icon

Túžba po treťom dieťati

28. mar 2023

Ahojte zienky. Možno sa tu nájde taká a kľudne píšte aj do IP lebo ja už neviem ako z toho začarovaného kruhu von. Túžim po 3 dieťati. Vždy som si vravela že ak má túžba neprejde do 35 tak idem nato. Túžba trvá už 4 roky. Povedala som si že uvidím ako bude starší zvládať školu a podľa toho sa zariadim. Pomaly ale iste sa blíži nástup do prvého ročníka a túžba je čím ďalej tým väčšia a väčšia. Manžel o tom nechce ani počuť. On je spokojný s našim životom a stačia mu dve deti. A aj keď sme niekde na návšteve tak mu povedia že má počúvať moje túžby. Viete ako to je keď žena po niečom túži a nemá to tak si nájde niečo iné čím by tu túžbu zahnala. Neviem ako z tejto pätovej situácie von 🤷‍♀️😔.

salamistka
28. mar 2023

@1gabriela13 ja chápem jej túžbu, tiež som to tak mala dlhé roky, do práce som sa nehrnula, o domácnosť aj dieťa som sa starala s radosťou, v materstve som sa našla....lenže môjho muža som na druhé dieťa nedokázala presvedčiť, nútiť som ho nechcela a riešiť poza jeho chrbát by som nedokázala, bolelo to veľmi, tá túžba vie byť veľmi silná...už som s tým dávno zmierená, v mnohom som mu nakoniec dala za pravdu a koniec koncov, sú aj horšie tragédie na svete.

autor
28. mar 2023

@mimikarol drahe v tom zmysle že on si ten film radšej kúpi a pozrie doma. Nikdy nebol na take veci ako kino. To má ako výhovorku. Ale tiež vidím ako zbytočnosť dať 60€ za kino keď si viem kúpiť film a pozrieť doma v klude a ešte aj v spoločnom objatí.

autor
28. mar 2023

@bianka33 ďakujem ❤️.Tiež som to chcela nechať na náhodu. Že keď má byt tak bude keď nie tak nebude. Viem že to bolo až moc prehnane bolo to pre objasnenie veľkosti túžby. Že to nie je nejaký rozmach lebo som videla v obchode rozkošné satocky.

yoxinka
28. mar 2023

Vieš čo, ani ja nemôžem momentálne pracovať, ale teda, realizujem sa statočne. Pracujem ako dobrovoľník pre jednu organizáciu a vzdelávam sa. Robím si kurzy k mojmu odboru a učím sa jazyky. Dá sa nájsť riešenie ak chceš, nemusí to byť len buď práca alebo len materstvo.

autor
28. mar 2023

Do roboty by som rada šla aj keby len na 3 hodiny. Manžel veľmi nie je nadšený tej myšlienke lebo že kto bude s deťmi chodiť po doktoroch, terapiach a tak ďalej. Že mame dosť peňazí. Čo je pravda. Nepotrebujem ísť do roboty.
Na uhasenie túžby som skúšala mnoho veci. Zamerala som sa konečne po toľkých rokoch na seba a začala sa o seba starať (nechty, madero, cvicenie síce len doma ale aj tak, maľovanie obrazov, obnova šatníka a neviem ešte čo všetko možné) dá sa povedať že si žijem americký sen. Celé dni voľno kým sú deti v škôlke. Od sebtembra sa to opäť zmení kvôli synovmu nástupu do školy. Keď bude treba budem musieť pre syna do školy, družina nehrozí čiže hľadať si prácu na 3 mesiace je totálna blbosť. Áno možno je to tým že sa doma nudim ale pochybujem. Veľa krát si aj poviem že či som blbá či si chcem zase zničiť vydretu postavu s ktorou som konečne spokojná. No potom si poviem že to zase dám.

zmrzlinka2021
28. mar 2023

Tvoj synček má nejaku diagnózu?

