Ako prekonať strach z búrok a bleskov?
ahote. už odmalička sa bojím búrok a neviem sa z toho zbaviť. keď som bola malá bála som sa hromu a keď som trochu vyrástla, strach z hromu prešiel ale začala som sa báť blesku. keď mám ísť počas búrky von, do práce a pod. tak dobre že infarkt nedostanem. normálne je pre mňa nepochopiteľné ako spolubývajúci ešte na balkóne sedia počas nej, zatialčo ja sa snažím byť čo najďalej od okna. asi ma to nikdy neprejde.
Podla mna to nie je nic nezvycajne, tiez sa bojim. Nie na infarkt, ale mam respekt. Dva krat velmi blizko mna supol blesk a nejak tiez odvtedy som trosku pototo ked je silnejsia burka. Ako vnutri ok, ale na balkon lozit nebudem.
V prvom rade si uvedom, že sa spravaš normálne. Je úplne normálne mať strach z bleskov. Ja to tiež nevyhľadávam, ale nepripadám si preto divná. Ak už musím, idem, ale radšej počkám tých pár desiatok minút.
@gribka1 ja to rada pozorujem z bezpecia by som povedala 😉 je to pekne divadlo, ale tiez nie som nalepena na okne
No lovec búrok nebudeš ... 😁 Každý máme svojho bubáka
No to niesi sama😀ja tiez nenormalny strach😒Pri nas je strkovisko tam sa chodilo kedysi kupat a zial blesk zasiahol mladych malo to fatalne nasledky vsetko si to pamätam ako keby to bolo dnes.😒Odvtedy mam nenormalny strach .Keby je burka a mam ist do roboty busom nejdem .
keď je búrka nejdem nikam. ani na autobus do roboty…
keď je búrka nejdem nikam. ani na autobus do roboty…
@biba_18 bohužiaľ ja nemám prácu niekde v kancli, že si môžem vyberať a pracovať aj z domu.
ja bývam na kopci a v lese. už aj do domu nám treslo, do stromov v lese pri nás už tiež pár razy, strašné šupy to sú… na zastávku popod stromy… nikto by ma von nedostal…
Veď búrka nezvykne trvať hodiny ... Jedine pekne šup do autíčka a odviesť sa.
Veď búrka nezvykne trvať hodiny ... Jedine pekne šup do autíčka a odviesť sa.
@gribka1 včera večer u nás trvala takmer 2 hodiny a bola dosť silná. a minulý rok 3 hodiny. najprv jedna silná búrka vyše hodiny, potom sa to na pol hodinu upokojilo a potom prišla druhá silná, tiež vyše hodiny.
No a nedá sa ti autom, taxíkom. Rovno šup a pred prácou vystúpiť. Čo iné?
Tak ja nemám zase nejaký strach,ale samozrejme že nejdem len tak behať po vonku,keď sú hromy a blesky. Rešpektujem ,že to môže byť aj nebezpečné,ale paniku z búrky určite nemám
Ja som kedysi milovala burky. Vzdy som sedela na balkone a pozerala z dialky, ako prichadza. Ale to byvali este normalne burky, kde poprsalo, trochu zafukalo, par hromov, bleskov a koniec. Tie burky, co byvaju posledych par rokov, sa mi vobec nepacia, lebo velmi casto fuci ako sialene alebo padaju velke krupy alebo jedno s druhym. Zijem na juznej morave a odkedy bolo to tornado, tak sa priznam, ze mi nie je vsetko jedno, ked prichadza burka. Nastastie, nas to vtedy obislo, ale poznam ludi, ktorych nie a ti maju teda traumu do konca zivota. Ked si spomeniem na tu spust a beznadej, tak vzdy mam slzy v ociach.
Aj ja. Ale u mna sa to zmiernilo na nočné búrky. Musim byť s baterkou pod perinou alebo rozsvietené.
