icon

Z dlhej samoty do vzťahu

janulka159357
2. apr 2023

Zo samoty do vzťahu...ako ste si zvykli?
Ja 33r. Dieťa 10r. Bývame 4 roky sami.
Prišla láska, vzťah..cca 3 mesiace. On 36r, dieťa 13r.
Neviem si zvyknúť zrazu, že keď nie som v praci, mam byt 2nasobna mama, žena... Naháňačky. Poraďte ako si zvyknúť a nemať pocit tlakov, veľa povinnosti a malo času zrazu na seba aj všetko... 😟

katarinka89
3. apr 2023

@mimka1402 ty si označila prvá mňa 😉
Ja som ti len odpovedala, čiže ty zrejme nechápeš. A keďže si ty mňa označila- tak ta ja prosím, aby si to už nerobila.dakujem

kaktusik007
3. apr 2023

@juliana30 uplne moje slova...

laila22
3. apr 2023

@janulka159357 ja by som otvorene povedala čo mi vadí. On zrejme našiel opatrovateľku pre svoje dieťa, slúžku pre oboch a sex ako bonus.. + sa u teba stravuju. To je ako výhra v lotérii. 🙂 Nebuď hlúpa a nenechaj sa využívať chlapom ktorého poznáš 3mesiace. Nie, mu robiť gazdinku na tvoj účet.

matkahelka
3. apr 2023

@zuzana9415 odjakziva? wtf??? odjakziva muzi lovili mamutov, lovia aj teraz? neviem ako v tvojich koncinach, ale v mojich sme sa posunuli. ja som za 15 rokov svojho manzelstva ani raz necistila ani jeden z nasich dvoch hajzlov, robi to vyhradne moj muz. rovnako ako cisti kupelnu. a cuduj sa svete, aj navari, ked treba.

matkahelka
3. apr 2023

@katarinka89 a to chlap kazdy den muruje? orie? rube drevo? lebo zijem v dome, s 10a pozemkom a moj muz ani nemuruje, ani neorie, ani nerube drevo. a to si teda neviem predstavit, co robia chlapi zijuci v bytoch, ak sa nepodielaju na domacich pracach. lebo policky vrtat denne netreba, ani skladat nabytok. a uz vobec nie denne murovat.

zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
laila22
3. apr 2023

@zuzana9415 a doteraz čo ten otecko so synom, stravoval sa v reštaurácii, a komu dával prať? Má svoju domácnosť, dieťa, nech sa stará. Je to veľmi pohodlné zbaviť sa svojich povinností. Viem si predstaviť, že by niekto za mňa varil, pral, upratoval a ešte k tomu všetko úplne zadarmo. A keby sa cukal, ešte odujem usta. Škoda, že ja som na takého chmula nenatrafila 😆😆😆.
Ja by som mu ešte prihodila kosenie trávnika a práce okolo domu. Teda mužské práce 😉

matkahelka
3. apr 2023

@zuzana9415 mas to uplne pomylene. davno vztahy vydrzali do staroby nie preto, ze boli stastne, ale preto, ze zeny boli nesamostatne, nezarabali a rozviest sa nemohli. som dieta zijuce v takom manzelstve, kde to roky nefungovalo, ale rodicia boli spolu. obaja zivoty v prdeli. moja babka z matkinej strany prezila 20 rokov tyrania v manzelstve od deda a ked zomrel, div neoslavovala. dnes chlapi robia domace prace nie preto, ze su zeny lenive, ale preto, ze zeny pracuju. neviem si predstavit, ked ma zena 3 po sebe 12 hod.denne zmeny, kedy by varila, upratovala. a chlap je o stvrtej z prace doma. ja mam v okoli naopak len muzov, ktori nemaju problem ani navarit, ani upratat. a nie preto, ze je zena leniva ci nevie varit.ale preto, ze jej chcu pomoct, aby si vecer vylozila nohy, dali si vino a dobry sex a nie aby zena padla unavou do postele.

laila22
3. apr 2023

@zuzana9415 čo si mu dala najprv vyplniť dotazník čo všetko vie?

laladua
3. apr 2023

Podla mna je to o tom zvyku, na vsetko si casom zvyknes a prisposobis sa tomu, ale teda je to aj o tom nastaveni, o zladeni sa s muzom, ja ked som bola dlhsie obdobie sama a potom som s drahym zacala tak bol to pre mna problem, lebo som si nevedela zvyknut na to, ze som s niekym. Len zase u mna to bolo, ze som isla do vztahu z lasky.

zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
lulamx
3. apr 2023

@zuzana9415 "Ja by som nechcela muza ktory nevie opravit auto, bicykel, urobit prerabku domu, obklady, dlazby, vymalovat, vymurovat, zapojit vodu, spravit elektrinu."
je super, ze mas muza podla svojich predstav. ale z @janulka159357 prispevkov nemam pocit, ze zdiela s tebou predstavu o dokonalom muzovi. a trochu to vyzera z tvojich prispevkov tak, ze maximum snazenia zeny by malo byt mat rodinu - muz, zena, 2 deti a obetovat sa pre jej udrzanie za kazdu cenu.
vsetky cinnosti, co si vymenovala, ze ocakavas od muza, sa robia ako casto? niektore mozno ani raz do roka. ale praca okolo deti a domacnosti je kazdodenna. takze mnohe z nas zas uprednostnia muza, s ktorym si podelia starostlivost o domacnost a obkladaca si raz za 10 rokov zaplatia, kedze obaja pracuju.
ale ako vravim, kazdy by sa mal zariadit tak, aby mu to vyhovovalo. nikto by sa nemal citit vo vztahu vyuzivany. a kazdy si zasluzi priestor a cas pre seba.

zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
matkahelka
3. apr 2023

@zuzana9415 ak si pozries statistiky, tak 80% rozvodovosti je z iniciacie zien. pretoze 80% zien ma vyssie zivotne ciele ako ty- byt LEN gazdinou. pretoze ak zena pracuje rovnako ako muz (a neraz aj zaraba viac ako muz), tak nepride domov o 17.00 ci o 18.00 domov do druhej sichty a muz si sadne pred TV s mobilom v ruke a ona sa bude hrat na poslusnu a dobru gazdinku. a o 22.00 padne polomrtva do postele, ale hlavne, ze je sikovna gazdinka. A zeny sa rozvadzaju prave preto, ze ich taky otrocky zivot nebavi.
Mna by zaujimalo, ake mas vzdelanie a kde pracujes.
A mimochodom, namiesto gazdinkovania si najdi lepsiu pracu, viac zarobis, kupis si lepsie auto, ktore sa ti kazit nebude. Ak sa ti kazi auto kazdu chvilu, tak je stary srot.

evaachesa
3. apr 2023

@zuzana9415 môj manžel doma aj upratuje aj varí. Perie za nás práčka a suší sušička. Asi to máte doma nejak blbo poriešené lebo toto nie sú ženské práce. 🤷 Ešte dodám že u nás radšej pečie muž ako ja. 😅 Idem si ho hneď vystískať. 🥰

evaachesa
3. apr 2023

Milá autorka. Mňa by ale zaujímalo ako to u vás vyzerá keď píšeš že spolu nebývate. To si tvoj priateľ nosí špinavé prádlo v nejakom vreci a hodí ti ho ku práčke? To si robí z teba hádam len srandu, nie? A ešte sa u teba so synom vystravujú ZADARMO? Toto vôbec ale vôbec nevyzerá dobre... veľmi by som zbystrila a preklepla si ho. Kontrolka by mi blikala ako divá. 🤷🤨

zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
stanulienkat
3. apr 2023

@zuzana9415 ty by si sa mala hlavne vrátiť do 21. storočia, otvoriť si očká a začať žiť a nerobiť niekomu slúžku a slepicu a ešte byť na to hrdá. Dosť smutné ... Baby majú pravdu, voľakedy neboli dlhe manželstvá preto, že im bolo spolu tak výborne. Voľakedy to bola hanba v dedine, potom čo by povedal pán farárko. Mnohe zeny boli slúžky, boli nesamostatné, nemali kam ísť, každé druhé manželstvo malo naštrbené vzťahy. Ženy boli týrané, bité a museli drzat hubu. V dnešnej dobe emancipácie si aspoň ženamôže otvoriť hubu a zarobiť si sama vlastným rozumom na vlastné bývanie a nebude odkázaná na chlapa.

Sorry, ale podľa príspevkov aj v iných diskusiach, ty si asi bigotná katolíčka, ktorá žije myslou v 16. storočí a asi žiješ nejakej malej zastrčenej, pánom bohom zabudnutej dedine, kde neni nič iné na programe len kostol a posluhovanie muzovi.