autor
28. mar 2023
autor
28. mar 2023

@yoxinka ale ja mám koníčky. Malujem obrazy, cvičím, chodíme s kamoskou na nákupy a kávy, vymýšľam výlety pre celu rodinu, robím to čo má baví a napĺňa… len proste stále mám pocit že mi niečo chyba…

floki1994
28. mar 2023

Z časti chápem ale manžel a ty myslíte aj na to že ak by sa mu nedajboze niečo stalo tak ty nemás moc dobré vyhliadky nájst si prácu po toľkých rokoch doma? Nemyslím to zle, ale mám takých pár prípadov v okolí kedy žena ostala vdova/ opustená sama s deťmi a po skoro 10 rokoch doma ma problém sa zamestnať..zrazu živitelka rodiny a na pokraji chudoby...ja by som sa skor tohto bála, že som na partnerovi na 100% zavislá dlhé roky ( aj ked viem ze doma sa venujes detom atd) na dôchodok si nešporím nič, moj karierny rast na bode nuly...možno aj to ho odrádza..trošku by som sa aspon realizovala z domu, brala si jazykove kurzy a podobne

autor
28. mar 2023

@floki1994 manžel nechce aby som šla do prace. Ka by som šla aj blby tovar do tesca vykladať. Jazyky má nikdy nebavili. Nemám problém sa ich naučiť ale nemám k ním vzťah.

olimuc
28. mar 2023

V podstate si závislá na tvojom manželovi, tak rešpektuj, že ďalšie dieta nechce. Ak sa rozhodneš pre iného chlapa ten bude urcite nadšený, že ta bude mat s tromi deťmi na krku a pokiaľ sa nevolá Kollar tak ta bude ťažko dotovať. Mysli prakticky, ked budeš stara, nevieš, ci ešte bude manzel dotovať dôchodkyňu alebo mu prepne a zabezpečí si mladší model 🤷🏻‍♀️ Dôchodok nula bodov, ušetrené nic, tak sa skôr venuj vzdelávaniu aby ta nic neprekvapilo. Ono je fajn byt s deťmi doma, ale tie raz vyrastú a možno mužovi prepne alebo umrie a čo potom, za 20 rokov bude určitá vrstva starších pracovne absolútne nepouzitelnych žien, ktoré fakt budú musieť doma suchat nohami a znášať kadečo, pretože inac budú asi obhrýzať trávu v parku. Nájsť primeranú prácu po 50tke bez nejakých špeciálnych schopnosti alebo znalosti to je fakt len za pas do vyroby

floki1994
28. mar 2023

Muž nechce aby si išla do prace..rešpektuješ to...a zároven nechce dalšie dieťa ...tak musiš rešpektovať aj to...na vzdelani si isto popracuj aj ked k tomu vztah nemas lebo nikdy nevies ako ta moze zivot neprijemne prekvapit ;)

autor
28. mar 2023

@olimuc
@floki1994 aha takze to že muž nás živí znamená to že mám suchat nohami a rešpektovať všetko čo on povie 🤷‍♀️. To ako fakt? Kebyže tu daka napíše že manžel ju odrádza od toho aby šla pracovať a že ho musí vo všetkom počúvať tak jej píšete aby od neho odišla… kebyže sa manželovi niečo stane tak predám dom a mám poriešene aspoň bývanie pre seba a deti bez hypo a šla by som robiť so hocijakého obchodu aby sme sa uživili. Na jedného syna mám opatrovateľský takze do domácnosti prispievam aj ja. Vzdelanie mám tiež. Nie som blbá hus ktorá len rozťahuje nohy a stará sa o deti a domacnost. Osprsvedlnujem sa zato že som potrebovala možno malú radu ako zmierniť túžbu a nezblaznit sa z toho.

u2jana
28. mar 2023

Podľa mňa by ti zmierniť túžbu pomohla práve práca, nový kolektív, pracovné povinnosti. Určite by som som riešila niečo aspoň na polovičný uväzok alebo prácu z domu.

