icon

Už vôbec nevládzem s vlastným dieťaťom

28. sep 2022

Ahojte ženy, ani neviem čo chcem docieliť touto skupinou.. možno len nájsť podporu pre seba a aj pre ostatné ktoré to majú ťažké.
Priznávam že už vôbec nevládzem s vlastným dieťaťom.
Malá má síce len 4 mesiace, ale ja už som maximálne vyčerpaná. Je to veľmi uplakané dieťa, nemôžem ju nechať hrať sa s hračkami alebo v hojdačke a odísť ani na WC, lebo okamžite spustí plač ktorý sa nedá utíšiť aj 20 minút.
Vôbec nechce spať, ani cez deň, ani v noci. Celé mesiace fungujem na max 2-3 hodinách spánku, ale nie v kuse, na etapy. Som ako mátoha, unavená, nevládzem pomaly už ani na nohách stáť, nervózna, smutná, zúfalá. Malá nechce zaspávať pri nikom inom ako pri mne, nemôžem poprosiť partnera aby aspoň jednu noc k nej vstaval on, lebo spustí plač a vydrží plakať aj 2 hodiny, aj tak musím prísť nakoniec ja. Teraz bola chorá, v noci aj 30x hore, ja som mala 39 horúčky, no i tak som musela fungovať na 100%. Všetci vraveli : bude mať 6 týždňov, bude lepšie. Bude mať 3 mesiace bude lepšie. Počula som X vecí kedy by malo byť lepšie a stále nič. Už cítim že mi telo vôbec nevladze dnes v noci som skoro spadla s malou na rukách, čo už tak veľmi potrebujem spánok že sa nedokážem zdvihnúť. Ženy kedy bude lepšie? Kedy začalo spať vaše dieťa?
Prosím neradte mi nosič, malá ho nechce. Kočík funguje cez deň, na max 20 minút a zas plač. Už neviem ako ďalej.

janickacrazy
29. sep 2022

@domak2 no moje deti nechceli byť v nosiči ani jedno, maximálne tak tých 10-20 minút, potom revali, neviem prečo, ale na nich to dajak neplatilo a ani vonku byť nepomohlo, radšej boli na rukách len tak

andreaj24
29. sep 2022

@anjelicek26 to vážne? Akoby si o našom písala. Strašne kričí, plače za všetko. Na gastre všetko ok, endokrinologia tiež ok. Presne som zvažovala aj to ušné, keď je taký hlučný. A teraz ste na tom ako? Ja mám totiž pocit,že to vrieskacie obdobie neskončí. Má 4 roky a stále to neprestáva.

eskop
29. sep 2022

Inak este ma napadlo aj moja dcerka mala reflux a davali sme mlieko Bebu ar, ale to bolo hrozne pre nu, absolutne jej nesadlo stale aj ked zaspala tak za chvilku bola hore lebo mala zrejme krce , nevedela sa ani vyprdiet.. skusila by som sa s doktorkou poradit o zmene mlieka.. my sme skusilo asi 6 kym sme nasli take ktore jej sadlo.. boli sme aj na vysetreniach aj na neuro aj na alergie, zelezo a vsetko bolo ok... dieta potrebuje spat a vy tiez...

terry658
29. sep 2022

Ťažko sa mi to číta, lebo sa mi vracajú spomienky na moju malú. Bola presne takéto dieťa. No po 5 mesiacoch som prosto kapitulovala a dala juh manželovi, že nech si s ňou robí čo chce, lebo ja už nevládzem. Chodili sa ku nám striedať moji rodičia, manželovi chodili kočíkovať a prosto sme ju nechali vyvrieskať. V 9 mesiacoch sa to trošinku zlepšilo. Ale do 3,5 roka bola minimálne 8x za noc hore. Mne doktorka povedala, že niektoré deti sú prosto také a nikto sa so mnou viac nebavil.
Mne pomohlo začať ignorovať ten plač a nechať aj iných nech si to užijú. Ak ti má kto pomôcť navariť, upratať tak si nechaj pomôcť a ty choď spať zakaždým keď bude spať bábo. Aspoň raz za týždeň ju daj na pár hodín manželovi a choď sa vyspať k mame alebo hocikde kde budeš mať ticho. Prajem veľa síl

