icon

Túžba po treťom dieťati vo veku 45 rokov

8. nov 2023

Mam dve deti..19, 8..budem mat o 3mesiace 45r., ale už 5r mam vkuse v hlave túžbu po treťom dieťati..nechranime sa už 3r.,nechávala som tomu voľný priebeh, ale nepodarilo sa..tak rozmýšľam ci sa este pokusim pracovať na tom intenzívne( ak sa ani tak nepodarí, budem zmierenia s tým, že som to aspoň skusila), alebo to už nesíliť??😔..psychicky , finančne sa nato citim, len mam obavy ako bude reagovať rodina, znami ..počúvali by ste svoje srdce, alebo rozum.???.
Prosim odpuste si poznámky tipu, že budem babička na stužkovej..to má nezaujíma…

saxalendra
12. nov 2023

My sme viacdetná rodina posledné som rodila pred rokom vo veku 43 a musím povedať, že je to už naozaj fuška. Najstaršia dcéra má 20 a už je samostatná nebýva s nami. Tento rok bol najťažší v mojom živote. Je iné riešiť tri deti a iné viac, ale ďalšie už by som naozaj nezvládla fyzicky ani psychicky aj keď mám bohatú "prax" vo výchove a menežmente veľkej rodiny. V tvojom prípade by som radšej rozum poslúchla. Na druhej strane, nie my sme pánmi nad životom a smrťou. Ak sa nechranite, šanca na otehotnenie tu stále je.

saoirse
12. nov 2023

Určite áno, pokiaľ ste zdraví 🙂
Aj Gordon Ramsay(57) s manželkou (49) majú práve dieťatko. https://www.bbc.com/news/uk-67395138
Mňa to veľmi povzbudilo, lebo aj ja budem mať 45 a ešte aspoň 3 dieťatko túžime mať...
Prajem Vám všetko dobré! Počúvajte svoje srdce.

frzeiovn
12. nov 2023

Ahoj. My máme deti 15,13 a 10 r. Ja mám 38 r.a ešte by som tiež chcela dieťatko. Sme na Tom tak akurát do výplaty lebo obidvaja pracujeme. To čo by povedali iní ma nezaujíma sú to moje deti a my ich vychovávame. A ak tak sa uskromnime. Nemusia mať všetko...ja by som šla do toho... potom to možno budete ľutovať....ja som vždy chcela veľkú rodinu. Pa

konikmodry111
12. nov 2023

@hederamonstera nas ma 16 tak uz pohodicka 😅 ale fakt si neviem predstaviť byt zase tehotná, nočné vstávanie, koliky každú noc a ten cely kolotoč okolo toho 🙈

aimee77
12. nov 2023

@janinah 46 rocny spoluziak zo zakladky progredujuci Parkinson, manzelka Ca prsnika.2 deti 15 a 10rocne.Co ak bude babatko chore? Rodina z mojho dispenzara.Najmladsie dieta v 40tke Downicka, 2 starsie sestry sa vydali a odmietaju sa tazko postihnutu sestru starat, matka zomrela na onko ochorenie.Stara sa 82r onko babka, kt len dufa, ze nezomrie skor,ako postihnuta vnucka...Dr

lenagawel
12. nov 2023

je to len a len na tebe , ked to tak citis chod do toho

lusyq
12. nov 2023

zelam ti stastie a riad sa srdieckom ako to citis ty❤

xkuriatko
12. nov 2023

@huginko suhlasim, ta odpoved bola kruta. chvalabohu, ze v 21. storoci sa da starnut s graciou a niektore 60tnicky vyzeraju lepsie ako 40.

