icon

Viac detí a strata slobody

11. jan 2023

Je pravda ze s viac deťmi sa nedá toľko cestovať a užívať si život ako ked mate iba jedno?

Bavili sme sa so svagrinou, ona ma jedno dieťa a my čakáme tretie, padla taka netaktna poznámka z jej strany,ze nam nezavidi lebo s toľkými deťmi si uz neuzijeme ,ani výlety,, finančne ze nas to odrovna ,ze ani strážiť nam ich nebude mat kto,ze uz nebudeme mat cas pre seba ako pár..,ze najlepšie mat jedno , maximálne dve ( ona chce este jedno ale nedarí sa im)

Akože, teraz mi je smutno ( hormóny) my sme deti chceli tri a neviem nejak som neriešila zeby sa nám tým skončil život a sloboda..ako to máte vy?
Viacpocetne rodiny,ozaj máte obmedzené možnosti?

Strana
z2
ckocka
11. jan 2023

Keď si to doteraz neriešila lebo to tebe nevadilo tak prečo to riešiš keď ti niekto iný povie že by to vadilo jemu? Veď to je jeho postoj, nie tvoj.

autor
11. jan 2023

@ckocka ja sa pýtam ci je to ozaj tak, žien ktoré tých viac detí majú...

Mne nic nevadí,len mi prišlo tak smutno z toho

misinka0611
11. jan 2023

Nemám 3+ deti, ale naozaj jej názor je až tak podstatný? Je to len názor, len jednej osoby. Jasne že ti povie toto keď viac detí nechce 🙂 Že strážiť, akože keď ma niekto 1-2 tak ma stráženie automaticky? Ja mám 2 a žiadne stráženie. To užívanie výletov tiež dosť mimo. Všetko predsa zavisi od tvojho prístupu, od financií, od pováh detí a aj od ich veku. To sa nedá takto povedať 🙂

bluemoon24
11. jan 2023

Mela byt zticha, ale vlastne ma tak trochu pravdu ne? Vice deti znamena mene penez (pokud nevydelavate nadprumerne), vice povinnosti a slozitejsi logistika. Ale to prece neznamena horsi. Kazdy si vybere to, co mu vyhovuje. Nam treba vyhovuje mit jen jedno dite a nekomu vyhovuje jich mit 5 a nekomu zase zadne dite. Ja ani na jednom rozhodnuti nevidim nic zle.

sense
11. jan 2023

Pozri nemusí ti byt z toho smutno, mam kamarátku majú síce len dve deti, veľa cestujú aj výlety robia ale sama povedal, ze to ide viac do peňazí.... Keďže áno letenku potrebuje aj pre ďalšie dieťa, hotel ak nemá rodinné izby musia brať dve izby, vstupné keď ide s nimi sama viac stoja, ale zas keď idú cela rodina môžu profitovať z rodinného vstupného, keďže tam sú zľavy od dvoch detí. A vyjde ju vstupné toľko len o malinko viac ako keď zaplatím plne vstupné ja s jedným dieťaťom, alebo keď ideme aj s chlapom tak zaplatia toľko co my plus ako rodina majú aj zľavu na rodinnom menu. Ale všetko je otázka peňazí ale nie počtu deti.... Bud na to máš alebo nie

lucia147852
11. jan 2023

Tak záleží ako ste na tom finančne. Ak dokážete zaplatiť vstupné a jedlo napr v reštike pre 5 ľudí, tak vás to neobmedzí. Ak ste finančne horšie, tak áno, obmedzí, každý ďalší krk musíš na dovolenke zaplatiť. Ja síce 3 deti nemám, ale poznám rodiny čo áno,dokonca aj také, čo majú po 5 deti. Niektoré fungujú normalne a deti z iných nikdy neboli ani len na pizzu, lebo neboli €

ckocka
11. jan 2023

Čisto prakticky z hladiska užívania si a cestovania je určite najvýhodnejšie nemať žiadne dieťa.
Ale iba podla toho asi počet detí plánuje málokto.

