icon

Vstávajú vaši muži k bábätku?

21. sep 2023

Žienky mam otázku pomáhajú vám vaši muži pri vstávani k babatku? Ked ich napr uspavate alebo krmite ?

zuzubb007
21. sep 2023

No tak naco sa pytas, ked chlap chce nech vstava a ked nechce nevstava logicke my to aj tak nezmenime

autor
21. sep 2023

@cookie29 presne tak 👌🏾 zasa napriklad niektore maminky si nevedia oddychnut ani cez den a je normalne ak tatino tiez pomaha napr cez vikend

autor
21. sep 2023

@zuzubb007 ty uz co tu riešiš 😂😂😂 ja som sa pytala ako to je v inej domacnosti matky mi napisali tak viem preboha ty robis z toho jak keby to je neviem aka otazka 🤦🏾‍♀️ klud nerozculuj sa a chod si pokojne pospinkat asi mas toho vela

rachel36a
21. sep 2023

Vstaval. Skoro kazdu noc. Ja som odsavala, on krmil.

cookie29
21. sep 2023

ja som alergicka na slovo "pomahat" pretoze to znamena, ze robi nieco, co mu nepatri, co nie je jeho vec/povinnost atd... proste robi nieco namiesto niekoho ineho.

je to sice o slovickareni, ale v tomto dost podstatne...

dankagirl
21. sep 2023

Áno vstáva a veľakrát to ani neviem aj sa stará o neho môžem ísť hocikedy
A to mame 4 dieťatko a manžel má 45

pandorra
21. sep 2023

závisi to od druhu práce, iné je keď muž pracuje ako vodič a potrebuje sa sústrediť pri výkone zamestnania, aby sa niečo nestalo a iné ked' pracuje napríklad ako administratívny pracovník, týmto nechcem zľahčovať ich zamestnanie. My sme s mužom mali dohodu, ja som vstávala k babám cez noc a on si ich zobral ráno, aby som sa vyspala. Baby však nemali koliky, boli nenáročné bábätka.

denisah6
Autor odpoveď zmazal
4stanka4
21. sep 2023

Nie nevstával, ja som kojila tak zbytočne by bol hore. Skôr teraz keď sa mala zobudí (3 roky) tak ide k nej

majlo1234
21. sep 2023

Nevstava, ani nespi s nami v jednej izbe. Nakolko kojim, nepomohol by mi. Ale ked byva dieta chore, a pyta v noci caj, alebo vodu, alebo musim ist pre teplomer a lieky, vzedy by som ocenila, keby spal s nami😄

lossless
21. sep 2023

Pri prvom sme prvy mesiac vstavali obaja, bolo to pre nas nieco nove a trochu sok, potom uz nie, rovnako ani pri druhej nevstava. Ale inac prebaluje, kocikuje, venuje sa obom, ked malo druhe koliky vecer tak sme sa striedali s nosenim. Nema problem uspat alebo akokolvek sa zapojit.

thoughtfulweirdo
21. sep 2023

K dcére áno, kým som kojila, tak ju po nakojeni išiel kolísať on, ak nezaspala, keď už bola len na UM, delili sme si kŕmenia jedno on, jedno ja. Nikdy som ho nežiadala, robil to automaticky od príchodu z pôrodnicu. Ale nemal žiadnu vysoko náročnú prácu, kde by potreboval 100% sústredenia a nemohol byť trochu unavený 🙂 k synovi nevstával, lebo to bolo zbytočné, ten vrieskal dlheeee hodiny v kuse a ja som počas toho aj tak nemohla spať, muž hej, tak on spal a ja som tíšila a skúšala všetky čáry máry 😄

beata_k
21. sep 2023

Nie.

tiezjedna
21. sep 2023

@zuzubb007 predstav si, že existujú muži, pre ktorých je radosť obstarať vlastné dieťa bez toho, aby to žena po nich vyžadovala 👍
@autorka áno, muž vstával hlavne, keď im liezli zuby, vtedy sa iniciatívne v pestovaním so mnou striedal hoci som mu hovorila, že nemusí a nech si ide ľahnúť do hosťovskej. To nikdy neurobil. Inak som ho ku kojeniu/uspávaniu nepotrebovala. Až pri druhom a treťom automaticky večer ošéfoval starších, vrátanie rozprávky a uspatia, aby som ja mohla uložiť miminko.

