Rozhodli by ste sa pre ďalšie dieťa?
Ahojte,
potrebujem počuť aj pohľad nezainteresovaných ľudí.
Prvého syna som mala veľmi mladá, v podstate som ešte maturovala, keď som ho čakala. S jeho otcom už roky nekomunikujem a syn s ním prakticky nie je v kontakte. Neskôr som mala druhé dieťa s partnerom, s ktorým som žila dlhé roky, ale ani ten vzťah nakoniec nevyšiel.
Dnes mám nového partnera. Sme spolu už tri roky, rozumieme si a on by veľmi chcel vlastné dieťa, žiadne nemá. Ja deti milujem a predstava ďalšieho bábätka mi nie je cudzia. Lenže zároveň ma straší jedna vec - boli by to tri deti a každé s iným otcom.
Nejde mi ani tak o to, čo povedia ľudia, skôr sama premýšľam, či je to rozumné. Či tým deťom nekomplikujem život, či to raz nebudem ľutovať a či by som nemala byť už opatrnejšia.
Vekom sme obaja krátko po 30tke. Ďakujem každému za názor.
Mala som to podobne a nakoniec som zostala sama s 3 detmi, lebo po narodeni spolocneho dietata sa v partnerovi prebudil pocit, ze on vlastne nechce chovat cudzie deti iba to svoje. Nevravim, ze nemate mat dieta, ale este by som pockala na tvojom mieste, nejake dva-tri roky.
@anonym_autor nie som nijako staromodna ani pruderna.
Ale byť na tvojom mieste tak ešte počkám a dieťa az po svadbe. Mate po 30ke...nemusíte sa ponáhľať.
"UŽ" tri roky sú naozaj nič, ak chce dieťa môže byť aj svadba nie ?
Ja som mala dieťa ako slobodná ale aj sme sa zobrali....pri 3. Dieťati už by som chcela vidieť z jeho strany snahu a odhodlanie na dlhodobý vztah
Tak ked tak velmi tuzi po dietati, raz ho bude mat. Bud s tebou alebo s inou. Je to na tebe
@anonym_autor nemala by som ďalšie dieťa s lenfrajerom. Ak naozaj chce nech si ťa najprv zoberie, rozísť sa môžete vždy ale už svadbou ukáže či to teraz myslí vážne. Ale neviem aký máš postoj k svadbe.
Nie nechcela by som kazde dieta s inym muzom.
Nie v ziadnom pripade
No tazke rozhodovanie,lebo ano moze to vyjst ale aj opät nemusi a potom pride taky podobny aj 4ty??Takze tazko sa rozhodovat je to obrovsky risk.Ine je mat planovanych viac deti s 1 otcom,s 1 muzom,co sa vie o vsetkych a o vsetko postarat.
Koľko majú deti a ako sa k nim náhradný otecko chová? Starší cca 12 ak dobre počítam a mladší teda o dosť menej. Požiadanie o ruku už bolo? Tým by som začala a tam niekde bude aj odpoveď 😁
Nie,nemala.
Partner znamená priateľ či manžel? Nevravím, že sa na to treba pozerať iba racionálne ale si za neho vydatá? Plánuje si ťa vziať? Bývate v jeho nehnuteľnosti alebo máš vlastnú? Keby zostaneš na 3 deti sama, tak to zvládneš? Nie je to síce všetko, ale dôležité otázky.
Po 3 rokoch určite nie
Partner znamená priateľ či manžel? Nevravím, že sa na to treba pozerať iba racionálne ale si za neho vydatá? Plánuje si ťa vziať? Bývate v jeho nehnuteľnosti alebo máš vlastnú? Keby zostaneš na 3 deti sama, tak to zvládneš? Nie je to síce všetko, ale dôležité otázky.
@anonym_efd428 Priateľ. Plánujeme sa vziať, ale nie v nejakej blízkej dobe.
@anonym_autor dôvod? Buď chce alebo nechce. V blízke dobe nie, ale raz určite áno je zvyčajne typická výhovorka chlapov, inými slovami povedané: nikdy.
@anonym_autor aký je rozdiel medzi:
Dve deti s dvoma partnermi
Tri deti s tromi partnermi?
@anonym_autor dôvod? Buď chce alebo nechce. V blízke dobe nie, ale raz určite áno je zvyčajne typická výhovorka chlapov, inými slovami povedané: nikdy.
a načo? Veď aj druhé dieťa bolo len s partnerom, asi aj to prvé. V podstate z každého vzťahu máš dieťa na pamiatku. Za mňa totálne nezodpovedné. Ešte to prvé pochopím, že sa stalo. Mladá baba. Ale ja už ani to druhé nechápem. Bývať mas kde s tými tvojimi deťmi, keby si bola bez partnera? Vieš sa o nich sama postarať?
a načo? Veď aj druhé dieťa bolo len s partnerom, asi aj to prvé. V podstate z každého vzťahu máš dieťa na pamiatku. Za mňa totálne nezodpovedné. Ešte to prvé pochopím, že sa stalo. Mladá baba. Ale ja už ani to druhé nechápem. Bývať mas kde s tými tvojimi deťmi, keby si bola bez partnera? Vieš sa o nich sama postarať?
