icon

Lak na nechty v tehotenstve

sandytia
10. máj 2018

Viete mi prosím poradiť lak na nechty (značku),ktorú môžem bez obáv použiť aj v tehotenstve? Ideálne, ak by som ju vedela zakúpiť v Tete alebo DM. Nemyslím klasický lak, ale tie, ktoré by dieťatku nemali škodiť ❤️❤️❤️.

taga
10. máj 2018

Maminy, vsetky ktore sa tu vysmievate, teste sa, ze ste mali bezproblemove tehotenstva a mate zdrave deti. A NEODSUDZUJTE!!! chodte si radsej nalakovat nechty alebo nafarbit vlasy namiesto tejto buzeracie...
Napadlo vam napr ze zeny mavaju aj rizikove tehotenstva? Napr moje prve tehu skoncilo potratom a pri tom druhom som sa sakra bala, aby sa nieco nestalo. A ano, aj blbe lakovanie nechtov som vypustila, co vsetko som vypustila z jedalnicka ani nehovorim.

matazirafa
10. máj 2018

@meandbaby trafena hus zagagala 😂neviem co mne tu trepes o chemikáliach, ziadne na seba nespliecham ci som tehotna ci nie a ani ich vo svojom komentari nespominam.. Ale ak sa ti ulavilo a citis sa lepsie tak nech sa paci

sandytia
autor
10. máj 2018

@meandbaby Ďakujem, práve toto, že najprv som nevedela prísť na názov: vegánske laky :D a chcela som nejaké tie skúsenosti, spokojnosť a podobne. Ďakujem za tip! 🙂

sandytia
autor
Autor odpoveď zmazal
lucia4412
10. máj 2018

@sandytia krasne napisane, kasli na tieto zakomplexovane... mne si tymto prispevkom velmi pomohla,ja sa rada fintim aj pocas tehu a preto ma to zaujima 🙂 Pekny dnik

sandytia
autor
10. máj 2018

@taga Žiaľ presne aj v našej rodine sa vyskytuje tehotná žienka, ktorá po celý čas svojho tehotenstva robí veci, ktoré by sa nemali (počnúc fajčením), ale budiš. Vlastne to robí celý život. A predsa žiadny potrat nikdy nemala. Teraz je už v deviatom mesiaci a kľudne by sa s pohŕdavým úsmevom mohla pridať k mnohým diskutujúcim, ktoré sú odolné ako...

A potom sú ľudia, čo si dávajú pozor ako vy, a musia ísť do tzv. "extrémov". Ale ja radšej tiež budem opatrná ako ľahostajná. Veriť, že mne sa to nemôže stať - na to by sa mi nejaké veci predtým nemohli stať. A vy ostatné sa pokojne smejte. Vypovedá to viac o vás ako o mne 🙂.

K ostatným, ktoré mi nestojíte za značenie....
Veľmi som sa divila koľká to "múdrosť" to pramení za ironický posmeškami a ako hravo útočíte za stenami internetu, pretože niekto uvažuje inak ako vy. Pritom ste sa neštítili metaforicky poukázať na vraj "nižšiu" inteligenciu tých, ktorí neuvažujú ako vy. Miestami až na poškodenie mysle!!! - hoci oni sa do vás tak slovne neobuli. Žiaľ, neviem čo zaberá na myseľ, ktorá si potrebuje niečo kompenzovať a nedokáže tolerovať iný názor len ten svoj. A ešte ho považovať za jediný správny, lebo vidí všetko a všade bola. Pomaly by som nadobudla dojem, že ste vedci, ale dospela som k záveru: že zdravý sedliacky rozum radšej oželiem, než by som mala vynášať súdy.

Osobne verím, že niet dôsledku bez príčiny. Aj keď ho hneď nevidíte. To je na margo tých, ktorí si neutreli prsty pred písaním a nevedia si svoje posmešky odpustiť a radšej sa venovať rodine, ako "znečisťovať" vzduch.

sandytia
autor
10. máj 2018

@lucia4412 nie je nič zlé na tom, nebyť ovcou a žiť život podľa seba 🙂, je to náš život. A žiť ho treba, aby sme my boli spokojné. Okrem toho - názor je ako zadok - každý máme nejaký. Niektorí na ňom makajú a niektorí len sedia 😃. Ešte som tú odpoveď upravila pri oslovení jednej mamičky, pretože to znelo ako celé pre ňu a popritom ona je jedna z mála, ktorá napísala, že sama si tiež dáva pozor 🙂.

nadazdi
10. máj 2018

dalsia téma.. ,,aký odlakovač je vhodný v tehotenstve” už sa teším 😂

petruldo
10. máj 2018

@sandytia odporúčam japonskú manikúru, zachránila mi štiepajúce sa nechty, zničené lakovaním https://www.biostyle.sk/tipy-a-rady/poskodene-n...

