icon

Chodievajú vaši muži na zahraničné pracovné cesty?

Dnes o 06:15

ahojte zeny mam len taku otazku, chodievaju vasi muzi na zahranicne pracovne / sluzobne cesty ?

Strana
z2
lucik194
•
Dnes o 06:20

a preco by nemali chodit? vsak je to uplne normalna vec, detto konferencie.

chodievam tiez aj na konferencie a v minulosti aj vela na sluzobne cesty, teraz uz v inej robote na sluzobky nechodim, iny typ prace, ale realne precestovana polovica europy

nevidim v tom problem.

ivicatolic
•
Dnes o 06:24

@anonym_autor môj je smetiar... áno chodievajú... pravidelne vysypať aj do Holandská -materskej spoločnosti 🤣😭😭👀👀👀

anonym_26e788
•
Dnes o 06:25

@anonym_autor nie,ale chodievam ja a muz je doma s detmi.a aka je pointa otazky?

anonym_54ce9a
•
Dnes o 06:28

aj on aj ja, ale on chodi castejsie

simsalabim
•
Dnes o 06:33

Ano, aj on, aj ja.

rachel36a
•
Dnes o 06:37

Aj môj muž chodi, a to len vyrába a následne montuje svetelné a nesvetelne reklamy

maca1984
•
Dnes o 06:39

Áno, chodí .

anonym_afb91a
•
Dnes o 06:50

Muž nie, ale ja chodím. Čo potrebuješ poradiť?

anonym_79e258
•
Dnes o 06:52
@anonym_afb91a

Muž nie, ale ja chodím. Čo potrebuješ poradiť?

@anonym_afb91a Isto nieco v style, ci neziarlime a ako ho kontrolujeme🙃

anonym_afb91a
•
Dnes o 06:52
@anonym_79e258

@anonym_afb91a Isto nieco v style, ci neziarlime a ako ho kontrolujeme🙃

@anonym_79e258 🤣🤣🤣 ja viem, ale chcela som byt milá 😝😝😝

autor
•
Dnes o 06:57

potrebovala by som vediet ci je potrebne ked ide na jednorazovu cestu ho nejak poistit,,keby nahodou nieco..aelbo to riesi zamestnavatel..a ak zamestnavatel co vsetko im tam vramci poistenia hradia...ci teda zvyknete vy este uzatvarat nejake kratkodobe cestovne poistenie pre pripad..alebo netreba netusim ako to funguje lebo moj muz ide prvykrat v zivote na zahranicnu sluzobnu cestu

anonym_d9dbfd
•
Dnes o 06:59

Nie momentálne nechodí iba v rámci SR, ja som bola za poslednu dobu asi päť krát
Nechápem čo s tým sleduješ?
Aj brat pracuje na družstve s kombajnom chodí žať do zahraničia, kmotor je zvarač ten je celý rok v zahraničí. Prečo by nemohol.
Ak tvoj chlap vykladá tovar v jednote tak asi na sluzobky do zahraničia nepôjde

autor
•
Dnes o 06:59
@anonym_d9dbfd

Nie momentálne nechodí iba v rámci SR, ja som bola za poslednu dobu asi päť krát
Nechápem čo s tým sleduješ?
Aj brat pracuje na družstve s kombajnom chodí žať do zahraničia, kmotor je zvarač ten je celý rok v zahraničí. Prečo by nemohol.
Ak tvoj chlap vykladá tovar v jednote tak asi na sluzobky do zahraničia nepôjde

@anonym_d9dbfd akoze nerozmiem tejto odpovedi..preco by mal moj mz vykladat tovar v jednote..na to ste ako prisli ?

anonym_d9dbfd
•
Dnes o 07:02
@anonym_autor

@anonym_d9dbfd akoze nerozmiem tejto odpovedi..preco by mal moj mz vykladat tovar v jednote..na to ste ako prisli ?

