To len my tak máme spánok, deti, partnerstvo?
Viem, ze toto tu verejne asi malokto prizna, lebo z toho co som tu citala, tak do takychto tem sa zapajaju prave mamicky, ktorym to akymsi sposobom klape.
Najprv podotykam, nie som ani frustrovana a materstvo si uzivam. Ale baby, ked ja vsade len pocuvam, ako babatka spia, ako si vyjdu baby vecer do kina, na vino, cvicit, sexuju, pozeraju s muzom filmy a ja tu, vecer co vecer lezim pri tych mojich ratolestiach.
Niekde robim chybu, lebo je to uz 2.dieta, a zasa ten isty scenar. Kojim. Moje deti proste prvy rok, mozno aj rok a pol maju ten prvy spanok od 20tej do 24tej strasne slaby. Teraz mame polrocne a zasa to iste. Mozem pri nom lezat, bude spat ako drevo. Dam do postielky, do 5 minut je hore. Tak uspim, ten prduch sa na mna totalne nalepi 🥰, prelozim a do 15 minut je hore. Tak ja som rezignovala a lezim pri nom, citam knihy alebo surfujem. A on spi. Nie vzdy to tak je, ale vacsinu vecerov ano. Ale ten nas partnersky zivot. Hotova katastrofa. Povedzte mi baby ozaj kedy zijete intimne?lebo ja naozaj neviem. Rano su deti o 6tej hore. Na deti sme uplne sami, mame starsiu. Ked spi mladsie, starsie je hore. My to s muzom ani nejako extra neriesime, sme spokojni, stastni aj takto, on vie, ze v roku a pol sa to pri prvom zlomilo a opat sme mali pre seba priestor, ale teda. Uz je to dlho 😂 to je len taky moj vylev, lebo ma to vzdy na chvilu nervovo rozhodi😂, ked si len zajdem do chladnicky pre jedlo a uz to ten prcek zbada. Tak akyze sex vo vedlajsej izbe...ved by som ani dvere nestihla zavriet...nastastie mam chapaveho muza a stale mi povie, kym sme vsetci zdravi nemozeme sa stazovat, ale niekedy och...vylozila by som si nohy, naliala pohar vina, pustila film a hoc len lezala s tym mojim chlapom...nic nam v tom vlastne nebrani, len 50xbudem musiet odbehnut do vedlajsej izby pohladit a podat rucku😂 Ja vlastne ani mechcem radu, len by ma normalne potesilo, keby mi niekto povedal, ano aj my sme to tak mali, preslo to, vydrzali sme...pripadam si neschopna v tomto...
@ladyvi jej chcela som ti dať tip na uspavanie. Že ak nechceš byť otrokom, treba bábätko učiť spinkať výhradne v postieľke. Keď zaspí pri tebe, ty ho preložís, ono sa pomrvi, zistí, že je inde ako zaspavalao, a vyžaduje znova teba. Keby zaspinkalo v postieľke, preberie sa, všetko je tak ako bolo, ok, spinká ďalej.
Ale čítam ďalej a bola si lenivá 5x za noc vstávať a bolo pohodlnejšie vziať dieťa k sebe a "mať pokoj". Tak potom nemaj takýto výlev 😁 keby si lenivá nebola, mohli ste mať s manželom každý večer presne to, čo popisujes. Kľud, vyložené nohy, sex.
Prepáč za otvorenosť. Ale nedalo mi inak 🤗
@majusska202 nechcem vyryvat, ale prečo potom kojis, ja ho tiež nenávidím, pride mi to divne, tak som to jednoducho nerobila, taky krásny život na materskej som mala, netreba robiť to, z čoho máš nervy, na čo?
@wena pri 4m dietati, ktore nema ine tazkosti to este poznat nemusis. mne dcera od narodenia spavala malinko cez den. ona mi nespala ani na rukach,a ni ked som s nou zaspavala, len ked bola uz na pokraji sil, zaspala na 10 min a castokrat na rukach. cele dni preplakala, rrsp. az prerevala, ona neplakala tak ako bezne deti, ona plakala vyslovene zurivo a od narodenia sa mi pri placi zachadzala. raz sa zasla tak, ze nedychala velmi dlho, oci vyvratene, tvar mala nie taku ako bezne - pokrcenu,a le ochabnutu, bledu a isla jej z ust pena. nastastie toto sa potom zopakovalo este raz a bolo to miernejsie.
