icon

Zmierili by ste s tým, že váš partner nechce daľšie dieťa?

18. júl 2022

Zmierili by ste s tým, že Váš partner nechce daľšie dieťa? Máme dve a partner o treťom nechce ani počuť. Máme 2 synov, chcela by som ešte dievčatko, cítim to tak, napĺňa ma to. Mám 31, som ešte relatívne mladá. Doma s deťmi som 6 rokov. Príjmy máme celkom slušné, bývame v dome, finančne by to nebol problém. Partner nechce, lebo vraj som už dlho doma, najmladší chodí do školky. Nechali by ste to tak a snažili sa s tým časom vyrovnať? Som ešte mladá, uvažujem aj o rozchode, môžem ešte niekoho stretnúť, lenže začiatky by boli ťažké.

pininka1
18. júl 2022

Neznasam takyto egoizmus z jednej strany, minimalne by ti mal dat sancu, aby ste si to rozobrali. U nas doma to bolo to iste, nechcel ani za svet az raz skoro rano mu uslo a bola som v tom. Tiez mame dvoch chlapcov a tretie dievcatko. Ked to muz zistil, tyzden s nikym nehovoril, ja som ho nechala tak. Teraz kazdemu odporuca mat tri deti, malu zboznuje a nikto z nas si nevie bez nej predstavit nas zivot. Ja som ale nebola ten typ, ze doma nemame co do ust a zrobime si dalsie decko. Vedela som ze aj 4 by sme dali v pohode. Ked mala dva roky, nastupila som do prace a vsetko slape bez problemov. Ja by som sa tohoto sna nikdy nevzdala.

reanda
18. júl 2022

ak spolu ziju dvaja ludia, ktori nemaju spolocnu viziu buducnosti, spolocne hodnoty a kazdy to vidi inak a chcel by, aby ten druhy bol iny, taky, ako by ho on chcel mat, tak to nie je partnerstvo.. a neda sa to ani zmenit, prisposobit sa, 'zmierit sa', lebo clovek nemoze ist sam proti sebe, to sa mu vzdy vypomsti a taky zivot nikdy nebude spokojny a stastny, ani pre neho, ani pre toho partnera, ani pre nikoho z tej rodiny.. takze ak vidis a citis svoju buducnost inak, ako tvoj muz a musela by si sa s niecim zmierovat, tak tie myslienky na rozchod su uplne v poriadku, lebo vas vztah aj tak nefunguje..
ide ale o to, ci skutocne su tam take rozdiely, alebo je to len nedorozumenie.. ci by muz uz vobec nechcel dalsie dieta, alebo ho nechce len teraz.. ci by si ty aj rada isla do prace, len sa citis pod tlakom, ze este chces dieta a uz mas vela rokov, tak to musi byt hned.. alebo cokolvek.. toto si treba vyjasnit.. a ked pridete na to, ze sa vase predstavy daju zladit, len ked sa nebude tlacit na pilu, tak ok.. ak ale vysvitne, ze to, po com jeden tuzi, toho druheho obmedzuje, alebo to dokonca povazuje za hlupost, tak s tym sa urcite netreba zmierovat

elementissa
18. júl 2022

@panelacikova hej, dakych 360€. Ale to teda neviem či nazvať "príjmom" a už vonkoncom nie dobrým :D

kayyaa
18. júl 2022

@kate211 tak ono tie prve 3 roky vacsinou dieta nechodi do ms a zs...a ked je deti viac, tak napr ja davam deti do ms az v 5rokoch...takze sa im venujem...cele dni...popri domacnosti ( a teda prilezitostnej praci )..aktualne mam doma rocneho, 3rocnu a 4rocneho.. starsi chodia do zs..
Ale teda ved ja sa s vami nechcem hadat, ale neda sa to pausalizovat, len som chcela uviest, ze su rozne pripady. Samozrejme, aj take zeny su, ktore su lenive pracovat🤷‍♀️ ...ale to predsa nemozme vediet, ci je autorkin pripad, a nie je fer, ju rovno takto zaskatulkovat...praveze ja co poznam viacdetne zeny, mam viacero takych priateliek - vsetky sa o deti a domacnost vzorne staraju, nie su to ziadne povalacky, ktore si robia deti len preto, aby nemuseli do prace😊

autor
18. júl 2022

@pininka1 V našom prípade to vôbec neni o financiách. Bývame v dome bez hypotéky, priateľ zarobí dobre, dlhy nemáme, na dovolenky chodíme a veľa mu aj zostane. To neni o tom. On daľšie dieťa proste nechce. So synmi má dobrý vzťah, hrá sa s nimi, je s nimi vonku, učí sa s nimi, takže má k deťom pozitívny vzťah. Jemu stačia dve deti, chce sa im venovať, nemá pochopenie pre moje pocity, tretie mu príde ako keby zbytočnosť. U nás sa ani nehoda nemôže stať, používa ochranu.