lucopeda
12. nov 2023

Chod do toho, drzim palce 🥰

ikuska27
12. nov 2023

Ja mám 38 rokov a trojmesačnú babulku...pre mňa je ten najvyšší strop 40 rokov....už aj to je pre mňa veľa...aj teraz mám niekedy pocit, že už som na ňu stará 🙈

janinah
12. nov 2023

@aimee77 čo ak...? To ani nevyjst z domu.co ak nás auto zrazí....život nie je ideálny.stale si myslím.ze je viac tých.ktorym to vyšlo...keď som ja rodila v skoro 43 r.tak v pôrodnici sa narodil downik.matka 26 r....môj najmladší nám len radosť robí.teraz v piatok postúpil na európsku súťaž stredoškolákov do Bruselu...u nás je to dieťa niečo ako životná výhra.Ja nikoho nenútim.pisem moju skúsenosť.

janinah
12. nov 2023

@saxalendra pamätám si jeden môj deň.ked som školkarovi zháňala v meste kostým na karneval a dcere šaty na ples.Bolo to po ťažkom dni v práci a bola som ozaj unavená.Stretla som spolužiačku slobodnú bezdetnu ani nijakého chlapa som pri nej nikdy neregistrovaný.Tak sme trochu pokecali.ona sa len tak motala po meste.doma prázdny byt.nedavno jej otec zomrel.Tak som v duchu ďakovala Bohu.ze mám to čo mám.

nyusika
12. nov 2023

V takom veku by som si na dieťa trúfla len v prípade, že sa dlhodobo snažím otehotnieť a stále bezúspešne...píšem o prvom a jedinom dieťati.

drahomirrra
12. nov 2023

@xkuriatko Dobre vyzerat je dnes otazka penazi. Nicoho ineho, aj geneticky ohavny nos si vies dat urobit; postavu vydriet vo fitku. Toto absolutne nie je relevantny argument, oreco ist do dietata v pokrocilom veku.
Vyzor je jedna vec, a ano, zeny po 40tke maju skor peniaze na esteticke zalezitosti nez mlade 25 r baby. Tie su prevazne studentky este. Tak nechapem, co sa tu rozmohlo posmievanie sa mladym zenam, ze dnes su tucne, hentake a onake. Mne to pride ako bohapusta zavist zien v strednom veku, ktorym proste mladost odchadza, to je fakt, priroda sa neda odrbat. Auru mladosti nesie jedine mladost.

drahomirrra
12. nov 2023

@nyusika Tvoje argumenty beriem. Normalne, rozumne a triezvo uvazujuca zena, ktorej nemozu ani vytknut, ze ma byt ticho, lebo nedosiahla “ten” vek.

nyusika
12. nov 2023

@drahomirrra to nie je závisť.
To je obyčajná hlúposť.

Pretože argumentovať tým, že "veď aj 60 môžeš vyzerať dobre" je naozaj hlúpe.
Dobrý tyzický vzhľad predsa neznamená, že som aj zdravá, cítim sa fit, vládzem....

marhulka2022
Autor odpoveď zmazal
nyusika
12. nov 2023

@marhulka2022 gratulujem 🙂
Ale tvoja situácia je iný prípad, ako opisuje autorka...s novým manželom čakáte vlastne prve spoločné dieťatko ♥️
To je v podstate to, čo som vyššie napísala.

modraplaneta10
12. nov 2023

Ked mas rada deti, pre teba by bolo pestunstvo alebo profesionalny rodic, deti by ta potrebovali a ty by si mala moznost starat sa o opustene dieta ❤️ a dat mu svoju lasku a pozornost

lenka1441
12. nov 2023

Fuha no asi by som kašlala na to 45je už dosť a sú tam veľké riziká

marhulka2022
12. nov 2023

@nyusika radsej som vymazala komentar aby som nebola za blazna.. ale dakujem za tvoju pozitivnu reakciu. Snazit sa 11 rokov, to si nik nevie predstavit/co si touto cestou nepresiel, potraty, kopec penazi v tom mame/ co sme prezivali a prezivame nez ten maly zazrak budeme drzat v naruci..viem clovek sa bude bat cely zivot..