floki1994
28. mar 2023

Vsetko nie ale otazka dietata je dost zavazna tema a musia sa na to citit obaja 🙂 to vo vasom pripade nie je ...nemyslela som to zle ale naozaj to aj od teba vyznelo ze sa do tej prace nehrnies a uzivas kavicky a nakupy za muzove peniaze...ale nepoznam ta cize tazko sudit... pekny vecer 🙂

kaitlin3
28. mar 2023

Však ale ak sú deti v zariadeniach, ty si sama doma? Ak ano, tak prečo nejdes do práce hoc len na polovičný úväzok? Alebo hocičo, no mna by samu doma veru porazilo od nudy. Ak ma syncek diagnózu a ty s ním si doma a musíš byt doma, nebojí sa peave manžel toho, kto by so synom chodil po terapiach a doktoroch, keď by bolo ďalšie babo?

autor
28. mar 2023

@u2jana vravím že som chcela. Aj som mužovi ukazovala skvele pracovne príležitosti ale žiadna podpora iba samé negatíva a podobne takze som to vzdala.

autor
28. mar 2023

@floki1994 áno je to závažná téma a ja jeho rozhodnutie rešpektujem aj keď s ním nie som ok.

autor
28. mar 2023

@kaitlin3 lebo manžel vyslovene nechce aby som šla do roboty. Ukazovala som mu zopár pracovných ponúk ale žiadne podpora iba som počúvala že sa mám naučiť programovať a môžem pracovať u nich vo firme aj z domu a podobne.

kaitlin3
28. mar 2023

V tom prípade keď ma manžel rozhodujúce slovo o tom, kto pracuje a prináša do domu peniaze a ty to plne rešpektuješ, podľa tohto pravidla by mal mat rozhodujúce slovo aj o počte deti, takze by si to mala rešpektovať

u2jana
28. mar 2023

Tak možno je za tým túžba po sebarealizácii.
Nerozumiem postoju tvojho manžela. Byť tebou, keby je jedine, čo mi “dovolí” robiť je programovanie u nich vo firme, tak sa na to vrhnem všetkymi silami.

viky173
28. mar 2023

podla mna si velmi egoisticka, zameraj sa na to, co uz mas a nevymyslaj hluposti, ci sa Ti nechce ist do prace? 😉

vikiki29
28. mar 2023

Tak sa nauč programovať. Máš na to výborne podmienky ak ti s tým manžel vie pomôcť a následne aj s prácou. Zamestnáš si hlavu a uvidíš, že uplatniť sa dá aj inak ako len rodiť deti. Ved máš dve, máš manžela, po materiálnej stránke ste v pohode, úplný ideál. Niektorí ľudia majú len zlomok z toho a sú spokojní. Nevymýšľajú…

autor
28. mar 2023

@u2jana aj napriek tomu že k tým veciam nemáš absolútne vzťah. Kebyže mi povie vieš čo dorob si daky základy kurz angličtiny a pod k nám robiť sekretárku tak ok. Ale proste programovanie nie je pre mna. Učila som sa to snažila som o to. Žiaľ nenašla som sa v tom a mala som k tomu odpor. Aby to nevyznelo tak hrozné že muž si neželá aby som šla do prace tak je preto že opatrovateľský mám rovnako vysoký ako plat na polovičný úväzok a takto som k deťom kedykoľvek k dispozícii a on nemusí riešiť žiadnu OČR takze má vždy plnú výplatu. Napríklad marec som cely doma na striedačku raz s jedným synom potom s druhým a ešte aj ja som bola chorá. Neviem ktorý zamestnávateľ by mi toto toleroval. Všetko má svoje výhody a aj nevýhody. Už som aj rozmýšľala iba nas brigádou 2x do týždňa ale to je problém zohnať niečo normálne. Zienky ako fakt prácu neriešte. Manžel sa v práci uštvat nejde. Jeho práca baví je workoholik preto býva aj tak dlho v práci. Aj teraz napríklad pracuje lebo chce mat jeden projekt z krku. Proste ja jeho argumenty neberiem lebo aj tak by bolo všetko na mne a len mne by sa pridala robota. U neho by ostalo všetko viac menej po starom.