skusili sme ju naucit zaspavat samu, aj sa to naucila, no fungovalo to dovtedy, kym nezacala vstavat sama v postielke. to uz nespala. skusili sme vytvorit rezim a ucila som dceru spavat vzdy pravidelne v rovnakom case a rovnakym sposobom, no zaspavanie sa jej kazdym dnom posuvalo na neskor a vdaka tomu zo saspavania o 20hod vecer, bolo po 2t zaspavanie asi o 24hod. dlho sa valala v posteli bez spanku. ( neviem presne v akom veku to bolo, uz si taknepamatam ). po obdobi zachadzania sa, sme presli na obdobie vzdoru, kazdodenne amoky, hlavne doma. pred cudzimi menej, ale obcas sa aj to stalo. ked mi raz revela v kociku a skoro hlavou striesku vytlacila, tak suseda bola uplne zhrozena. ona si nemyslela, ze toto dokaze. raz sme ju s mamou tahali za ruky, co zurila, ze nemoze byt dlhsie na preliezkach. ked bola trosku nachladnuta, tak sa aj povracala z amoku. mimo nachladnutie nastastie nie.
jednoducho su deti, s ktorymi nepohnes. doteraz je velmi tvrdohlava, hasteriva, papulnata. musi mat posledne slovo. od mala bola zurivec. nikdy nezabudnem ako sa mi hadzala dozadu, ked sedela. ked sa je nieco nepacilo, zatala paste, total napnuta, az tak krcovito a riadny rev spustila.
nehovoriac o tom, ze nam nepridalo ani to, ze som ju obcas musela vytrapit, ked mala sopliky a s tym spojenie hnisanie oci ( opakovane a aj dlhodobo,napr. aj 5t zahnisane ocile velmi ) a museli sme odsavat nostek a kvapkat kvapky. amoky vznikali aj ked som ju potrebovala prebalit ( bola pokakana a mavala silne zapareniny a ani za svet prebalit ), mala problemy pri merani teploty ( co chapem, to sa deto pacit nemusi ), s obliekanim, nezniesla ciapky, topanky, ani za svet ju aucit samu obliekat sa, ci jest. bojoval sme, ked sme mali ist von, do skolky kazdoenny rev,a le nei pretomze by tam nechcela ist,a le preto, ze sme nestihali, lebo stale zdrziavala.
ma celkom tazku povahu. som zvedava, co nam prinesie puberta
@ave17 čo mi vadí ja ani neviem celé to kojenie ja sa pri tom necítim komfortné. Nikdy sa nedá ísť ani na nákup lebo nevieš kedy mala bude pýtať. A prečo pretože som názoru že je to zdravšie a lepšie ako umelé. Tak preháňať to nebudem mala sa ako tak rozpapala. Ešte ju v noci naučiť na fľašu a končím. Nie som bio eko natur matka že bude kojiť do 5 rokov
Ja som zazivala vsetko toto pri prvej dcerke....kazdu hodinu sa budila na kojenie v noci....ja som bola nevyspata, vychudnuta a znicena. Slak ma isiel trafit z matiek vysmiatych, nalicenych na kavacke s kocikom. A ja vecne uplakane dieta. Teraz mam druhe mesacne babo a som v strese, ci to nebude ako pri prvom. A tiez kojim len kvoli imunite a tak.... nemozem ist na nakup, lebo neviem kedy bude hladna.... a tie kojebe deti a nocne nespanie....to je asi tak. Vsetky kamosky co mali deti na UM tak im spali.
@mariah0307 presne takto to u nas vyzera 🤣🙈
@agata18 uch toto bolo huste 🤣☺ Ked vies, to je ta dilema mnohych maminiek,nielen lenivost, ale ci uprednostnit muza (nebrat doslovne) alebo sa nechat obmakcit tou malou ruckou, co sa chyti.
Ja som ani nebola az tak leniva, problem bol ten, ze moje dieta sa neuspava kojenim a toto nacvicovat v noci 5x, ze ho ucicikat, ja som dostavala mikrospanky. A na vyrevaciu metodu som bohuzial slaby jedinec. Ja na to nemam usi,obvzlast ak nas maly prve 3 mesiace ani hlasok nevydal. My sme nevedeli ako place. Potom sa raz buchol a tak plakal, ze som dostala sok🤣 takze si neviem predstavit nechat ho takto vyplakavat v postielke 2 tyzdne kym sa nauci. Priznavam.ja som v tomto slaba, aj ked neviem,ci sa to da nazvat slabostou. A vylev si snad mozem dovolit, aj ked robim chyby ☺
@miss_pavlova pototo su teraz vsetci z kojenia preto,lebo sa vymyslel novy druh podnikania s nazvom Laktačná poradkyňa a ide to perfketne...pritom kojenie ma byt o radosti...ja som si tiez svoje vytrpela....strajk a furt volaco...ale nakoniec to slo potom az do roka a 4 mesiacov....takze som bola rada...ale odtrpela som si pri tom strajku riadne...cisty des.