@anonym_autor v úvode treba nabudúce hneď napísať že chce radu ohľadom poistky....
Chlap sa nevie opýtať v práci?

autor
•
Dnes o 07:07

povedali mu ze je tam aj poistenie ale nejake zakladne co byva standardne..ja sa pytam ci zvyknete este si uzatvarat vy alebo muzi nejake doplnkove k tomu ci nie lebo vela znamych do mna huci ze to treba este pripoistit

kiki68
•
Dnes o 07:13

Poistenie riesi zamestnavatel, je to vykon v praci, nie dovca.

anonym_92d5b7
•
Dnes o 07:13
@anonym_autor

povedali mu ze je tam aj poistenie ale nejake zakladne co byva standardne..ja sa pytam ci zvyknete este si uzatvarat vy alebo muzi nejake doplnkove k tomu ci nie lebo vela znamych do mna huci ze to treba este pripoistit

@anonym_autor
Zaujmava otazka lebo poistovne su svine a lahko mozu povedat ze tam nieje ako turista, ja by som skusila AI nech mudruje.

kiki68
•
Dnes o 07:15

Moj sem tam musi a vsetko riesi ich oddelenie, co to ma urcene a ti objednavaju vsetko. Zase vacsinou idu min 3-5 ludia. Muz max predlozi fakturu za parking na letisku a pod.

anonym_f6e86a
•
Dnes o 07:18

Ak sa mu tam niečo stane je to pracovný úraz - je v záujme zamestnávateľa riadne ho poistiť. A tvoj muž je svojprávny, toto by si hádam zvládol vyriešiť aj sám, keď je v pozícii, že ide na zahraničnú cestu. Keď tak nech si vypýta poistné podmienky, na to má právo a keby sa vám to zdalo málo, tak tých pár šušňov obetuj a zaplaťte si ešte cestovné poistenie.

danica2711
•
Dnes o 07:21

áno, chodievame obidvaja a často a žiadne extra poistenie neuzatvárame, máme poistenie cez kreditné karty. Prepáč, ale ty mi pripadáš ako matka, ktorá vypravuje synka na školský výlet, tvoj muž je nesvojprávny, či čo? Môj muž by sa pototo od smiechu, keby som zaňho niečo takéto zisťovala - alebo by sa možno aj urazil

anonym_92d5b7
•
@anonym_92d5b7

@anonym_autor
Zaujmava otazka lebo poistovne su svine a lahko mozu povedat ze tam nieje ako turista, ja by som skusila AI nech mudruje.

@anonym_92d5b7
AI odpovedala na dve strany ale podstate
Pri pracovnej ceste do zahraničia klasická turistická poistka nestačí, pretože väčšina poisťovní má v základných podmienkach výluky pre vykonávanie pracovnej činnosti. Ak sa vám niečo stane počas plnenia pracovných úloh, poisťovňa by vám mohla plnenie znížiť alebo úplne zamietnuť.

autor
•
@anonym_92d5b7

@anonym_autor

@anonym_92d5b7 AI odporuca pripoistit este plus..a kamkoske sa stalo ze jej muzovi tam daco ukradli a povedali ze keby mal poistenie tak sa mu preplati, lebo firmene positenie ssa nato nevztahovalo..

autor
•
Dnes o 07:22
@danica2711

áno, chodievame obidvaja a často a žiadne extra poistenie neuzatvárame, máme poistenie cez kreditné karty. Prepáč, ale ty mi pripadáš ako matka, ktorá vypravuje synka na školský výlet, tvoj muž je nesvojprávny, či čo? Môj muž by sa pototo od smiechu, keby som zaňho niečo takéto zisťovala - alebo by sa možno aj urazil

@danica2711 prosim vas to je uplne irelevatnne ci sa pytam ja alebo kto to vybavuje..tu o to nejde ja len potrebujem info ci zvyknete sa pripoistovat alebo nie..taketo poznamky ci je moj muz svojpravny alebo nie podla mna je to uplne fuk..nechapem na co je treba pisat taketo extra poznamky k jednej otazke.

anonym_79e258
•
Dnes o 07:24
@danica2711

@danica2711 Sa smejes, ale ja poznam ludi, ktorym veci do kufra bali manzelka, ked idu na sluzobku🤦‍♀️

chrobak7
•

To si mohla napísať hneď v prvom príspevku, že máš záujem o informácie o poistení. Jasné, že na pracovné cesty chodia ľudia a odpoveď ti môže dať aj niekto, kto nechodí.

Záleží od toho, do akej krajiny je tá pracovná cesta. Základné zdravotné poistenie má osoba, čo je vyslaná do krajiny EU aj v rámci svojho zdravotného poistenia - t.j. na základe Európskeho preukazu zdravotného poistenia - to je naša kartička poistenca z tej druhej strany, modrej. Tým preukazuje poistenie v rámci EU.