hederamonstera
11. jan 2023

Mozno zo zaciatku, ked bude babenko male. Ale ked uz budes mat deti vacsie, tak si urcite uzijete vylety;) mozno aj viac, kedze tri deti sa spolu lepsie zahraju ako jedinacik sam ;)
A takisto s manzelom mate pred sebou este cely zivot, deti s vami nebudu stale ;)
Kazda faza zivota ma to svoje pre a proti. A svagrina ti mozno zavidi, preto taka hnusna poznamka ;)

simsalabim
11. jan 2023

Tak pravdu ma (sama mam neplanovane 3), hlavne ak nie ste Beckhamovci ci Angelina Jolie. Ale to neznamena, ze 3 deti je zle a ze sa to neda … bolo to od nej netaktne.

dominikamacakova
11. jan 2023

Myslím si, že mať dve, alebo tri je už úplne jedno 😀

bluka2
11. jan 2023

Tak fakt je to tazsie najst ubytovanie, kde v 1 izbe mozete mat vsetky deti (ak su este male) uz s 2 detmi v porovnani s 1. Ako je to s 3, sa asi nedozviem :D ale da sa vsetko.

amadea3
11. jan 2023

ja mam sice “iba” 2 deti, ale svagrovci maju 3 (aktualne 7,5 a 2r), ano cestovanie a logistika je narocnejsie, financie zatial az tak necitia, lebo deti su relativne male. Ale co je u nich tak najcastejsie formulovane ako “staznost”, ze si nevedia spravit oddych bez deti, babka (je len z jednej strany k dispozicii) si nechce zobrat vsetky deti naraz, je to pre nu prilis… berie max tie dve starsie a male 2r zostava vzdy doma

sasitimi17
11. jan 2023

Moja švagriná má 4 deti všetky ešte malé, najmenší má tuším pol roka a teda je to poriadny záhul. Ja mám jednu a to mám úplnú pohodičku oproti nej, tiež jej to vôbec nezávidím. Na dovolenke neboli ani raz, hoci finančne sú dobre na tom.

amiaja
11. jan 2023

Tak urcite je to ine mat jedno dieta a mat tri. Dovolenka pre piatich stoji viac ako pre troch. Takisto obed v restauracii. Aj auto potrebujes vacsie ked mas tri autosedacky. Nebudeme sa tvarit ze to nie je zlozitejsie. Ale ked to tak chces tak preco nie. Nikto ti nema co do toho kecat.
A tipla by som ze svagrina to povedala preto ze ti zavidi ze si tehotna a im sa nedari 😉

maryetta
11. jan 2023

Mame 3deti a vylety prisposobujeme poctu 😂
Vzdy ideme ci do tatier. Na kupalisko. Do prirody v okoli. Na zmrzlinu. Kino. Divadlo.

autor
11. jan 2023

Ďakujem za názory.. jasné viem ze to je zložitejšie,uz pri dvoch to je úplne o inom, ..to ako ked mi nejaká mamina povedala ze pri jednom 1r .doma.nic nestíha,ja som.sa.v duchu pomyslela svoje.

My mame deti este malé, najstarší ma 4r. Boli.sme aj na dovolenke aj na výletoch, zatiaľ mi to nepríde nejaké problémové ale mozno v budúcnosti zmením názor. Ja som.chcela vždy 3deti.sme mala rodina..mladej generácie je u nas minimum. ,tak aby ich bolo viac ked my tu uz nebudeme.
Taku som mala víziu , niesme Beckhamovci ale nemáme sa zle..

