icon

Akú zeleninu a ovocie denne jedávate?

Včera o 18:37

Ahojte, denne by sme vraj mali zjesť 400 g zeleniny a ovocia... Zaujímalo by ma, či to dodržiavate a čo každý deň jete? U nás väčšinou šalátová uhorka, paprika a ľadový/rímsky šalát, paradajky, z ovocia jablko, občas banán a pomaranč..ale 400g na osobu denne určite nedávame..

anonym_6d732d
Včera o 18:40

Niekedy nic, neriadim sa tym, ze treba zjest 400g ovocia ci zeleniny denne.

amonet
Včera o 18:43

my aj susene mrazom ovocie. v zime menej v lete zas pojeme viac zeleniny aj ovocia

bara_borka
Včera o 18:44

@anonym_autor tych 400g nie je v skutocnosti vobec vela, ved to su 2 vacsie jablka. Alebo paradajka s paprikou. To schrumes do 10 hodiny doobeda

lenka.25
Včera o 18:50

Mladšia dcéra zje skoro lazdy vever jedno jablko a jednu mrkvu . Cez deň vyjeda cherry paradajkou chladničky a sem tam so zoberie banán . Strašia dcéra za deň minimálne 2 banány a zobe hrozno - ale to nie každý deň, muž jedáva len hrozno a jablka a ja zas cez deň zjem zväzok redkviciek , mrkvu , kaleráb , bielu kapustu si nakrajam na pásiky a ja vlastne všeličo . Ja a mladšia dcéra urocze zjeme aj pol kila denne , staršia dcéra s mužom asi nie

lindous
Včera o 18:57

Určite je dôležité mať v strave ovocie a zeleninu, ale takéto čísla z brucha je niečo ako 10000 krokov, čo sa šírilo ako ošiaľ a pritom to bol len reklamný ťah na krokomery 🙂 Nevážim si to, niekedy toho zjeme viac, niekedy menej, záleží čo máme na jedlo a ako máme chuť 🙂 Z ovocia mám rada takmer všetko, to si dám aj len tak hocikedy ako snack, čučoriedky a maliny máme doma takmer stále ku tvarohu alebo na kašu, jabĺčka, banány, pomaranč, citrón, teraz mandarinky tiež dosť, občas mango, ananás, granátové jabĺčko 🙂 Zeleninu čerstvú máme najčastejšie šalátovú uhorku a mix zelených listov, občas si nakrájam kaleráb alebo mladú mrkvu, ale väčšinu zeleniny máme tepelne spracovanú, či už v polievkach alebo do soté hodím, čo nájdem prípadne grilovanú ako prílohu 🙂

pribinak
Včera o 19:01

Ovocie určite zjem. Mam rada banány mandosky pomelo jablka hrušky pomaranče ananás….zelenina teraz cez zimu podstatne menej

Cez leto toho zjem viac, teraz cez zimu menej

anonym_a556bd
Včera o 19:04

Zelenina v polievke, v druhom chode.. na ranajky je vzdy aj nejake ovocie, doobeda tiez kusok, poobede tiez, vecera surova a halvne kvasena zelenina.. nazbiera sa to

janickacrazy
Včera o 19:07

@anonym_autor môj najmladší zje každý deň jeden banán a minimálne jednu veľkú papriku, niekedy aj dve plus niekedy mandarínky, pomaranč, jablko, zelenina v polievke, tak sa to nazbiera

slavomira236
Včera o 19:09
@lenka.25

Mladšia dcéra zje skoro lazdy vever jedno jablko a jednu mrkvu . Cez deň vyjeda cherry paradajkou chladničky a sem tam so zoberie banán . Strašia dcéra za deň minimálne 2 banány a zobe hrozno - ale to nie každý deň, muž jedáva len hrozno a jablka a ja zas cez deň zjem zväzok redkviciek , mrkvu , kaleráb , bielu kapustu si nakrajam na pásiky a ja vlastne všeličo . Ja a mladšia dcéra urocze zjeme aj pol kila denne , staršia dcéra s mužom asi nie

@lenka.25 moka tiez kazdy den jablko velke musi byt plus 3 mrkvy olupane ..a lubi aj listy hlavkovej kapusty chrumat ako zajac..

rozculena
Včera o 19:11

nejem denne zeleninu,z čerstvej zeleniny sa dokopy nič nedá jesť,všetko je to umelo vyhnané,bez chuti.maximálne cherry rajčiny

maca1984
Včera o 19:37

Teraz tej zeleniny moc nezjem, max tak uhorku a nejaký mix listového šalátu, avokádo. Nemá to chuť, vôňu.

anonym_d7ac05
Včera o 19:38

Každý deň zjem šalát s rukolou, avokádom alebo olivy, uhorku, strúhanú mrkvu alebo jablko + citrón na dresing, som na ňom závislá.
Vždy máme v chladničke mrkvu, petržlen, cuketu, červenú repu, zeler, batáty, brokolica... na polievku, alebo grilovanú - pečenú oblohu. Každý deň zjem jablko a čučoriedky, jedávame ovocie podľa sezóny + citrusy v zime milujem kiwi.

marca12
Včera o 19:41

V zime skoro nic. Nechuti mi kupovane ovocie a zo zeleniny obcas uhorky,paradajky,papriky. Ovocie pijem aspon odstavene,lebo inak ho do seba neviem dostat. Snazim sa jest kazdy den jablko,hrusku,banan obcas ananas.

anonym_f4e2af
Včera o 19:43

Tak ja varim tak, ze kazdy den mame polievku a tam su rozne zeleniny zvycajne (tekvica, cuketa, zeler, hrasok, zelena fazula, ...) . Plus druhe ma tiez skoro vzdy nejaku zeleninu.

