Tretia dieťa - za a proti
Ahojte,chcem sa spýtať maminiek čo majú tri deti...išli by ste do toho znovu?Máme totiž dve deti (11,9) a sme pomerne mladý pár ..ja 33,manžel 40.Uz rok sa pohravam s myšlienkou tretieho dieťaťa,ale stále váham Deti som mala mladá a zatúžila som po ďalšom,jediné čo ma odrádza je že teraz všetko veelmi zdraželo,že či nás to veľmi finančné nezaťaží.Dakujem za odpovede
@zmrzlinka2021 chodím do roboty, čo asi väčšina rodičov, čiže nemám možnosť byť doma poobede o jednej, druhej, keď príde dieťa zo školy a ísť s ním na bicykel. A neskôr nejaký puberťák sa ti už na bicykovanie a prechádzky s mamičkou vykašle, potrebuje rovesníkov a nie mamu za zadkom.
@zmrzlinka2021 v ZUS netrci do siestej, je tam ked sme v praci, po skole. To iste sporty.
Nie kazdy ma uzasnu pracu citujem teba: "s krásnym platom" kde sedi na zadku a cely bozi den komentuje na modrom konovi. Pravdepodobne mas aj krasnu prac.dobu ked "netrcis do siestej" a poobede este vybehnete Lomnicak.
Niektori aj skutocne pracuju a je super, ked zatial pracuju aj deti - vzdelavaju sa v tom, co ich bavi.
A vytvarka v skole? 😃😃😃 Ano, povinna, ale my sa bavime o TALENTE.
@zmrzlinka2021 a keď sa teda po škole venuješ deťom, kedy potom varíš a učiť sa tiež treba... ? 🙂 TO stíhaš všetko do tej šiestej? Ty potom nepadáš na hubu?
@babulkomale a chcem vidieť ako sa na jeseň a v zime, keď je tma už od štvrtej, premávajú vonku na bicykli a behajú po lese 😂
@zmrzlinka2021 tak ako píšeš ..už 4 r deti po celom dni v školke idu na krúžok.Takze ráno odídu z domu 6:30-7 a prídu 17:30 dosť aj na dospelého.
Na jednej ruke by som zrátala koľko detí vydržalo s krúžkom dlhšie ako 2,3 m
Ale zase ako píšu ostatné je to zaťaz po práci sedieť niekde na krúžku, prísť domov úlohy, jedlo a potom všetci na nervy, ale ak má dieťa niečo čo ho baví a fakt sa to nerobí preto, lebo rodič chce a má nenaplnené ambície je to fajn.
@belllinka
Varim cez vikend - cez tyzden mame obed v praci a skole
A kedy sa ucim? No uci sa moje dieta, ktorému sem tam pomozem, ked je potrebné - a ja sama nestudujem nikde
@luccija Je to extremna zataz a vidim to sama, ze je naročný natlak na tie deti, pretoze po kruzkoch vecer ich caka este priprava do skoly, cize nemaju ziadny volny priestor pre seba, proste len tak nic nerobit, mat klud. Stale len niečo od nich vyzadovat, stale, stale, stale.. ale tie deti su dnes vazne pretazene. Ja ked som v skole ako dieta chodila na kruzok, mala som ho o jednej, o tretej som bola doma - cakala som moju maminu uz takmer naucena. Nie som proti kruzkom, ked su v rozumnej miere, ale odtaaal potaaal ako my tu hovorime.. a ani ten rodic nemoze byt otrokom a do vecera niekde vysedavat. Potom tu vseci horekujeme, ako sme vyhorene a padame na hubu...