ivuskaa159
29. sep 2022

Ahoj mala som toto iste doma prvé 3 mesiace len s tým že moja mala bola cez deň v pohode len v noci robila rodeo, s mužom sme sa striedali na fitlopte, občas moja mama prišla vystriedať.... Určite nech ju pozrie doktor, nie je normálne aby stále plakala.m Medzi tým ako budete hľadať príčiny, na víkend daj dieťa manželovi. Odsackuj sa do inej izby, lieky na spanie, stuple do usi a spis. Absolutne odignoruj plač aj keď to bude boliet na duši. Musíš sa vyspať. Pamätaj na to že keď skolabujes a odvezú ta aj tak sa bude musieť muž postarať. Ja som to tak robila tiež. Zo začiatku má to aj trápilo, potom už ani nie. Nemôžeš vždy vo všetkom uprednostniť dieťa. To že sa nechce voziť v kočíku, nezáujem, zakryjem kocar, hodím malej niečo na oči a ideme. Vyreve sa a zaspí. Nesmie ona cvičiť teba. Nebuď otrokom svojho dieťaťa ako to začína byt trendom v dnešnej dobe. Aj toto zle obdobie prejde, hore hlavu. Držím palce. ✊🏻💪🏻

lenjaona
29. sep 2022

Moja mama hovorí že dať po zadku ale len tak nie silou, sestre to pomáhalo dokonca sa aj smiala pri tom
Popripade ju nechať vyplakať nech si nezvyka že pribehnes
Nie vždy to je zdravotny problém ale ktovie
Nema zastavené vetry?

liliana8
29. sep 2022

@anjelicek26 Ak si prosim pamatas cca.kolko sedeni ste absolvovali a v akom veku?Bolo vidiet zmenu aj v spravani maleho?

Nahodou si nespominas aky pristup z osteopatie?Pozerala som to a su rozne:kraniosakralna biodynamika, kraniosakralna osteopatia,atd.

liliana8
29. sep 2022

@dencii Ak sa mozem opytat,aka je mala teraz ako starsia?

liliana8
29. sep 2022

@deti95060810 a aky su syn a dcera dnes (povaha)?Kolko maju uz rokov?

dencii
29. sep 2022

@liliana8 je veľmi šikovná, múdra, vnimava (tým ze sme sa jej nonstop museli venovať sa naučila veľa veci skôr ako jej rovesníci, napríklad od 14 mesiacov bola bez plienky, teraz v 4,5 roku už vie napísať všetky písmená, krásne rozpráva, recituje) ale teda aby som bola objektívna stále máva svoje hysterické chvíle (najmä pri mne, pri tatinovi si toľko nedovolí), je tvrdohlavá, panovačna, ale tak ľúbime ju jak kona 😀 ja som vraj bola rovnaké dieťa (ešte sme aj obe narodené v znamení barana), ale vekom sa to jednoznačne zlepšilo, už sa jej dá vysvetliť, uvedomuje si co robí, len niekedy tie emócie sú silnejšie ako ona

fok
29. sep 2022

Presne viem čo prežívaš 🙂
U nás to prešlo až po 7mesiacoch
Teraz bude mat 8 a je to p podstatne lepšie napriek tomu že mu idu zuby. Nedá sa to porovnat

