Svojho manžela milujem viac ako naše dieťa
Po narodení synčeka som si myslela, že dieťa bude pre mňa všetko a na prvom mieste. Ja to tak však necítim i keď ľúbim svoje dieťa na prvom mieste mam manžela. Je to podľa Vás správne? Aké pocity ste mali vy?
neviem nikdy mi ani len nenapadlo tieto dva city porovnavat 😅
ono to cele podla mna nie je ani tak o porovnavani citov k dietatu a muzovi, skor o tom, ze ak zenu po narodeni dietata nezaplavi okamzite vlna materinskej lasky, je z toho zrazu trochu mimo lebo asi vacsina z nas ocakava, ze ten prilev lasky k vlastnemu dietatu pride okamzite po porode.
a kedze u mnohych z nas sa materinsky cit vyvija postupne, tak mame zo zaciatku pocit ze svoje dieta dostatocne nelubime a preto sa nam zda ze laska k muzovi je silnejsia ako k dietatu.
ale je jasne ze laska k dietatu a muzovi su dva rozdielne city.
mňa by ešte zaujímal ten rebríček hodnôt............celá rodina je chorá......ale je nedeľa,...čo tam potom, že deti nemaju navarené, že majú teplotu.............bežím rýchlo do kostola...veď však boh je na prvom mieste.....vrátim sa domov........idem uvariť mužovi obed, však je na poste číslo 2. A nakoniec idem teda odmerať deťom teplotu a uvarím im niečo..........toto sa Bohu určite páči...........
Nehnevajte sa, ale ti čo tu trepete o Bohu na prvom mieste tieto drísty sa nedajú čítať............
1. Ak neveríte, tak neriešte, lebo to nemôžete pochopiť.
2. Boha milujem najviac a je na prvom mieste, je to v poriadku a je to normálne.
3. Boh mi dal preto deti a rodinu aby som sa o ne starala.
4. Varenie obeda a chodenie do kostola, predstav si je možné, ak si to človek zorganizuje a ak Boha miluje a aj svoju rodinu.
5. Fakt to neriešte, lebo tomu nerozumiete, ja neriešim neveriacich, ale REŠPEKTUJEM.
@neverendinglove nooo, pekne si ich oznacila, ze retardovane...len za to, ze maju svj nazor ci pocit?.....to ako keby ty si bola reatardovana, ze uprednsotnujes niekoho pred inym....to co je?.....
ja napr. som ateistka....cize nic s vyssie uvedenymi a pre mna su aj muz aj deti na rovnakom prvom mieste....bez mojho muza by som totiz tie deti nemala....ano, deti su moja krv a lubim ich laskou materskou, muza lubim zas inou laskou......taka intenzivnejsia.....ale je pre mna tak doelzity, ze by som ho nepodradila pod deti a naopak.... a ak ma niekto problem pochopit napr. aj takyto psotoj, tak podla mna nejaka retardacia bude niekde inde 😉
@neverendinglove
Boh nás tak miluje, ako my jeho nikdy nedokážeme, lebo sme nedokonalé bytosti, môžeme sa k tomu len priblížiť.
Nemôžete to pochopiť, tak sa k tomu ani nevyjadruj a ak si toto čo si napísala zo seba vypustila, tak nemáš ani tucha o Božej láske.
A tiež sa nejdem dosrať z kostola a pod.........
@neverendinglove A predstav si, že práve taký retardovaný ako Ty sú pre Boha najdôležitejší.
Chudobná v duchu.
baby, otazka alebo tema boli ci dieta alebo manzel, neviem naco do debaty zapajate Boha. Akoby tato diskusia nebola uz dost komplikovana... 😀
Máš pravdu. Nemá zmysel sa vôbec sem zapájať. Zakladateľku tieto nezmyselné úvahy už asi prešli, tak vo co go?
neviem preco to porovnavas, podla mna a ja to tak aj beriem ze k priatelovi citim velku lasku, ale je to uplne ina laska aku citim k svojej dcerke. Ale oboch milujem celym srdcom
Pre mňa je top #ňuňuňu, keď vidím svoje dieťa spokojne spinkať na mužovom ramene.
@natalym Raz mi jedna známa rozprávala príbeh o veriacej matke, ktorá sa na rodinnej udalosti vyznávala z toho, že najviac na svete miluje Boha. Za stolom sedelo malé dievčatko, jej dcéra. Pri tých rečiach sa so slzami v očiach spýtala, že či má mamička pána Boha radšej ako ju. A mamička, že áno. Trauma na celý zvyšok života. Pán Boh musel byť nadšený.
Materinský pud je najsilnejší, silnejší ako pud sebazáchovy a tak to má byť. Skúste sa - vy veriace matky - na to pozrieť tak, že Boh to tak zariadil a on sám chce, aby ste svoje deti milovali viac ako návštevy kostolov a modlienie 24/7.
Dnes som v elektricke videla velmi divnu rodinku a napadla ma tato tema. Zena, muz a dieta cestovali spolu. Neviem ci muz bol aj otcom dietata. Sadli si oproti, tak ze dieta same (odhadujem vek asi na 4 roky, chlapcek) a zena muzovi na kolena oproti. Cely cas sa na nho lepila, mojkovala si ho, objimala, skladala mu hlavu na plecia, pusinkovala ho. Velmi divne spravanie. Chlapca si vobec nevsimali, az kym si chudatko nepytalo nieco zjest ze je hladny. Dala mu nejaky keksik z kabely a dalej sa venovala muzovi. Otrasneee to bolo.
