Žiarlivosť a úzkosť matky
Neviem ako to povedať , niečo ma trápi ale neviem to napísať neviem nájsť tie správne slova ale skúsim to😁 mám 10 mesačné dieťa , miluje aj iných ľudí a ja vtedy asi ziarlim alebo ako to nazvať proste sa bojím že mu vôbec nechybam , ani si nevšimne keď odídem. Uvediem taký príklad lebo ináč to neviem vysvetlit. Ak pôjde napríklad k starým rodičom na víkend keď bude samozrejme väčšie , a bude mu tam veľmi dobre , čo keď babku bude mat radšej ako mna? Alebo čo keď ani nebude chcieť ísť domov? Ja chcem byt tá “na prvom mieste” tá najlepšia maminka ktorá bude chýbať dieťaťu. Hoci ako dobre môže byt s kýmkoľvek , aj tak chce mňa najviac ? Neviem sa vysomáriť ale snáď ste princíp pochopili čo myslím 😁😁😁😁
Baby, mozte tu tak autorke nakladat? Vsak dieta dostavame od zivota, aby sme aj my narastli ako osobnost. Ak ste rovnake ako pred dietatom, tak to mi vas je skor luto. Zato, ze to autorka teraz takto citi, neznamena, ze z nej bude hrozna svokra😂. Asi citi, ze to tak nema byt a preto sa tu na to pyta. To je praveze super, to uvedomenie si.
Kedy zacnu byt zeny k zenam milsie??
Tu sa zisiel vykvet z modreho konika 🙂 pravidelne komentujuce unudene baby, ktore su v kazdej druhej teme. Ze vam nie je trapne. Musite sa velmi doma nudit… deti odrastene vsak.. Tak ste si pohonili ego a teraz vam bude lepsie 🙂. Autorka, je to uplne normalny pocit, ktory casom odozneje. ❤️
@anonym_autor autorka napíš mi ak chceš, lebo zašnem, čo si tu dostala za odpovede. Popravde som čakala normálne pochopenie od žien/matiek, nie toto. Napíš, rada o tom pokecám🙂
@anonym_autor to, že si vsimas svoje pocity a potreby aj otvorene o nich hovoris je podla mna dobra cesta.. nepaci sa mi, ako sa tu hned niektore mamicky do teba navážaju bez toho aby poznali teba a tvoj život.. si určite dobrá a milujúca mama,ale je pravda, ze treba čím skor pochopit podstatu rodičovstva a to, že deti nam nepatria, mame ich vychovat co najlepsie do zivota a jednoducho ,,pustit” aby sa k nam mohli stale vracať podla svojej potreby.. tvoj terajší moze tvojmu dieťatu skodit a brzdit ho, ak sa prenesie do realnych obmedzení v jeho živote - je dobre patrat, odkial tvoj strach pochadza, moze to byt este z tvojho detstva - dobra sprava: ty budes pre tvoje dieta navzdy nenahraditelna a nemusis sa o to ani nijako zvlast zasluzit.. si totiž jeho mama a inu nemá😘
Véd dieta ma 10 M. To sú hormóny, to prejde 🙂 + to je prvorodicka. Najneskôr kým mu pribudne surodenec. Každého by tu uz k psychiatrovi posielali..
@anonym_autor dievčatá ďakujem vam veľmi pekne všetkým za pekné komentáre , za tie čo ste si ma tu zastali , ďakujem vam za pochopenie aspoň niektoré ste tu milé ✌🏻❤️
Chudák dieťa . Teraz si to asi neuvedomuješ , ale ty si chceš to dieťa pripútať k sebe opičou láskou . Sa spamataj . Vies o koľko zážitkov takouto “výchovou “ to dieťa môže prísť ? Nebude chcieť ísť na školské výlety , už vôbec nie do školy v prírode . Takisto to čo dá tvojmu dieťaťu starý rodič , ty mu nikdy nedáš, to je zas toez iná láska , ale dieťaťu len prospešná . Vychovas si maminho truľa … a to nehovorím , ako jo to môže poznačiť neskôr v partnerskom živote
@lenka.25 ani náš synček nechce chodiť na školské výlety, ale preto, že mu deti prvé mesiace robili zle. Necíti sa pri nich bezpečne...