@anonym_77fec0 lebo si ju chce vziať a nie teraz. Ak to s ňou myslí vážne, tak si ju vezme hneď. Tým nevravim, ze manzelstvo je záruka, vôbec nie. Ale mne takýto prístup sympatický nie je. Dieta chce ale svadba bohvie kedy. A áno, postarala by som sa a aj mám kde bývať. Ja mam dieťa s manželom a bývame v spoločnej nehnuteľnosti. Dáva mi to oveľa väčšiu istotu ako byť frajerka s frajerovým dieťaťom vo frajerovom byte odkiaľ ma vykopne a nepatrí mi nič.
@anonym_77fec0 lebo si ju chce vziať a nie teraz. Ak to s ňou myslí vážne, tak si ju vezme hneď. Tým nevravim, ze manzelstvo je záruka, vôbec nie. Ale mne takýto prístup sympatický nie je. Dieta chce ale svadba bohvie kedy. A áno, postarala by som sa a aj mám kde bývať. Ja mam dieťa s manželom a bývame v spoločnej nehnuteľnosti. Dáva mi to oveľa väčšiu istotu ako byť frajerka s frajerovým dieťaťom vo frajerovom byte odkiaľ ma vykopne a nepatrí mi nič.
@anonym_efd428 ja som to myslela ironicky, že načo jej je svadba.
Omylom mi to zakliklo na teba, otázky patrili autorke, že či ma kde bývať s deckami sama. Prepáč.
@anonym_autor Tiez sa prihovaram, ze najskor svadba. Ak sa bude vykrucat, tak urcite nie dalsie dieta.
@anonym_autor maj dalsie dieta, ked chces.
Ze maju kazde ineho otca, nuze tak to niekedy je, ale nie je to prekazkou pre dalsie dieta.
Ak ma partner tvoje deti rad, tak by som do toho sla. Ak ale nemaju poriadny vztah, alebo su tam nejake konflikty, tak to treba poriesit predtym nez budete mat dalsie.
Ja by som sa najviac bala tohto, ako zareaguje chlap ked do toho mixu pride aj jeho bio dieta. Vela, velmi vela by som o tomto rozpravala, a medzitym tuzila vztahy medzi detmi co mate a nim. Chodia spolu niekam sami? Po jednom len s nim? Toto je dolezite, aby malo kazde dieta s nim, osobitne , zdravy a respektujuci vztah.
V žiadnom prípade.
chce dieta alebo aj svadbu a rodinny zivot? uz 2 x si stupila vedla a teraz by som bola opatrnejsia.. kazdy je iny a ty musis vediet ci sa bude vediet postarat nielen o teba ale aj tvoje deti ked budes na materskej- aby nerobil rozdiely ..
@anonym_autor
A to by som sa teda najprv vydala, a az potom mala dalsie dieta. Mali bybste si byt isti, ze k sebe pasujete a odhodlanie, ze to spolu vydrzite - lebo to nebude lahke.
Ak sa ti da, ty skus rozanalyzovat tie minule vztahy - poucila si sa z nich?
A máš kde bývať, máš vlastne bývanie? Alebo budeš písať do modrého z neba ako ta chlapi osrali, nemáš kde bývať a potrebuješ prispiet?
@anonym_autor 30 rokov, 2 vzťahy z toho 2 deti...každé s iným. Teraz ďalší vzťah a ďalšie dieťa... akože, aj ja mám rada deti, aj ja mám dcéru z prvého manželstva a dve deti s terajším manželom, ale prvú dcéru má rád ako svoju a nikdy za mnou neprišiel s tým, že by chcel VLASTNÉ deti...len aby sme mali ďalšie deti.
A za ďalšie, kde bývaš, u koho, prácu máš a v prípade, že nevyjde ani tento vzťah, kto sa o vás postará? Štvrtý? Aký má vzťah s tvojimi deťmi, čo na neho hovoria deti?
Frajerovi deti nerodim,manzelovi s radosťou.Ci prve,ci tretie....
Ano,po svadbe by som sa na to tretie dieťa dala.
Rodíš deti frajerom a potom to tak vyzerá. Ak dieťa, tak až po svadbe. Aby si videla, či to s tebou mysli ozaj vážne a ako sa správa k dvom predchádzajúcim deťom. Či aj tie berie ako vaše. Ak sa necíti na svadbu, ale na dieťa áno, tak zostanes pravdepodobne sama s 3 deťmi.
nechcela by som tretie dieta s tretim muzom

Áno, mala by som ďalšie dieťa. Niekedy to proste život takto zariadi