Ženy v okolí nezvládajú svoje deti
Už dávnejšie rozmýšľam nad tým,veľa známych vidím v okolí čo nezvládajú svoje deti.Nemaju na ne trpezlivosť a nervy.Mozno ja už som moc stará,mám 40 plus,niektoré kamošky už majú skoro dospelé deti ako ja.Niektore majú malé skolkar školák.A také sa stále sťažujú ako nič nezvládajú,že treba toľko veci zariadiť okolo škôlky školy,kopa papierov,že na to nemajú čas.No byť celý deň na messenger na to majú čas.Ze ich to obťažuje keď treba niečo vybaviť,nezvládajú výchovu detí a kričia na ne.Bola som viac krát toho svedkom.Ked sa im snažím poradiť ako som to riešila ja s deťmi,tak ma odbiju že čo ja o tom viem,alebo že moje deti boli odmala poslušne a ich sú certici.Podla mňa to závisí od výchovy.Neni dobré keď deti nemajú hranice a keď ich rozmaznaju,no ony časom na to dôjdu.Kazdy sa učíme zo svojich chýb.A ešte veta že nikto im nepovedal ale to je ťažké s deťmi,že keby vedeli dopredu tak by si rozmysleli či mať vôbec deti.Ze ja som sa nikdy na nič nesťažovala.Neviem prečo je to tak,že dnešné mladé ženy sa sťažujú na všetko,aj vy ste si to všimli?
@ckocka Lebo by sa urazili.
@pharma Dávam pozitívny príklad,sme vonku deti neposlúchajú.Poviem že ako krásne je slnko svieti deti sa vysantia.Alebo keď prší,poradila som že ísť von aj v daždi,dať si gumáky a skákať do vody deti to milujú.A ony že musíme byť x dní zavreté doma lebo prší že ony nepôjdu von a deťmi.A podobne darmo dám pozitívny príklad,sťažujú sa ďalej.
@bashee V minulosti ani mne sa nevenovali rodičia,tiež boli bitky a nadávky.
No tak ak je ti prednejší komfort iných ludí než tvoj tak ti zostáva len trpieť.
A neotravuj sa dá povedať aj slušne a diplomaticky. V prípade že to slušne a diplomaticky nezaberie, jedná sa o človeka s ktorým kamarátka byť nemusíš, čiže vobec nevadí ak sa urazí. Čo tam máš ďalej?
vidis a aj ty sa stazujes.. hold taka doba a taky narod ..
@terry658 súhlasím. Veľa mamičiek to pozná, ako je jedno dieťa kľudne a druhé živé urevane.
Preto neuznávam ani témy o tom, ako majú niektoré mamičky vylizanu domácnosť, stíhajú všetko a iné sú neschopné lebo nemajú všetko tipu topi.
A som sa tiež pri prvom dieťati nudila a pri druhom som si neprdla lebo kedy....
Tak esteze si ty taka dokonala matka🤪
Vies co, nechapem, o co ti ide. Ja mam deti 6, zvladam ich uplne v pohode, a bezne sa mi kamosky postazuju ako nezvladaju 1-2-3 deti...ale nemam potrebu ich sudit, kazda sme ina, kazde dieta je ine. Necitim sa byt lepsia ako taka, ktora "nezvlada". Ona mozno zas lepsie zvladne ine veci, ktore nezvladnem ja. Vzdy vypocujem, uistim ju, ze kazda mame horsie dni, horsie obdobia...ale vsetko je len obdobie a vsetko raz prejde😊 nedavam nevyziadane rady, nehram sa na mudru a nesudim... kazda su musi svoju cestu prejst sama😊
neviem, nevidim take v okoli, ja sama som dost stazovaci typ, uznavam to, so znamymi mamickami clovek pohovori aj o problemoch a postazuje sa, ale to je taky venitl, jasne ze kazdy asi mal inu predstavu o rodicovstve...u mna sa to rzutilo uz prve mesiace pri prvom, ale nikdy to nebol dovod na to nemat vobec deti, ci nemat dalsie. Mame 3, niekedy je to psycho, ale neviem si bez nich predstavit zivot.