mimixxxx
29. sep 2022

Ak sa vylucili vsetky spominane medicinske dovody, tak ostava high need baby, narocne dieta, udajne nezrely nervovy system /nie je to porucha, potrebuje len viac casu/.
Dieta je zvyknute na podmienky v maternici a tazko si zvyka na vonkajsi svet. Treba mu ulahcit prechod, je zvyknute na hluk z maternice, tak mu pustat biely sum, je zvyknute na stalu pristomnost matky a byt v tesnom priestore ako v maternici, tak satka, je zvyknute pri pohybe matky spat, tak sa prechadzat so satkou alebo skakat na fit lopte, atd. Kazde dieta je ine, nie na kazde vsetko spominane funguje..
Alebo spolocne spanie v posteli tiez vela veci ulahci.
Nazory svokier a pod. treba ignorovat, maju svoj vek, ziju vo svojom svete, to sa nezmeni, nazory, ze treba vyplakat tiez treba ignorovat, kto take dieta nezazil, ten nepochopi.
Za norm. okolnosti sa to zlepsuje medzi 3-6 mesiacom a po 1 roku zivota je to uz vyraznejsie lepsie, lebo dieta rozumie rodicovi a opacne a je uz aj samostatnejsie, vie sa samo pohybovat. Potom neskor ale pride obdobie vzdoru atd.. stale nieco asi bude. Ale najtazsie su prve mesiace a porom este prvy rok.
Ale kazde dieta je trochu ine, treba vsetko brat s rezervou.
High need baby potrebuje matku a jej lasku, nic viac. Ak sa da, tak neriesit bordel doma a na chvilu si pospat vzdy, ked dieta spi.
Este su teorie ze dieta reve lebo ma vela podnetov, lebo ma malo podnetov cez den, ale casto je to podla mna aj z dovodu ze je unavene, je nevyspate a preto reve ako diva zver. Treba mu urobit podmienky aby spalo, aspon chvilu.
Btw. casto deti inak z tej laktozovej intolerancie vyrastu, ak by to bolo nahodou to.

mimixxxx
29. sep 2022

A genetika je tiez casta, otec reval, otcov otec reval-z revania dostal pruh a ako babatko bol operovany.. ale moze to byt aj z matkinej strany atd..

cverka
29. sep 2022

Ako keby si písala o mojom synovi, reval už v pôrodnici, každý mi vravel,že oddychni si ešte v pôrodnici doma to už bude iné., Bolo to tam hrozne, spal možno Max tak 1h vkuse, reval vkuse aleze vkuse.. prišli sme domov to isté, ale on mi aspoň v kočíku vyspal cez deň, čiže každý deň 3x vonku sme chodili .. hocikedy som po meste urobila 16km denne,. Dr mi povedal to isté, vysoko podnetove a náročné dieťa.. zmenilo sa to až v 8 mesiaci cca, teraz má 1r a 7mesiacov.. a je zlatý chlapček, síce noc mi prespal asi len raz,ale cez deň to je už iné.. no postupom času som si uvedomila,že za veľa som si mohla sama, všetko som chcela mať tip top vkuse som bola nervózna, zmenil sa mi úplne život a nato má nikto nepripravil 😅 už teraz viem,že ak sa niekedy odhodlame s mužom na druhé,tak budem všetko robiť inak,. Nikdy som ho nenechala plakať a tak sa aj naučil,že len mrnkol a ja som si išla nohy dolamat a už som bola pri ňom.. tiež mal reflux, kojit som prestala presne kvôli tomu, že z mojich nervov som stratila mlieko.. malý to zo mňa všetko cítil a preto bol taký,. Teraz už viem,že menej je niekedy viac 😅

mmoni89
29. sep 2022

Prajem ti pevné nervy a veľa síl. Poznam to. Mam 3chalanov všetci boli podobný, najstarší bol najnáročnejší. Nevyspala som sa poriadne už cca 8rokov 😉😀ale neboj, raz bude lepšie. Naše deti boli nervózne a uplakane podľa mňa z nudy 😀kým sa nezačali sami pohybovať a premiestňovať tak to bol masaker. Po roku sa to vždy zlepšilo.

euka210
29. sep 2022

Len nieco som precitala...a to som myslela ze moj prvy bol narocny ked spal za den v 2mes.2h za cely den. Ale nosic bol u nas vykupenie a pomohol.
Urcite treba nieco robit, lebo sa zlozis...a ked mas aj prvaka, tak duplom potrebujes fungovat.
Vylucit tu intoleranciu na laktozu ako radia.
A rady svokry ked som citala 🤦‍♀️...ano, vtedy sa macali cumle do medu aby deti spali, nechavali sa vyplakat a tak sa naucili zaspavat same, ci odvar z makovic...realne veci od manzelovych tiet. Ale to bola ina doba, zeny si casto museli poradit same a nemali tolko casu na deti.
Mne dala neurologicka davat malemu vit.B6 alebo B12 co je na nervovu sustavu. Ale az vekom bol spanok lepsi, ale ze je stale citlivy a tazsie vecer zaspava, uzkostnejsi je stale a uz ma 11r.
Mozem napisat, ze daj ju priatelovi a nech ten plac vydrzite, ...my sme skusali kontrolovane samozaspavanie v 6mes a po tyzdni som to vzdala ja, dieta nie. ...Takze som ti ani velmi neporadila.
A rozmyslam...ked ma reflux a kvoli tomu sa moze napr.casto budit, tak vtedy pomoze ak sa prejde na tuhsie prikrmy.