Samozrejme ked pojdem aj ja do práce bude to lepšie. No nepotrpime si na dráhe reštiky a dovolenky. Niesom na to nejak nastavená,ale určite raz do roka by sme sli ked bude možnosť,to by nas hádam nezrujnovalo ani finančne ani psychicky 😔

danulicek
11. jan 2023

tak ono asi dost zavisi od toho, aky zivotny styl ste mali pred detmi a na co ste boli zvyknuti s dvomi - chodili ste na vylety s detmi aj predtym? podla mna, ked mate dve, myslim, ze tretie - o to viac, ak je planovane - nie je "skrt cez rozpocet". mozno prve roky to bude narocnejsie, ale to k malym detickam patri... ja mam sice "len" dve deti, ale mozem ti povedat, cestujem(e) s nimi omnoho viac, ako som cestovala s muzom ako slobodna. je pravda, ze viac-menej si robime vylety po Slovensku, ale to, co maju precestovane a poznaju v ramci Slovenska moje deti, casto nemaju ani dospeli. a to nesoferujem - ak nejdeme aj s muzom autom, tak nasadneme na vlak, autobus a ideme.

cim chcem povedat, ze ked sa chce, da sa robit si krasne vylety aj s viacerymi detmi a vobec to nie je pre mna strata slobody. isteze by bol iny vylet s kamoskou ako s detmi 😀 ale zalezi od toho, ako sa k tomu postavite vy ako rodicia, ci budete smutni, ze nemozete ist na all inclusive dovolenku za napr. 4000 eur alebo vas naplni radostou aj rodinny vylet v ramci slovenska za 100, z ktoreho pridete unaveni najviac asi vy ako rodicia 😀 ja milujem zazitky a vobec nemusim ist na drahe dovolenky a k tomu vediem aj deti. chce to ovela-ovela viac planovania, rozpocitania si "vreckoveho", ale to nevadi, za tie zazitky to stoji. napr minuly rok sme boli na dve noci v zahrebe - ja a dve deti, prvykrat v zivote lietadlom, zbaleni len do prirucnej batoziny s par vecami. niektori ludia sa cudovali, ze ci mi nehrabe, ved to sa neoplati - cely vylet aj s letenkami, ubytkom, vstupmi do muzei a stravou nas vysiel cca 220 eur 😉 nekupovali sme suveniry ani sme nejedli v drahej restauracii, ale uzili sme si to neskutocne a doteraz chalani o tom rozpravaju a vobec neriesia, ci sme si dopriali luxusny hotel alebo maly apartman, kde sme prespali. pre porovnanie - vikend v tatrach mi vyhodilo za 400 len ubytko a stravu pre mna a deti 🙂 takze da sa vsetko, ale treba viac planovat a pocitat 🙂 a nezabudni, ze svagrina vychadza z toho, ze ma jedno dieta, co je o dve menej. nenechaj sa znechutit, bude vam super 🙂

autor
11. jan 2023

@danulicek takto presne si predstavujem vyletovanie... Úplne si mi teraz vyčítala myšlienky a inak máš moj veľký obdiv 😍 super!!

mila19
11. jan 2023

Je to náročnejšie bez diskusie. No v prvom rade je to o tvojom nastavení a toho ako vysoko si latku nastavis, cestovať nemusí znamenať zbankrotovať... podľa mňa deti stoja viac až časom, ale väčšie auto treba hneď... .Dúfajme, že švagrinej padnú aspoň dvojičky za to jej nemiestne vyjadrenie...

dahra
11. jan 2023

na tému výlety a cestovanie, hm... mám tri deti a segra 2. Minulé leto sme si spravili výlet samy v rámci Slovenska. Šli sme vlakom (ŽSR) všetky deti vo veku (6-12), cesta lacnejšia ako autom. Kufre mali aj krpci, takže sme "dali o sebe vedieť" všetkým, keď sme ich všetci ťahali za sebou. 🙂 Ubytko sme si našli v pohode, hľadali sme pre skupinu, nie rodinu 🙂. sesterka nám ešte neplánovene prihodila dalšieho, takže sme boli 2 ženy so 6 deťmi. Ale super týždenný výlet. Tešíme sa na leto. Určite sa to dá! Hoci prvé roky to bolo samozrejme náročnejšie.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
zafir01
11. jan 2023

Tak trochu mala pravdu.. Mame tri. Najmladšie zatiaľ bude mať rok. No už pri hoteloch nám núkajú 2 hotelové izby.. Takže skôr hľadané apartmány s dvoma spálňami. Letecké dovolenky cez cestovku sú väčšinou 2+2.
Lístky do zoo, atrakcií, aquaparku.. To všetko je plus ďalší lístok naviac.
Ale kto by to takto prepočítaval?
Ú nás má najstarší 11 stredný 5 a najmladšia bude mať o pár dní 1 rok. Minulý rok sme boli na dvoch pobytoch po sk. Ešte sú s treťou není žiadne výdavky 😂.. Teda co sa týka voľnočasových aktivít.