Ahoj, ja by som asi brala do úvahy aj názor starších detí. Už sú väčšie, mohli by už co to povedať. Píšem zo skúseností v škole, kde takéto staršie deti prijali bábätko veľmi ťažko. Proste začínajúca puberta a plus bábätko. Citujem: mame už to tretie decko nebolo treba.... Vieš, zabehnutý systém sa komplet prispôsobí bábätku. Vieme, ako to je. A áno, aj prospech sa zhoršil, aj psychika utrpela, a stále to konkrétne dieťa uteká k babke, lebo doma sa to nedá. Ale nevravím, že to tak bude aj u vas. Len skúsenosť. Držím palce pre správne rozhodnutie 👍
@zmrzlinka2021 ideálny čas na učenie po škole je 16-17 vtedy sú všetci na krúžkoch a učiť sa začnú neskoro.A všetkého veľa škodí niekedy, keď tu čítam, že dieťa má 3,4 krúžky tak mi ho je luto
Sú za a aj proti . To už musíš sama si vedieť rozratat všetko ,ale zas pokiaľ ste sudruzna rodina ,išla by som do toho
@kristinapetronela ďakujem,sme sudrzna rodina.
@tenty deti si myslím s tým budú ok,máme v rodine veľmi veľa malých detí a zahrajú sa.Ale celkovo majú deti radi.
@zmrzlinka2021 aha, takze vsetci co vodia deti na kruzky, potom padaju na hubu lebo musia vecer chystat jedlo a ucit sa s detmi, ako ty pises 🤦♀️ Len ty co sa teda osobne venujes detom a pridete vecer z bicykla nechystas jedlo, ani sa s detmi neucis. Lebo varis cez vikend. A co ked aj “kruzkovy rodicia” varia cez vikend a ich deti si vedia napisat ulohy same?
Ja mam 2 a do tretieho by som nesla ani za svet. Nielen kvoli financiam ale kvoli vela veciam,druhe bolo mega narocne ,bude mat 2roky a uz je to fajn ale prvy rok bol brutal. A po dalsie 3deti su uz komplikacia co sa tyka izby ,auta,dovoleniek. Ja som za nie.
Mame 3deti. My neľutujeme, dosť sa o tom rozprávame, že čo sme vďaka tehotenstvu stihli na dome spraviť, ale je to veľmi veľa prispôsobovania sa najmladšej kvôli spánku. Aj takú návštevu musíme naplanovat mimo spánok, lebo ked spi bud sa s nou prechadzam alebo pri nej lezim.zas mne to vyhovuje, ja mam uz rada taky klud a aj manzel. Okolie to skôr trápi, dosť so zvykli,že sme deti mali naučené (staršie dve) ze sme išli a neriešili. Ale ako píšem nám toto nevadí.
Napríklad teraz ide manžel na otočku,ale babinec(my štyri) nie lebo Mária plače v aute,zas to neberiem tragicky,lebo manžel by bol v sobotu aj tak v práci 1440km za vikend ma položí 😂To len ako priklad ,,cestovanie,,.
Niečo ako dovolenku sme stopli ešte pred Mariou-kvôli tomu,že sme kúpili dom a ten je priorita č. 1 a radšej investujeme tam.
Samozrejme ,,pociťujeme,,že nerobím, ale manželovi to vyhovuje lebo on chodí o to viac do práce, dozenie to,ze ja som doma, ale príde a má doma uvarené, upratané, nakúpené o deti postarané(terminy, ulohy atd. ako dnes keď Melanii zámok museli meniť lebo sa jej odlepil, takto ja by som z práce nedostala volno. ) teraz idu mat letny fest v škole a to je povinné, mužovi sa neda lebo to od 14tej začína ja som končila v práci o 18tej prišla o 19tej,tak idem na fest ja. Čiže pre nás + prevyšujú
Veľké mínus je to cestovanie. Je to naozaj strašné, keby môžem tak idem peši, ja som za minulý týždeň nachodila 73km🙈😂 čiže s Máriou len v kočíku
My máme zatiaľ tri, mam 28r.
1. Auto určite hľadať široké, aj keď máte staršie deti - ak väčšiemu už netreba autosedacku, tak to bude jednoduchšie (my sme šli do 7miestneho kvôli 3sedackam vedľa seba a tiež priestoru - batožine)
2. Priestor v dome/byte, aby ste sa netlačili - my sme menili byt za dom, v byte by sme sa asi zbláznili, a aj susedia 😀
Treba zvážiť či ti nerobí problém ostať zase chvíľu doma. 🙂 a zvyšok už je len na vás.
