítim i keď ľúbim svoje dieťa na prvom mieste mam manžela. Je to podľa Vás správne? Aké pocity ste mali vy?

sorciera24
2. apr 2015

@zuzkat1 jaaj, lebo to vyznelo, ze potom sa este uteka ucit mimo....ale tiez nie cele viknedy asi, ze?

baklik
2. apr 2015

ja nechapem, ako moze mat niekto muza pred dietatom. dieta je predsa uplne bezbranne, nevinne stvorenie, ktore nas potrebuje ako nikto v zivote, jeho potreby mam este pred svojimi a pride mi to uplne prirodzene, pretoze je odo mna uplne zavisle. a to, ze si mas porovnat, koho by si isla zachranovat topiaceho ako prveho, mi pride trochu scestne, pretoze je podla mna uplne samozrejme, ze dieta, moj chlapv vie plavat, aj si vie skor poradit v kritickej situacii ako dieta....
nestacim sa tu niekedy cudovat 😖
tiez som kedysi nechapala, ked mi svagrina zapilila, ze ked jej muz, ktory pracuje v zahranici, je doma, tak sa nestiha tak venovat detom, lebo sa vraj venuje jemu...tak je radsej, ked je vonku. wtf?! 😖

baklik
2. apr 2015

a dalsia a velmi dolezita vec - napisem to na rovinu - pri chlapovi nikdy nevieme na ako dlho ho pri sebe mame, to je proste realita - dieta je to jedine, ktore mame navzdy, nech sa deje cokolvek, vzdy bude nase a my pre neho na svete...

zuzkat1
2. apr 2015

@sorciera24 je lepsie ked neni doma ked sa uci...keby inak zarabal menej tak mozme ist pod most...takze robotu by mohol menit iba ak mu daju viac penazi...je s detmi dost...ucit cit sa chodi cez vikendy okolo 11tej z domu...a malu nosi do skolky aj na korcolovanie vacsinou...venuje sa im...ma menej casu ale ked sa da je s nii...a o tom to je...kazdemu vyhovuje daco ine

sorciera24
2. apr 2015

@baklik nikto tu neuprednostnuje muza pred dietatom...citaj celu diskusiu...da sa to vyrovnane, len treba chciet....ale mnohe nechcu......to, ze dieta bude tvoje navzdy...no, ako tvoje dieta ano, ale uz ta nebude potrebovat tak ako ekd je babo.....a ulohou matky (rodicov) je ho aj pripravit na to, aby sa dokazalo osamostatnit a vytvorit si svoju rodinu, nie?....takze ono raz z toho hniezda vyleti....a manzel ostava....a napriek vsetkemu, aj po tomto hadam budem lubit deti aj manzela stale rovnako....
inak niekde vyssie sa to tu vysvetlovalo.....to ze utekas dat jest dietatu je jasne, lebo ono sa nevie samo najest, kym muz ma ruky, nohy🙂...ale to nie je o laske, ale o potrebach.....to, ze dam jest dietatu, lebo to samo nedokaze, neznamena, ze muza lubim menej....alebo dieta....lubim ich rovnako....
to mam pocit, ze akoby tu niektore mali muzov len na oplodnenie....a potom cauky.....

miskap2111
2. apr 2015

@zuzkat1 ja celkom nechápem ten koment, čo sa týka @mima4. To, že ešte nemá vlastné deti, nemôže mať úplne konkrétne životné hodnoty a podľa toho sa riadiť? A nemôže mať zrelý názor na základe skúsenosti tých žien, ktoré vidí v okolí? Ja fakt nechápem tieto strašne pomýlené predstavy, že ak niekto niečo niekdy nezažil, nemôže mať na to rozumný názor.. Potom by si sa v podstate nemala v tejto diskusií ozývať ani ty. Máš malé deti, ešte ani nevieš, čo z nich bude a aké budú keď vyrastú. Takže tvoj názor, že stačí ich mať na prvom mieste, tiež može byť pomýlený... Alebo potom vlastne zavrime celého Koníka, lebo toto všetko tu je len o subjektívnych názoroch, či individuálnych skúsenostiach. Fakt ma strašne vytáčajú poznámky žien, ktoré samé v podstate nič nezažili a nedokážu aspoň rešpekovať názor seberovného, pretože sa odlišuje od toho ich vlastného.

baklik
2. apr 2015

@sorciera24 ja som reagovala na uvodny prispevok zakladatelky a par prispevkov pod nim, samozrejme, ze celu diskusiu som necitala, na to nemam cas...

mima4
2. apr 2015

@sorciera24 pozri, pokial daruje spermie a nosi peniaze, moze ostat 😉 inak bye bye 😀