missells
29. sep 2022

skús akupresuristu Antona Jašicu

uckova
29. sep 2022

Ahoj nechcem byť za múdru ani nič..samozrejme ak doktorka povie že zdravotné je ok. . Ale skús to prijať. Ja som to pri treťom pochopila. Ukludnila som sa. Proste v hlave som si nastavila že to je len obdobie. ( Do 3 rokov 🙈😂) bola som hrdá že ja som tá ktorá ho utíši, ktorú miluje najviac na svete.. vieš čo tým chcem povedať. Spala som ked spal aj malý. Domácnosť a staršie deti proste museli pomáhať všetci. Či navariť upratať. Proste neriešila som bordel, nič. V noci som si dala malého k sebe aby som nevstavala z postele unavená lebo som nevládala. A stále som si hovorila aká som na seba hrdá že je môj. ( Mám väčšie deti školákov ti už má nepotrebujú a on ma potreboval najviac na svete nikoho iného len mňa ). Takto som si to nastavila a bolo mi lepšie. Malý kludnejsi lepšie spal. Skús pozrieť koľko má spávať podľa veku. Lebo samozrejme keď nespí cez deň je bábo preťažené nespí ani v noci. To je jedno s druhým ruka v ruke. Prajem veľa šťastia 🙏❤️ ( My lepšie spíme až teraz v 2 rokoch. A stále so mnou musí spat. Ale aspoň spi )

martinovabarka
29. sep 2022

Ako keby si písala o mne akurát, že ja mám už 3,5 ročného syna a 11ročnú dcéru, nespala som už celú noc ani neviem kedy naposledy🤦‍♀️. Unavená nahnevaná, nervózna.. Obe deti majú reflux a teda potrápil nás riadne. Presne ako píšeš, strašný rev v noci sa mi podlamovali nohy keď som ich oboch vláčila na rukách aj cez svoju bolesť chrbta a rúk😪, domácnosť v troskách...nechcela som Ťa tým ale vydesit.. Aké mlieko mu dávaš ? Lebo nám najskôr sadol dobre Nutrilon AR, ten bol aj na predpis no potom sa zmenil aj obal a teda aj zloženie mlieka a to bolo zase peklo, prešli sme na bebu AR a takisto najskôr dobre potom zase zmena obalu a znova boj.. Nám reflux neprešiel ani po roku, dokonca pretrváva a malý už aj sám povie, že mu vybehlo, že ho bolí hrdielko a to je na diéte a má na to aj lieky, v noci sa zobudí a chodí zamnou, keby ho odnesiem do postele vráti sa aj 30 krát, takže keď príde okolo polnoci"spíme "spolu. (sám prespal celú noc, asi 7krat max. ) Musí to byť pre nich strašné ak ich to páli a štípe, lebo teda môj dokáže riadne dlho plakať ešte aj teraz, inak ten gastrotuss baby by si tiež mohla skúsiť, ako Ti tu už niekto písal. Prajem veľa síl, pozitívnych myšlienok a čo najmenej plaču ❤️