Niekedy boli babky blizko a este vladali pomoct, k nam chodila babka stale ked sme boli chory, manzel na dedine byvali so starkymi. Na pradzniny deti chodili k babkam...teraz este babky musia pracovat. Rodicia su teraz pod vacsim tlakom, aj pracovnym, aj spolocenskym...kedysi sa hranie s detmi neriesilo a nevenovali sa rodicia tak detom...na dedine bola praca aj doma okolo domu, zvierat. Skolky na dedinach sa rusia, aj skoly, treba dochadzat a vozit uz skolkarov inde.
@kayyaa Ja som nikde o sebe nepísala že som dokonalá,to skôr ty tak spôsobis.No nech.Ja píšem o tom že keď niektorý ľudia stále eln sa sťažujú ,tak mi to vadí.Ked stále všetko vidia len negatívne
Ale veď aj ty sa sťažuješ a vidíš len neschopné a ufňukané matky, to je v poriadku?
Ja nikde nepisem, ze som dokonala, ved citaj😊 pisem, ze nikoho nesudim a ze isto zas ony zvladaju lepsie to, co ja nezvladam.
A ak ti vadi, ze vidia veci negativne - nuz, a ty ich vidis ako, ked sa tu stazujes ?
Tak sa na to pozri pozitivne, a uvidis, ze mozno sa len potrebuju vyrozpravat. Mozno prave to, ze sa vyrozpravaju, im pomoze to lepsie zvladnut. Ja nic zle na tom nevidim. Bud menej negativna😁
Ked tych uvrestanych fakanov nezvlada vlastna matka, co z nich vyrastie a bude za 10-20 rokov, tak to sa teda tyka nas vsetkych, nechcem vediet co to tu bude a nielen v politike a autorka ma pravdu, je to tak a nedajboze decku capnut vychovnu, uz je z toho tyranie deti.!
Hmm neviem..minule som stretla susedu 80+ a povedala mi,ze ake je krasne,ako sa v dnesnej dobe venujeme detom,ze aku mame na nich trpezlivost,vsetko im vysvetlujeme,ze niekedy ony na to nemali cas🤷🏻♀️
Veď sa nemusíš baviť so všetkými matkami na svete 😁 stačí si vybrať tie v pohode, s deťmi čo vyhovujú tebe a tvojim deťom.. ja som tiež prerušila kontakty s takými, čo svoje zdravé deti absolútne nezvládajú.. berie mi to energiu počúvať o tom od mamiek, berie mi energiu stále si krotiť moje deti v spoločnosti takých tatarov a berie to energiu aj mojim deťom, keď robia proste chujoviny, pritom sú zvyknuté sa normálne a pekne hrať.. nemám ani jednu kamarátku čo si svoje deti nevie upratať a to mám kamošky čo majú po 2-3-4 deti a rôznej povahy, od výmyslu sveta.. koľkokrát sme samé tri kamošky na 9 deti a podobne.. a vždy je pohoda, dokonca som nabitá energiou 😂
no neviem ale ja si obdobie, v ktorom vychovavali mna a sposob akym vychovavali mna pamatam inak, to vtedy to matky nezvladali (zrejme), ked pomaly kazdy zil so starymi rodicmi a krik a bitka boli na dennom poriadku a stari rodicia permanentne podryvali autoritu rodicov, lebo mama zakazala a babka dovolila, tak toto ja pre svoje dieta nechcem a nech si mysli, kto chce co chce, ja mam okolo seba matky, ktore to v pohode zvladaju a ked je toho obcas na nich vela, tak sa postazuju a? mozno nechcu poradit, mozno nechcu byt sudene, mozno proste sa chcu len recnicky postazovat alebo tuzia po pochvale a uznani, ze im to ide super ale dnes sa kazda druha rada vyvysuje a mysli si, ze je lepsia matka lebo koji, lebo nedava detom hotove prikrmy, lebo im nepusta telku...svet by bol uzasne miesto, ked by sa kazdy staral sam o seba
Nevychované a rozmaznané deti sa týkajú celej spoločnosti, Už len napr. v reštaurácii, v autobuse, mhd a pod. . Z malých nevychovancov raz vyrastú veľkí nevychovanci a môže sa to týkať aj tých, ktorých sa to teraz "netýka" - napr. v tej mhd keď budú starší a títo veľkí nevychovanci sa budú vešať po rúrach, vykladať si nohy na sedadlá apod. Áno, niektorí rodičia sú leniví vychovávať a nechcú si to priznať a myslia si že poslušné deti sa už takými narodili.