@zuzkat1 vidim ze reakcia je utok a plne ti rozumiem 🙂 Je to ludske... a hlavne..pokial clovek nema co napisat... tak zacne z uplne ineho rohu a uplne od veci 😉
mna zas udivuju ludia ako ty... co aj ked maju skusenosti...pisu od buka do buka... a neraz si protirecia... Napr. chlap pride o siedmej vecer domov... obycajne po tej hodine idu deti spinkat v rodinach... dajme tomu, ze hned si dava aj sprchu... jest.. - takze ziadny priestor na vychovu deti. Cez vikend zbali sa a ide sa ucit prec... a to ma doma male deti, s ktorymi by si mal vytvarat teraz puto..budovat vztah..starat sa o ne... plnit si rolu otca... ale hlavne, ze "deti maju prve miesto u neho" 😉

zuzkat1
2. apr 2015

@miskap2111 nie celkom chapem preco sa nemozem vyjadrit ci mam radsej muza ci deti ked su este male...to naozaj nechapem...no ako moze niekto povedat ci ma radsej.muza alebo deti ked deti nema??? toto mi vysvetli...napr..ja som vzdy vravela ze ja deti nechcem...potom sme dospeli vo vztahu l bodu ze teda ok dieta...a to mi o 180stupnov otocilo hodnoty...takze tak...k detom nech sa vyjadruje ten co deti ma...lebo kym ich nema su ton dojmy

mima4
2. apr 2015

@miskap2111 mozem mat nazor, ale musi byt v sulade s tym, co je ziadane v danej diskusii a s cim sa dotycna/dotycne budu plne stotoznovat 😉

zuzkat1
2. apr 2015

@mima4 vidim ze presne vies ako to u nas funguje...to ze maju u neho prve miesto neznamena len to ze vsetko da bokom a bude nonstop s nimi...znamena to aj to ze ma podporuje v tom ze su u nas prioritou...ze nepisti ked sa na neho napr vykaslem lebo som s detmi...ze mu nevadi ze nasa 5rocna spi s nami...a milion dalsich drobnosti...ale je jednoduchsie sa chytit toho ze je malo doma ako uznat ze paj tak to moze fungovat...a neutocim len ma fakt zaraza ze vsade si bola a vsetko vies😉

zuzkat1
2. apr 2015

@mima4 tak toto je blbost ..co si napisala...su tu baby ktore deti maju a maju radsej muza...nechapem ale respektujem...ale ty len filozofujes co bu bolo keby...

mima4
2. apr 2015

@zuzkat1
nonstooooooooooop??!! Prist domov, ked deti zaspavaju a vikendy sa ucit je netravit s detmi takmer ziadny cas. Moze ta podporovat..ale netravi cas s detmi..a deti potrebuju rovnako otca ako matku a to aj casovo, staranim sa, venovanim sa, aktivitami....
Ty urcite budes do 3 rokov dietata doma aby si si mohla "uzivat cas ktory ti nikto nevrati" a pre chlapa ktory je takmer uplne mimo hovoris "on nie je len nonstop". Uzasne paralery... fakt...

ale chapem ta... oplodnil ta, dovoli ti, aby dieta s vami spalo... financuje ti roky doma... tak ti to vyhovuje... Pre mna rodina je o niecom inom a urcite tam bude patrit aj manzel.

miskap2111
2. apr 2015

@zuzkat1 možeš sa vyjadriť a tvoj názor plne rešpektujem. Je to tvoj život a sama uvidíš neskôr, čo si robila dobre a čo si mohla robiť možno inak. Ale opäť, nikde nevidím, že @mima4 hovorí o tom, či má deti radšej. Ona má len jasno v rebríčku- prečo by ho nemala mať? Prečo by teraz nemohla byť presvedčená o tom, že muž bude v rebríčku vždy prvý? Nikde ale nehovorí o tom, že deti bude mať menej rada ako muža... A inak mimochodom, tiež som sa nedávno vyjadrila k jednej knihe, že je podľa mňa o ničom- ani som ju nemusela čítať, stačili mi recenzie. A už sa na mňa vrhol kŕdeľ supov, ako možem mať názor bez toho, aby som tú knihu nečítala. Vieš, ja nemusím ísť na Severný Pól, aby som vedela, že je tam zima.

zuzkat1
2. apr 2015

@mima4 nemam co dodat...pre dieta je z mojho pohladu dolezitejsia matka...ako som uz pisala vcez vikendy je doobeda doma...starsiu nosi na kruzok..travi tolko casu s nimi kolko vie...a teba moja rodina trapit nemusi...deti su spokojne..zboznuju ho...a to je hlavne...mnohi su doma mozno uz o 4tej a o deti ani nezakopnu

zuzkat1
2. apr 2015

@miskap2111 a ja tvrdim len to ze mozno jej dieta cely rebricek prehadze...a mozno keby necitas recenzie tak by sa ti ta kniha pacila😉 ja som tak citala knihu podla recenzii suuper famozna a po precitani sklamanie...konkretne nebo nie je vymysel...

mima4
2. apr 2015

@zuzkat1
mna tvoja rodina netrapi, ty sa tu verejne zdielas ako fungujete. Ja ti neberem vase fungovanie, ale otec je rovnako dolezity..lebo otec urcuje smerovanie rodiny... otec predstavuje muzsky vzor pre deti... otec vie skor nastolit poriadok v rodine... otec ma najvyraznejsi vplyv na deti z pohladu vyberu buducich partnerov...atd...

ale nebudem ta tu o tom presviedcat... pre mna prve miesto znamena podstatne viac...