babulkomale
10. máj 2018

@eldina sama si prezreta 😁😁😁 okolo 20- tky mi boli rovesnici trochu na smiech a nie partneri do zivota a starsi boli stari 😉 takze ak dovolis, budem si rodit kedy chcem 😜

marylynn
10. máj 2018

Mňa fascinuje ako dokážu ist ženy proti ženám.
Ak si myslite, že preháňa, mali ste ju slušne upokojiť, nie sa vysmievať.
Ja som sa po prvom potrate bála piť kávu a kontrolovala som aký vzduch dýcham čo som sa bála, že niečo zanedbam...

kathy93
10. máj 2018

@lorela pochybujem ale že také laky predávajú v DM možno tak niekde u Číňana. Nemyslím že by si to taká drogéria dovolila predávať tak pochybné výrobky. Ale súhlasím že sa dostávajú na Slovensko aj také výrobky ktoré sú zdraviu škodlivé ale nielen v tehotenstve.

sandytia
autor
10. máj 2018

@kathy93 DM nepredáva laky na prírodnej báze, netvrdím, že sú necertifikované, len ani pod značkou Alverde neponúkajú, čo hľadám

gastanovykvet
10. máj 2018
kathy93
10. máj 2018

@sandytia tak čo sa týka lakov na nechty fakt neviem ale napríklad lush kozmetika je vraj super škoda len že sa nepredáva aj na Slovensku oni ale laky tuším nemajú

sandytia
autor
10. máj 2018

@kathy93 o kozmetike Lush som doteraz nepočula, aké produkty máte od nich odskúšané? Kde ich produkty nájdem?

lorela
10. máj 2018

@kathy93 Moja reakcie bola namierená, myslím, celkom presne, na posmešné komentáre.
Nikde netvrdím, že tvoria sortiment DM. Ale čudovala by si sa, ani ich nepredávajú výhradne len Číňania pod igelitom.

kathy93
10. máj 2018

@sandytia dajte si do Google lush cz, ja osobne od nich nemám nič keďže na Slovensku sa nedajú dostať ale recenzie sú jasné, predávajú väčšinou čisto vegánske produkty 🙂

kathy93
10. máj 2018

@lorela predpokladám že myslíš asi také obchody ako je KiK a tedi?

lorela
10. máj 2018

@kathy93 Áno, a im podobné.

sandytia
autor
10. máj 2018

Pre tie žienky, čo hľadajú neškodné laky, ako som sľúbila a po bádaní natrafila na tento článok aj so zdrojmi:

http://www.bocianiehniezdo.sk/content/prirodne-...

Dnes som medzičasom bola v DM. Nič také tam teraz nemajú. Nuž takže áno, nájdete laky, nie však v klasickej drogérii 😉.

Odporúčaná značka: Logona a ešte uvažujem nad japonskou manikúru.

lorela
10. máj 2018

@sandytia V DM sa pred časom objavili (ale už aj inde) tie detské netoxické laky 🙂 škoda, že len v tých divokých farbách 😀.

sandytia
autor
10. máj 2018

@lorela na detské si asi predávačka nespomenula :D, predpokladám, že sa dajú nájsť v "detskej sekcii" 😂😂😂

renatka100
10. máj 2018

@sandytia ja som si tiez pocas tehotestva nelakovala nechty a nefarbila vlasy. Tie laky su ozaj degust a toxicke latky sa vstrebavaju do koze. Skus bio znacky, lavera alebo logona. Maju ich na nete. Podstata laku su vsak chemicke latky. Nie je to zla otazka.

mojitka13
10. máj 2018

@sandytia Ja som napríklad pri prvom tehotenstve nepoužívala vôbec laky na nechty a nerobím tak ani teraz pri druhom.Je nas viac takychto "vraj postihnutých".Kasli na posmešne názory, ono je to aj veľa o inteligencii a vzdelaní.S tým nič neurobis....Každopádne ťa úplne chápem.A ako tu jedna mamička posmesne napísala, že sa teší na tému odlakovacov...v jej vlastnom záujme a v záujme jej budúcich deti, ak ešte nejaké plánuje, by sa ozaj mala tešiť.

sandytia
autor
10. máj 2018

@petruldo tá japonská kozmetika sa mi naozaj zapáčila, ďakujem ;)

kathy93
10. máj 2018

Teraz ste ma baby navnadili znova začať používať hennu od Sante a inu prírodnú kozmetiku 😏

sandytia
autor
10. máj 2018

@renatka100
@mojitka13
Logona má nejaký certifikát o "bio" zložení 🙂, je dobré vedieť, že je nás viac, čo uvažujú podobne a inak ako väčšina 😊. Zvažujem tú japonskú pre pekné nechty, kým dotiahnem na nohy 😂😂😂. Možno bude lepšie ich dať dokopy ako "prekryť".

sandytia
autor
10. máj 2018

@kathy93 odporúčam stránku navlasy.sk (henna body quality chytá krásne), a majú skvelý blog. Ja som si vďaka ním kedysi dala krásne dokopy zničené vlasy. Potom som zlenivela :D.

xxxkatka
10. máj 2018

@sandytia ja som par vyskusala (som alergicka a klasicke laky neznesiem) a teda za mna vydrz 0,0 nic... a suhlasim s @petruldo v tehu by som si davala japonsku manikuru, nechty su po nej krasne, leskle.