derdia
18. júl 2022

Tvoja predstava, ze to bude dievcatko je tvoja predstava.... Moze to byt chlapcek. A ja by som tiez nezniesla aby ma muz nutil mat dieta, ked sa na dalsie uz necitim. Takze ano zmierlia by som sa stym a venovala by som sa tym, ktore mam... Co aj robim. A nesnivam...

autor
18. júl 2022

@reanda Dieťa nechce nikdy už. Raz mi dokonca povedal, že ak mám potrebu mať daľšie, mám sa viac venovať synom, že ma to prejde. Do práce určite chcem ísť, ale deti chce mať po sebe kým sú mladšie, aspoň sa spolu vyhrajú. Mať dieťa niekedy po 35, byť tri roky doma a zas začínať neni nič moc.

beata_k
18. júl 2022

Neverim, ze toto napisala jedna matka! Rozbit rodinu a vziat detom otca lebo JA chcem? A ked bude treti chlapec? Tak co urobis? Do Dunaja skocis?
Poviem ti, uz dlho som sa nestretla s takym sebectvom. Kup si radsej psa a detom nechaj otca.

pribinak
18. júl 2022

35 ročná žena vôbec nie je stará. Mnohe ženy majú vtedy len 1. dieťa a zvladaju to veľmi fajn. To že by si mala dieťa ako 32 ročná nie je záruka, že všetko bude úplne perfektne a že sa spolu prehrajú, ….

Opísala si ho ako zodpovedného partnera a veľmi starostliveho otca. To sa s ním fakt chceš rozísť?

On má koľko rokov? Pracuje ako čo?

autor
18. júl 2022

@pribinak Má 36, takmer 37. Je vývojar v automotive.

pribinak
18. júl 2022

Tak je mladý, nemá 50, uvidis čo bude za 3-4 roky. Možno si chce aj trosku s deťmi užiť

zuzanockamt
18. júl 2022

Autorka: Na tvojom mieste by som skôr riešila miesto 3.prírastku zmenu statusu z obyčajnej priateľky na manželku. Alebo máte všetko zabezpečené tak ako pri BSM 🤔? Treba myslieť aj o pár krokov dopredu, keď sa čosi stane. Z pozície priateľky nemáš na niektoré veci nárok. Bývanie máte 50:50, čo sa vlastníctva týka?

reanda
18. júl 2022

hm.. tak s tymto by som sa nedokazala zmierit.. a nie je to len o tom dietati, ale celkovo ako pristupuje partner k tvojmu citeniu a tvojim potrebam, ze je to nieco nepodstatne, na co mas zabudnut.. pisu ti tu, ze si sebecka, ze by si rozbila rodinu, lebo 'ty chces' a on nie je sebecky? ty mas zabudnut, lebo on nechce? a co je rodina? v rodine maju byt spokojni vsetci a nie ze niekto pochova svoje tuzby, aby ostatni boli spokojni, to nie je fungujuca rodina.. ja by som sa v takom vztahu nedokazala citit dobre a aj tak by to slo do kyticiek, aj ked by som sa rovno nerozisla kvoli tomu dietatu

autor
18. júl 2022

@zuzanockamt Nie, bývame v jeho dome, zdedil ho a urobil komplet rekonštrukciu. Zadlžovať sa nikdy nechcel.

reanda
18. júl 2022

jo a este by som si tam nedavala take predstavy a presvedcenia, ze zaciatky pripadneho noveho vztahu by boli tazke - preco by mali byt?

autor
18. júl 2022

@reanda Momentálne sa tak cítim a neviem sa s tým zmieriť. Začiatky by boli tažké, asi by nás tu nenechal bývať.

zmrzlinka2021
18. júl 2022

@zuzanockamt s tym manzelstvom neviem ci je to dobry napad pre neho. Hlavne ked mozeme tu citat ako uvazuje autorka.

beata_k
18. júl 2022

A vobec ako to chces spravit ked on nechce? Ze ta nejaky typek nabucha alebo aspon od tvojho sucasneho nech maju deti aspon rovnakeho otca?

kate211
18. júl 2022

@reanda nema by kde byvat, nema nasetrene, nema bsm. To by sa musel o nu komplet niekto postarat - byvanie, zivenie, prijat jej deti a zrobit jej dalsie. Do toho neni vela chlapov hrrrr. A uz vobec nie schopnych a inteligentnych.