jaron
2. apr 2015

denný režim (výmena plienok deťom, kŕmenie...) je niečo iné ako životné nasmerovanie (s kým chcem zostarnúť a koho chcem pripraviť na samostatný život bezo mňa...)

zuzkat1
2. apr 2015

@mima4 tak s tym o otcovi vobec nesuhlasim

mima4
2. apr 2015

@zuzkat1

nemusis..mozes sa v pohode citit v role bohyne pre svoje dieta... Ak raz budem mat syna, NEZELAM si ta ako svokru pre neho!!! 😀 😀 😀

zuzkat1
2. apr 2015

@mima4 neboj to ti nehrozi...od tvojej rodiny...vlastne skor teba...cim dalej tym lepsie😉

miskap2111
2. apr 2015

@zuzkat1 nemôžem sa k tomu vyjadrovať, lebo človek nikdy nemôže byť presvedčený o tom, čo sa stane. Ale na druhej strane sa može snažiť, aby sa to stalo. A ja verím, že @mima4 sa bude snažiť zachovať si svoj rebríček, lebo verí v jeho princíp a podstatu. Príchod dieťaťa nemôže byť dôvod, aby ho menila, lebo ona nikde nehovorí o tom, že to dieťa bude ľúbiť menej ako muža, či sa bude o neho menej starať, ako sa stará o muža... A čo sa týka tých recenzií- tie mi šetria čas (ktorý potom takto zabijem na koníku 😀 )

zuzkat1
2. apr 2015

@miskap2111 no veru...ja zabijam cas na vychadzked mala spi v kociku...ale uz idem domov..odmrzam

hnedka
2. apr 2015

@fr spravne

jaron
2. apr 2015

takisto sú pre dieťa rovnako dôležitý otec i matka, je pravda, že sa líšia ich prejavy, spôsob starostlivosti, dôležitosť a úloha podľa obdobia života dieťaťa a pod., ale ako som už písal, jeden obzvlášť dôležitý faktor pre deti je funkčný vzťah rodičov, je to pre ne veľké plus a to neurobí iba jeden rodič, na to treba dvoch, aj preto sú obaja dôležitý.

kikuska15
2. apr 2015

Nie vsetko, co je krestanske je spravne...alebo dobre pochopene... Neviem kto uci ze treba milovat najprv Boha, potom muza/zenu a potom deti... To je hlupost
Som katolicka , ale nieco ako poradie koho milovat najviac, je pre mna scestne... pretoze Boh = Laska,
Boh, cize laska je v kazdom z nas... takze ak milujes sam seba, milujes aj ostatnych v rodine, tou istou laskou... ani vacsou ani mensou... len tolko k tomu rebricku lasky ... 😉

jaron
2. apr 2015

už sa tu spomínali také tie absurdné voľby, v ktorých by nikto nechcel byť, že koho zachrániť, keby bolo možné iba jedného - dieťa či partnera
napadla ma iná absurdná voľba: keby sa napr. 10 ročné dieťa v relatívne funkčnej rodine (čiže nie v nejakom rozbitom vzťahu otca tyrana a pod.) muselo rozhodnúť iba pre život jedného z rodičov...
je to absurdná voľba a nechcem, aby ju niekedy muselo nejaké dieťa mať, ale je to na zamyslenie, naozaj je pre dieťa dôležitejší jeden z rodičov viac ako ten druhý? Čo by na to povedali deti?

podľa mňa dieťa chce oboch, aby ľúbili jeho, ale aj aby sa ľúbili navzájom, to je pre ne ideálne prostredie a hra na "prvého" je v tomto prípade tak trochu absurdná

sorciera24
2. apr 2015

@zuzkat1 to vazne nepovazuje otca za tak doleziteho ako amtku?....tak naco ti vlastne potom je?.....moj syn ma s muzom neskutocne puto......velmi silne...ja so svojim otcom tiez......okrem ineho vzor musi byt...ja dokazem pochopit, ak by to bolo nacas...ale dlhe roky byt v podstate bez muza...eee......
a ja som rada, ze muza nemusim odsuvat a necitim sa lepsie, ekd je prec z domu.....
mozem sa oyptat, ci vy dvaja aj spolu travite cas a kedy?...resp.ako?.....lebo pri tom casovom plane si to moc enviem predstavit....

zuzkat1
2. apr 2015

@jaron ano v podstate suhlasim s tou castou ze je dolezity funkny vztah...no ten uz moze byt v kazdej rodine zalozeny na roznych kriteriach...hlavne aby to obom vyhovovalo...preto si v konecnom dosledku myslim ze cela rozprava je zbytocna...kto chce nech da na piedestal partnera...hlavne ak tym neukracuje o nic deti a kto chce nech da na piedestal deti...trpi len taky vztah kde je dolezitejsi patrner na ukor deti alebo kde partner neprijal filozofiu toho ze deti su top...zhoda nazorov je dolezita a potom su vyvazene aj vztahy v rodine

miskap2111
2. apr 2015

@zuzkat1 a trpí aj taký vzťah, kde sú deti na úkor partnera.