yoxinka
28. mar 2023

Som trochu v tvojej situácii. Nemusím chodiť do práce, muž nás v pohode uživí a vyhovuje mu, že zabezpečím všetko okolo detí/domácnosti. Tiež mi hovoril, nauč sa základy programovania. Nemohla by som programovať pre jeho firmu, lebo on robí vysoko špecializovanú prácu, tam treba mať fakt naštudované a mega skúsenosti, ale on nechce, aby som nerobila nič. Ja a programovanie a celé IT, to je no go. Jento svetc ktorý ja totálne nechápem, takže toto pre mňa nie je cesta. Muž má totiž kooopu kolegov, ktorých ženy ostali doma, vyhovovalo im to s malými deťmi, len tie deti neostali malé naveky. Odrástli a ženy majú problém. Ani práca, ani skúsenosti, nevedeli sa nikam zaradiť. A z toho má môj chlap dosť obavu, preto u nás také, že nechoď do roboty, nefunguje. Podporuje ma vo všetkom, čomu sa venujem. Čiže síce do práce nechodím momentálne, ale už polroka pracujem na tom, aby som sa do nejakej práce dostala. Zdokonaľujem si angličtinu, online, mám lektorov, učím sa sama. Začala som pracovať ako dobrovoľník pre jednu organizáciu, po polroku mi v nej bola ponúknutá stáž s perspektívou polovičného úväzku v priebehu pár mesiacov. Ono, keď si povieš nedá sa, tak sa dať nebude, to je jasné.

autor
28. mar 2023

@yoxinka chápem čo mi chceš povedať. Viem veľmi dobre že keď si človek povie že sa nedá tak sa nedá. Mala som take obdobie. Bolo to so mnou hrozné a priznám sa že obdivujem môjho manžela že to so mnou vydržal 😂. Všetko som negovala, nič nebolo dobre, všetko mi vadilo a nič sa nedalo spraviť 😂 no proste des. Vtedy mi pomohlo keď išli chlapci do škôlky hoci aj na hodinu aspoň som v klude nakúpila 😂😂😂.

silvike
28. mar 2023

A ja Vas praveze chapem. Len skoda, ze on ani pocut... :/ Ako ked nebude tretie, tak sa casom zmierite s tym. Co ine vam zostane. Nebudete sa tym vecne umarat ale mozno niekde vo vnutri tam bude taky ten smutok, ze ste tomu nedali sancu. Ale ja si myslim, ze by to predsa len bolo veselsie s tym tretim. A hlavne ked aj materialne si to mozete dovolit. Vy by ste bola spokojna a manzel...tiez by si zvykol 🙂 A asi by ho nakoniec tiez nedal za nic, tak ako vacsina normalnych rodicov. Proste biologiu a prirodu neose...me ;) Tuzba je tuzba. Ale tak, da sa potlacit. Len, teda, koli comu potlacat ? To len taka filozoficka otazka.

autor
28. mar 2023

@silvike ďakujem ❤️❤️❤️❤️. Presne takto sa cítim. Možno keby dal tomu aspoň volny priebeh na nejaký čas tak by som sa s tým zmierila ľahšie. No takto je to hrozné ťažké už nie raz mi kvôli tomu vyšla slza.
Ešte raz ďakujem za pochopenie ❤️❤️❤️❤️ veľmi si to vážim ❤️❤️❤️❤️

1ryba
Odpoveď bola odstránená
autor
28. mar 2023

@1ryba áno dá sa pracovať. Nesmie sa prekročiť určitá suma a každý mesiac sa chodí dokladovať výplatná páska.