Ja som kedysi milovala burky. Vzdy som sedela na balkone a pozerala z dialky, ako prichadza. Ale to byvali este normalne burky, kde poprsalo, trochu zafukalo, par hromov, bleskov a koniec. Tie burky, co byvaju posledych par rokov, sa mi vobec nepacia, lebo velmi casto fuci ako sialene alebo padaju velke krupy alebo jedno s druhym. Zijem na juznej morave a odkedy bolo to tornado, tak sa priznam, ze mi nie je vsetko jedno, ked prichadza burka. Nastastie, nas to vtedy obislo, ale poznam ludi, ktorych nie a ti maju teda traumu do konca zivota. Ked si spomeniem na tu spust a beznadej, tak vzdy mam slzy v ociach.
@diewcatqoo to si neviem ani predsravit. Nase mesto je aspoň som to počula chránené horami tak silne búrky sa mi vyhýbajú hoci i takych par bolo. Ja sa proste bojím od malička. Raz ako dieťa som bola s mamou vonku a nejake dieťa sa neposluchalo tak ju rodicia postrasili ze ide búrka. Okamzite som chcela ist domov... Ja sa teda bojim burky celkovo... Kiez sa u vas uz nikdy take nieco nestane
No a nedá sa ti autom, taxíkom. Rovno šup a pred prácou vystúpiť. Čo iné?
@gribka1 auto nemám, hoci mám vodičák. a nemyslím si že šoférovanie počas búrky je v mojom prípade múdre. mávam fyzikú reakciu pri každom blesku a nesústredila by som sa na jazdu
Ja sa proste bojím.. nie toho ze by som mohla prísť zraneniu ani nie pre spúšť ktoru moze narobit.. raz som bola u kamaratky a tam dve silne burky. Aj v noci... Normalne sme sli von ked prestala ta prva a zastavka busu uplne Zaplavená popadané stromy...bolo to i v telke. Bolo to v meste Komárno.
Tiež som mala tento problém, raz keď som bola malá, prišla obrovská búrka a strašný vietor a jeden strom na dvore bol taky povolený tak oco v lejaku a bleskoch ho išiel upevniť (ešte keď len burka začínala) a potom veľakrát keď bola búrka, prišli prívalové dažde, tak ešte za starých okien nam tieklo dnu, trieskali rolety, no neskutočne som sa bála. Taktiež nás dvakrát burka zastihla na ceste domov, že som s skoro posrala, cela som bola paralyzovaná 🫣 a to ako decko.. teraz sa až tak nebojim, kym som doma a je zavrete okno ..
Tiež som mala tento problém, raz keď som bola malá, prišla obrovská búrka a strašný vietor a jeden strom na dvore bol taky povolený tak oco v lejaku a bleskoch ho išiel upevniť (ešte keď len burka začínala) a potom veľakrát keď bola búrka, prišli prívalové dažde, tak ešte za starých okien nam tieklo dnu, trieskali rolety, no neskutočne som sa bála. Taktiež nás dvakrát burka zastihla na ceste domov, že som s skoro posrala, cela som bola paralyzovaná 🫣 a to ako decko.. teraz sa až tak nebojim, kym som doma a je zavrete okno ..
@mamickalisticka neznášam keď som von a zastihne ma búrka. pár rokov dozadu som schádzala z mariánskej hory v levoči počas búrky a ešte som vonku na vlak musela čakať lebo dnu do budovy sa ísť nedalo. nebolo mi všetko jedno
Normálne si povedz že sa ti reálne nič nemôže stať.. čo si myslím že medzi bytovkami do teba blesk neudrie. A hrom ti naozaj nemá ako ublížiť
Normálne si povedz že sa ti reálne nič nemôže stať.. čo si myslím že medzi bytovkami do teba blesk neudrie. A hrom ti naozaj nemá ako ublížiť
@buberova nie moc mudra odpoved. Nespoliehal by som sa na budovy a ani na pravdepodobnost. V poslednom obdobi su burky castejsie a silnejsie, narobia viac skody. Pocas burky je mudre sa schovat v dobre chranenej budove v nizsich podlaziach. A to pisem ako clovek, co ma rad burky, pozorujem ich ale mam obrovsky respekt tej sile, ktoru burka vazni v sebe ci uz v podobe vetra ale aj blesku (energie). Pekny den
Zdielam tvoje pocity, az prehnane sa bojim burok od mojich 7.rokov kedy vedla do susedovho domu supol blesk a odvtedy si pozeram pri burke radary kde sa blyska, davam si sluchadla a plno pocuvam hudbu, ak je burka a mam niekam ist zrusim to nejdem, popripade s placom utekam domov ked ma to niekde zastihne....Doma sedim v kupelni a cakam kym to prejde...Je to pre mna nocna mora a ide teraz obdobie burok a ja uz som teraz cela v strese...Boli sme raz na festivale zacalo sa blyskat a utiekla som odtial...