@lenka.25 ani náš synček nechce chodiť na školské výlety, ale preto, že mu deti prvé mesiace robili zle. Necíti sa pri nich bezpečne...
@lenkaaa25 ale veď to je v poriadku . Takých detí je veľa . Staršia dcéra začala chodiť do táborov az ako stará kofa , no nechcela , nenútila som ju . Ale toto čo opisuje autorka , je uplne o niečom inom .
@anonym_autor o 30r.budes pisat, ze mas syna, ktory z tebou zije a vobec sa nechysta zit inde s inou zenou
@anonym_autor o 30r.budes pisat, ze mas syna, ktory z tebou zije a vobec sa nechysta zit inde s inou zenou
@jamidea 🙄
Nie, nechápem. Strašne zle sa aj číta tvoj príspevok.z neho mi vyplýva že z dieťaťa si chces robiť vlastný majetok a nie vychovať z neho slobodného človeka. Nemáš zdravé zmýšľanie 🙄🤔
@anonym_autor určite sa nemusis báť, pre deti je mamka to najviac a najviac lubia vždy mamku ❤️…..buď rada že mate pekne rodinne vzťahy a malý chce byt aj s babkou a ty si uzij tu chvilu pre seba 😊…príprav sa aj na to že príde obdobie ja ľúbim len babku,len dedka teba mama nelubim a večer led sme u babky ide odvážne spat s babkou aby nakoniec prišiel za mamkou (ktorá už tajne dúfala že sa vyspí bez kopancov do hlavy 😁)
Zacni s tym pracovat uz teraz, lebo z teba raz bude hnusna svokra a znicis svojmu synovi zivot. Zdravy normalny chlap raz odide a bude lubit svoju zenu, s ktorou bude zit. A na prvom mieste bude prenho ona, nie ty.
Pozri ja viem že ti tu zase naložili ale ono to naozaj nieje zdravé takto rozmýšlať. Tvoje dieťa ťa ľúbi ale tak čo od neho chceš aby ti to ako dokazovalo? To že bude za tebou plakať keď si ho niekto zoberie na ruky je dôkaz že teba ľúbi viac? Musíš byť rada že mu je dobre aj pri niekom inom...raz sa ti to bude hodiť.Môj má rok a okrem mňa,manžela a mojej maminy nevydrží s nikým. Veľmi dlho mu trvá kým si k niekomu najde cestu..ale napriklad on nemá rád keď ho objímame..Musí to chcieť sám a sám sa prísť potúliť. Inokedy keď za ním prídem odstrčí ma..no a to ešte sa priprav na chvíľu keď ti dieťa.povie: ja ťa nechcem,neľúbim ťa...už aj to sme mali pri dcére..jasné že to tak nemyslí. Viem že nás ĺúbi najviac ale prišlo mi to ľúto...nemôžeš to tak prežívať
Dieta nie je partner.
Ty mas zit pre neho, aby bolo zdrave (aj psych.!), slusne, sebavedome a pripravene sa uplne osamostatnit. Lubit ta bude vzdy.
Je to, ale dieta a to miluje nove podnety, hracky atd. Nie je to tym, ze by ineho cloveka lubilo viac.
Vyzera to na nejaky vazny psych.problem, ries to co najskor. Inak postupne svoj problem preneses na dieta.
To co popisujes ma vacsinu velmi negatyvny v plyv dieta.
Ak si najde zdrav.silneho partnera, tak sa koli "mamickynej staŕostlivosti" byva rozvod. Ty mas zodpovednost, aby dieta bolo stastne a pripravene sa osamostatnit. Malo starkych, priatelov atd.