pauli_s
18. júl 2022

Môj snúbenec pochádza zo 6 detí. Prvých 5 bolo chlapcov až šieste prišlo dievča.
V Rovinke, majiteľka salónu kam chodím na vlasy mala syna alebo dvoch, teraz už neviem, okolo 40tky sa pokúsila o dievčatko a spontánne sa jej narodili TROJIČKY chlapci. Takže toľko k snaženiu o dievčatku.
A to s tým rozvodom kvôli tomu. Toto keď už len nad tým premýšľaš , tak chudák muž. On Vás roky rokúce živí, miluje a ty by si ho odhodila jak kus handry. Chlapi tiež nie sú len nádoby na semeno.

sella38
18. júl 2022

Rozmyslam, preco chces dalsie dieta s muzom,ktoreho si ochotna opustit...

zorana999
18. júl 2022

Len ho opusti. Máš po 30tke dve deti na krku, bez nehnuteľnosti alebo akéhokoľvek práva na nejakú nehnuteľnosť a myslíš si, že by si nasla chlapa, ktorý by si s tebou ešte ďalšie decko spravil 😄 a možno aj nájdeš, ale nejakého, ktorý zarába 500 eur alebo nezaraba vôbec. A vieš čo? Prajem ti takého. Takým ako ty, treba pád na papulu.

zuzanockamt
18. júl 2022

Autorka: Tak to je s bývaním dosť blbé, nemáš nárok na nič.

zuzanockamt
18. júl 2022

@zmrzlinka2021 pre neho veru nie manželstvo s ňou dobrý nápad

kate211
18. júl 2022

Autorka a co chces teda robit? Chces ho opustit? Dalsi postup je aky?

zuzliq
18. júl 2022

Prepáč, ale tvoja situácia vôbec nie je dobrá, absolútne nemáš podmienky na tretie dieťa. Nemáš žiadne financie, žiadne bývanie. Šmahom priateľovej ruky môžeš skončiť na ulici. A deti? Ak bude mať priateľ záujem o výhradnú starostlivosť, uvidíš ich cez víkend.
Ak premýšľaš kvôli tretiemu dieťaťu o rozchode, zrejme budú medzi vami aj iné problémy.
Na záver si uvedom, že nič z toho, čo tvoj priateľ zarobí ti nepatrí. Nič, ani euro. To nie je tvoj manžel, že spoločne nadobúdate majetok. Rieš najskôr svoj život a potom premýšľaj o ďalšom dieťati.

jaskolka
18. júl 2022

Nechcem byť zlá.. Ale uvažujes trochu aj rozumom? Ci iba pocitmi? Lebo nech akokoľvek nadherne to znie, že mať veľkú rodinu, na tú treba dvoch.
Bolo by úplne iné, keby že chlap nechcel nikdy žiadne deti, tak zmieriť sa s tým skutočne nikto by od teba nechcel. A rozchod by bol rozumnejšie, ako sa trápiť.
Ale ty máš dve deti.Vy už máte DVE deti. A kvôli potenciálnrmu tretiemu uvažujes nad rozbitím rodiny, lebo "ty chceš silou mocou dievčatko?"
Okrem toho ze nikto to nezaručí, že by to aj bolo dievča, tak skutočne si myslíš, že bude zástup chlapov, ktorí sa pobijú o rozvedenu ženu s dvoma deťmi, aby jej urobili tretie?
A myslíš aj na tých chlapcov? Aký budu mat oni potom chaos, že behať medzi rodičmi, len preto že mama chcela ich sestru? Ktorú mimochodom ani vôbec nemusia mať, len vy sa rozidete, a oni si to od skáču za vás
Jedna vec je rozchod kvôli týraniu, bitkam, nejakým zavidlostiam, dlhom a podobne. Ale kvôli tomu je to, jemne povedané čudné

jaskolka
18. júl 2022

@pauli_s to poznám. Suseda s manželom mali tri dievčatá, a nejako sa (aj na hučanie rodiny)rozhodli, že skúsia to po 4x,zr to bude určite chlapec
Výsledok? Narodili sa dvojičky. Dievčatá.. Dalej už nemali odvahu skúšať. 😆

beata_k
18. júl 2022

@jaskolka By ma od gynekologa brali nohami napred 😄

reanda
18. júl 2022

tak sa s tym ani nezmieruj.. nemozes zahodit samu seba, lebo muz, lebo deti..
a ano, z 'rozumneho' hladiska by tvoja situacia v pripade rozchodu nebola ruzova, ale to su iba 'rozumne' predstavy.. realita moze byt ina 🙂