Na základe tohoto má ale iba nárok na taký rozsah poistenia, ktoré dostane aj občan danej krajiny v prípade choroby alebo úrazu. Nepokrýva to ale nadštandardné úkony alebo lieky či liečenie, ktoré sú v danej krajine hradené pacientom - napr. v prípade úrazu prevoz do domovskej krajiny, niektoré nadštandardné lieky a pod.

Preto sa doporučuje, resp. malo by to byť povinné, pri zahraničných pracovných cestách mať ak komerčné cestovné poistenie. To zahŕňa širokú škálu výkonov a pokrýva takmer všetky náklady v prípade choroby, úrazu či úmrtia. Cestovné poistenie by mal štandardne zabezpečiť zamestnávateľ v rámci pracovnej cesty. Ak nie, tak by si to mal uzatvoriť zamestnanec, ktorý je vyslaný na pracovnú cestu a poistné si nechať preplatiť v rámci vyúčtovania pracovnej cesty. Poistné je považované za nevyhnutný vedľajší výdaj na pracovnej ceste, takže má nárok na preplatenie.

Zamestnávateľ by mal povinne vyžadovať, aby zamestnanec mal na pracovnej ceste cestovné poistenie, lebo pracovná cesta je považovaná za pracovný výkon a keby sa zamestnancovi niečo stalo, tak ide o pracovný úraz a zamestnávateľ by musel znášať náklady na ošetrenie či liečbu. Cestovným poistením prenesie zamestnávateľ túto povinnosť na poisťovňu.

Takže áno - treba sa cestovne poistiť na pracovnej ceste a náklady budú zamestnancovi preplatené zamestnávateľom.

anonym_92d5b7
•
@danica2711

@danica2711
Si arogantna 😄 a nie si poistena lebo kreditka nestaci ked si precitas fine print

anonym_93450c
•
Dnes o 07:36

Nie, našťastie nechodí 🙂

chrobak7
•
Dnes o 07:42
@anonym_autor

@anonym_92d5b7 AI odporuca pripoistit este plus..a kamkoske sa stalo ze jej muzovi tam daco ukradli a povedali ze keby mal poistenie tak sa mu preplati, lebo firmene positenie ssa nato nevztahovalo..

@anonym_autor K svojmu príspevku ešte doplním, že zamestnávateľ zvyčajne znáša len poistné za základné zdravotné (cestovné) poistenie. Rôzne pripoistenia, napr. poistenie batožiny, poistenie cest. dokladov, poistenie zodpovednosti - to si už zamestnanec na pracovnej cesty hradí sám a je to na jeho rozhodnutí, či si to pripoistenie uzatvorí alebo nie.

Vo firmách, kde som doteraz pracoval, sme mali povinné to základné cestovné poistenie. Niektoré firmy mali to cest. poistenie už predplatené a poisťovni len nahlásili meno zamestnanca, inde som si to sám uzatváral a poistné dával preplatiť v rámci vyúčtovania. Ale poistený som byť musel, bolo to aj v smernici.

chrobak7
•
Dnes o 07:44
@anonym_92d5b7

@anonym_autor

@anonym_92d5b7 Poisťovne nie sú svine, tie žijú v lesoch alebo v chlievoch. Poisťovne majú presne stanovené podmienky a pri uzatváraní treba presne uviesť účel cesty. Podľa toho sa počíta aj výška poistného. A podľa toho sa aj v prípade poistného plnenia postupuje.

Pozri napr. on line formulár Unionu, čo som priložil. Tam treba vyslovene uviesť, či de o turistiku alebo o prácu či niečo iné.

tetapetra
•
Dnes o 07:51
@anonym_autor

@danica2711 prosim vas to je uplne irelevatnne ci sa pytam ja alebo kto to vybavuje..tu o to nejde ja len potrebujem info ci zvyknete sa pripoistovat alebo nie..taketo poznamky ci je moj muz svojpravny alebo nie podla mna je to uplne fuk..nechapem na co je treba pisat taketo extra poznamky k jednej otazke.

@anonym_autor sú aj rodinné poistky na celý rok. Vychádzajú cenovo prijateľnejšie a " zveziete sa celá rodina, kebyže pôjdete aj na dovolenku

Strana
z2