Mám tri. A kebyže sa ešte raz reinkarnujem a zakladám úplne novú rodinu, tak budem mať len jedno, maaaaaaximálne dve. Nie kvôli peniazom, my by sme v pohode uživili aj štvrté, asi aj piate či šieste. Nie sme nejakí nároční, čo sa financií týka. mať jedno dieťa mi príde ale oveľa pohodlnejšie. Aj mať dve deti je zas pohodlnejšie ako mať tri 😁. Ale teda mám tri a všetko je tak ako má byť.
Chod si precitat prispevky do temy Mnohodetne rodinky, mozno ti to pomoze sa rozhodnut.
@zmrzlinka2021 pane bože, tvoje deti chodili na krúžky? Lebo toto je taký názor. A predstav si, že ak by som chcela dieťa odložiť, tak ho nenosím na krúžok. Moja dcéra chodila na korčulovanie, ráno o 6 hodm ávala tréning y a čakali sme tam s ňou. Tak asi na odkladanie to neslúžilo. Chodila na plavecký. Naučila sa perfektne plávať všetky štýly. Chodila na bedminton, volejbal. Všade sa niečo naučila. Získala kamarátov. Asi deti nemáš alebo ti nechodili na krúžky keď trepeš takéto hovadiny. Lebo inak sa to nazvať ani nedá
@kvetinka75 ma jedno, uz vacsie, ma vraj uzasnu pracu s uzasnym platom pocas ktorej neustale kotkodaka na konovi, kopu volneho casu a neorientuje sa v tom, co su kruzky alebo Základná umelecká škola a porovnáva to s hodinou povinnej vytvarky na ZS. Proste zmatena osoba.
Moje dieta si samo vybralo kam chce chodit, samo islo na talentovky, nikam ho nerozvazam lebo je samostatne uz dlhsie, samo cvici dobrovolne pretoze je vyborne v tom co si zvolilo. Ano, pre niekoho sci- fi.
A niekomu staci ist sa pobicyklovat poobede. Nic proti, ale nazyvat kruzky ci ZUS odkladarnou je velmi ubohe a este "lutovat" tie deti 😂 lebo si nevie predstavit ze niekto sa venuje dobrovolne niecomu v com je vyborny.
A mate parik alebo dve deti rovnakeho pohlavia? Ak tuzite po druhom pohlavi tak by som to mozno este raz skusila. Ak toto nie je motivacia tak nevidim dovod pri tak velkych detoch si zavesit znova mimino na krk. Bude obmedzovat celu rodinu.
Ja by som tiez chcela tretie dieta. Stale nad tym rozmyslam ale mam dve deti (6 a 3 roky) a pokial sa tento rok nerozhybem tak uz to realne nevidim lebo by uz neboli partaci. Mala by som to najmladsie stale na krku a nemalo by partaka.
Financne pises, ze ste ok. Navyse keby idu na VS tak to posledne studuje daleko po tych prvych dvoch. Pekne by sa ti to vystriedalo. Kym by najmladsie zacalo mat vacsie financne naroky tak najstarsie uz mas pomaly z domu. 😉

Tak silno pochybujem, ze ti tu napise nejaka mama 3 a viac deti, ze je to tazke, ze mozno keby vedeli, ake to bude, tak sa rozhodnu inak, lebo to je vec, ktoru si clovek len tazko prizna a urcite to tu nebude rozmazavat.
Tu ti budu pisat len pozitivne veci.
Ty sa ale musis rozhodnut spolu s manzelom a nie podla toho, co ti zeny na Mk povedia 🤦🏻♀️kazda mame svoju jedinecnu cestu.
Nemozes sa predsa rozhodovat v takej dolezitej otazke podla nazorov na verejnom fore, kde si kopec ludi realitu skresli ako potrebuje.