icon

Vstávajú vaši muži k bábätku?

21. sep 2023

Žienky mam otázku pomáhajú vám vaši muži pri vstávani k babatku? Ked ich napr uspavate alebo krmite ?

Strana
z5
lacibo
24. sep 2023

A uspavat sme neuspavali nikdy..nakojit a do postielky, zaspali potom samé a my sme mali vecer priestor aj na iné ako uspávanie..neskor boli v svojej izbe, tiez same zaspavali..ale ked boli chore, tak sme sa starali obaja rovnocenne, to je samozrejme

lucia245
24. sep 2023

Pri prvom nie. Pri druhom a treťom iba keď uz sa zobudili viac ako štyri razy, že už som vážne nevládala natriasat. Ale uspať také male babo aj tak iný ako maminka nespi, ju nikto nenahradi.

cholitko
24. sep 2023

Nie, syn má 3 roky a spánok a vstávanie je len na mne

ketrinka21
24. sep 2023

Nasa tretia dcera ma rok aj 3 mesiace a na mlieko som nevstavala asi uz pol roka
Vstava iba on🙏
Ja totiz ked sa preberiem tak potom nespim dalsie 2 hodiny VZDY
A on nrma po mlieku a prebrati za minutu znova spat
Velmi mi tymto pomaha
A takisto sa stara a venuje aj starsim dvom,vacsinou cez vikend ich vsetjy 3 berie na 2 -3 hodky von,nrch si oddychnem,pospim,zrelaxujem
Ale inak vsetok cas cez vikend aj tyzden travime spolu ❤️
Mali sme pred rokom tazke odbobie,zdravotne komplikacie ale takto napomocny bol od uz narodenia prvej
V maji som bola 3 tyzdnr na rehab.pobytr a plne ma zastupil 🙏takze vstavanie na mlieko k malej je yo najmenej pre neho

janka1011
24. sep 2023

Nie. Ani nevidím dôvod, aby to robil, pokiaľ je žena doma a muž chodí do práce.

basska_b
24. sep 2023

Pri prvom sme mali akesi sluzby, ze daval cumlik a tak. Pri druhom som raz dosla do spalne, male plakalo a muz si spokojne spal, tak som si povedala, ze toto asi neni ono 😄 ked su chori a napr v noci vracali, tiez sme sa prestriedali

jana_eyre_2
24. sep 2023

Môj muž mal.taky silný spánok že ho nezobudilo ani keď mu syn vrieskal pri uchu.. keďže mna zobudí aj spendlik, tak som logicky vstávala iba ja.. pri prvom synovi sme si rozdelili spálne lebo som nikdy nevedela znovu 100x v noci zaspať pri jeho chrápani, takže som šla s dieťaťom mimo..

Keď som sa po čase s tretím synom sa dostala na 3h spánku a naozaj ma to začalo dosť ovplyvňovať, tak vtedy sa začal naozaj snažiť, hoci chodil aj do práce.. bolo to už dávno.. deti sú teraz už školáci, jeho spánok sa zmenil na viac vnímavý.. stalo sa to potom ako sa musel prestať spoliehať na to že ja ho zobudím, že ja vždy vstanem - lebo som začala chodiť do práce a odchádzam zväčša o pol4rano.. takže bohužiaľ už nemá taký kvalitný spánok, ale je na ňom aby ráno zobudil deti a odprevadil na autobus, alebo bicykel..

natali_hamzova
24. sep 2023

Malý ma 16 mesiacov a odkedy sme došli z pôrodnice vstáva každú jednu noc lebo by mu to nedalo aby som bola hore iba ja 🥰 Zo začiatku keď som kojila ho vyberal z postieľky a dával naspäť keďže som bola po sekcii čiže to bola neskutočná pomoc a neskôr aj robil UM a aj ho na krmil 🥰 Teraz keď sa tiež zobudí v noci tak ho kŕmi chlap keďže som v 8 mesiaci a zohnut sa do postieľky je fakt umenie 🙈