@derdia laktačná poradkyňa, veru, dream job :D to už je pomaly dáka sekta... vieš čo, úprimne, ja z tých 3 týždňov, čo som kojila (alebo viac odsávala ako kojila, chrbát v prdeli, pol dňa odsávania a 3 kvapky mi ledva vyšli. malý došiel, za 10 sekúnd zjedol a bolo. potom sa mi urobili chrasty na prsiach a keď sa prisal, takmer som ho intuitívne odhodila. úplne úprimne poviem, že ja som z toho nemala ani radosť, ani pôžitok, ani nič. mňa to nerozcitlivie, mne je ten pocit kojenia priam nepríjemný. viem, že tu to možno máloktorá pochopí, al eja to tak cítim ;) a moje decko je teda veľký "cecek" aj bez odkojných rokov 🙂
@derdia neboj dala. ked sa clovek dostane do takej situacie, nema na vyber. nastastie rastie ahoci je tvrdohlava, samozrejme amoky uz nema. z toho vyrastla. mava horsie dni, ked je vlemi protivna. minule bola u nas jej kamarataka. bola u nas dlhsie a teda nechapala z Veroniky. aj ona sa pozerala,a ko sa sprava. dcera sa asi predvadzala, ze sme jej uz museli pohrozit. nenormalne protivna, na otazku stale len nieco odvrkla, mracila sa na nas, akoby sme jej zjedli veceru 😀 . no fakt protivna jak styria.
ked jej pekne hovorim, nepomaha. tak jej skusam vysvetlovat, preco to tak musi byt, nepomaha. tak kricim,nepomaha, ona este papuluje a tym ma samozrejme vytaca este viac. tak potom uz pride na rad nejaky trest.
no predsa uz je to teraz ine. uz viac chape, ale este sa stale stava, ze si z toho nic nerobi. ja permanentne v strese, ci stihame rano do druziny, lebo dcera zdrziava, niekedy, ze nestohneme bus, lebo dcera zdrziava. minule sme mali tak ist niekde na kontrolu, k nejakemu dr. tak som bola ubehana, ebo rano s nou do skoly, hodinu doma a potom opat pre nu do skoly. este poobede do nemocnice pozriet babicku. potrebovala som,a yb si aspon nieco pripravila do skoly. tak som jej po ceste domov zo skoly vysvetlovala, ze nemame moc casu, ked pride domov, musi sa prezliest, tusim si mala nieco pozriet, vybalit tasku a neviem uz co. no samozrejme sa neprezliekla, ale riesila nieco do skoly. ked sme aali ist, ona neprezlecena. tak sme sa zas nahanali.
@wena nechcem ti kazot radost a fakt by som ti priala, aby ti to vydrzalo, nasa od 4 mesiacov do pol roka spala sama celu noc v postielke a potom sa to zmomilo a nastalo peklo. Vzdy, ked som si povedala, ze sa to uz zlepsi nastalo este vacsie peklo, budebie sa kazdu polhodinu, spankovy vypadok od 2 do 4 v noci, vecne cucanie, 2 hodinove zaspavanie a podobne.
Urobit par mesacnemu dietatku umelo rezim je utopia. Uplne zbytocne som ju prekladala do postielky a "ucila" spat. Skončilo to tak, ze v 2 rokoch spi vedla mna, muz v obyvacke na gauci, ale aspon v noci som ju uz kvazi odstavila... A ja spim uz krasnych 5, niekedy aj 6 hodin denne😁
Ale ozaj drzim palce, nech to je u vas ine, len nebud sklamana, ak nebude, dieta to nerobi naschval, potrebuje ta, istotu a bezpecie a dava to najavo svojim sposobom.
@ladyvi Mam zatial len jedeho rocneho syna, ale v juli sa nam ma narodit druhe. A s tym synom presne ako u teba. Kojim ho, do 24h sa casto budi, ale po polnoci uz spi lepsie. Ked sa mi chce byt dovtedy hore, tak vtedy si s partnerom uzijeme jeden druheho :D A ano, dieta je s nami v jednej izbe, takze musime byt fakt potichu. (Momentalne byvame iba v jednej izbe u svokrovcov, pokial nedostaviame dom). Vonku na vino alebo kino si teda nevyjdem este nejaky ten cas :D Ale berem to tak, ze kvoli tomu predsa nemam deti. Ani sa nenazdam, a uz budu vo veku kedy preziju moju nepritomnost vecer doma. A nastastie ani nemam velku potrebu chodit po veceroch vonku, presla som si tym pred prvym dietatom a uzila som si toho az az :D
A co sa tyka pozerania filmu s partnerom, to si tiez pozrieme v spalni. Ked sa maly zobudi, jednoducho mu iba dam cecek a zase zaspi, kedze som schopna reagovat hned a on sa tolko neprebudi.
Ale som zvedava ako to vsetko bude fungovat, ked sa nam narodi druhe :D

@ladyvi no moja sa od narodenia zachadzala, potom to preslo do amokov a to trvalo minimalne do 3r. cize uplne dokonale to u nas nebolo. niekedy aj 4-5x za den amok. to uz bolo celkom zufalstvo. nastastie niektore amoky boli kratke, ale v tieto zle dni minimalne jeden dlhy - 1-2hod