Horšie je to pri skolakoch.. 11 ročný chodí na crosfit a začalo ho brať plávanie. Plus raz v týždni angličtina To je mesačne cca 250 eur ...
Druhý keď pôjde o 2 roky do školy a chcel by to isté... Uuuf..

maryetta
11. jan 2023

Napr mne s jednym bolo najhorsie 😂
Chcel všetok na čas.
Teraz je to aj o nich. O ich surodeneckom vztahu. Maju spolocne zazitky. Zacnu sa nahanat. Ochutnavat zmrzlinu navzajom.
Ked su chori rozveseluju jeden druheho.

dankagirl
11. jan 2023

Ahojky nie je to tak
Mi čakáme 4 babo ,staršie 3 majú 16,13,9 a nikdy nám neboli prekážkou či už na dovolenky ,výlety atd .
Všetko je to o tom ako si to nastavíte a zas nie každý výlet niečo stojí …mi sme vášnivý turisti ,chodíme po horách ,hradoch a vždy sme si to užili …a samozrejme sne dvaja na to aj maly sa narodí c máji a v auguste plánujeme Chorvátsko

e3v3a3
11. jan 2023

Ja by som ani nepovedala, že je to o počte deti niektoré veci, ale o ich povahe. S prvým synom sa dalo všade ísť, s druhým mam dosť ísť aj na prechádzku. Takže on nás "obmedzuje" fakt dosť 😀 ale všetko raz prejde

yanni
11. jan 2023

nie je. Mame 5 a cestujeme rovnako ako len s jednym alebo dvomi. Akurat, ze je to viac logistiky a batoziny. A samozrejme hotel alebo apratman musis byt väcsi. A my cestujeme faaaakt ze vela. V zime na lyzovacku do Rakuska vzdy vsetci a v lete ako kedy. Ked sa starsim trom (jeden takmer dospely a dvaja pubertaci) pozdava destinacia, tak idu s nami, ked si myslia, ze to bude nuda, tak pre nich vymyslame nieco ine a my ideme len bud s tromi (13, 7, 4 roky) alebo len s tymi dvomi najmladsimi. Cestujeme aj mimo velkych prazdnin, tam to skor na kratsie vikendove pobyty.

galioska
11. jan 2023

no to urcite, mam dve deti a cestuju od par tyzdnov zivota v aute, lietadle kade tade po svete. Syn bol viac uplakany, dcera furt spala ale videli tolko co dospely za cely zivot nie😃 uz su velke dcera dospela a je tak nabazena, ze jej je dobre doma😁

cammille
11. jan 2023

To vzdy zavisi od konkretnej rodiny, od jej moznosti a celkoveho nastavenia.
My mame 7 deti a cestujeme vela a ziadnu stratu slobody nepocitujem😊. Deti vzdy berieme so sebou, strazit ich nedavame, chceme, aby poznali Slovensko, videli "svet", mali zazitky😊.
Tento rok sme napriklad pobehali rakuske Alpy, zvladli sme more v IT a aj dovolenku na Slovensku a mnozstvo vyletov, od jari do jesene takmer kazdy vikend niekam vybehneme na vylet, blizko ci dalej.
Je to vzdy vela batoziny, vacsie ubytko...ale ja sa z toho naramne tesim a uzivam si to😁😁
Takze svagrinu jednym uchom, druhym von. Ako si zariadite, tak budete mat😊

hederamonstera
11. jan 2023

@cammille wau, 7☺️☺️ Ako sa premiestnujete? Mate auto ci?

cammille
11. jan 2023

@hederamonstera ano autom, v podstate to je skor minibus😃😃

Strana
z2