romca93
24. sep 2023

Tak ja musím povedať, že ten môj vstával, len aby som sa vyspala a vládala som cez deň byť s chlapcami (dvojičky), aj keď išiel na dennú… je pravda, že som kojila na striedačku a dávali sme aj UM, do toho prvé tri mesiace koliky a reflux, čiže boli to trojhodinové boje s plačom raz jeden raz druhý 🙈. Ale po troch mesiacoch jeden čičíkal deti, lebo sme mali mlieko, ktoré muselo postať po zarobení 7min., takže jeden pri deťoch, ktoré majú od narodenia prenikavý plač a sú nedočkaví a druhý zarábal 🤣. Keď sa spätne obzriem sama nás obdivujem ako sme to zvládli, teraz, keď už v podstate spíme celú noc si to neviem predstaviť 😀

lauraaaaaa
24. sep 2023

Áno pomáhal

mamkababkajanka
24. sep 2023

Pri prvej dcere to mal akurat tak, ze tesne pred jej narodenim dal vypoved a dalsiu pracu si naplanoval tak, aby bol s nami prve 2 tyzdne doma. Kedze dcera sa budila na papanie 26x v noci (zapisovala som si to do slovnicka, potom sme kvoli tomu boli aj v nemocnici, je mi jasne, ze to nebolo ok), tak sme to robili tak, ze vzdy jeden z nas spal v spalni sam, aby sa vyspal a ten druhy celu noc bol pri dcere. V podstate mal vzdy jeden z nas nocnu. Ked mal nocnu manzel, tak mi dceru len doniesol na kojenie a potom ju zas odniesol.

daniela595
24. sep 2023

Ano,kym,som prebalila spravil UM. A ak bola zla noc,striedali sme sa pri malej. Taktiez som potrebovala pri 2 rocnej este fungovat doma

megan777
24. sep 2023

Vstal iba ked som mu povedala ,inak nie a vascinou som vstavala ja ,ked koliky atd.spi s nami v posteli maly a ani moc nebolo treba lebo umele mlieko nebolo treba cele 3roky som kojila.

janicka2315
24. sep 2023

Ano vstaval aj ked som kojila a ked mala na nutrilon tak vstaval…ja velmi malo… Mala ma 7 a ked nahodou krici v noci s detskej,tak k nej ide muz….Mne povie nech spim

barbie2023
24. sep 2023

Áno, pri oboch deťoch. Pri prvej v noci vstaval a pri druhej vstávam ja a on vstane skoro ráno keď aj ona a vezme ju aby som si ja pospala.

medeaa
24. sep 2023

Ked bolo treba, vstal (syn bol na um, ale vstaval s placom aj kazdu pol hodinu). Vela krat som mu navrhovala, aby spal v inej izbe ale sam chcel byt stale v noci s nami, vacsinou sa ani nezobudil, ked som sa v noci o babo starala. Nebolo to casto, ale boli narocnejsie chvile, kedy sme sa striedali.

pininka1
24. sep 2023

@marika_valarikova áno všetky tri cisárske. Najhorší bol prvý v celkovej narkóze, stratila som veľa krvi, týždeň som sa nevedela postaviť bez zavratov a odpadovánia. Tie potom už boli ok rýchlo som sa dala dokopy a nikdy som nemala žiaden problém s jazdou.

marika_valarikova
24. sep 2023

@pininka1 ja mám dva za sebou a bojím sa ďalšieho ....😔

pininka1
24. sep 2023

@marika_valarikova mňa sledovali častejšie ale inak bolo cele tehotenstvo ok akurát že ma každá somarina chytila, musela som brat aj ATB.

ivanakaka
24. sep 2023

@mandarinka555 a mas ja si myslim ze matka matke nemoze toto povedat ked vie co jej den obnasa ❤️

larena
25. sep 2023

@ivanakaka mna by tiez velmi zaujimalo ze ako sa da pri dieťati/deťoch “cely deň chrápať” lebo ešte som na to neprišla😀pre mna osobne bolo menej vyčerpávajúce chodit do práce ako byť doma s dieťaťom a to mám len jedno a veľmi nenáročné

ollynka
25. sep 2023

Nie, len cez deň cez víkend uspával, ked som niečo potrebovala urobiť.

Strana
z5