mamamasama
21. sep 2023

Len on vstava, len on krmi. Ja som zombie.

mamamasama
21. sep 2023

@zuzubb007 moj chodi do prace, ja som na materskej. Vstava on. Zvlada to lepsie ako ja. Dokonca aj cez vikend berie deti dole a ja taham aj do desiatej. A???

scila
21. sep 2023

Nie. Chodil do práce.

olusik112
21. sep 2023

Nie x4. Mohla som mať poštopkane až za ušami mohla som byť chora nevstal ani raz.

tiezjedna
21. sep 2023

@olusik112 charakter…

olusik112
21. sep 2023

@tiezjedna že? No zas v inych veciech je skvely užasny. Decka ho miluju. Ale tak spi ako zabity može mu bomba za ritou vybuchnuť nezobudi ho. Tak čo už odsrala som si to ja ale oplatil mi to v inych oblastiach. On sa mi aj často ospravedlnoval že sa nevie zobudiť že ho mam kopnuť zobudiť. Ale aj som ale nešlo to 😁

alessia443
21. sep 2023

Nie, nevstaval, tiez som to brala tak, ze on chodi do prace a moja "praca" je materska a zahrna aj nocne smeny... Ale cez víkend ma nechal vyspat kolko som len chcela..

raja95
Odpoveď bola odstránená
javiemneviem
21. sep 2023

Áno vstával. Tiež chápal, že aj ja sa musím vyspať aj napriek tomu, že on chodí do práce. Mal dni v práci, kedy si sám priznal, že oproti mne ma dovolenku. Nebola to vec žiadnej diskusie. Prišlo to proste prirodzene. Jeho slovami: je to aj moje dieťa, sú to aj moje povinnosti. Ja mám ale šťastie, mám manžela, ktorý uprace, navarí aj operie úplne bez problémov.
K názorom vyššie…
Mikrospánok za volantom moze dostať muz aj žena. Muž potrebuje byt plne sústredený v práci rovnako, ako zena doma…ja napríklad som so synom 3x do týždňa chodievala do mesta 50km vzdialeného na rôzne aktivity. Za volantom ťahalo aj mňa, aj doma ked po mne syn skákal ma tahalo na spanie, takže u nás to bolo 50 na 50.

2006_1211
21. sep 2023

Nevstáva. Chodí do roboty a keď spí tak spí naozaj tak ze by ho ani tank nezobudil

tiezjedna
22. sep 2023

@olusik112 😂😂😂 tak to je super! Ale tak hlavne, že si nad vecou a že aj on si je vedomí tohto svojho "nedostatku" a inak funguje dobre, to je hlavné👍

tiezjedna
22. sep 2023

Inak ako to tu tak čítam, tak niektorým tých chlapom úplne závidím ten komatický spánok🙏😍 mňa zobudí aj komár lietajúci v druhej izbe...😂

denisah6
Autor odpoveď zmazal
rachel36a
22. sep 2023

@denisah6 moj muz je stavebny robotnik, robil cca 12 hodin denne a tiez vstaval k malemu...je to aj jeho dieta...ja som doma cely den nelezala a neoddychovala...hlavne ked sme prisli po operacii domov z nemocnice a starostlivost bola narocna, ja som mlieko musela odsavat...pekne kazdu noc vstaval k mslemu...

javiemneviem
22. sep 2023

@denisah6 na jednej strane súhlasím. Na druhej, neviem si predstaviť sa v noci 7-8x zobudiť k bábätku a na ďalší deň sa plnohodnotne starať o 2 ročne dieťa a bábätko celý deň. Jednoducho každé telo ma svoje limity. Preto som len povedala, ze aj my ženy musíme spať. Chápem, ze chlapi chodia do práce a potrebujú sa vyspať…ale poukazujem na názor, ze ženy nemusia? Veď niektoré dni doma na materskej sú horšie ako robiť v bani… teda aspoň ja to takto vidím 😀

lucinkak
23. sep 2023

Nežiadala som to ani pri prvom dieťati od prvého muža ani pri druhom od druhého. Keďže spali ako drevo a vstávali ráno do práce, pri druhom sme bývali v noci aj sami keďže robil nočné aj ...teda nevidím v tom zmysel, lebo ja som vždy hneď hore ako náhle sa len dieťatko pomrvi alebo otočí 😁