nyusika
12. nov 2023

@marhulka2022 veľmi vám to prajem ♥️

lubiduch
12. nov 2023

Skor by som sa pozerala na to ako zahul je tehotenstvo pre telo, pre 45r telo azda este vacsi (mam kamosku co po 40tke rodila 3.dieta a odvtedy berie lieky ma tlak- lekar jej povedal ze to zial vidi castejsie ze maminy po 40tke zvyknu mat po tehotenstve „trvale“ nasledky).
A samozrejme vekom sa zvysuje riziko vrodenych chorob plodu. Pri zdravom dietati je samozrejme ok mat 60 a cakat na jeho dospelost, ale pri postihnutom dietati to ani kolke mladuchy nedavaju a vlastne tym by si porodila bremeno pre jeho surodencov ak by diet nebolo v zdravotne v poriadku, lebo v tvojom vyssom veku 60+ by asi ta neskorsia starostlivost zostala na nich.
A ano moze sa stat aj v nizsom veku ze novorodenec nie je zdravy, ale vekom to riziko proste vyrazne rastie…
Za mna nie, nechcem aby to vyznelo blbo, ale vola sa to syndrommprazdneho hniezda ked starsie deti odrastaju a stale menej mamu potrebuju. Skus sa zamestnant niecom inym.

iva812
12. nov 2023

Držím palce 🙂

tianna
12. nov 2023

@marhulka2022 aj ja gratulujem! 😘 nech vám všetko dobre dopadne 😊 podľa mňa na veku nezáleží, ja nemám ani 40 a aktuálne chrbticu v stave že mnohí seniori okolo 70 sú na tom lepšie 😁 denne si volám s ocinom (75) a ten je oproti mne mladík čo sa bolesti chrbtice týka 🙂 zdravotné riziká u bábätka sú vždy, najstaršieho syna mám ZTP, narodil sa mi v 25. My by sme si veľmi priali ešte jedno dieťatko, po 40. Uvidíme či nám tá túžba výjde ❤️

drahomirrra
12. nov 2023

@nyusika Neviem, ci hlupost. Skutocne niekde v pozadi tych komentarov taka emocia visi. Nieco ako “okej, ony su mladucke, co sa deti tyka, maju od prirody jasne navrch, tak jedine, co im mozem vytknut je ako vyzeraju.”
Lebo proste nech sa na to pozerame akokolvek, 40 nie je 20. Hoci to dnes nejako doba pretlaca. Nie je, nebolo a nikdy nebude. Skor opacne, nikdy nebolo tolko pripdov predcasnych menopauz, ako teraz. Zeny posmelene estetickou chirorgiou tvrdia jedno, priroda akosi neuprosne nieco ine….

tianna
12. nov 2023

@drahomirrra naopak, v minulosti keď mali ženy 6-7 detí rodili bežne aj okolo 45 a nikto to neriešil. Áno, dnes keď majú väčšinou maximálne 3 tak sa takmer každý pozastavuje nad vyšším vekom.

nyusika
12. nov 2023

@drahomirrra tak ja som fanúšik estetickej medicíny, aj plastickej chirurgie 😁
Aj možno vyzerám na menej, ako 50 rokov (dobre, až o necelé tri mesiace budem mať 50)...aj dosť veľa športujem, aj sa zdravo stravujem, aj som väčšinou pozitívne mysliaca - ale ten vek proste neodžubem.
Je to cítiť - niekedy viac, niekedy menej

ivkav5
12. nov 2023

Autorka ale chýba tu dôležitá info (pardon, ak som prehliadla v komentoch), chce to aj manžel? Alebo je to len tvoje sebecké rozhodnutie? Určite do toho choď, ak sa na to cítiš, ale tvoje telo ti zrejme dáva najavo, že už nie, keď sa už 3 roky nechránite. Ak túžite obaja a cítite, že to zvládnete ako píšeš, tak to začnite riešiť medicínskou cestou. Držím palce 🍀

Ešte dodám, že na okolie sa vykašli 🙂 Je to o vás.

nyusika
12. nov 2023

@tianna tak ale, povedzme si na rovinu - väčšina z nich by najradšej skončila po treťom dieťati.... žiaľ, bola iná doba, tak proste pokorne mužovi nastavili a rodili, kým boli v reproduktivnom veku