Ano, odkedy mam dieta, som ufrflanejsia🤷🏻♀️
...ani nie. Ja už mám teda tiež 40+a mám tri deti, relatívne malé. Nemám pocit žeby som deti nezvládala, rada s nimi trávim čas, nie sú na obtia, ale zas dejake papierovačky, potvrdzovacky, vybavovačky,....okolo detí neznášam, tie ma teda otravujú. Nerada na to minam svoj čas, robím to len preto že musím a väčšinou vždy na poslednú chvíľu. V okolí mám všetko ženy ktoré majú radi deti a zvládaju tie svoje v pohode, robia s nimi všetko.
Mozno toho naozaj maju dost a potrebuju sa proste niekomu postazovat. Mozno aj ty si toho mala dost ked boli deti male len uz si to nepamatas. Nemusis im nutne davat nejake rady, niekedy staci vypocut, povzbudit, povedat, im ze to zvladaju super, ze robia najlepsie ako vedia, ze su pre svoje deti najlepsie mami na svete. ☺️
Tiez ma vytacaju ludia,co sa vkuse stazuju. Akurat dnes som sa nadtym zamyslala,ze vacsina sa len stazuje vkuse. Ja sa neviem stazovat a frflat na vsetko. Este aj v robote mam kolegov ufrflanych. Niekedy mam chut sa odstahovat na samotu. Uz mam plne zuby negativity.
Aj ja som pre kamarátky butlava vŕba, ALE byť butlava vŕba neznamená kamarátky poučovať čo majú robiť, to znamená proste vypočuť ich a nechať ich pustiť paru keď jej majú príliš.. o tom je kamarátstvo, nesudit nikoho výchovu..
keby si ľudia vymenili deti, všetky by boli vychované, lebo najľahšie sa vychovávajú tie cudzie.. a doplnila by som najľahšie sa vychovávajú na modrom koniku 😜
@lucia7933 Zase nepreháňaj...
Ked sa ti kamoska stazuje tak je to preto ze to potrebuje zo seba dostat von. Nie preto ze potrebuje radit co ma ako robit. Teoriu ovlada kazda len nie sme vsetky rovnake a nezvladame rovnako stres a tiez nie su vsetky deti rovnake a nie vsetky rovnako reaguju na "vychovne metody". Preto nerad ak sa ta kamoska vyslovene nepyta o radu. Dajte si kavu vino alebo co, nechah ju pohundrat ake to ma tazke a ukludnenu ju posli domov k rodine. To je to na co kamosky su.
A ver ze je super vychovavat dobre deti ktore na x ty krat posluchnu a da sa s nimi aspon nejako vyjst. A potom su take s kt tazke chvile prezivas x krat za hodinu x rokov a orosto mas dost. A ked ti potom niekto dava rady miesto toho ze by ta potlapkal po pleci ze bude dobre..tak dakujem za taku kamosku..
Človek môže nepohodu prejavovať navonok sťažovaním sa alebo si to nechá vo vnútri aby ho to zožieralo. Obe možnosti prejavu sú v poriadku a prirodzené. Očividne si ten druhý typ. Ak Ti vadia osoby, ktoré frustráciu vyjadrujú verbálne tak im to povedz narovinu. Nemusíš nikomu dávať rady ani ho povzbudzovať. Väčšine žien stačí sa vyrozprávať. Ale pokiaľ nechceš byť butlavou vrbou je to tiež v poriadku.
Oponujem... môj syn, nevyspala som sa dva roky vôbec. Vyžadoval si každú minútu pozornosť. Nespal ani cez deň. Každé dieťa je iné... nesúď ich... ak sudiš chyba ti empatia 😉

ok, už chapem.....odstrihnut sa, tvrde, ale mne to pomohlo.....ulava.....a pekne sa vycistilo......ostali ti, s kt. chcem zdielat pozitivne veci....