kassandra25
29. sep 2022

Ja mam takehoto syna. Nikdy nespal ani ked bol vo mne 9 mesiacov. Ani potom. Do roka a pol prespal kazdy den za 24 h presne maximum 4 hodiny, bolo to na etapy. Aj teraz ma obrovske problemy spat, ma takmer 8 rokov. Musi si dat niekedy tabl na spanie. Teraz uz nereve, kedze nie je babatko, ale utrpenie pri nom je o to vacsie. Vydava zo seba abnormalny a nadmerny hluk a to uplne vzdy a uplne vsade. Stravit s nim 8 minut a viac je vyslovne utrpenie, ze chces len plakat, revat, nezit. Aj ked ho posles von sa hrat, nepomaha to, lebo vo vzdialenosti 2 ulice cez zatvorene okna v celom byte je prave pocut ten hrozny hluk od neho. Zial jeho keby ukradli, mi ho vratia s obrovskym balikom penazi. Vobec nikto v rodine ho nechce brat sa postarat ked som v praci. Byv muz, ktory to s nim nevydrzal, ho tiez nechce bravat. Zivot s nim prirovnavam k umuceniu Židov v koncentracnom tabore, ked im 24 h kazdy den pustali rozhlas, sireny a hudbu, aby boli vynuteni nonstop zit v hluku a nespat. Moj najkrajsi zivot sa zacina, ked ide prec, ale velmi dlho sa spamatavam s psychicky otriasam, ze vlastne odisiel. Neviem, ti poradit v tomto, ci budes mat viac stastia, alebo aj tvoj zivot bude vyslovene iba o prezivani

ana82
29. sep 2022

@kassandra25 Kriste Pane no ty si matka roka, to čo tu za kraviny píšeš....
keby to aj hneď bola pravda toto napísať na vlastné dieťa, ktoré si za to nemôže, tak to asi riešim a nevypisujem kraviny

kassandra25
29. sep 2022

@ana82 ja som napisala len cistu pravdu. A neboj sa, riesili sme to.... viac ako si myslis. Nemozem napisat na vlastne dieta to, co nie je pravda, co by sa citalo dobre, aby si konkretne ty bola spokojnejsia.

ana82
29. sep 2022

@kassandra25 vieš čo robili židom v koncentráku, asi ťažko, lebo prirovnávať výchovu dieťaťa s mučením židov je teda ozaj cez...život sa ti začína keď ide preč...rozum sa mi zastavuje...

filodendron
29. sep 2022

@ana82 skusme neodsudzovat, nechodime v jej topankach ani nezijeme jej zivot. Naozaj ak si predstavis ten hluk a tie dB, ktore narocne dieta vie zo seba vydat, tak je to na psychiku abnormalna zataz. Hlavne ak to trva neustale, ja sa necudujem, ze si potrebovala ulavit.

ana82
29. sep 2022

@filodendron nikoho neodsudzujem, viem, že je veľa mám, ktoré sa musia venovať svojím deťom 24 hodín, ale ešte som nepočula/nečítala, žeby to prirovnávali ku koncentráku, nech je to akokoľvek náročné.....pani to možno ani tak nemyslela ako to napísala....

filodendron
29. sep 2022

@kassandra25 pocuj, neskusali ste mu dat vysetrit aj sluch? Ja viem, ze ma uz 8 rokov, tak ste zrejme pochodili kade tade, toto mi prve napadlo pri tom kriku.

kassandra25
29. sep 2022

@filodendron ma v poriadku sluch, aj vsetko, len je taky aky je a musi sa to znasat..... ma energiu za 8 deti. Ale 8 deti plus jedno dalsie som nechcela

kassandra25
29. sep 2022

@ana82 ja vam ho darujem v dobrom a vydrzite s placom 2 dni

ana82
29. sep 2022

@kassandra25 nie nemôžete mi ho darovať predsa to neni mača🙈je mi ľúto, že sa mu nedá pomôcť❤ pošlite ho do domova dôchodcov aspoň na dve hodiny karty hrať si odpočiniete a tam sú väčšinou nahluchlí 🙂 a budú radi, že majú spoločnosť

zuzi0911
29. sep 2022

Uff neporadim lebo sama som si tým prešla a na nič som neprišla...dcéra si z toho až pruh uhnala a v 4 m ju operovali ...katastrofa....ľudia čo nás ani nepoznali zastavovali nás na ulici ,že kľud ticho zrazu vresly a hned vedeli kto je vonku,len kuknutim z okna sa uistili,ze msju oravdu...podka mna stavkovali ...čiže u nas ani vonku nebol kľud. Iba ak by som s nou doslova hádzala..spala iba kým jej hlava plieskala v kočíku, ak som raz zastavila koniec...môj spánok ako tvoj .. zlepšilo sa to okolo 1,5 r ...už som spala potom 4 h vkuse....
Ja ti prajem veľa veľa síl...pevne nervy ..