Ked sa pobavy, bude mat strach, potrebovat bezpodmien.lasku, porozpravat sa, poradit, vtedy pride iba za tebou. To je koruna matiek, ak si to zasluzia.
Poznam osobne pani, ktora si dceru priputala opiciou laskou k sebe. Riadila jej zivot do 22rokov,ked to dievca ukoncilo. Velka skoda mladeho zivota.
Dieta nie je partner.
Ty mas zit pre neho, aby bolo zdrave (aj psych.!), slusne, sebavedome a pripravene sa uplne osamostatnit. Lubit ta bude vzdy.
Je to, ale dieta a to miluje nove podnety, hracky atd. Nie je to tym, ze by ineho cloveka lubilo viac.
Vyzera to na nejaky vazny psych.problem, ries to co najskor. Inak postupne svoj problem preneses na dieta.
To co popisujes ma vacsinu velmi negatyvny v plyv dieta.
Ak si najde zdrav.silneho partnera, tak sa koli "mamickynej staŕostlivosti" byva rozvod. Ty mas zodpovednost, aby dieta bolo stastne a pripravene sa osamostatnit. Malo starkych, priatelov atd.
Ked sa pobavy, bude mat strach, potrebovat bezpodmien.lasku, porozpravat sa, poradit, vtedy pride iba za tebou. To je koruna matiek, ak si to zasluzia.
Poznam osobne pani, ktora si dceru priputala opiciou laskou k sebe. Riadila jej zivot do 22rokov,ked to dievca ukoncilo. Velka skoda mladeho zivota.
@mima1988m suhlasim ale ja by som tu doplnila nieco, ze to dieta to absolutne nemusi pocitovat. Tiez som toto prezivala a nijako to o mne nikto nevedel, iba mna to neskutocne vnutorne zozieralo.
Najlepšou maminou pre dieťa budeš aj vtedy, ak bude často u starých rodičov. Jedno z mojich vnúčat, s ktorým som bola denne 12 - hod. od jeho 5. mesiaca, cíti sa u mňa ako doma bez toho, aby som ho k tomu viedla. Mamka je pre neho tiež niečo veľmi dôležité, ale ten pocit bezpečia a istoty v ňom zanechala starostlivosť z ranného detstva. Kedykoľvek počas dňa príde ku mne, pohrá sa, porozpráva sa, potom povie, že ide domov pohrať sa s malou sestričkou, resp. na výlet s rodičmi alebo do bazéna a takto to ide celý deň. Ani mňa ani dcéru, jeho matku nenapadlo by žiarliť, obmedzovať a pod. Dieťa nech sa má k svojim blízkym tak, ako momentálne cíti. A skutočne neinklinuje zvlášť k niekomu navyše. Je to o výchove, kde sa všetci blízki rešpektujú a dieťa všade cíti a u každého pociť istoty.

Mala som presne tieto pocity. Potom som pochopila, ze je to nevyriesena trauma z detstva, moji rodicia mi nedavali dost potrebnej lasky a pozornosti (naozaj nedavali, vzdy som si to musela zasluzit poslusnostou). Nieco taketo bude u teba. Musis zacat pracovat na sebalaske. Potom ju nebudes vyhladavat tak toxicky inde.
Este teraz vo mne obcas vyskoci taky pocit, ked vidim ako sa tulia k babke ale uz ma to nezranuje, poviem si, ze som vdacna za to, ze mojich synov lubi tolko dalsich ludi, ze nemusim mat strach, kebyze sa mi nieco stane. Toto ten pocit zazenie a uvolnim sa.
A este nieco. 10mesacne ti lasku tak neprejavi ako ked uz bude trosicku starsie. Jeho prejavy lasky ale zatial mozu byt, ze sa na teba usmeje, prituli sa ti, spokojne zaspi, ukludni sa pri tebe, vyhladava ta a pod.
Drz sa❤️