Na ranajky tiez zelenina, podobne ako ty + por, cibula, spenat a tak, a ovocie kadeco - teraz mame ananas, hurmikaki, mandarinky, pomarance, jablka, banany.

anonym_d0724c
Včera o 20:03

@anonym_autor ja zjem aj viac, väčšinou ľadový šalát, polníček, rukola, uhorky, paradajky, paprika, mrkva, reďkovka, toto ako surovú zeleninu, ale aj tekvicu, červenú repu, cibuľu, hrášok, špenát, zelenú fazulku, pór, často brokolicu, karfiol, kapustu....milujem zeleninu v akejkoľvek podobe, čerstvú, varenú, dusenú. pečenú, zapekanú.

anonym_d0724c
Včera o 20:18

@anonym_autor ovocia zjem pomenej, väčšinou jeden, dva kusy denne, občas viac - najčastejšie jablká, pomarance, mandarínkx, hrozno, ale aj jahody, čučoriedky, maliny, černice, slivky, egreše

anonym_39d812
Včera o 21:43
@lenka.25

@lenka.25 odporucam jablka vecer nejest..

bubchen86
Včera o 22:29

Ja zjem denne tonu zeleniny 🤣 milujem ju , hneď ráno obrovsky tanier , zelena paprika , uhorka , redkovky , cherry paradajky , ľadový salat , jarná cibuľka , biela redkovky , kaleráb , chrumkavá červená kapia , ale fakt že kopcom 🤣 k tomu jeden toast , dip tvarohový a varený vajicko 🙏 ja umieram keď ideme niekde von na ranajky a mne donesú na tanier jeden krúžok uhorka a mesiačiky paradajky 😖😳

anonym_d0724c
Dnes o 00:00
@bubchen86

Ja zjem denne tonu zeleniny 🤣 milujem ju , hneď ráno obrovsky tanier , zelena paprika , uhorka , redkovky , cherry paradajky , ľadový salat , jarná cibuľka , biela redkovky , kaleráb , chrumkavá červená kapia , ale fakt že kopcom 🤣 k tomu jeden toast , dip tvarohový a varený vajicko 🙏 ja umieram keď ideme niekde von na ranajky a mne donesú na tanier jeden krúžok uhorka a mesiačiky paradajky 😖😳

@anonym_39d812 prečo? Robím to tak roky, nie síce denne, ale nevidim problém
@bubchen86 som na tom rovnako, mám traumu z toho, ak na grilovačke pre 30 ľudí je jedna misa zeleniny 🙂, mne sa smejú, že mne stačí nakosiť

lenka.25
Dnes o 06:27
@anonym_39d812

@lenka.25 odporucam jablka vecer nejest..

@anonym_39d812 áno , to už povedal lekar svokrovi, ktorý zje 4-5 kusov pred spaním 🫣

babababka
Dnes o 08:48

Každý večer 2 jablká,1 pomaranč alebo 1 mandarinku.Cez deň chrúmem uhorku,papriku,paradajku.

babababka
Dnes o 08:49
@lenka.25

@anonym_39d812 áno , to už povedal lekar svokrovi, ktorý zje 4-5 kusov pred spaním 🫣

@lenka.25 prečo sa nesmú jesť jablká večer?

alica110
Dnes o 09:12

Kazdy den mam zeleninu aj ovocie, hlavne teda sezonne alebo co som cez leto nazbierala a stihla zamrazit. Robim si smoothie, pridávam do vločiek a tak. Zeleninu si dam napriklad k omelete - jarna cibulka, redkovky, paprika, paradajky.

lenka.25
Dnes o 09:19
@babababka

@lenka.25 prečo sa nesmú jesť jablká večer?

@babababka tak svokrovi to povedal konkrétne dietolog, on ma nadvahu a že je tam veľa cukru , ale inak neviem , nejako som sa o to nezaujímala

babababka
Dnes o 09:30

Aj ja mám nadváhu/po klimaktériu/+12kg.môj diabetológ zatiaľ na to nič nepovedal.Cukor v norme,beriem tabletky.

lenka.25
Dnes o 09:32
@babababka

Aj ja mám nadváhu/po klimaktériu/+12kg.môj diabetológ zatiaľ na to nič nepovedal.Cukor v norme,beriem tabletky.

@babababka tak svokor ma minimálne + 30kg a viac . A asi bude rozdiel zjesť jedno jablko , ale on reálne zje večer pred spaním 3-5 jabĺk za sebou