Zdielam tvoje pocity, az prehnane sa bojim burok od mojich 7.rokov kedy vedla do susedovho domu supol blesk a odvtedy si pozeram pri burke radary kde sa blyska, davam si sluchadla a plno pocuvam hudbu, ak je burka a mam niekam ist zrusim to nejdem, popripade s placom utekam domov ked ma to niekde zastihne....Doma sedim v kupelni a cakam kym to prejde...Je to pre mna nocna mora a ide teraz obdobie burok a ja uz som teraz cela v strese...Boli sme raz na festivale zacalo sa blyskat a utiekla som odtial...
@klara1205 si spomínam, že raz som musela ísť von počas silnej búrky, do školy, lebo som si chcela opraviť známku (to som už bola na strednej). veľmi sa mi nechcelo a mala som nutkanie zakryť si uši na ulici. triasla som sa neskutočne. blesky nado mnou a ja na zastávke čakám.
keď si niekedy myslím že nie som odvážna, lebo často mám dôvod si to myslieť, spomeniem si na ten deň a uvedomím si že to trochu odvahy v sebe mať musím a hneď som pokojnejšia lol
no ja von počas búrky zásadne nechodím.Ak len hrmí to je nič ale tu ide hlavne o tie blesky,tie sú nebezpečné.Tento rok začala búrková sezóna nejako skoro a to ešte len končí Apríl..čo si pamätám vždy to bol tak Máj cca od polovičky väčšinou kedy začalo trieskať.Tu u nás boli odvtedy už 3 búrky a tá nočná spred týždňa cca ma teda prekvapila riadne.Som myslela že zle vidím a počujem ako ma v posteli obleskovalo šak ani také teplo nebolo čo to bude potom v lete pri 30 plus.Vtedy ani nezableskne tipujem😀 a dneska doobeda detto.Mne ani keby zaplatia vtedy von nejdem.Ja to prečkám radšej.. život mi je prednejší🙂 čiže nezveličuješ ak sa bojíš
no ja von počas búrky zásadne nechodím.Ak len hrmí to je nič ale tu ide hlavne o tie blesky,tie sú nebezpečné.Tento rok začala búrková sezóna nejako skoro a to ešte len končí Apríl..čo si pamätám vždy to bol tak Máj cca od polovičky väčšinou kedy začalo trieskať.Tu u nás boli odvtedy už 3 búrky a tá nočná spred týždňa cca ma teda prekvapila riadne.Som myslela že zle vidím a počujem ako ma v posteli obleskovalo šak ani také teplo nebolo čo to bude potom v lete pri 30 plus.Vtedy ani nezableskne tipujem😀 a dneska doobeda detto.Mne ani keby zaplatia vtedy von nejdem.Ja to prečkám radšej.. život mi je prednejší🙂 čiže nezveličuješ ak sa bojíš
@liusa82 U nás bola prvá tohto roku v Marci, ešte pred 1. jarným dňom. To bolo nepríjemné prekvapenie.
Tak teda skúsim múdrejšiu odpoveď.. skúšala si tento svoj strach prebrať s psychológom aby ti pomohol nájsť cesty ako s tým bojovať?

V prvom rade si uvedom, že sa spravaš normálne. Je úplne normálne mať strach z bleskov. Ja to tiež nevyhľadávam, ale nepripadám si preto divná. Ak už musím, idem, ale radšej počkám tých pár desiatok minút.