river_song
3. apr 2023

Ja by som hlavne trojmesačný vztah vôbec ešte neposuvala na take to " u mna, u teba".. kvôli deťom.. domov by som priviedla az nejakeho "finalneho", aby aj to moje dieťa nemalo zrazu misung, ze "teraz je tu tento "ocinko", o pol roka zase ďalší". Nevieš ako ten vzťah dopadne, preto hned po troch mesiacoch fungovať ako domácnosť a obaja po jednom dieťati, no nehrozí.. na výlety spolu, aj s detmi, prosím.. ale domov ozaj az po dlhej dobe az by som si bola istá ze to niekam smeruje a má budúcnosť. Tu sa mi zdá ze sa dosť skoro chlapik pricucol a ty si zrazu zo svojej pohody v jednom kole, a on sa este urazi? No tiež by som asi prehodnotila taky vzťah

matkahelka
3. apr 2023

@zuzana9415 v com konkretne som ta urazila? moj muz sa v zivote v aute nehrabal a ani by sa nehrabal.vymeni olej a opravi defekt. mna a svoje deti si ceni na tolko, ze akonahle sa auto zacne kazit, tak ho preda a kupi nove, pretoze pozera hlavne na bezpecnost a nie na to, aby sa hral na maca, ktory sa dokaze babrat v starom aute. takze u nas su priority taketo.
Ja som momentalne na RD, mam dost casu, tak som tu celkom casto. A kazdy den je tu minimalne jedna diskusia o tom, ako chlap pride z prace domov, vylozi nohy a jeho pracou je striedat ovladac od TV s mobilom. a zena ked pride z prace, nevie, co skor. a presne take zeny od tych chlapov odchadzaju. lebo v 21.stor. je skutocne minimum zien s presvedcenim ako je to tvoje.
Ja mam muza z dediny, dokonca z lazov, smejem sa, ze je ako macgiver, on urobi a opravi snad cokolvek. ale aj napriek tomu, ze mame cez 200m2 dom a obrovsky pozemok, ked pride z prace, realne nema kazdy den co robit. od jesene do jari uz vobec nie. a to zijeme v dome. mame kosacku, co sama kosi, traktorik, ktorym zbera listie. zamkovu dlazbu mame vyhrievanu, cize ked snezi, zapneme vyhrievanie a sneh sa topi, cize ho netreba ani odhrnat. ak niekto kupi stary dom a roky ho opravuje, chapem, ze chlap ma co robit, ale realne v 21.stor. ani chlapi zijuci v domoch nemaju co robit, v bytoch chlapi musia od nohy po stenach lozit, lebo musis uznat, ze nic netreba murovat, malovat, opravovat denne. a tiez musis uznat (aj ked s tvojim zmyslanim je to tazke), ze je vysoko nefer, ak zena pride z prace a cakaju ju domace prace a chlapa necaka nic, len oddych.

zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
stanulienkat
3. apr 2023

@zuzana9415 píšeš, že žiadna tvoja kamarátka nie je rozvedená, avšak nič to nehovorí o tom, či je šťastná. A sme tu opäť pri tom, že tvoje kamarátky sú tak ako ty bigotne veriace a ked im muž bude srať na hlavu, aj tak sa nerozviedu, lebo to pán Boh tak chcel.
Áno tu na koníku každý deň vyplakávajú ženy, že nemajú čo jesť, nemajú sa ako starať o deti, nemajú peniaze, majú zlého muža.... Ale to je tým, že sú sprosté ako boty, vyspia sa s prvým chlapom ktorého stretnú a nechajú sa oplodniť po týždňovom sexovani. Neber vzorku žien na modrom koníku ako relevantnú. Mám pocit, že tu je najvyšší výskyt blbých žien z celeho internetoveho priestoru.

zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
radkaradix
3. apr 2023

@zuzana9415 a co ked sme obaja s muzom na homeoffice, cize pracujeme 8h/5 dni v tyzdni z obyvacky, zijeme v meste, v byte, nema co opravovat, nema zahradu. Cize u nas nakupuje a vari muz, ja upratujem. Skus vyjst zo svojej konzervy a uvedom si, ze rodiny ziju rozne, v roznych podmienkach a spravne fungovanie je take, ktore vyhovuje vsetkym zucastnenym stranam ;) neexistuje, ze by sme s muzom vykonavali rovnako narocnu pracu a ja by som okrem toho robila vsetky "zenske" domace prace a on nic :D :D

zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
radkaradix
3. apr 2023

@zuzana9415 ja by som nemohla zit tvoj zivot.. ale este k tvojim zvlastnym reciam o rozpade manzelstva.. v mojom okolo sa rozvadzaju prave tie pary, ktore ziju v rodinnych domoch, na dedine, kde zena ma byt taka, ako ty a muz ju aj deti len buzeruje, chlasta a o nic sa nestara.. pardon.. stara sa o "muzsku robotu" .. a zena chuda, rano s detmi uteka do skolky, skoly, z prace uteka po deti, doma ulohy, upratat, navarit, postarat sa o zvierata.. a potom pride pan tvorstva, nahuci na vsetkych, vylozi nohy, otvori pivo .. samozrejme, ze si chlap coskoro najde rozvodove papiere..

stanulienkat
3. apr 2023

@radkaradix máš na mysli takú "tradičnú slovenskú rodinu"?? 😁😁