@nanunkaaa Ani nejdem citat prispevky, tych par nado mnou mi stacilo. Ked je Boh v srdci na prvom mieste, vsetko funguje ako ma. K tomu len tolko. Neoplati sa tu nic hovorit, aby niekto zbytocne nepouzival v suvislosti s krestanskou vierou slova retardovany alebo nizke IQ. 🙂
A co sa tyka mna, som na tom podobne. 🙂 Tiez som si vsimla, ze moj manzel je pre mna na prvom mieste. Ano, nedaju sa tieto vztahy porovnavat, ale citim v sebe, ze je to tak. Moj manzel pre mna bol, je a aj bude moja druha polovicka. Uplne ma doplna. Spoznala som to, az ked som ho spoznala. A nase dieta je zrodene z nasej lasky. Milujeme ho, vychovavame, bolo nam zverene do opatery.
Velmi si prajem, aby bol Boh v mojom zivote na prvom mieste. Prajem si to uz veeeeelmi dlho, ale stale su ine skutocnosti dolezitejsie, nez On. A cuduj sa svete, vidiet to na mne, na rodine, v schopnosti sa ovladat, obetovat. Ked je co len na chvilku v centre On, je to priam hmatatelne! A poznam rodiny, ktore su pre mna v tomto obrovskym vzorom.
Tiez som bola na prednaske, kde ta hierarchia bola taka.....1. Boh, 2. manzel/manzelka, 3.deti, ......vsetko ostatne. Ked je to tak, vsetko funguje. Ked je to tak, clovek si najde na vsetko cas...aj na obed, aj na staroslivost o chore deti, aj na omsu. 🙂 To mi mozete verit. Ale aj nemusite....
@peneloppe Hm, tak tam mozno nebol ani on na prvom mieste, ale chut na neho. ;) To, ze je muz na prvom mieste pre mna neznamena, ze deti odsuvam, ale ze viem, co je kedy spravne urobit, co obetovat. A moje citove potreby dokaze najviac naplnit on. A tym nemyslim len sex. S nim riesim vsetko, co sa tyka mna, deti, spolu sa rozhodujeme, komunikujeme, aj tym cerpame silu zvladat deti. 🙂
poznám jednu rodinu, majú 5 chlapcov......chceli dievča..........asi ešte neskončili................chodia po duchovných cvičenia, nonstop v kostole.......deti sú totálni samorostovia......behajú po ulici, špinaví...........nonstop spia po rodine......ale rodičia sa duchovne vzdelávajú
@neverendinglove Konečne názor "od srdca" a správny postoj k téme. Niektoré príspevky sa tu fakt nedajú čítať. Dávam Ti bodík.
@majdus Ja ti no neverím. Poznala som jednu pani, ktorá chodila tiež na prednášky o viere a pánu Bohu. Dieťa, ani nie 3 ročné, jej samé behalo po ulici bez akéhokoľvek dozoru. Tak sme ho vzali a išli sme k nim domov. Že by neskončilo pod kolesami auta. Pani sa aktuálne modlila a bola veľmi rozhorčená, že dieťa si v tom čase dovolilo vybehnúť von na ulicu. Zase ho zavrela v dome a venovala sa modlitbe.
@neverendinglove nemám pocit, žeby tu niekto hovoril o tom, že muža "uprednostňuje" pred deťmi- v zmysle toho, že dáva deťom menej, ako mužovi. Ani jeden príspevok tu taký nezaznel, dokonca ani autorka témy nehovorí o tom, že muža uprednostňuje pred dieťaťom. Hovorí o tom, že k mužovi cíti intenzǐvnejšiu lásku- nič viac.. Ja nechápem, ako tu niektoré z vás prevrátili túto diskusiu úplne naruby.
@miskap2111 asi tak...tiez nechapem....
ja by som to povedala asi takto: pre svoje deti by som bez zaváhania kedykoľvek obetovala svoj život. Ak by som však mala obetovať život pre svojho manžela, tak nad tým by som určite uvažovala. A výsledok môjho uvažovania by bol ............, hmm neviem, neviem 😒
@monca1982 Nedokážeš to pochopiť. Naozaj. Nemyslím to v zlom. Božia láska je absolútna. A tiež ak hovorím, že Boh je u mňa na prvom mieste, ja to nedokážem posúdiť, môj ľudský mozog na to nestačí, nemusí to byť pravda, to vie posúdiť len Boh. O čom hovorím, vie posúdiť len vzdelaný človek v teologických názoroch a s veľmi otvoreným srdcom, len taký čo sám miluje Boha.
Dosť končím na túto tému, ale už viem prečo je napísané blahoslavení chudobní v duchu.

@nanunkaaa Neboj sa, to príde možno neskôr. Ale prečo porovnávaš lásku k svojmu mužovi a lásku k svojmu dieťaťu? Sú to naozaj dve neporovnateľné "veličiny". Svoje deti milujem nadovšetko, je to kus zo mňa a z manžela. A budem ich milovať navždy - aj keď ma pošlú "do smútku". Ale takisto milujem manžela - neviem si predstaviť, že by bol po mojom boku niekto iný /bol to dobrý výber/. A takisto to cíti aj on. Prvé miesto uňho majú naše deti a až potom ja - a som šťastná a spokojná, že je to tak a nie inak. Pre nás oboch sú zmyslom nášho spoločného života naše deti - podľa mňa by to takto mohlo byť, nie ???
Neboj, až tak sa nad tým nezamýšľaj, ono to príde, keď pominie únava z každodenných povinností okolo dieťatka, začneš to vnímať inak a ak ste obidvaja s partnerom na rovnakej vlnovej dĺžke, bude to v poho ...